HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2019 Salı - 13:53

CHP İzmir’de rota ilçe kongreleri: Nerede, kimlerin adı geçiyor?

Mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte gözler Aralık ayı içinde başlayacak ilçe kongrelerine çevrildi. Bazı partililerin ismi ilçe başkan adaylığı noktasında dillendirilirken mevcut başkanların tavırları da merak edildi. İlçelerde oluşan tablolar da kulislere yansıdı.

CHP İzmir’de rota ilçe kongreleri: Nerede, kimlerin adı geçiyor?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin ilk etabı olan mahalle delege seçimleri İzmir’de tamamlandı. Çok sayıda önemli isim mahallesinde delege seçilirken bazı noktalarda da dikkat çeken sonuç elde edildi.

Gözler Aralık ayında start alacak ilçe kongrelerine çevrildi. İlçelerde adaylık için ismi geçen partililer nabız yoklamaya başlarken mevcut başkanların da göstereceği refleksler merak edildi. Kulislere önemli gelişmeler yansıdı.

HANGİ İLÇEDE, KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Aliağa’da mevcut İlçe Başkanı Gülsen Cirit yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. İlçede mahalle delege seçimleri eski Başkan Özlem Şan Oğuzhan ile Saim Yurdakul arasında yaşandı. Oğuzhan’ın listelerinin ipi önde göğüslediği belirtildi. İlçenin önemli ismi Özcan Durmaz’ın da Oğuzhan’ı destelediği aktarıldı. Oğuzhan’ın ilçe kongresinde aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  

Balçova’da mahalle delege seçimlerini birlikte hareket eden belediye örgüt yapısı açık ara farkla kazandı. Mahalle delege seçimleri sürecinde muhalefetin aday çıkarma ihtimalinden söz ediliyordu. Şu an muhalif blok isim arayışı içinde… Balçova’da 15 yıl belediye başkanlığı yapan Mehmet Ali Çalkaya ve mevcut Başkan Fatma Çalkaya İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz noktasında hemfikir… Ancak gelinen süreçte Eryılmaz’ın göreve devam etmek istemeyeceği de konuşuluyor. İlçedeki iktidarın ‘B Planı’ olarak başka bir kadın aday çıkarması da ihtimal dahilinde…

Metropolün önemli ilçesi Bornova’da ilçe belediyesinin adayı olarak lanse edilen Ertürk Çapın ve Büyükşehir Belediyesi’nin adayı olarak kulislerde konuşulan Selma Nalbantoğlu’nun kongrede yarışabileceği ifade edildi. Gürol Türkmentepe’nin ve mahallesinde delege seçimini kaybeden mevcut İlçe Başkanı Asım Güven’in ilçe nabız yokladığı belirtildi.

Bayraklı’da Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın kadın aday arayışı içinde olduğu biliniyor. İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in devam ya da tamam noktasında herhangi bir karar vermediği aktarıldı. İlçede Metin Güler, Songül Gök, Pınar Susmuş gibi partililerin isimleri telaffuz ediliyor.

Buca’da mevcut İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın devam etmekten yana refleks göstereceği iddia edildi. İl Sekreteri Hacer Taş ve İl Yöneticisi Ulaş Gül’ün isimleri kulislerde potansiyel aday olarak konuşuluyor. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Buca Belediyesi Başkan eski Yardımcısı Serkan Kalmaz’ın da aday olabileceği öğrenildi. İlçede ayrıca İl Yöneticisi Harun Düşenkalkan, İl eski Yöneticisi Orhan Karaoğlu ve İsmail Yüzer’in aday olabileceği aktarıldı.

Çiğli’de Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile hareket eden İlçe Başkanı Mert Özcan’ın devam etmek istediği belirtildi. Mahalle delege seçimlerinde önde çıkan yapının ilçe kongresinde de istediğini alacağı ifade edildi. Ayrıca Şirin Akgül’ün de kongreye hazırlandığı aktarıldı. İlçe kongresinde Özcan-Akgül yarışı bekleniyor.

Partinin İzmir’deki kalesi Karşıyaka’da örgüt yarışları her dönem hareketli geçiyor. CHP'de uzun yıllar her kademede görev yapan Sedredil Coşkuner, partinin önemli ismi Adnan Alabay, İl Başkan eski Vekili Barış Erel, Serdar Koç, Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Serdar Yavaşoğlu’nun adaylık için adı geçiyor. Mevcut Başkan Uğur Yıldırım’ın aday olmayabileceği ifade edildi.

Metropolün en hareketli olan ilçeleri Konak ve Karabağlar’da ilginç bir durum yaşanıyor. İki ilçede eski süreçlere bakıldığında seçimler durgunluk içinde geçti. Mevcut yönetim ve başkanların mahalle delege seçimlerinden güçlü çıkmaları dikkat çekerken Konak’ta Çağrı Gruşçu’nun ilçe başkanlığına devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Gruşçu’nun karşısına bir adayın çıkmasının düşük ihtimal olarak görüldüğü aktarıldı. Karabağlar’da da mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız’ın devam etme olasılığından söz ediliyor. İlçede Orhan Polat’ın muhalefetin adayı olarak gösterilebileceği de belirtildi.

Narlıdere’de İlçe Başkanı Şahin Fırat’ın yola devam etmek istediği öğrenildi. İlçede Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç, Serkan Çağlar, Mesut Durgun, Serdar Kolay gibi isimlerin olası adaylığından söz ediliyor.        

Çeşme’de mevcut Başkan Sait Kavasoğullar adaylığını mahalle delege seçimleri öncesinde açıklamıştı. Örgütün ve Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın, Kavasoğullar ile devam etmek istediği belirtildi.

Mahalle delege seçimleri çarşaf liste ile gerçekleşen Foça’da Baran Gezmiş Yıldırım görevi bırakacağını açıkladı. İlçede yeni isim üzerinde arayışında olduğu ifade edildi.

Gaziemir’de mevcut Başkan Kasım Özkan’ın henüz kararını vermediği ifade edildi. İlçenin etkin ismi Umut Tekin’in adı il başkanlığı noktasında dillendiriliyor. İlçede belediye ile örgüt karşı karşıya gelmiş durumda... Belediyenin isim arayışında olduğu aktarılırken Tekin ve Özkan ikilisinin hamlesinin ilerleyen günlerde netleşeceği belirtildi.

Menemen’de mevcut İlçe Başkanı Serdar Değirmenci yeni dönemde devam etmek istemiyor. Değirmenci’nin Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile konuştuğu ve Ömer Güney isminde karar kıldığı iddia edildi. Yerel seçimler sürecinde aday adayı olan Güney’in ilçe kongresine o dönemki rakibi, şimdinin Belediye Başkanı Aksoy’un desteğiyle girecek olması dikkat çekti. Herhangi bir aksilik olmazsa Güney kongrede ilçe başkan adayı olacak. Ayrıca Mehmet Çoban, Sadık Tanrıverdi, Mehmet Kaya, İmam Yıldırım gibi isimlerin adaylık için kulislerde konuşulduğu belirtildi.

Menderes’te Belediyenin Başkanı Mustafa Kayalar’ın adayı olarak bilinen mevcut Başkan Gizem Candan’ın yola devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Mahalle delege seçimlerinden çok güçlü çıkan yapının karşısına kongrede rakip çıkma ihtimalinin düşük olduğu aktarıldı.

Karaburun’da İlçe eski Başkanı Bülent Çumçum’un yeniden aday olmaya hazırlandığı belirtildi. Çumçum’un karşısına belediye destekli bir ismin çıkarılabileceği aktarıldı. Ancak Çumçum’un mahalle seçimlerinden eli güçlü bir şekilde çıktığı öğrenildi. Delegeye hakim olan Çumçum’un kongrede aday çıkması halinde seçimi kazanma ihtimalinin yüksek görüldüğü vurgulandı.

Urla’da mahalle delege seçimlerinden önde çıkan mevcut İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un devam noktasında karar kıldığı aktarıldı. Belediye Başkanı Burak Oğuz’un sürece müdahale etmediği belirtildi. Özbadur’un karşısına Murat Gül tarafından desteklendiği öne sürülen Mustafa Karasakal’ın çıkabileceği öğrenildi. İhtimalin zayıf olduğu da iddia edildi.

Ödemiş’de görevde olan Hamdi Halis’in yoluna devam etmesi bekleniyor. Kemalpaşa’da mevcut Başkan Mehmet Ayçil’in yeni dönem için de ‘varım’ diyeceği aktarıldı. Ayrıca ilçede Vedat Uğur’un da adaylık için nabız yokladığı belirtildi.

Dikili’de mevcut Başkan Hasan Altıparmak, Selçuk’ta mevcut Başkan Mehmet Karanfil, Güzelbahçe’de mevcut Başkan Çağlayan Bilgen’in belediye başkanları tarafından desteklendiği aktarıldı. İlçe başkanlarının yola devam etmeleri bekleniyor.

Torbalı’da Erol Günaydın’ın devam etme ihtimalinden söz ediliyor fakat ilçenin etkili ismi Övünç Demir’in aday çıkarabileceği aktarıldı. Kiraz’da İsmet Korkmaz’ın görevi bırakmaya hazırlandığı, Seferihisar’da Senem Gürer Solak’ın devam etmek istediği, Kınık’ta İsmail Yılmaz’ın da 1 dönem daha görev yapmak istediği öne sürüldü.

Tire’de İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar’ın mahalle delege seçimlerinden güçlü çıktığı belirtildi. Kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılan Şenoyar’ın son dakika sürprizi yaparak mevcut Başkan İsmail Güleç’i ‘benim adayım sensin’ diyerek işaret edebileceği de öne sürüldü.

Beydağ’da mevcut Başkan Mehmet Soğukkuyu’nun devam etmek istediği belirtilirken Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın refleksinin önemli olduğu ifade edildi. İlçede önceki dönemde belediye-örgüt uzlaşmazlığı vardı. Yeni süreçte belediye örgüt uyumuna ayrı bir önem verildiği belirtildi. İlçe Başkanı Soğukkuyu ile Belediye Başkanı Yılmazlar’ın bir araya geleceği ve bu görüşmeden sonra tablonun netleşeceği öğrenildi.

Bayındır’daki mahalle delege seçimlerinden açık ara önde çıkan İlçe eski Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’in kongrede kesinlikle aday olacağı biliniyor. Aksilik olmadığı takdirde ilçe kongresinin tek adaylığı geçeceği aktarıldı.

Bergama’da mevcut Başkan Mehmet Ecevit Canbaz’ın devam etmek istediği ifade edildi. Muhalefetin isim arayışında olduğu belirtildi. Bergama Belediyesi eski Başkanı Mehmet Gönenç’in tavrının önemli olduğu öğrenildi.

 
İzmir'deki okulda şiddet iddiasında şok savunma: Geberesice, bir gidemedin okuldan!
 
Karşıyaka'da kadro operasyonu: O isim görevden alındı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necmettin Taşkeser 4 Aralık 2019 Çarşamba 00:14

İsmetinönü mahallesi delegesi olarak Ömer Güney ismi herkesi kuçaklayan birleştiren bir İsm olduğunu düşünüyorum ve destekliyorum

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç: Kamuda engelli çalıştırma oranı yüzde 5’e yükseltilsin
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, engelli ...
Erkan SEVİNÇ yazdı... Haklı haksız çok geliyorlar üstüme!
Erkan SEVİNÇ yazdı... Haklı haksız çok geliyorlar üstüme!
CHP'li Polat'tan eşit yaşam çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Polat, “Hayatın her alanında zorluklarla mücadele ...
 
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Engelliler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
CHP'li Sındır: Engelsiz bir yaşam mümkün
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, engelli vatandaşların istihdama ...
AK Partili Nasır'dan Büyükşehir'e 'deprem' çağrısı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de doğrudan kent merkezinden ...
 
'Adil Öksüz' ve 'termik santral' açıklaması
Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında ...
Başkan Tugay, AK Partili Çiftçioğlu’na patladı: Burası saray inşaatı değil!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu’nun ...
Erdoğan'dan 'termik santral' vetosu!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva