HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2015 Çarşamba - 10:32

Bornova’da kadına istihdam için büyük işbirliği

Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi, MTK Tekstilciler Sitesi ile İŞKUR’un birlikte açtığı İş Garantili Meslek Edindirme Kursu’nu bitiren 30 kadın, sertifikalarını aldı. İş hayatına atılmaya hazırlanan kadınların heyecanına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ortak oldu. Kadınların ekonomik hayat içerisinde yer almasının önemine dikkat çeken Başkan Atila, “Bundan sonraki kurslarda katılımcı sayısı daha fazla olmalı” dedi.

Bornova’da kadına istihdam için büyük işbirliği

Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi, MTK Tekstilciler Sitesi ve İŞKUR işbirliğinde yürütülen İş Garantili Meslek Edindirme Kursu’nda ikinci dönem de sona erdi. 2.5 ay süren eğitimi tamamlayan 30 kadın, Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenelenen törende katılım belgelerini aldı. Kursiyerlere belgelerini, Başkan Olgun Atila, MTK Sitesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği İsmail Sadi Doğan, Ege Üniversitesi Müdendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalar, İŞKUR Bornova Hizmet Merkezi Şube Müdürü Aylin Bultan, mahalle muhtarları ve eğitmenler verdi.

Kimi kursiyerlerin heyecanına çocukları da ortak oldu. İş yaşamına atılmaya hazırlanan kadınlar, tek tek söz alarak düşüncelerini paylaştı, projede yer alan tüm kurumlara teşekkür etti. Ceketten çantaya, pantolandan gömleğe kursiyer kadınların 2.5 aylık süreçte ürettikleri ürünler, yine aynı mekanda sergiye açıldı.

KIYAFETLER DOST MARKET RAFLARINDA
MTK Sitesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği İsmail Sadi Doğan, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi ile aynı projede yer almanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, bu iş birliğinin devam etmesini diledi. kursu başarıyla bitiren kadınlara iş yaşamlarında başarılar dileyen Doğan, “Kurs süresince ortaya konan ürünlerin Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine özgürce alışveriş imkanı sunduğu Dost Market’in tekstil reyonlarında yer alacağı müjdesini de verdi.  İŞKUR Bornova Hizmet Merkezi Şube Müdürü Aylin Bultan, kursiyer kadınların ortaya koyduğu ürünleri gördüğünde büyük gurur ve mutluluk yaşadığını söylerek, “Kadınların çalışma hayatına katılması çok önemli. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ege Üniversitesi Müdendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalar da, üniversite olarak kadına istihdam sağlayan bir projede yer almamın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.



KATILIMCI SAYISINI ARTTIRMALIYIZ
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise “Bu projede en büyük katkı onların” dediği muhtarlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kursiyer sayısının önümüzdeki kurs dönemlerinde daha da artması gerektiğini söyledi. Kadınların ekonomik hayat içerisinde yer almasının önemine dikkat çeken Başkan Atila, “O yüzden ben projeyi çok önemsiyorum ve gelişerek devam etmesini istiyorum. Hepimiz bunun için elimizden geleni yapmalı, daha fazla kadınımıza ulaşmalıyız. Kursu bitiren tüm kadınlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

PROJE 4 YIL SÜRECEK
İlki Şubat ayında başlayan ve 2.5 ay süren kurslara 40 kadın katılmış, aldıkları eğitim sonrası MTK Tekstilciler Sitesi’nde işbaşı yapmıştı. Şu an eğitimleri devam eden kursiyerler için de aynı süreç işleyecek. Kurs süresince sigortaları yapılan ve günlük masrafları karşılanan kadınlar stajlarının ardından işe yerleştirilecek. 2015 yılı başında başlayan proje 4 yıl sürecek.

 
Karşıyaka’da eğlence dolu Ramazan
 
Aydın’da şaşırtan horoz: Çift boynuzlu ibik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da eğlence dolu Ramazan
Yıl boyunca düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle dikkat çeken ...
Başkan Arslan Çiğli protokolünü iftarda buluşturdu
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ilçe protokolüne iftar yemeği verdi. ...
İzmir’de arıtma çamuru mucizesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında açtığı Çiğli Çamur Çürütme ...
 
Menderes'in girişimcileri sertifikalarını aldı
Menderes Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik KOSGEB ...
Güzelbahçe'de Deniz Festivali coşkusu yaşanacak
Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği Deniz Festivali 3-4 ve 5 Temmuz ...
Karabağlar iftarında barış ve hoşgörü vurgusu
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Başkan Muhittin ...
 
Atatürk Urla’ya 89 yıl sonra denizden geldi!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişi ile onurlandırmasının ...
Hatay Pazaryeri krizle açıldı: Vatandaşla esnaf karşı karşıya!
Konak Belediyesi tarafından geride kalan hafta hizmete alınan Hatay Kapalı ...
Buca'nın semtevleri 4 bin kadına ekmek kapısı olacak
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan kadınları meslek sahibi yapmak için açtığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva