HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2013 Çarşamba - 15:40

BDP'den geri adım: CHP'ye 'Sinop' özrü

Sinop’ta çıkan olaylarla ilgili CHP’li Belediye Başkanı’nı suçlayan BDP heyeti adına açıklama yapan Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ''Yerel gazete haberi üzerine başkanı suçladık ama haberi doğrulatamadık. Sözümüzü geri alıyor, özür diliyoruz'' dedi.

BDP den geri adım: CHP ye  Sinop  özrü

ANKARA - Sinop'taki olaylardan daha önce CHP'li Belediye Başkanı Baki Ergül'ü sorumlu tutan BDP’den bugün geri adım geldi. BDP’li milletvekilleri, başkandan özür diledi.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi Kürkçü, BDP İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Sinop'ta meydana gelen olayla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
 
Ertuğrul Kürkçü, ''BDP, örgüt kurmaya çalışıyor onun için Karadeniz'e gitmiş değiliz. Gitse ne olur? Herkes, 'BDP Türkiye partisi olsun, her yere gitsin' diyor. Fındık meselesi, HES'ler, doğa katliamıyla ilgilenirse, barışın tarafı olursa kötü mü?'' diye sordu.

''Türkiye'de belli il, ilçe, bölgeler kimi insanlar ve siyasetler için kapalı alan mı? Bu şikayet edilen bölünme iddialarının çoktan gerçekleştirdiğine dair kanıt sayılabilir mi '' diye soran Kürkçü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halk ile aramıza şiddet perdesi çekildi. Biz çatışmanın içinden konuşmak istemiyoruz. Polis himayesinde, polisin çektiği perdenin ötesinden halka seslenmek istemiyoruz, aracısız halkla buluşmak istiyoruz. Bunun için şartları olgunlaştıracak bir siyaseti kurasıya kadar, Karadeniz'de karşımıza çıkan özel harp koalisyonunu, özel harp perdesini yırtıncaya kadar bu tartışmayı aramızda sürdüreceğiz. Başbakan'a şunu soruyorum; milletvekili olduğumuzu, beğensin beğenmesin ülkenin her yerinde konuşma hakkına sahip olduğumuzu, CHP'ye karşı koz olarak kullanacağı gün mü aklına geliyor? Bunun için kendisine teşekkür etmiyorum, bu zaten benim hakkım. Hakkım olduğunu, hak olduğunu söylemek bir şey değil, bunu güvence altına almak mesele. 9 saat bizi Sinop'ta kuşatanlarla haşır neşir olan emniyet örgütüne hiza vermemek onun problemi.
 
Karadeniz'de karşı karşıya kaldığımız şey bir operasyondur, halk ile karşı karşıya gelmedik. Burada bir gladio, özel harp kalıntısı, Susurluk kalıntısı, Hrant Dink'in, Necdet Bulut'un katillerini örgütleyenler, bu kentleri, devrimciler, sosyalistler için yaşanmaz kılmak üzere özel harekat tertipleyenler, bu işlerin de arkasındadır. İki elimiz onların yakasındadır; Hodri meydan, el mi yaman bey mi yaman görüşeceğiz. Barış, özgürlükler, demokrasi kazanacak, savaş son bulacak. Karadeniz'de karşı karşıya kaldığımız tablo, güvenlik zaafı, felaketidir. Bunun başında duran İçişleri Bakanı, İdris Naim Şahin'in mirasını devraldı, sürdürmektedir. En ufak yaprak oynamamıştır.''
 
ÖNDER: ÖZÜR DİLİYORUZ
Sırır Süreyya Önder, Sinop polisinin, linççi güruhu seyirci vaziyette beklediğini, polisin gözetimi ve müsamahasıyla sloganların, taş atmaların başladığını dile getirdi.
 
Önder, kendilerine gösterilen yerel gazetede, Belediye Başkanı'nın, ''Bunlar barış için gelmiyorlar'' şeklinde bir demecini okuduklarını belirterek, ''Ancak bu yerel gazeteye ulaşamıyoruz. Yereldeki arkadaşlardan bilgi almaya çalıştığımızda kimi bu demecin Dikme, kimi Gerze belediye başkanlarına ait olduğunu söylüyor. O kargaşada, o gazeteler de gittiği için, bulamadığımız için Sinop Belediye Başkanı hakkındaki iddiamızı geri alıyor, kendisinden özür diliyorum. Kanıtladığımızda tekrar gündemleştireceğiz. Ama iki vekil olarak bu demeci okuduk. Kamuoyunun linç kısmını değil de bu polemik kısmını tartışmaması için özür diliyor, sözümüzü geri alıyoruz'' diye konuştu.
 
Önder, MHP'nin kurumsal ve örgütsel olarak işin içinde olmadığını ifade ederek, ''Ama MHP'liler de vardı. Bu bir kafatasçı koalisyondu'' dedi.
 
‘CHP’YE ÖZEL BİR BUZUĞUMUZ YOK’
Sosyal demokrat tabanı olduğunu iddia eden CHP'nin, bu tür kolalisyon içine girmesine tepkiden dolayı CHP üzerinde daha fazla durduklarını belirten Önder, ''Devlet, sivil, faşist güçler, lümpenler, gladio bir koalisyon halinde orada bizi linç ettiler. CHP'ye yönelik özel bir buğuzumuz yok'' dedi.
 
TUNCEL: GÖREVDEN ALACAKLAR MI?
Sebahat Tuncel de ''Sivas gibi bir durum yaşansaydı, Türkiye bunun altında kalırdı. Ucuz atlattık. Biz kendi kendimizi koruduk. İçişleri Bakanı, Hükümet bu işin sorumlusu değilse, bu yerel yöneticileri görevden alacak mı? Birinin burnu kanasaydı, bugün Türkiye'de etnik çatışma ortaya çıkabilirdi. Biz sağduyulu davranıp, süreci yumuşattık '' dedi.
 
TÜZEL: MADIMAK ENDİŞESİ YAŞANDI
Madımak endişesi yaşandığını dile getiren Tüzel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milliyetçilikten söz edip, bu olaya değinmemesinin hayret verici olduğunu kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
korkak kabadayı ertuğrul 20 Şubat 2013 Çarşamba 20:19

Bilal kardeş bunlar hani diyolarya salak topluluğuna gerilla aman Türk milis kuvveti doğmasın amanki karadeniz ahvalı yeter demesin gerillayı nonoş yapar geriya geriya derler hani gerilir biryerleri adam olacaklar haddini bilecekler kürkçü kürk pahalı diye canını kurtarmış acaba nasıl kurtuldu arkadaşları öldü gladyo kendisi

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 20 Şubat 2013 Çarşamba 19:56

Ertuğrul Kürkçü,Burada bir gladio,vs vs üzere özel harekat tertipleyenler, bu işlerin de arkasındadır. İki elimiz onların yakasındadır; Hodri meydan, el mi yaman bey mi yaman görüşeceğiz.....????????..YA PKK Mehmetçik katilleri VE DESTEKÇİLERİ gladio MAŞASI OLMUYORMU PKK MELEKMİ ŞEYTANMI MERTÇE CEVAP BEKLİYORUZ SİZLERDEN HADİ SİZİN DEYİMLE HODRİ MEYDAN.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      11      5  
Bilal-İzmirli 20 Şubat 2013 Çarşamba 18:47

BDP'den geri adım: CHP'ye 'Sinop' özrü.??Sebahat Tuncel de Birinin burnu kanasaydı, bugün Türkiye'de etnik çatışma ortaya çıkabilirdi. Biz sağduyulu davranıp, süreci yumuşattık ' dedi.??.HER zaman sizlere diyoruz hatalısınız. bir vur kafama özür dile öylemi yok öyle vur kafama özür dile.iki 30 yıldır bölücü şerefsizlerin yüzünden Türk Milletinin Anası ağlıyor evlerine ateş düşüyor ve etnik çatışma olmasın diyor siz burnum kanasaydı etnik çatışma diyorsunuz sizin ananız güzelmi.Sahipsiz vatandaş

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güler'den Milas övgüsü
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Milas’ta ...
MHP ve SP İzmir’den ‘gündem’ zirvesi
Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl ...
Başkent’te ‘İmralı heyeti’ krizi!
BDP'nin ikinci İmralı heyetindeki isim krizi sürüyor. Hükümet BDP'den ...
 
Aytun Çıray BDP'nin önergesine ateş püskürdü
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray BDP'nin verdiği "sinop olayları ...
CHP’de başkanları kara kara düşündüren 2 fatura!
CHP’nin il ve ilçelerdeki belediyelerin projelerini sunmak için düzenleyeceği ...
Bozdağ’dan şaşırtıcı Obama yorumu
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Atatürk, İnönü ve Menderes döneminde ...
 
CHP'li Türeli ve Çam'dan güvenlik görevlileri için önerge
CHP İzmir Milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Rahmi ...
Başbakan Erdoğan kuyumcu çıktı!
Erdoğan’ın, 1993-1994 arasında kuyumculuk yaptığı ortaya çıktı. Başbakan, ...
Avukatlar ve mali müşavirler sokakta mı kalacak?
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, meskenlerdeki avukatlık ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva