HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2018 Cuma - 12:00

Bornova’daki istifaları maddelerle açıkladılar: Genel başkanı sorgulamıyoruz!

İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden 10 partili yapılan ortak açıklamada kararlarının sebeplerini maddeler halinde sıraladı. Metinde, ‘İstifa eden hiçbir arkadaşımızın bugüne değin Genel Başkanımızı sorgulama gibi bir söylemi veya eylemi olmamıştır’ denildi

Bornova’daki istifaları maddelerle açıkladılar: Genel başkanı sorgulamıyoruz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Ali Rıza Dikilitaş, Bülent Aysal, Ecem Gül Uzar, Hasan Aydın, Hatice Değirmenci, Okan Balcıoğlu, Ömür Çayırlı, Serap Balcı, Sinan Kaya ve Zübeyde Çelik yaptıkları ortak açıklamayla gerekçelerini sıraladı.

Ortak metinde şu ifadeler yer aldı:

Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Yönetimi’nden istifa eden Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, yaşanan olumsuzlukları ve istifa etme nedenlerimizi parti disiplini içinde sadece parti organlarında değerlendirilmesi düşüncesiyle kamuoyunda duyurmadık.

Ancak istifa nedenlerimizi saptırarak çirkin iftiralarla kamuoyuna açıklamalar yapılması ve medyaya asılsız bilgilendirmelerde bulunulması bu açıklamamızı zorunlu kıldı.

İstifa nedenlerimizi ana başlıklar halinde aşağıda bilginize sunulmaktadır.

1.İlçe Başkanı Asım Güven seçim sonrası dar grupçu bir anlayış sergileyerek, görevlerini başarıyla ifa etmiş 3 arkadaşımızı içi boş gerekçelerle görevden aldı.

2.İlçe Örgütünün birlik ve beraberliğini sağlamakla sorumlu İlçe Başkanı görevden alınan arkadaşlarımızın maruz kaldığı sözlü saldırı ve hakaretlere seyirci kaldı.

3.Yönetim Kurulunda alınan kararların uygulanmaması alışkanlık haline geldi.

4.Seçim sürecinin değerlendirilmesi amacıyla görüş ve önerilerin alınacağı üyelere açık Danışma Kurulu toplantısı yapılması teklifimiz dikkate alınmadı.

Belirtilen nedenler ile aldığımız istifalar sonrası İlçe Başkanı ve etkisi altında kaldığı dar grubun tutum ve davranışları da içinde bulundukları vahim tabloyu ortaya koymuştur.

İstifa eden Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bizleri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı gibi göstermek ve bu algıyı basına yansıtmak çok çirkin bir tavırdır.

Genel Başkanımız kurduğu demokrasi ittifakı, seçim barajını bertaraf eden milletvekili transferi ve kurultaylarda kendisine rakip olmuş Sayın Muharrem İnce’yi aday göstermesi gibi hamleler ile örnek bir davranış sergilemiştir. İstifa eden hiçbir arkadaşımızın bugüne değin Genel Başkanımızı sorgulama gibi bir söylemi veya eylemi olmamıştır.

İstifaya mecbur kaldığımız haklı nedenlerimizi örtmek ve kendi yönetsel zafiyetlerini perdelemek amaçlı yapılan açıklamalar tamamen yalan ve çirkin iftiralardır.

Nihayetinde; bizler, parti görevlerinin beklenti ve çıkar uğruna heder edilmesine karşı çıktığımız, yaşanan yönetim zafiyetlerinin partimize zarar verdiğini gördüğümüz, geride bıraktığımız çok önemli bir sürecin üyelerimiz ile birlikte değerlendirilmesinin engellenmesine karşı durduğumuz ve çalışma motivasyonunun yok edilmesi nedenleriyle istifa ettik. Böyle bir yönetim yapısıyla yeni bir seçime başarıyla hazırlanmanın mümkün olmadığı kanaatindeyiz.

İstifalarımızın nedenlerini saptırarak konuyu Genel Başkanlık yarışı gibi bir mecraya çekmenin ve kendi özgür iradelerimiz ile aldığımız kararların başka kişilerce yönlendirilerek aldırıldığı gibi mesnetsiz suçlamaların sadece bu yalan söylemleri gündeme getirenleri küçük düşüreceğini kamuoyu ile paylaşırız.

 
13 yaşındaki kız çocuğu, tuvalette kendini astı
 
Muğla'da fuhuş operasyonu... 9 kişi yakalandı, 13 kişi sınır dışı edildi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birol Doyranlı 13 Temmuz 2018 Cuma 16:07

Öncelikle yorum yaparken neden kimliğinizi gizliyorsunuz. Düşüncenizi gerçek kimliğinizle açıklamaktan neden korkuyorsunuz? Yoksa yerel seçimlerde bir yerlere aday olacağınızdan bu eleştirdiğiniz kişilerden oy alamama kaygınız mı var? Gelelim istifacıların açıklamalarına; neden hemen seçim sonrası değil de, Nevzat Kavalar ve Asuman Ali Güven''in kurultay delegelerinden imza toplayacakları haberinden sonra bu istifaları verdiniz? Söylemleriniz de haklılık payı belki vardır ama zamanlama hatası yapıldığı için samimiyetinize hiç kimse inanmıyor... Nevzat Kavalar döneminde, kadın kolları başkanı Fatma Fatma Koç görevden alınırken de keşke sahip çıkılsaydı. Sahip çıkılmadığı gibi isnatsız suçlama ve iftiralarla istifaya zorlandıkları kanaati taşıyorum... Her neyse basın ve sosyal medyadaki bu paylaşımlar partimize büyük zarar veriyor... Umarım enaz hata ile kapatılır... Mevcut İlçe yönetimi savunmasını Genel Başkanlık yarışı üzerinden yapmak mecburiyetindedir. İmza toplanacağı haberinden sonra bu istifaların verilmesi, ilgisi olmadığı açıklamasına rağmen manidar olup, dışardan Genel Başkan yarışı için yapıldığı izlenimi veriyor... Ayrıca mevcut Ilçe yönetimi bu şekilde Genel Merkezi de arkasına almak ve İl yönetiminin kendilerini görevden almasını önlemek için bu düşüncesinin arkasına sığınarak zırh edinmiş olabilir...

Yorumu oyla      9      5  
PARTİLİ 13 Temmuz 2018 Cuma 12:31

bu olyın perde arkası kesinlikle genelbaşkanımıza karşı yapılan bir eylemdir ama kendilerine kılıf için uydurulmuş bahenedir.sizlere verdiğim oy haram olsun.kendi kişiliklerinizle hareket edemediğiniz için birilerine kul oluyorsunuz.ama gün gelir devran döner herkes hesap veriri.Kavalar bu partiyi çok sevdiğini ve çok iyi bir partili olduğunu her yerde söylüyor.ama sadece söylem özünde CHP diye bir şey yok kendisinin vekil olmamsından bende üzülmüştüm ama genelmerkez gerçekten bu işi çok iyi biliyor.gösterilseydi iyi idi olmadı kötü.sensin kötü olan sayın kavalar.Bornova içeyi de karıştırmak istedin ama o da olmadı be başkanım dik durabilen yani omurgalı yöneticiler de varmış içlerinde onlara helal olsun.artık asalak oldunuz çekilin bornova bıktı siz sizn gibilerden evet KESİNLİKLE DEĞİŞİM GEREKİR AMA ÖNCE SİZLERDEN BAŞLAYARAK VAR MISINIZ

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kavalar’dan delegelere: Kocaoğlu’nun mesajını iyi değerlendirin!
Olağanüstü kurultay için başlatılacak imza hareketinin kentteki öncülerinden ...
CHP'li Torun'dan İzmirli delegelere birlik çağrısı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan, İzmir'de olağanüstü kurultay ...
Kılıçdaroğlu Erdoğan'a tazminat ödeyecek!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 ayrı davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
İYİ Parti'de 24 Haziran raporu: İzmir'de oyların düşük olmasının nedeni...
İYİ Parti, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin ...
İzmir’de o delege Lider’e seslendi: ‘Muharrem, buraya gel’ sözünü bir kez daha duymak istiyoruz!
Kurultay delegesi Şamil Sinan An, partinin sol kanadı olarak adlandırılan ...
İnce’den değişim açıklaması: Kocaoğlu sokağı görmüyor mu?
Başkan Kocaoğlu’nun değişim çağrıları üzerinden konuşan İnce, “Tabanda ...
 
Erdoğan'dan Yıldırım'a devlet şeref madalyası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım'a Devlet ...
AK Parti İzmir'de Yıldırım sevinci!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanı seçilmesi, ...
İnce ile A'dan Z'ye: Kurultay için ne dedi?
24 Haziran seçimlerinde CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Habertürk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva