HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2013 Çarşamba - 15:14

CHP'li Güler'den Milas övgüsü

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Milas’ta gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretler kapsamında Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat’ı makamında ziyaret ederek, Milas Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

CHP li Güler den Milas övgüsü

MUĞLA - Milas’a yaptığı ziyaretler sırasında iki yıl önceki Milas’la bugünü karşılaştırdığında arada çok farkın olduğunu söyleyen Güler, “Gördüğüm ve halktan aldığım tepkiler sonucunda Milas, kültür, sanat ve sporda baharını yaşıyor. Milas’ta modern bir kent yaratılmaya çalışıldığı açık, bu süreçte Milas Belediyesi’ne ve belediye başkanımıza en büyük desteğin halktan geldiğini gördüm. Belediye başkanımız partimizi en iyi şekilde temsil etme ve halkımızın CHP’ye verdiği güveni boşa çıkarmamak için ellerinden gelenin ötesinde bir çalışma içine girmişler” dedi.

Milas’a yaptığı iki günlük ziyaret sonucunda belediye başkanıyla halkın diyaloğunun tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde oluşturulduğunu dile getiren Güler, “Başkanımız halkıyla, demokratik kitle örgütleriyle, odalarla, muhtarla şehrin geleceğini birlikte planlayan bir çalışma içindeler. Başkanımız Milas’ı dünya kendi yapmayı kafasına koymuş çıktıkları yolda başarılar diliyorum” dedi. Güler, Türkiye’de çok az belediyeye nasip olan uluslar arası fuar düzenleme şerefine Milaslıların ulaştığını söyleyerek, “Uluslar arası fuara Japonya’dan, Çin’den, Avustralya’dan, Afrika’dan, Güney Amerika’dan ve Kuzey Amerika’dan çok ciddi anlamda katılımlar sağlanıyor. Milas’ı önce ulusal sonra da uluslar arası düzeyde herkese tanıtmaya çalışıyorlar. Sosyal belediyecilik adına çok sayıda özgün ve başarılı çalışma örneği var. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu özgün örneklerin değerini bilip tüm Türkiye’ye anlatmak ve tanıtmakla görevliyiz. Başkanımıza çıktığı yolda başarılar diliyor, partim ve şahsım adına ne görev verilirse Milas halkı için yerine getireceğimin bilinmesini isterim” dedi.

Güler’in belediyelerine yaptığı ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirten ve Milas Belediyesi yaptığı çalışmaları ziyaretçilere anlatan Başkan Muhammet Tokat, “Büyükşehir Yasasına göre beldelerin ve köylerin belediyemize katılması ile birlikte yaklaşık 130 bin nüfusa ulaşmış bir belediye olacağız. 114 tane köyümüzün ve 5 beldemizin bize katılması ile birlikte 132 tane mahallemiz olacak. Bu çerçevede bu yasanın çıkacağını bildiğimiz için 3 yıldan bu yana köy ve beldelerimize hizmet ederek kendimizi sınava tabi tuttuk ve bu sınavdan başarı ile geçtik” dedi. Şu anda Milas’ın tüm köy ve beldelerinde Milas Belediyesi’ne ait bir eser bulunduğunu söyleyen Tokat, bu çalışmaların önümüzdeki seçim sürecine partisi adına olumlu yansıyacağını belirtti. 
 
‘‘DÜNYA KENTİ OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAYDETTİK”
Milas Belediyesi olarak insana ve sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini dile getiren Tokat, “Belediyecilik aylayışı olarak biz göreve gelirken Milas’ın kaderini değiştireceğiz ve Milas’ta bir milat yaratacağız diye yola çıktık. Biz şehrin yeniden dizayn edilmesini, imar planlarının yeniden revize edilmesini, restorasyon çalışmalarımız, sosyal çalışmalarımız, kültürel ve sanatsal çalışmalarımız, sportif çalışmalarımız ve insanlarımızın esenliği için bütün programlarımızı insan odaklı uyguluyoruz. Son yapılan anketlerde yüzde yetmişe varan başarı ve memnuniyet oranıyla halkımızın bize bu anlamda sahip çıktığını ve bizi anladığını düşünüyoruz” dedi. Bir şehri yeniden yaratacaksak ilk yapacağınız şey altyapıyı güçlendirmek olacaktır diyen Tokat, “İller Bankası ile şu anda 150 kilometreyi kapsayan bir alt yapı çalışmasına başladık. 2 önemli uygarlığa başkentlik yapmış olan Milas’ta her eşelediğiniz yerden tarih çıkmaktadır. Bu sebeple tarihi kimliğimizi ayağa kaldırmak ve o tarihteki ihtişamını yeniden kazandırmak için çok önemli restorasyon projelerimizi uygulamaya koyduk. Şuanda Milas için milat olabilecek Hecatomnus Mezarlığı’nın bulunması Milas’ı önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Selçuk ve Efes gibi bir antik kent haline getirecek. Milas çarşısı Türkiye’nin en modern çarşılarından biri oldu. Muğla’daki tek organize sanayi sitesini biz yapıyoruz. Akgedik barajımızdan kentimize doğal içme suyu sağlama çalışmamızı başlattık. Anıtlar kurulundan onay bekleyen çalışmalar ile birlikte Milas’ın çevresini tamamen değiştireceğiz. Her yeni yıl Milas’a gelen yurttaşlarımız Milas’ı tanıyamıyor, Milas’ın değişimini sağlayan çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

“TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITMA ÇALIŞMASINI İLK BİZ YAPTIK”
Engelli vatandaşlara kapak toplayarak tekerlekli sandalye dağıtma çalışmasını Türkiye’de ilk olarak Milas Belediyesi’nin başlattığını belirten Tokat, “Türkiye’de kapak toplayarak engelli yurttaşlarımıza tekerlekli sandalye dağıtma kampanyasını biz başlattık ve bu kampanya tüm Türkiye’ye yayıldı. Engelli yurttaşlarımızla daha çok ilgilenmek için belediyemizde bir birim oluşturduk, engelli yurttaşlarımız isteklerini ve taleplerini en yüksek düzeyde yerine getiriyoruz” dedi. Tokat sözlerini şu sözlerle sonlandırdı: “Halkımızdan ne maddi ne manevi, ne alkış ne de onore edilmek bekliyoruz, biz halkımızdan sadece güven ve sabır bekliyoruz. Bu güven ve sabrın sonunda Milas çok önemli yerlere gelecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP ve SP İzmir’den ‘gündem’ zirvesi
Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl ...
Başkent’te ‘İmralı heyeti’ krizi!
BDP'nin ikinci İmralı heyetindeki isim krizi sürüyor. Hükümet BDP'den ...
Aytun Çıray BDP'nin önergesine ateş püskürdü
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray BDP'nin verdiği "sinop olayları ...
 
CHP’de başkanları kara kara düşündüren 2 fatura!
CHP’nin il ve ilçelerdeki belediyelerin projelerini sunmak için düzenleyeceği ...
Bozdağ’dan şaşırtıcı Obama yorumu
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Atatürk, İnönü ve Menderes döneminde ...
CHP'li Türeli ve Çam'dan güvenlik görevlileri için önerge
CHP İzmir Milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Rahmi ...
 
Başbakan Erdoğan kuyumcu çıktı!
Erdoğan’ın, 1993-1994 arasında kuyumculuk yaptığı ortaya çıktı. Başbakan, ...
Avukatlar ve mali müşavirler sokakta mı kalacak?
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, meskenlerdeki avukatlık ...
Çakar: ‘Bütünşehir’in faydaları görülmeye başladı
Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva