HABERLER>SPOR
3 Ocak 2019 Perşembe - 08:56

Bucaspor’da gerginlik: Başkan Piriştina’dan yönetime sert tepki!

Amatöre düşme eşiğine gelen Bucaspor’da yönetim Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ‘kulübe gereken yardımı etmediği’ gerekçesiyle hedef tahtasına koydu. Sosyal medyada "#Bucasporun- SabrıTükendi" hastagi ile kampanya yürütüldü. Başkan Pirtiştina ise yönetimin açıklamalarını kınadı, kulübe yapılan yardımları anlattı.

Bucaspor’da gerginlik: Başkan Piriştina’dan yönetime sert tepki!

EGEDESONSÖZ- TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden ve tarihin en sıkıntılı dönemlerini geçiren Bucaspor’da Başkan Cihan Aktaş, Bucaspor Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı kulübe destek vermediği iddiasıyla hedef tahtasına koydu.

‘Sabrımız tükendi’ diyen Aktaş, "tesislerimizde fotoğraf çektirip bizlere sözler verip bu sözleri yerine getirmeyen Piriştina'nın sözünde durmasını istiyoruz. Kulübe 1 lira destek olmayan Buca Belediyesi canımızı sıkmaya başladı. Bucasporumuza artık sahip çıkma zamanı. Yeter artık uyuma belediye. Sabrımızın tükendiğinin de bilinmesini istiyoruz” dedi.

Taraftarlar ise sosyal medyada "#Bucasporun- SabrıTükendi" hastagi ile kampanya yürüttü.

PİRİŞTİNA'DAN YANIT
Aktaş’a yanıt Başkan Piriştina’dan geldi. Hedef gösterildiklerini söyleyen Piriştina, Aktaş’ı kınadı, bugüne dek Bucaspor’a yapılan yardımları kalem kalem anlattı.

Piriştina’nın açıklaması şöyle:

“Biz Buca Belediyesi ailesi olarak, gururumuz ve onurumuz Bucasporumuzun her zaman yanında olduğumuzu, imkanların ve yasaların el verdiği ölçüde katkıda bulunmak için ne gerekiyorsa yaptığımızı defaten dile getirmemize rağmen bazı çıkar çevrelerinin ufak veya büyük her türlü sıkıntıda Buca Belediyesi’ni hedef göstererek yakışıksız açıklamalar yapmasını üzüntüyle izliyoruz.

Değerli kulübümüzün maddi manevi her ihtiyacında, her zaman yanında olan kurum olmamıza rağmen hala hiçbir destek vermediğimiz yönünde açıklamalar yapanları kınıyor ve söylemlerini ellerini vicdanlarına koyarak yapmalarını bekliyoruz.

Bucasporumuz için bugüne kadar yaptıklarımızı anlatmak gerekirse; Belediyemiz kulübümüzün gıdadan ulaşıma, ısınmadan kıyafetine kadar her ihtiyacında yanında olmuştur. Kulübün ayni ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayan Belediyemiz,her mali krizinde de devreye girerek gerek küme düşmesine gerekse puan silinmesinin önüne geçmiştir.

Tesislerin son üç aylık dilimde 5 bin 463 litreyi bulan yakıt ihtiyacı giderilirken, futbolcuların gıda ihtiyaçları da talep edildiği miktarda karşılanmış, karşılanmaya da devam edilmektedir. Futbolcularımızın ulaşım ihtiyaçları için daimi olarak şehirlerarası ulaşım imkanına sahip bir büyük bir otobüs, cefakar taraftarlarımıza da her deplasman maçı için şehirler arası seyahate uygun iki büyük otobüs tahsis edilmiştir. Takımımızın ısınması, gıda ihtiyacı, en konforlu ulaşımı, giydiği şerefli forma dahil kurumumuz tarafından garanti altına alınmıştır.

Ayrıca, Buca Belediyesi olarak kentimizin güzide takımı Bucaspor’un hem tesislerine hem de kasasına sürekli güç katılmıştır. Gıda, giyim, yakıt, ulaşım desteğinin yanında kulübün Olduruk Tesisleri’nde başlattığımız yenileme ve tadilat çalışmalarını da sürdürüyoruz. Bucaspor tesislerinde bir binayı misafir kulüp ve ekiplerin konaklayabilmeleri için kiralayabilecek hale getirerek sürekli gelir kaynağı yaratma yönündeki tadilat çalışmalarımız halen devam etmektedir. Ayrıca Bucasporlu futbolcuların en iyi şartlarda top koşturabilmesi için Arena Stadı’nın tüm bakım ve onarımı yapılarak, stadın elektrik, su, güvenlik gibi tüm giderleri Belediyemizce karşılanmaktadır. Bu arada Buca Belediyesi şirketimizde 100.000-TL bedelle forma sponsoru olarak Bucaspor’un kasasını güçlendirmiştir.

Durum böyle iken yabancı futbolcular Kevin-Luiz ve Dahmane’ın 2010 yılından bu yana gelen borçlarının ödenmesi ve kulübün genel giderlerine katkı sağlaması maksadıyla elimizi taşın altına koyup  10.12.2018 tarihinde belediye şirketimizle yapılan  sözleşmeyle, 600.000 TL , 100.000 TL. ve 300.000 TL şeklinde olmak üzere,  son 20 gün içerisinde toplam 1.000.000 TL. Bucaspor’a nakit verilmiştir. (Toplam bir trilyon yüz milyar Türk Lirası)

Ayrıca Dadi lakaplı yabancı futbolcunun son yapılan sözleşmesi bozulduğu ve 6 puan silme ve arkasından küme düşürme tehdidiyle kulüpten talep ettiği 1.080.000 Euro’ya karşılık gelen yaklaşık  6.480.000 TL (Altı trilyon dörtyüz seksen milyar Türk Lirası) tutarındaki bedelle ilgili olarak  yeni bir anlaşma yapılması tarafımızca sağlanmıştır. Bu anlaşmayla, söz konusu 866.000 Euro karşılığı yaklaşık 5.196.000 TL’ye (Beş trilyon yüzdoksanaltı milyar Türk Lirası’na) indirilmiş (Talep edilenden, tarafımızca indirtilen 214.000 Euro’ya karşılık gelen , 1.284.000 TL (bir trilyon ikiyüz seksendört milyar Türk Lirası) indirimden sonra kalan borç miktarı faizsiz olarak yedi   (7) yıla bölünmüş , 300.000 TL. peşinatın ödenmesi sağlanmıştır. Taksit ödemeleride tarafımızca garanti edilmiştir. Böylece Bucasporun yabancı futbolcularla olan borç sorunu ve kulübün sırtındaki puan silme küme düşme korkusu Belediyemizce ortadan kaldırılmıştır. Klüp yönetimi tarafından yapılması gereken ödemeler tarafımızca yapılmamış olsaydı, klübümüz küme düşmüş olacaktı.

Buca Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek, var gücümüzle Kulübümüz güzel günler yaşaması için çalışırken Belediyemiz hiç destek olmuyormuş gibi açıklamalar yapıp kamuoyunu yanlış bilgilendirip, taraftarları çıkarına uygun bilgilerle doldurmaya çalışanları terbiyeye ve nezakete ve Bucaspor’un yasal Başkanı Mehmet Sevinç’i gerçekleri ortaya koymaya davet ediyoruz. Eğer var ise, belediyemiz dışında Bucaspor’umuza geri almamak üzere, ayni ve nakdi katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşların da açıklanmasını talep ediyoruz.

Bucaspor Bucamızındır!

Kimse bu büyük değerimiz üzerinden isim, prim ve siyasi çıkar elde etmeye çalışmasın. Buna izin vermeyiz. Biz Bucasporumuz yaşatma ve büyütme yolunda sadece elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Çıkar amaçlı grupları da bünyemizde barındırmayız”

 
İzmir'de feci kaza: Asrın'ın son yolculuğu oldu...
 
Bornova'dan eğitime tam destek
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezo 4 Ocak 2019 Cuma 08:54

adam aşağıda cemil şeboy demiş. yok artık burhan özfatura, yetmediyse yüksel çakmur diyorum. allah hayatta olamyan diger belediye başkanlarımıza da rahmet eylesin. yakında mezardakileri de koltuga oturtacaksınız herhalde?

Yorumu oyla      9      5  
3 Ocak 2019 Perşembe 18:51

BEN NECİTECEYE BAKIYORUM... SÜPER AMATÖRE DÜŞTÜ TAKIM NEYİN DESTEĞİNDEN BAHSEDİYORSUN VE BU DÜŞÜŞ SENİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE OLDU.. BUNDAN ÖNCE HİÇ BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADI BUCASPOR...

Yorumu oyla      10      7  
SEN HİÇ BUCALI OLMADIN Kİ.. 3 Ocak 2019 Perşembe 18:49

SEN HİÇ BUCALI OLMADIN Kİ... NE BUCASI.. NE BUCASPOR'UNDAN BAHSEDİYORSUN...

Yorumu oyla      10      7  
Ege 3 Ocak 2019 Perşembe 15:14

Daha belediye ne yapsin.diger belediyeleri görüyoruz...

Yorumu oyla      11      7  
Yaylacıklı 3 Ocak 2019 Perşembe 14:11

Eeee zamanında biz söylediğimizde bize kızdıydınız,levent piriştina oy vermeyin diye ama siz naptınız cemil şeboy gibi 80 li yıllardan beri bucaspor yönetiminde olan bucasporu bucaspor yapan tesisleşme olsun altyapıya verdiği önem olsun inkar edilemez bi adama nankörlük yaptınız ,,özellikte taraftar grupları yaptı bu nankörlüğü seçimlerde piristinanin yaninda oldunuz kendi şahsi çıkarlarınız için..Cemil ?eboy bucasporun buca nin ilacıdır..buca nin bucasporun bütün dimamiklerini en iyi bilen tecrübedir...Haa ne mi olur seçimlerde ?? Bakıyorumda bucayla alakası olmayan aday adayları havalarda uçuşuyor..Bucayı bucasporu daha kötü günler bekliyor...

Yorumu oyla      11      10  
İznirli 3 Ocak 2019 Perşembe 13:48

Belediyenin görevi vatandaşlardan aldığı vergiyi onlara hizmet için harcamaları.profesyonel kulüplere aktarmak değildir.yonetime gelecek reklamını bedava reklamını yapacak sonra ağlayacak yok böyle dünya.belediyeler sadece amatör takımlara yardım etmelidir

Yorumu oyla      12      6  
.. 3 Ocak 2019 Perşembe 12:41

buca sporu aklı başında insanlar değilde ayaklar yönetmeye çalışıra olacağı bu.. Belediyenin her yılki katkısı ve desteğini herkes biliyor. peki verilen aktarılan milyonlar nerede kime nereye harcandı.. yeme-içme belediyeden.. yakıt belediyeden.. ısınma belediyeden.. deplasman ve diğer yolculuklar için otobüs belediyeden.. bina ve saha tadilatları belediyeden.. buca arena su+elektrik + bakım + personel ve tüm giderler belediyeden.. para aktarma belediyeden (her yıl 800bin-ila 1 milyon tl civarı peki bu yönetim ne yapıyor .. birde utanmadan belediye başkanı sorgulanıyor.. bu sorun buca ya ait ve sorumsuz kişilerin yiyicilerin bucasporu bırakması lazım. haa şunuda diyeyim kendi belediyespor kulübüne bu kadar destek vermiyor belediye.. yüzlerce binlerce amatör spordan sporcular çıkartılır bunca destekle.. buca belediyesinin en büyük ilçenin bir kapalı spor salonu yok.. buca spora bu kadar destek fazla bence geri alınsın, kesilsin artık. buca nın parası buca ya harcansın. sadece futbol yok.

Yorumu oyla      14      7  
ege üni 3 Ocak 2019 Perşembe 09:29

500 bin kişilik bucada 400 kişi yüremeye kalkarlar benim vergimi ne olduğu belli olmayan yöneticilere kimse veremez bu paraların bile verilmesi yanlış çoluğa çocuğa işçiye memura öğrenciye harcansın daha iyi

Yorumu oyla      22      6  
T.C Erol DURUKAN 3 Ocak 2019 Perşembe 09:25

Buca'da yaşayan ve buca'da Müteahhit'lik yapan ve İş adamlarımız var. Bunu sadece Buca belediyesine yüklememek gerekir. Sn. Bşk'n L. PİRİŞTİNA açıklamasında herşeyi özetle anlatmış ve doğrudur'da... Gelin hep beraber KAMPANYA başlatalım ALT GRUP, ORTA GRUP, üST GRUP Esnaflardan'dan destek ve yardım isteyelim...

Yorumu oyla      16      11  
şirin 3 Ocak 2019 Perşembe 09:22

Başkanım boyun eğme, bu tüm kulüp başkanı ve belediye başkanları için geçerli. Çalışmadan yorulmadan üretmeden milletin parası ile geçinmeyi kendilerine meslek edinmiş müptezeller kendilerine tribün emekçisi diye saçma sapan bide isim bulmuş. Belediye bölgesinin değerlerine ve kalkınmasına katkı koyacaktır evet ama asli görevi değildir. Bu seçim üstü baskı ve santajla yapılmaya çalışılacaksa duyarlı hiçbir kesimden destek bulamazlar.

Yorumu oyla      19      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'de affedilen Volkan Demirel'den ilk açıklama
Ligin ilk yarısını küme düşme potasında tamamlayan ve ikinci yarıya iyi ...
Beşiktaş'tan Burak Yılmaz açıklaması
Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Burak Yılmaz'ın muhtemel transferiyle ...
Bucaspor'dan transfer için yoğun mesai
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup ekiplerinden Bucaspor, transfer yasağını kaldırmak ...
 
Altınordulu gençler Niğde yolcusu
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, altyapısında forma giyen ...
Göztepe'den Latin Amerika hamlesi!
Spor Toto Süper Lig'de sezonun ikinci yarısı öncesi Antalya'da kampa giren ...
Karşıyaka beklemede
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta Van Büyükşehir Belediyespor'la 20 Ocak'ta ...
 
Altay transferde tam gaz: İşte yeni sağ kanat
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay, Adanaspor'dan sağ kanat Oğuz ...
Veto yemişlerdi: İki isim kampa dahil edildi
Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun yaptığı toplantı sonrasında Ricardo Quaresma ...
Quaresma dahil 6 futbolcu kamp kadrosunda yok
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 26 puanla 7'nci sırada tamamlayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva