HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2016 Cuma - 09:26

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ilk gün mesaisi: Tutuklamalara tepki, 2 önemli açılış

CHP Lideri kentteki başkanlar zirvesinde örgütle buluşurken, HDP’ye yönelik operasyona ‘Seçimle gelen seçimle gider’ sözleriyle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu gün içinde Meslek Fabrikası ve Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi’nin de açılışlarını yaptı.

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ilk gün mesaisi: Tutuklamalara tepki, 2 önemli açılış

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ –  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftasonunda belediye başkanları zirvesi ve bir dizi açılış için İzmir’e geldi.

Ankara’dan dün akşam saatlerinde kente gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partililerce karşılandıktan sonra Kılıçdaroğlu 2 günlük İzmir mesaisinin startını Yerel Yönetimler Toplantısı'yla verdi. CHP Genel Başkanı gün içinde 2 önemli projenin de kurdelesini kesti.

CHP AASSM'DE BULUŞTU 
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşen Yerel Yönetimler Toplantısı Kılıçdaroğlu ile CHP üst yönetimini, partili belediye başkanlarını ve İzmir Örgütü'nü bir araya getirdi.

- FOTO GALERİ: CHP'DE BAŞKANLAR ZİRVESİ... 


KOCAOĞLU'NDAN BRİFİNG 
Toplantının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. Kocaoğlu kente yapılan yatırımların yanı sıra Büyükşehir'in mali durumu ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Kocaoğlu, “Kalkınma dediğimiz lafla olmuyor. Önce mali kaynaklarınızı güçlü tutmanız gerekiyor. Biz ise tasarruf ederek, borç edinerek bazılarının 5’e yaptığını 1-2’ye mal ederek, yani kamunun menfaatlerini koruyarak çalışmaya başladık. Zaten muhalefet partisine mensup başkanın birinci önceliği belediyenin mali yapısını güçlü tutmaktır. Biz de öyle yaptık. Sonuç ortada... Yatırımlarımız 13 yılda 15 kat arttı. 2004 yılında 102 milyon olan yatırım gideri 2016 1 milyar 545 milyona ulaştı. 13 yılda 11 milyarlık yatırım gerçekleşti” dedi. 

Kocaoğlu şu mesajları verdi: 2004-2009 arası, 1 milyar 900 milyonda olan yatırım, 2009-2014 arasında 4 buçuk milyara çıkmıştır. Bu tempoda gidersek ki gideceğiz yatırımımız 8 milyarlara çıkacaktır. Bu artan yatırım trendiyle yolumuza devam edeceğiz. Belediyenin arazilerini satmadık. Aksine yol, yatırım, fuar, halkın nefes alacağı alanlar yaratmak için 1 milyar 646 milyonluk kamulaştırma yaptık. Ulusal ve uluslararası kredi notumuz Türkiye ortalamasından 9 kat daha yüksek. Yani şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu AAA şeklindedir. En üst skaladır…  Yerelde kalkınma diye bir hedef koyduk. Yol, asfalt, yer altı gibi işlemler zaten bizim doğal görevimiz. Bunlar yapılmazsa belediye başkanlıklarının başkanlıklarını sorgulaması gerekiyor. 2004’ten beri biz yerelde kalkınmayı hedefledik. Bazıları bunu başlangıçta hayal, ütopya olarak değerlendirdi. Pek çok şeyi yaptığımızı ve Türkiye için rol model olduğumuzu görüyoruz. Tarımsal üretimi desteklemekle işe başladık. Sabırla ilmek ilmek ördüğümüz bu yapı sonunda meyvelerini verdi.  İzmir tarımı yüzde 5 buçuk büyüdü. Türkiye tarımının iki buçuk katından daha fazla büyüdü. Karşılıklı güven olmasaydı, 4 milyon İzmirli sözümüze güvenmeseydi bunların hiçbiri olmazdı.  Türkiye’de süt üretimi yüzde 70 artarken Tire’de yüzde 440 arttı. Çiçekçilikte de önemli atılımlar yaptık. Bayındır önemli ticaret merkezi haline geldi.  Kooperatifçiliğin Türkiye’deki oranı yüzde 13, İzmir’de yüzde 28’dir. Aklı ve bilimi kullanmasını bileceksiniz. Makro ve mikro ölçekte oturtmazsanız yaptığınız çalışmaların sinerji yaratması mümkün değildir.
Fuar İzmir… Dünyada bir belediye başkanın tek başına her şeyiyle birlikte sadece kendi öz kaynaklarıyla yaptığı fuar alanı yok. Türkiye’nin en nitelikli fuar alanını hizmete açtık. Hizmet sektöründe ve turizmde 1 buçuk milyar katma değer yarattık.
Bu kentte yaşamak ayrıcalık, belediye başkanı olmak daha büyük ayrıcalıktır. İzmir varsa katılımcı demokrasi var, hukuk var, Atatürkçüler var. Biz Türkiye’nin demokrasi ve kurtuluş mücadelesini İzmir’de yapmak istiyoruz.

TORUN’DAN SEÇİM MESAJI!
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı kısa konuşmada 2 günlük program akşını anlattı. Torun, “Ülkemizin her an bir seçim ortamına gireceğini düşünerek çalışmalara hazır olacağız” dedi.

PARTİLİ BELEDİYELERE ÖVGÜ, HÜKÜMETE YAYLIM ATEŞİ! 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un konuşması sonrası kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kenti ve partili belediyeleri överken, hükümete sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu HDP'ye yönelik operasyona da tepki gösterdi ve "Seçimle gelen seçimle gider" dedi. 

- KILIÇDAROĞLU: SEÇİMLE GELEN SEÇİMLER GİDER!

CHP'nin ‘başkanlar zirvesi’nde açılış konuşmalarının ardından basına kapatıldı. Toplantı iki güne yayılacak. Toplantıda belediye projeleri, yerel ve genel seçim öncesinde hazırlıklar, kentsel dönüşüm, kırsal kalkınma, ulaşım ve altyapı projeleri, belediyelerin mali durumları gibi birçok konunun masaya yatırılıyor.

GÖKDELEN GÖNDERMESİ! 
Kılıçdaroğlu toplantının öğle arası bölümünde önemli projenin de açılışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, eski DGM binasını Meslek Fabrikası'na dönüştürdü. Kılıçdaroğlu açılışta, “Bizim belediye başkanımızın suçu çok ağır… Bu binayı yıkmak varken, buraya gökdelen dikmek varken ne gerek var eğitim alanına? Karanlıkları aydınlatmak üzere böyle bir kurumu İzmir'e kazandıran belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

- 108 YILLIK BİNA EĞİTİMLE AYDINLANDI: KILIÇDAROĞLU'NDAN GÖKDELEN GÖNDERMESİ! 
 

VE 'BÜYÜK USTA'NIN ADINI YAŞATACAK VADİ AÇILDI 
CHP Genel Başkanı ilk günün finalinde bu kez Narlıdere'de önemli bir açılışa imza attı. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Narlıdere Belediyesi tarafından yapılan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi törenle açıldı.  CHP Lideri, gündüz saatlerinde dile getirdiği direnme hakkına bir kez daha vurgu yaparak, “Yeri ve zamanı gelince direnme hakkımızı kullanmalıyız” dedi.

- NARLIDERE’DE ‘BÜYÜK USTA’NIN ADINI YAŞATACAK SANAT VADİSİ KILIÇDAROĞLU AÇTI

Kılıçdaroğlu İzmir’de yarında yoğun bir mesai yapacak. Yerel Yönetimler Toplantısının ikinci gününde bir sonuç değerlendirmesi yapacak CHP Lideri Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca’ya yapılan Sosyal Yaşam Kampüsü ile Buca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tarık Akan Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışlarını yapacak. Geceyi İzmir’de geçirecek Kılıçdaroğlu Pazar sabahı karayoluyla Bandırma’ya hareket edecek.

PROGRAMINDA NELER VAR?

 

 
Başbakanlıktan dünya basınına 'HDP' açıklaması
 
Whatsapp, Twitter, ve Facebook'a erişim koptu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 4 Kasım 2016 Cuma 21:53

Seçimle gelen seçimle gider böyle bir söylem yanlış olmuş.O zaman her seçimle gelen ,bir belediye başkanı ,bir muhtar bile ' ben seçimle geldim beni kimse yargılayamaz ' deme hakkına sahip olur. Hukuk devletinde böyle bir şey olmaz.Dokunulmazlıkları neden kaldırdınız o zaman .

Yorumu oyla      11      5  
4 Kasım 2016 Cuma 12:05

Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetmeye talip çok iyi ama seçilince kimseye ulaşılmıyor .belediye başkanları ulaşılmayacak adam oluyorlar.nasıl güçlenip ülke yönetilecek .bugün Ak parti güçlenmiş ise CHP nin yanlış siyaset anlayışındadır parti içi siyasi çekişmedendir.başkanlar kendilerini parti üstü güç gördükleri sürece CHP desiyasete güçlenmez aldıkları oylar aşağı yukarı aynı kalacak bunu kabullenmek gerekir gerçekleri görmezden gelirseniz sorunlar büyüyerek ertelenir çıkmaza girer kılıçdaroğlu başkanları uyarması gerekir neden ulaşılmayacak kişiler oluyorsunuz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakanlıktan dünya basınına 'HDP' açıklaması
Başbakanlıktan uluslararası basına yapılan basın duyurusunda HDP'li vekillerin ...
Kurtulmuş'tan kamuda FETÖ operasyonu raporu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne ...
HDP'ye operasyon: Demirtaş, Yüksekdağ ve 9 vekile gözaltı!
HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya ...
 
Ve Kılıçdaroğlu 2 günlük yoğun mesai için İzmir’de
CHP Genel Başkanı akşam saatlerinde kente geldi. Kılıçdaroğlu Cuma ve ...
Komisyon eski liderlere 'FETÖ'yü soracak!
Darbe komisyonu eski cumhurbaşkanı ve başbakanlara yazılı soru gönderecek.
Kılıçdaroğlu: Başkanlık ülkeyi bölme projesi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölünmekten ...
 
Bakan Bozdağ: O savcıya verilmesi talihsizlik!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik soruşturmayı ...
Erdoğan: Almanya teröre çanak tutuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın FETÖ mensuplarını iade etmemesiyle ...
Erdoğan ile Bahçeli'den 1 saatlik kritik zirve
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP Lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva