HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2018 Cuma - 10:18

İzmir’de o delege Lider’e seslendi: ‘Muharrem, buraya gel’ sözünü bir kez daha duymak istiyoruz!

Kurultay delegesi Şamil Sinan An, partinin sol kanadı olarak adlandırılan bir ekiple ortak açıklama yaptı ve “Sayın genel başkanım kırmadan, yıkmadan, içtenliğinizle söylediğiniz ‘Muharrem, buraya gel’ sözünü sizden bir kez daha duymak istiyoruz” dedi.

İzmir’de o delege Lider’e seslendi: ‘Muharrem, buraya gel’ sözünü bir kez daha duymak istiyoruz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran seçimleri sonrasında olağanüstü kurultay tartışmaya açılırken bir kısım partili de imza hareketine hazırlanıyor.

Değişim hamlesinin İzmir’deki öncülerinden olan İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ve Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın 15 Temmuz Pazartesi günü kurultay delegeleriyle temasa geçmesi bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı süreçte iki kez değişim talebini dile getirmişti. İl Başkanı Deniz Yücel ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaparak safını net bir şekilde belli etmişti.

Cumhurbaşkanı Adayı İnce ise katıldığı programda, “İmza hareketinin öncülüğünü ben yapmayacağım. Ama bu örgüt bu imzayı toplar. Bana davet gelirse ben buradayım” dedi. İnce böylece genel başkanlık düşüncesini açıkça ifade etmiş oldu.

52 kurultay delegesi bulunan İzmir’in göstereceği refleks ise merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan delegelerin bir kısmı açıkça imza vereceğini söylerken bir kısmı da mevcut durumdan yana refleks göstermişti. Çok sayıda delege ise renk vermemişti.

Ekip halinde hareket ettiklerini ifade ederek net bir açıklama yapmayan kurultay delegesi Şamil Sinan An, tarafını belli etti.

Gelinen noktada kendilerine partinin sol kanadı adını veren yaklaşık 15 kişi ve kurultay delegesi Şamil Sinan An ortak bir açıklamayla ‘Evet değişim şart’ mesajı verdi. An hem Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de Cumhurbaşkanı Adayı Muharem İnce’ye seslendi.

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

EKMELEDDİN FACİASINDA UTANÇ İÇİNDE OY KULLANMIŞTIM

‘Evet değişim şart’

Sayın Genel Başkanım, Sevgili Kemal Kılıçdaroğlu; 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı gösterdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Ekmeleddin faciasında yüreğim ayrı yerde, ellerim ayrı yerde utanç içinde oy kullanmıştım. Eğer Abdullah Gül adayınız olsa idi yüreğimin sol yanının gösterdiği yere gidecektim. İyi yaptınız, doğru yaptınız. Sağ olun var olun.

24 HAZİRAN GECESİ KİMSESİZLİĞİ HİSSETTİM
Biz CHP'yi, yoldaşlarımızı ve halkımızı çok sevdik. 24 Haziran gecesinde öldük öldük dirildik. O gece ilk defa kimsesizliği hissettim. Demokrasinin güvencesi saydığım CHP ve siz derin bir sessizliğe gömüldünüz. Çaresizlik ve umutsuzluk içinde sizden bir açıklama bekledik. Bir tek kelime bile duyamadık. Liderlik, zor zanaattır. Lider en zor koşullarda halkına umut ve dayanma gücü verebilendir. İşte o anda Çanakkale’yi, kınalı kuzuları ve Mavi Gözlü Devi düşündüm. Sizin de o gece 1915’i hatırlamanızı isterdim. Ama olmadı. Biz o gece çok üzüldük.

İNCE’YE TEŞEKKÜR
Sevgili Muharrem İnce, gönlümüzün Sayın Cumhurbaşkanı; bizlere yıllar önce unuttuğumuz duyguyu ve coşkuyu yaşattığınız için size çok teşekkür ediyorum. Herkesin Cumhurbaşkanı olmak için çıktığınız yolda birlikte yürümek, beni ve demokrasi sevdalısı herkesi mutlu etti. Aldığınız sorumluluğu amasız, fakatsız başarıyla yerine getirdiğinize inanıyorum. Halkımızın ve CHP'nin böyle bir morale ihtiyacı vardı. İyi yaptınız, güzel yaptınız. Sağ olun var olun.

SİZDEN BİR ÇİFT SÖZ DUYMAK İSTEDİK, AMA DUYAMADIK
Biz CHP'yi hep sevdik. İki aylık seçim sürecinde korku imparatorluğuna karşı eğilmeden, bükülmeden dik durduğunuz için sizi de çok sevdik. Keşke o geceyi hiç yaşamasaydık. Seçim bittiğinde, saat 18:00-19:00’da yüce dağlar gibi dik, akan sular gibi coşkuluyduk. Saat 21:00-22:00-23:00 YSK'nın önünden bir ses bir nefes duyarız diye bekledik. Kapılar kör, pencereler sağırdı. Sizden bir çift söz duymak istedik, ama duyamadık. Gerçekten liderlik zor zanaat. İşte bu anlarda Mustafa Kemal'i düşündüm. En amansız koşullarda, yoklukta, yoksullukta kurduğu Cumhuriyet'i düşündüm. Sizin de o gece 1919'u hatırlamanızı isterdim. Ama olmadı. Biz o gece çok üzüldük.

CHP’DE DEĞİŞİM ŞART AMA ÖNCE KAFALARIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ
Evet CHP’de değişim şart, ama önce kafalarımızı değiştirmeliyiz. Kişisel çıkarlarını ülke ve parti çıkarlarının üstünde tutan kafaları değiştirmemiz gerekiyor.  Gerçek demokrasi herkes için ve her yerde gereklidir. Çarpık çurpuk demokrasi anlayışını değiştirmemiz gerekiyor. Toplumcu düşünce, rehberimiz olmalıdır. Sağ ve sığ anlayışları değiştirmemiz gerekiyor. Yaşamda siyasette dürüstlük, çalışkanlık, emek ve liyakat temel kriter olmalıdır. Yemekte tuzu bile olmayanların hep başköşeyi kapmasını sağlayan sistemi değiştirmemiz gerekiyor. Tüm insanlar eşittir ve özgürce yaşamalıdırlar. İnanç ve kimlik üzerinden siyaset yapma anlayışını değiştirmemiz gerekiyor. Evet CHP’de değişim şart. Yeni bir umut, yeni bir coşku şart. Yeni bir siyaset kültürü, yeni kadrolar, yeni söylemler şart. Dünyaya ve Türkiye’ye yeni bir bakış şart. Yeni bir çalışma tarzı, değişim dönüşüm şart. Kızlarımızın ve oğullarımızın egemen olduğu genç ve dinamik bir CHP şart. Yeni program, yeni tüzük, yeni üye, yeni örgüt şart. Bunları gerçekleştirmek için kimler yola çıkıyorsa, onlarla yoldaş olmaya hazırım.

‘MUHARREM, BURAYA GEL’ SÖZÜNÜ BİR KEZ DAHA DUYMAK İSTİYORUZ
Sevgili Kılıçdaroğlu, Sevgili İnce; Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sürecinde, sizleri kol kola, yürek yüreğe, sevgiyle, coşkuyla yürürken görmek beni ve tüm partililerimizi çok mutlu etti. Türkiye’nin ve partimizin sizlere ihtiyacı var. Önümüzdeki yerel seçimlerde mutlaka başarılı olmalıyız. Yeni bir başlangıç, yeni bir şeyler söylemek gerekiyor. İnanın bu başlangıçta sizin el ele omuz omuza inançla yürümeniz, tüm partililerimize yeniden büyük bir coşku kazandıracak, birlik duygularımızı perçinleyecek, gelecek güzel günlere olan umudumuzu ve inancımızı arttıracaktır. CHP’de mutlaka kurultay yapılmalıdır. Mutlaka değişim olmalıdır. Hak hukuk, adalet, eşitlik ve demokrasi temellerinin sağlam ve eksiksiz olduğu herkesin CHP’si artık bir zorunluluktur. Ve CHP’de yeni bir dostluk, dayanışma ve kucaklaşma iklimi mutlaka yaratılmalıdır.

Sayın Genel Başkanım, bunları kırmadan, yıkmadan, ötekileştirmeden sizin gerçekleştirebileceğinize inanıyoruz. Sizden tüm içtenliğinizle ve sevgiyle söylediğiniz ‘Muharrem, buraya gel’ sözünü bir kez daha duymak istiyoruz. Bu zor süreci açık, samimi, dostça ve yürekli tavrınızla aşabileceğimize inanıyoruz. Barış ve kardeşlik olmadan, Kılıçdaroğlu ve İnce birlikte olmadan mutlu olamayacağımızı bilmenizi isteriz. Partimiz harap olmadan, kalelerimiz yıkılmadan ‘‘Bir umudum sizde anlıyor musunuz?’’

 
Bornova’da Açık Havada Sinema Keyfi
 
Karşıyaka park konserlerini çok sevdi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İbrahim 15 Temmuz 2018 Pazar 11:41

Çok ciddi bir tarìm planlaması,tüm üni.örencilerine hiçbir kurum ve kişiye el açmayacak şekilde karşıksız devlet yurdu ve bursu,dogmadan önce vergi vermeye başlayan yurdum ?nsanına hiçbir kurum ve statü farkì gözetmeksizin bedava saglìk hizmeti,ucuz vegüvencesiz işsizligin temeli olaniç göçü önleyecek ,herkesin kendi yöresinde çalışìp,tatile gidebilecegi üretim planlamasì..veee unutmayìn ki teknoloji ile nüfus artşı paralel olursa işsizlik kaçınılmazdır....

Yorumu oyla      9      5  
Necil eryayar 13 Temmuz 2018 Cuma 17:05

Kısa süre yaşattı ama sonuç ÖLÜMÜ de yaşattı. Böyle projelermücadele ve birli ruhuna zarar veriyor. İnce daha fazla germeden inceden sussun ve yerel seçimlerden sonrasına odaklansın. Sevilmeyen kaşarlı hizipler ve kocaoğluyla bu işler hiç yürümez

Yorumu oyla      9      5  
Erdal 13 Temmuz 2018 Cuma 15:41

Yahu bu kadar uzuna ne gerek var. İmza veriyormusun vermiyormusun kardeşim? Millet bunu merak ediyor; uzun süslü cümleleri değil..

Yorumu oyla      9      5  
Onur Utkan İlçi 13 Temmuz 2018 Cuma 13:53

Şu noktaya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Şamil Sinan An yerel yönetim seçimleri öncesi olası kurultay çağrısının sonucu olarak noter huzurundaki imza vermeye ilişkin tavrı nettir. Yani imza vermeyecektir. 2019 seçimlerinden sonra kapsamlı bir yenilenme ve hedeflere yönelik değişim için kurultay toplanmasının Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU tarafından ve hiç bir zorlama altında kalmadan yapılması gerektiğini net bir şekilde vurguluyor. Öyle dedikodu falan üretmeyin bizden hizipçi adam çıkmaz.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce’den değişim açıklaması: Kocaoğlu sokağı görmüyor mu?
Başkan Kocaoğlu’nun değişim çağrıları üzerinden konuşan İnce, “Tabanda ...
Erdoğan'dan Yıldırım'a devlet şeref madalyası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım'a Devlet ...
AK Parti İzmir'de Yıldırım sevinci!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanı seçilmesi, ...
 
İnce ile A'dan Z'ye: Kurultay için ne dedi?
24 Haziran seçimlerinde CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Habertürk ...
Binali Yıldırım Meclis Başkanı oldu!
TBMM Genel Kurulu, TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz'ın başkanlığında ...
AK Parti'den 'bedelli askerlik' açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Bedelli askerlik bizim savunduğumuz, ...
 
SP’li Hazırbulan görevine geri döndü ve konuştu: CHP’yle ittifaktan pişman olmadık!
Seçim sürecinde görevini Erduran’a bırakan Zekeriya Hazırbulan, il başkanlığına ...
Pakdemirli ilk kez bakan olarak İzmir’e geliyor: Programda neler var?
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 14 ve 15 Temmuz’da İzmir’de ...
CHP'li Sertel: Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Kütüphanesi artık yok
CHP'li Sertel "Türkiye kamuoyu yeni hükümet sistemini tartışırken, eskiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva