HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2019 Perşembe - 08:57

Bornova'dan eğitime tam destek

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi ilçede yaşayan çocukların eğitimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Her yıl artan öğrenci sayısı ve hizmet kalitesi ile örnek olan BELGEM, Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarılar elde ederken, okul derslerine destek ve ingilizce kursları da veriyor. Ayrıca merkez içerisinde düzenlenen Dost Bilim Evi Etkinlik Sınıfları sayesinde de minikler bilimle tanışıyor.

Bornova dan eğitime tam destek

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM), ilçede yaşayan çocuklar için düzenlediği kurslarla eğitimde fark yaratıyor. Her yıl 6 bin 500 civarında öğrencinin yararlandığı ücretsiz eğitimler çocukların başarı oranını yükseltiyor. Merkezde verilen eğitimlerde Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarılar elde ediliyor. Ayrıca 6, 7, 8 ve 12. Sınıflar için okul derslerine destek ve ingilizce kursları da verilen merkezde düzenlenen Dost Bilim Evi Etkinlik Sınıfları ile de minikler eğlenerek bilimi öğreniyor.

BELGEM’den yararlanmak isteyenlerde başarılı ve okul dışında başka bir eğitim desteği alamayanlara öncelik tanınıyor. Eğitime destek kursları 12. sınıflarda Çamdibi’ndeki merkez binada, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda Çamdibi’ndeki merkez binanın yanısıra Pınarbaşı, Mevlana ve Evka-4’teki şubelerde veriliyor. Ayrıca İngilizce kursları Çamdibi Merkez bina, Pınarbaşı, Mevlana, Doğanlar Prof. Dr. Aysel  Bayraktar Kültür Merkezi ve Evka-4 binalarının yanında Altındağ Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Evi’nde de düzenleniyor.
KİTAPLAR DA ÜCRETSİZ
Bornova’da eğitim gören öğrencilerin okul başarılarını ve kişisel gelişimlerini artırmak için kurulan BELGEM’de öğrencilerin kullandığı ders kitapları, kitapçık ve basılı yayınlarda ücretsiz olarak dağıtılıyor.  2018-2019 döneminde İngilizce kurslarına katılan ve tüm derslerden yararlanan öğrenciler ile 6, 7, 8 ve 12. sınıflarda YKS/LYS’ye hazırlanan gençlerin eğitim gördüğü kurslarda 13 bin 200 adet ders kitabının yanında 19 bin 600 kitapçık  ve 1 milyon 916 bin sayfa basılı yayın dağıtımı yapıldı.
DOST BİLİM EVİ ETKİNLİK SINIFLARI
Çocukların hayatlarında objektif bakış açısı kazanmaları amacıyla açılan Dost Bilim Evi etkinlik sınıflarında çocuklar Matematik, Fen Bilimleri ve Türkçe derslerini; oyunlar, bulmacalar ve kendi yaptıkları çeşitli materyallerle eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor.  Derslerde proje tabanlı aktif öğrenme sistemi ile çocukların akademik başarılarına katkı sağlanması hedefleniyor. Dil etkinlikleri kapsamında öğrencilerin Türkçe gönüllüsü olmaları amaçlanırken, fen etkinlikleri ile öğrencilerin bilimsel bir bakış açısı kazanmaları amaçlanıyor. Akıl Oyunları ile matematiğin soyut yanlarını duyularla algılamaları ve matematiğe dokunabilmeleri sağlanıyor.BELGEM ÖĞRENCİLERİ ULUSLARARASI YARIŞMALARDA
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) öğrencileri uluslarası yarışmalara da katılıyor. Geçtiğimiz yıl Fransa merkezli Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatlarında 22 öğrenci hazırlayan merkez, bu yıl Kanguru Olimpiyatlarının yanında 15. URFODU Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’na da 37 öğrenci ile katıldı. Metematik alanında yapılan yarışmaya katılan öğrencilerden 27’si ilk etabı geçti. Kanguru Olimpiyatlarına ise bu yıl 60 öğrenci Belgem öğretmenleri tarafından üzretsiz olarak hazırlanıyor.

 
Bucaspor’da gerginlik: Başkan Piriştina’dan yönetime sert tepki!
 
Dolar gece yarısı sert yükseldi, sert düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu'ndan 'grev' hamlesi: İşçilerle zirvede zam teklifi!
Metro A.Ş.'ye giderek işçiler ve sendikacılarla sürpriz bir görüşme yapan ...
Başkan Şahin'den yeni yılda anlamlı ziyaret
Geleneksel yılbaşı ziyaretlerini bu sene de gerçekleştiren Menemen Belediye ...
İzmir'e Küba ilgisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Aziz Kocaoğlu ile ...
 
Konak’tan öncü bir adım daha
Atık geri dönüşümü konusunda önemli çalışmalara imza atan Konak Belediyesi ...
Karşıyaka'da spor yapmayan kalmadı
Karşıyaka Belediyesi, 2018 yılı boyunca düzenlediği faaliyet ve organizasyonlarla ...
Dost Market'e miniklerden can suyu
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık erzaklarını ...
 
Bu turnuvada dostluk kazandı
Bornova Belediyesi’nin Gençlik Merkezi’nden yararlanan Dost Kart Üyesi ...
İzmir'de yüzyılın operasyonu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzyıllara meydan okuyan çınar ağaçlarının ...
İzmir'de goller ayrmcılığa karşı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kırsal ilçelerinde yaşayan gençleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva