HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2019 Salı - 15:01

CHP’li Özuslu’dan il kongresi çıkışı: Doğmamış çocuğa don biçmem!

Karşıyaka’daki mahalle delege seçimlerini değerlendiren ve “Örgüt ilçe yönetimini başarısız bulmuştur. Değişim istiyor. Mavi işi bitirdi” diyen Büyükşehir Belediyesi Başka Vekili Özuslu il kongresi için temkinli konuştu. Özuslu, “Doğmamış çocuğa don biçmem. İlçe ve il kongresiyle ilgili konuşmam. Başka bir ilçeyle ilgili de konuşmam. Ben geçmişte Karşıyaka ilçe başkanlığı yaptım. Mavişehir Mahallesi’ndeyim.  Karşıyaka ile ilgili konuşurum” açıklamasını yaptı.

CHP’li Özuslu’dan il kongresi çıkışı: Doğmamış çocuğa don biçmem!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu ilçesi olan Karşıyaka’da gerçekleşen mahalle delege seçimleri sonrasında açıklamalarda bulundu.

Olağan kurultay sürecinin ilk etabının geride kalmasını değerlendiren Özuslu eşi Müyesser Özuslu’nun mahallesi olan Mavişehir’deki listede çizik yemesi hakkında da konuştu.

İlçe Örgütü’nün Başkan Uğur Yıldırım’ı başarısız bulduğunu ve değişim istediğini aktaran Özuslu, İl kongresi ve İl Başkanı Deniz Yücel’in durumuyla ilgili ise temkinli konuştu.  

DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEM
Özuslu, “Doğmamış çocuğa don biçmem. İlçe ve il kongresiyle ilgili konuşmam. Başka bir ilçeyle ilgili de konuşmam. Ben geçmişte Karşıyaka ilçe başkanlığı yaptım. Mavişehir Mahallesi’ndeyim.  Karşıyaka ile ilgili konuşurum. Belediye başkanını, ilçe başkanını tebrik ediyorum. Seçimler güzel geçmiştir. Olması gereken budur. Söz ve karar üyenindir. CHP’de asıl olan budur. Bu tecelli etmiştir” dedi.

MAVİ LİSTE İŞİ BİTİRDİ!
Özuslu, Karşıyaka özelinde ise “Örgüt ilçe yönetimini başarısız bulmuştur. Değişim istiyor. Mavi liste neye tekabül ediyor? Muhalefete! Demek ki Karşıyaka’da değişim isteniyor. Bu ayıp değil ki! Bunu anlamak lazım! İlçe kongresinde kendini gösterir. Mavi liste işi bitirdi. Mavi listenin ezici üstünlüğüyle bitti. Bunu saklamaya gerek yok” diye konuştu.

SERDAR YAVAŞOĞLU ORGANİZE ETSEYDİ TAMAMINI ÇİZERDİ!
Mavişehir Mahallesi’ndeki seçimlere ilişkin açıklama yapan Özuslu eşinin durumuna dair de “Eşimin çizik yemesi operasyon değildir. İki liste çok yakındı. Mavişehir’de işin böyle tecelli edeceği belliydi. Bu yakın sonuç belliydi. Velev ki o 2 çizik mavi listenin tümüne yapılsaydı turuncu kazanırdı. Organize iş olarak tamamı çizilseydi, turuncu kazanmıştı. Blok listede, bu tür yarışlarda seçim başa baş geçiyorsa diğer listeye geçişler kolay olur. Neden Özuslu? Her zaman popüler isimler daha fazla çizilir, hedef olur. Kurultay tarihlerine bak Önder Sav en düşük oyu alır. Tanınmayan insanlar çizilmez, kural budur. Burada bir başka maksat yok. Kimse buradan başka bir sonuç çıkarmasın. Bu basit bir liste sorunudur. 50 çizik olsaydı bu bir dersti! Serdar Yavaşoğlu organize etseydi tamamını çizerdi! İşin cilvesini söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA SİYASİ OLGUNLUK GÖSTERMİŞTİR!
Özuslu, “Karşıyaka’da demokrasi şöleni yaşanmıştır. Karşıyaka’nın üyeleri demokratik haklarını rahatça kullanmışlardır. Mavi listenin başarısı tescillenmiştir. Karşıyaka, ‘arkadaş ben mevcut ilçe yönetiminden rahatsızım, memnun değilim, daha iyi yapacaklara yol ermek istiyorum’ demiştir. CHP, Karşıyaka, İzmir kazanmıştır. Üyenin dediği budur. Bunu ilçe kongresinde göreceğiz. Üye değişim istemektedir. Genel başkanımızın istediği gibi kavgasız, gürültüsüz, demokratik teamüller yerine getirilerek seçimler yapılmıştır. Bu siyasi olgunluğu Karşıyaka göstermiştir” açıklamasını yaptı.

 
İzmir'de 'kırmızı bayrak' gururu!
 
Bornova’da su kesintisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan tank palet fabrikası eleştirisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
Trump'tan NATO ve Türkiye açıklaması
ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un NATO'ya ilişkin ifadelerine ...
CHP İzmir’de rota ilçe kongreleri: Nerede, kimlerin adı geçiyor?
Mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte gözler Aralık ayı ...
 
CHP’li Kılıç: Kamuda engelli çalıştırma oranı yüzde 5’e yükseltilsin
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, engelli ...
Erkan SEVİNÇ yazdı... Haklı haksız çok geliyorlar üstüme!
Erkan SEVİNÇ yazdı... Haklı haksız çok geliyorlar üstüme!
CHP'li Polat'tan eşit yaşam çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Polat, “Hayatın her alanında zorluklarla mücadele ...
 
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Engelliler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
CHP'li Sındır: Engelsiz bir yaşam mümkün
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, engelli vatandaşların istihdama ...
AK Partili Nasır'dan Büyükşehir'e 'deprem' çağrısı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de doğrudan kent merkezinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva