HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2019 Perşembe - 09:52

Bornova'nın Dost Marketi'nde bez torba dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme kapsamında plastik poşetler ücretli hale gelirken Bornova Belediyesi 5 bin 740 ailenin yararlandığı Dost Market’te bez torba dönemini başlattı.

Bornova nın Dost Marketi nde bez torba dönemi

Kurulmasına öncülük ettiği Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ne bez torba siparişi veren Bornova Belediyesi, bu sayede hem çevrenin korunmasına hem de kadınların el emeklerinin değerlenmesine katkıda bulunuyor. Bornova Belediyesi 2016 yılında EÇEV’li öğrencilerin kullanılmayan tişörtleri meyve kabuklarıyla renklendirerek yaptıkları bez torbaların Dost Market aracılığıyla tanıtılmasına katkıda bulunmuştu.
 
Bornova Belediyesi, market poşetlerinin ücretli hale gelmesiyle birlikte hem tüketiciyi hem de el emekleriyle bez torba üreten kadınları memnun edecek örnek bir uygulamayı başlattı. Tek kullanımlık plastik poşetler yerine bez torbaların kullanılmasını özendirecek uygulama, Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerini ücretsiz yararlandırdığı Dost Market’te başlayacak. Toplam 5 bin 740 ailenin yararlandığı Dost Market’in 4 şubesinde alışverişler bez torbalarla yapılacak. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kuruluşuna öncülük ettiği Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ne Dost Marketler’de kullanılacak bez torbaların siparişini verdi. Bornova Belediyesi’nin tahsis ettiği Büyükpark’taki merkezlerinde yoğun bir şekilde çalışan kadınlar kısa sürede 2 bin 500 bez torbayı tamamlayarak Bornova Belediyesi’ne teslim etti. 

KADINLAR ÜRETİYOR

Kalan 2 bin 500 bez torbanın üretimini de kısa sürede tamamlayarak Bornova Belediyesi’ne teslim edeceklerini söyleyen Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Hürriyet Yıldız, “Kooparitifimize üye 70 kadın ve evlerinde üretim yapan 100 kadınla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila, bizden 5 bin bez torba istedi. 2018’in sonunda yarısını tamamlayarak teslim ettik” dedi.

Ürettikleri bez torbalarda hiçbir yazı ya da logonun bulunmadığını söyleyen Yıldız, “Yazı ve logo kullanılmamasını Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila özellikle istedi. Dost Market’ten yararlanan ihtiyaç sahiplerinin kullanacağı torbaları 60 cm X 70 cm ölçülerinde gayet sağlam ve kullanışlı olarak üretiyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dost Market’ten yararlanan ihtiyaç sahipleri için üretimini sağladığımız bez torbaların herkese örnek olmasını ve kullanımının yaygınlaşmasını umut ettiklerini belirterek, “Plastik poşetler yeni yılla birlikte zorunlu olarak ücretli hale getirildi. Biz de bez torbaların kullanımının yaygınlaşması amacıyla ilk adımımızı attık. Bir yandan doğayı korurken bir yandan da tüketiciyi ve kadın üreticilerimizi destekleyen bir karar aldık. Bez torba kullanımının yaygınlaşması için örnek olmak en büyük temennimiz” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE BEZ TORBA DAĞITILDI

Bornova Belediyesi 2016 yılında EÇEV’li öğrencilerin kullanılmayan tişörtleri meyve kabuklarıyla renklendirerek yaptıkları bez torbaların Dost Market aracılığıyla tanıtılmasına katkıda bulunmuştu. Öğrenciler, 2016 yılında ‘Çöpe Çözüm Çöple Çözüm’ temasıyla ‘Tarladan Torbaya’ temalı projeleriyle First Lego Lig Bilim Kahramanları Turnuvası’nda dereceye girmişti. Bornova Belediyesi, öğrencilerin Dost Market’e hediye ettiği bez torbaları ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, çevre duyarlılığının oluşmasına aracılık etmişti.

 
İZSU'dan o ilçeye 'hayat hattı'
 
CHP'li Polat'tan 'doğa doktorları' için kanun teklifi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 3 Ocak 2019 Perşembe 10:32

alışverişi bez torbayla yapacağız da ,çöpleri ne yapacaksınız?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan o ilçeye 'hayat hattı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, düşük kotta bulunan ...
İzmir 'kardeşlerini' unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan ...
Bornova'dan eğitime tam destek
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi ilçede yaşayan çocukların ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan 'grev' hamlesi: İşçilerle zirvede zam teklifi!
Metro A.Ş.'ye giderek işçiler ve sendikacılarla sürpriz bir görüşme yapan ...
Başkan Şahin'den yeni yılda anlamlı ziyaret
Geleneksel yılbaşı ziyaretlerini bu sene de gerçekleştiren Menemen Belediye ...
İzmir'e Küba ilgisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Aziz Kocaoğlu ile ...
 
Konak’tan öncü bir adım daha
Atık geri dönüşümü konusunda önemli çalışmalara imza atan Konak Belediyesi ...
Karşıyaka'da spor yapmayan kalmadı
Karşıyaka Belediyesi, 2018 yılı boyunca düzenlediği faaliyet ve organizasyonlarla ...
Dost Market'e miniklerden can suyu
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık erzaklarını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva