HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2016 Cuma - 08:49

HDP'ye operasyon: Demirtaş, Yüksekdağ ve 9 vekile gözaltı!

HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'in de aralarında bulunduğu 11 HDP'li milletvekili gözaltına alındı. Demirtaş, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

HDP ye operasyon: Demirtaş, Yüksekdağ ve 9 vekile gözaltı!

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıkları'nca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Buradan Diyarbakır'a gönderilen Yüksekdağ adliyeye sevk edildi.

DEMİRTAŞ'A TUTUKLAMA TALEBİ
Partinin bir diğer eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı. Demirtaş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye, savcılık tarafından da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İki eşbaşkan, 6-8 Ekim olaylarında halka, "Sokağa çıkın" çağrısı yapmakla suçlanıyor.


Gözaltına alınan HDP'li diğer milletvekillerinin isimleri şunlar:
-Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder,
-Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Ferhat Encü,
-Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, Nursel Aydoğan ve İdris Baluken,
-Mardin milletvekili Gülser Yıldırım,
-Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından, HDP Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve İmam Taşçıer hakkında, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunması sebebiyle arama ve gözaltı kararı verildiği ve icra edildiği bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, HDP Milletvekilleri Demirtaş, Yüksekdağ, Önder, Pir, Yıldırım ve Taşçıer hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemeye tahrik ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü anımsatıldı.

Soruşturma kapsamında söz konusu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının TBMM tarafından kaldırıldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: "Yürütülen soruşturma sonucunda yukarıda ismi geçen milletvekillerinin, atılı suçlar yönünden kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunması sebebiyle haklarında arama ve gözaltı kararı verilmiş ve icra edilmiştir. Soruşturma derdest olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıkları'nın ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tesbit edildiği, gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği bildirildi.

MİLLETVEKİLLERİ HANGİ İLLERE GÖTÜRÜLECEK?
Gözaltına alınan milletvekillerinin hangi illere götürülecekleri belli oldu.

Buna göre, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama kararı verildi.

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Leyla Birlik için Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken için ise Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yürütülüyor.

Bu kapsamda gözaltına alınan söz konusu milletvekilleri, soruşturmaları yürüten illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarına götürülecek.

Öte yandan, yurt dışında bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'la ilgili soruşturmayı Şırnak, Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkındaki soruşturmayı da Van Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.

Henüz gözaltına alınmayan ve yakalama işlemlerine ilişkin süreçleri devam eden Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında Diyarbakır, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan hakkında ise Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı verildi.

DEMİRTAŞ GÖZALTI KARARINI TWEET'LE DUYURDU
Demirtaş, Twitter hesabından "Diyarbakır’da evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar" dedi.

Gözaltına alınan Demirtaş ve Yüksekdağ, haziran ayında daha önce aldıkları karar gereği ifade için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendi istekleriyle gitmeyeceklerini açıklamışlardı.

 
İzmirli sendikacılara saldırıda önemli gelişme: Başkan koruma istedi!
 
Diyarbakır'da hain saldırı: 9 şehit, 100'den fazla yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Kılıçdaroğlu 2 günlük yoğun mesai için İzmir’de
CHP Genel Başkanı akşam saatlerinde kente geldi. Kılıçdaroğlu Cuma ve ...
Komisyon eski liderlere 'FETÖ'yü soracak!
Darbe komisyonu eski cumhurbaşkanı ve başbakanlara yazılı soru gönderecek.
Kılıçdaroğlu: Başkanlık ülkeyi bölme projesi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölünmekten ...
 
Bakan Bozdağ: O savcıya verilmesi talihsizlik!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik soruşturmayı ...
Erdoğan: Almanya teröre çanak tutuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın FETÖ mensuplarını iade etmemesiyle ...
Erdoğan ile Bahçeli'den 1 saatlik kritik zirve
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP Lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşme ...
 
Yıldırım: Asla bunları aranızda barındırmayın!
Başbakan Yıldırım, Afrikalı yetkililere FETÖ konusunda uyarıda bulunarak, ...
Flaş: Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Beştepe'de Devlet Bahçeli ile görüşecek.
Yüksekdağ'ın hapis cezasına onama
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'a, "terör örgütü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva