HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2019 Çarşamba - 10:14

Bergama’daki altın madeni meclis gündeminde: CHP’li Polat’tan 5 kritik soru

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Bergama’da Koza Altın İşletmeleri’nin girişimleri ve faaliyetleri sebebiyle “kayyım makamını” Meclis gündemine taşıdı.

Bergama’daki altın madeni meclis gündeminde: CHP’li Polat’tan 5 kritik soru

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Polat, “Koza Altın İşletmeleri şirketine FETÖ/PDY bağlantılı olması sebebiyle kayyım atanmış ancak FETÖ/PDY’nin devletimize, milletimize zarar verdiği düşünüldüğünde, atanan kayyımın da tartışmalı faaliyetlere imza attığı göz önünde bulundurulduğunda; hem kayyım makamını hem de şirketin icraatlarını sorgulama gereksinimi ortaya çıkmıştır.” dedi.

“SİYANÜRLÜ ALTIN MADENİ HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”
Polat, “ İzmir’in güzel doğası taş ocakları, altın ve maden arama faaliyetleri sonucu her geçen gün daha da kirlenmektedir. Bergama ilçemizde altın ve maden arama çalışmaları ile sıkça gündeme gelmektedir. Kozak Yaylası’na yeni altın maden ocakları açılması girişimi, bölge ekosisteminin bozulmasına,çam fıstığı ağaçlarının zarar görmesine, bölge halkının ciddi sağlık sorunları ile mücadele etmesine sebep olmaktadır. Altın madeni arama çalışmalarında kullanılan siyanür yer altı sularına karışmakta, bu da içme suyunun kirlenmesine ve siyanüre bağlı ölümlerin artmasına sebep olmaktadır. Yağmur suları ile birlikte maden ocağı çukurlarına doldurulan atıkların yeraltı sularına sızması ile başta içme suyu olmak üzere tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan su kirlenmekte ve bu durum, bölgenin kuraklaşmasına sebep olmaktadır.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI ÇIPLAK GÖZLE DEĞİL VİCDAN GÖZLÜĞÜYLE BAKSIN”
Polat, “Koza Altın İşletmelerine bağlı Kozak Yaylası ve Kapıkaya Köyünde yeni maden ocağı açılması girişimi mahkemeye taşınmış ve başta yöre halkı olmak üzere çevre bilinci olan duyarlı insanlar ve STK’lar tepki göstermişlerdir. Yenibelediye başkanı, Belediye’nin önceden müdahil olduğu, kayyımla yönetilen Koza Altın İşletmelerine karşı açılmış çevre davalarının tümünden çekilmiştir. Belediye başkanı“çıplak gözle bir zararını görmüyoruz” demiş,kendisini vicdan gözlüğüyle bakmaya davet ediyoruz!Bölge halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının, bölge halkının yaşamını tehlikeye atması akla, mantığa ve vicdana sığmamaktadır. Bu durum,‘Belediye başkanının bu şirketle organik bir bağı mı var’ sorusunu akıllara getirmektedir.” diye ifade eden Polat, sözlerinin devamında; “Koza Altın İşletmeleri şirketine FETÖ/PDY bağlantılı olması sebebiyle kayyım atanmıştır. FETÖ/PDY’ nin devletimize, milletimize zarar verdiği düşünüldüğünde, atanan kayyımın da tartışmalı faaliyetlere imza attığı göz önünde bulundurulduğunda; hem kayyım makamını hem de şirketin icraatlarını sorgulama gereksinimi ortaya çıkmıştır.” dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY’A SORULAR:
1)    Bir şirkete kayyım atanırken hangi şartlar göz önünde bulundurulmaktadır? Altın Madenleri şirketlerine atanan kayyımlar için de aynı şartlar geçerli midir?
2)    Koza Altın İşletmeleri’ne atanan kayyımın yetkileri nelerdir?
3)    Koza Altın İşletmeleri’ne bugüne kadar kaç kayyım ataması yapılmıştır? Yapıldıysa bu kayyımlar kimlerdir? Yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır? Görev süreleri ne kadardır?
4)    Koza Altın İşletmeleri’ ne kayyım atanmasında beklenen fayda nedir? “Kayyım” makamının bir geçici koruma tedbiri olduğu göz alındığında, ne gibi şartlar oluştuğunda beklenen fayda gerçekleşmiş kabul edilecektir? 
5)    Koza Altın İşletmesi’ne bağlı Ovacık altın madeni, Kozak Yaylasıve Kapıkaya köyünde yeni ocak açma girişiminin, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren Bergama’ya etkisi araştırılmış mıdır? 

 
İzmir'de sabah güzelliği
 
Peynircioğlu Deresi’nde ezber bozan dönüşüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Londra'daki tarihi zirve sonrası ortak açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve İngiltere ...
CHP’li Özuslu’dan il kongresi çıkışı: Doğmamış çocuğa don biçmem!
Karşıyaka’daki mahalle delege seçimlerini değerlendiren ve “Örgüt ilçe ...
Kılıçdaroğlu'ndan tank palet fabrikası eleştirisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
 
Trump'tan NATO ve Türkiye açıklaması
ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un NATO'ya ilişkin ifadelerine ...
CHP İzmir’de rota ilçe kongreleri: Nerede, kimlerin adı geçiyor?
Mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte gözler Aralık ayı ...
CHP’li Kılıç: Kamuda engelli çalıştırma oranı yüzde 5’e yükseltilsin
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, engelli ...
 
Erkan SEVİNÇ yazdı... Haklı haksız çok geliyorlar üstüme!
Erkan SEVİNÇ yazdı... Haklı haksız çok geliyorlar üstüme!
CHP'li Polat'tan eşit yaşam çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Polat, “Hayatın her alanında zorluklarla mücadele ...
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Engelliler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva