HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2015 Cumartesi - 13:33

Bir devlet kurumundan diğerine 'kucak' cevabı!

4G geliştirme projesi için dün konuşan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, "Bu projenin önündeki en büyük engel BTK'dır. Sadece yabancıların kucağında olduğu için yapıyor" demişti. BTK ise yaptığı açıklamada, "Bunlar, kurumumuzu yıpratmaya yönelik açıklamalardır. Kamu görevi yerine getiren şahsa yakışmayacak, devlet geleneğine ve teamüllerine aykırı açıklamalardır. BTK'nın telefon dinlemesi yapmak gibi bir görevi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Bir devlet kurumundan diğerine  kucak  cevabı!

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe dün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) için, “Bu projenin önündeki en büyük engel BTK'dır. Sadece yabancıların kucağında olduğu için yapıyor. BTK'yı şu anda yabancı vendorlar yönetiyor. Yazıklar olsun onlara' demişti.
 
'YABANCI VENDORLAR YÖNETİYOR'
Cep telefonunda 10 kat daha fazla hız getirecek, yerli dördüncü nesil 4G haberleşme teknolojisi geliştirme projesi ULAK kapsamında, GSM operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone ile işbirliği anlaşması, düzenlenen törenle dün imzalandı. İmza töreninde bir konuşma yapan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, “Bu projenin önündeki en büyük engel BTK'dır. Sadece yabancıların kucağında olduğu için yapıyor. BTK'yı şu anda yabancı vendorlar yönetiyor. Yazıklar olsun onlara' dedi.

'GÖREV VERİLENLER TARAFINDAN YAPILIR'
Konuyla ilgili olarak BTK’dan bir açıklama geldi. BTK Öğe’nin sözlerine, “"Bunlar, kurumumuzu yıpratmaya yönelik açıklamalardır. Kamu görevi yerine getiren şahsa yakışmayacak, devlet geleneğine ve teamüllerine aykırı açıklamalardır. BTK'nın telefon dinlemesi yapmak gibi bir görevi bulunmamaktadır. Mevzuatlar çerçevesinde ve mahkeme kararları doğrultusunda telefon dinlemeleri kanunda kendisine bu görev verilenler tarafından yapılmaktadır." açıklamasını yaparak cevap verdi.
 
BTK'nın yabancı teknolojilerle 4G lisanslarını vereceğine yönelik beyanların da gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "İhale şartnamesine göre işletmeciler tarafından 4G sisteminde kullanılacak yazılım ve donanımın Türk firmalarından temin edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Buna ilaveten 3G ihalesinde olmayan yüzde 15 yerli ürün kullanma zorunluluğu da getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Açıklmada ayrıca 4G lisansı alan işletmecilerin çalıştırmakla zorunlu oldukları
 
Ar-Ge elemanı sayısının 750'ye çıkarıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "BTK tarafından 4G yetkilendirmesi kapsamında getirilen düzenlemelerle yerli teknoloji üretimi yapan firmaların motive edilmesi ve yerli teknoloji üretiminin geliştirilmesi hedeflenmiştir. BTK'ya yönelik 'yabancı vendorlar yönetiyor' ithamı asla kabul edilemez, Kurum çalışanlarını zan altında bırakan, hayal mahsulü, gerçeklerle uzaktan yakından alakası bulunmayan, hezeyan türü açıklamalardır. Bu açıklamaları kınıyor ve şiddetle reddediyoruz. Bu açıklamalara karşı gerekli her türlü yasal yollara müracaat edilecektir."
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’de bir günde 226 kaçak
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollarla İzmir, Muğla, ...
İzmir Dernekler Müdürü’nden tayin sitemi
İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, Hatay Valiliği Bilgi İşlem Şube ...
Yine THY uçağı, yine ‘bomba var’ notu!
THY'nin İstanbul-Tokyo seferini yapacak uçağı, tuvaletinde bulunan "bomba ...
 
İzmirli Ali Uçar bu kez canlı yayında insanlık dersi verdi
Metroda kitap okurken fotoğrafı çekilerek sosyal medyaya yüklendikten ...
Flaş! HDP Genel Merkezi’ne silahlı saldırı
Ankara Çankaya'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi binasına ...
İzmir’deki metruk bina kül oldu
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, kullanılmayan metruk binada çıkan yangın, ...
 
‘Soma’nın patronu’ mahkemede çark etti!
Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan 11 ay sonra adalet ...
Profesörün ölümündeki sır perdesi aralandı
Profesör Doktor Işıl Berat Barlan'ın ölümünün üzerindeki sır perdesi aralandı. ...
Flaş! Bin 776 üst düzey polis için emeklilik kararı
Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu bin 776 emniyet müdürü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva