HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2013 Pazar - 09:42

Bayraklı’da yeni kriz:Savcı meclis üyelerini ifadeye çağırdı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Belediye Meclis Üyesi Selahattin Arslan’a söylediği sözler savcılık tarafından incelemeye alındı. Arslan’ın şikayeti üzerine çalışma başlatan savcılık CHP’li meclis üyeleri ifadeye çağırdı.

Bayraklı’da yeni kriz:Savcı meclis üyelerini ifadeye çağırdı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Meclis toplantılarında yaşanan tartışmalar, müfettiş incelemeleri ve soruşturmalar ile gündemden düşmeyen Bayraklı Belediyesi’nde savcılık yeni bir çalışma daha başlattı. Genelde belediye meclisinde alınan kararlar yüzünden ifadelerine başvurulan meclis üyelerini savcılık bu kez parti grup toplantısında yaşananlar nedeniyle çağırdı. Savcının, CHP’li meclis üyelerini ifadeye çağırmasına neden olan olay geçen yıl Temmuz Ayı’nda yaşandı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, karşı karşıya geldiği Meclis Üyesi Selahattin Aslan’a hakaret etti. Toplantıda Karabağ sinirlerine hakim olamayınca aynı zamanda İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili de olan Arslan’a iddialara göre“Sana burayı dar ederim. Seni yaşatmam, Senin hayatını bitiririm. Sen kimsin? Aşiretine mi güveniyorsun. Sen git baban gelsin” gibi ifadeler kullandı.

ŞİKAYET ETTİ
Parti grup toplantısında yaşanan sert tartışmalar ayrıca grup defterine ve tutanaklara geçirildi. Karabağ’ın Aslan’a yönelik sözleri de resmileşmiş oldu. Toplantıda bulunan meclis üyelerinin tamamı da grupta yaşanan olayların da anlatıldığı karar defterini imzaladı. Daha sonra Karabağ’ın sözlerine sinirlenen Arslan, ertesi gün savcılığa suç duyurusunda bulundu. Karabağ’ın kendisini herkesin içinde tehdit ettiğini ifade eden Arslan, başına bir şey gelmesi halinde sorumlusunun Karabağ olduğunu söyledi.

SAVCI SORDU, MECLİS ÜYELERİ DOĞRULADI
Aradan geçen zaman içinde çalışmaları tamamlayan savcılık Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazarak grup toplantısında karar defterine imza atan meclis üyelerinin ifadelerinin alınmasını istedi. Savcılık, meclis üyelerine Başkan Karabağ’ın Arslan’ı tehdit edip etmediğini sordu. Meclis üyelerine “Başkan meclis üyesine yazılan ifadeleri kullandı mı” sorusunu yöneltti. İfadesi alınan meclis üyelerinin tamamına yakına Karabağ’ın tutanaklara yansıyan sözlerinin doğru olduğunu, Arslan’a yönelik sözlerinin bulunduğunu anlattı.

ZİRVEDE KILIÇLAR ÇEKİLDİ
Öte yandan Arslan ile Karabağ’ın arasında yaşanan ve uzun süredir devam eden gerginlik Esnaf Odaları Birliği’nin eski Başkanı CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’a kadar yansımıştı. Olayın parti içinde devam etmesi ve gerginliğin sürmesi üzerine Karabağ ile Arslan’ın bir yemekte bir araya geldikleri öğrenildi. İl Başkanı Ali Engin’in organize ettiği İlçe Başkanı Levent Ölçer’in de bulunduğu zirvede taraflar yine anlaşamadı. Arslan, suç duyurusundan vazgeçmeyeceğini söyledi. Karabağ da tavırlarından vazgeçmeyince taraflar yeniden kılıçlarını çekti. Öte yandan Arslan’ın bazı meclis üyelerine “Başkan nasıl grup toplantısında bana o sözleri söylediyse yine aynı şekilde özür dileyerek yanlış yaptığını anlatacak. Aksi halde kararımdan vazgeçmem” dediği de öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Ocak 2013 Salı 11:48

BİR BELEDİYE BAŞKANIKİ KAVGACI DEĞİL UZLAŞMACI OLMALI VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMELİ HERKESE HİTAP EDEBİLMELİ BU BİR SINAVDI 2. SIVAVA AZ KALDI

Yorumu oyla      14      6  
Mansuroğlu 14 Ocak 2013 Pazartesi 09:12

En kavgacı parti konumuna girdik. Bayraklıda bizim kadar kavga yapan yok. Başkan fazla havalanmış.Çalışanla meclis üyeleri ile kavga yapan başka belediye başkanı varmı. Yazık oldu bu döneme.

Yorumu oyla      24      10  
AK Partili Yorumcu 13 Ocak 2013 Pazar 19:37

Bayraklı'da CHP kendisini bitirdi. Üstelik Kendi kendine bitirdi.

Yorumu oyla      22      13  
Kendini kandırır 13 Ocak 2013 Pazar 18:37

Yeter artık deme sırası onada gelecek beklenen davalar açılınca bekleme süreci

Yorumu oyla      21      8  
kasabalı 13 Ocak 2013 Pazar 18:17

ne kadar şanssızmış şu bayraklının belediye başkanı etrafındakilere bir bakın kendi meclis üyeleri bile arkadan vuruyor gruptaki tartışmaları savcıya taşıyacak kadar acizler selahattin bey siz bu partiye ihanet ettiğinizin farkındamısınız bayraklının belediye başkanını izmir hatta bütün türkiye sevdi sizler sevemediniz çünkü karabağ doğruluğundan dürüstlüğünden asla taviz vermez bizim tanıdığımız başkanda korkmaz yıllar önce ne demişti korkmayın korkarsanız yenilirsiniz halkın seninle halkçı bşk

Yorumu oyla      20      21  
sokağın dili 13 Ocak 2013 Pazar 10:04

yeter artık bu partiye verilen zarar Belediye başkanı dört yıldır toplumu yönettiğinin farkına dahi varamadı sanki kendi şirketini yönetiyor,bıktık artık ilçe başkanı evlere şenlik chp ilçe başkanı olduğunun bilincinde değil ivedilikle parti bunlardan kurtulmalı yoksa gün geçtikce oy kaybediyor

Yorumu oyla      38      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’e 20 milyon liralık ‘dönüşüm’ faturası
Büyükşehir Belediyesi’nin onay için Bakanlar Kurulu’na gönderdiği kentsel ...
Başkan’dan ‘Konak Meydanı’ çıkışı: Önce devlet yıksın!
Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir binasının yıkılarak Konak’a yeni bir meydan ...
Selçuk yeni itfaiye binasına kavuştu
Son bir yıl içinde ‘Toptan Çözüm Projesi’ kapsamında Selçuk ilçesinde ...
 
‘Fırtına’ dindi: İZDENİZ ‘1960’ formülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ Şirketi’nde yıllardır çalışan ...
Özel İdare’den İzmir’e 3 milyarlık miras
İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz, malların 2014 yerel seçimlerinden ...
İzmir’in kaderini değiştirecek proje yola çıktı
Büyükşehir Belediyesi’nin KİK süreci nedeniyle 8 ay beklediği Gaziemir ...
 
Karşıyaka’da ‘yeşil’ atak
Karşıyaka’da son 9 yılda yeşil alan oranı iki katına çıkarken, 2013’de ...
Bornova’da ‘tarihi' temel: Zaman tüneli gibi!
Bornova’nın 8 bin 500 yıllık tarihinin sergileneceği Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi ...
Başkan Tartan’dan 528 bin sevgi tabağı
Konak Belediyesi Türkiye’de ilk kez üç yıl önce gezici ikram araçlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva