HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ocak 2013 Cumartesi - 16:58

Başkan’dan ‘Konak Meydanı’ çıkışı: Önce devlet yıksın!

Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir binasının yıkılarak Konak’a yeni bir meydan kazandırılması önerisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan, “Önce devlet kurumlarının binaları yıkılsın, en son biz yıkarız” dedi.

Başkan’dan ‘Konak Meydanı’ çıkışı: Önce devlet yıksın!

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk’taki yeni itfaiye binası açılış töreninde kent gündemi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

- Selçuk yeni itfaiye binasına kavuştu…

ÖNCE DEVLET YIKSIN!

Başkan Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci’nin, Konak’taki belediye hizmet binasının yıkılması ve o bölgenin kent meydanına dönüştürülmesi ile ilgili önerine ilginç bir yanıt verdi. Kocaoğlu, “Konak Meydanı’nın, şimdiki binaların yapılmadığı dönemdeki hali de biliyorum. Zamanında bunlar yapıldı. Herkesin gücü önce belediye başkanına yeter. Doğaldır da şikayetimiz yok” dedi. Kocaoğlu, “ ‘Belediye binası yıkılsın’ diyorlar. Yıkılsın ama o bölgede geri kalan tüm binalar devlet kurumlarına ait. Devlet hepsini yıksın, en son belediye de yıkılır. Hükümetin böyle bir projesi varsa ve diğer binaları yıkarsa biz de belediye binasını yıkarız. Ama kimse bir şey yıkmadan belediye yıkmaz” ifadelerini kullandı.

İL ÖZEL İDARE’NİN BİNASINA YERLEŞİRİZ
Büyükşehir’in mevcut idare binasının olası bir depremde yıkılma riski taşıdığının ortaya çıkmasıyla yeni hizmet arayışlarını hızlandıran belediyenin yer sıkıntısıyla yüz yüze olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’ni, İl Özel İdare’nin binasını alması gerekiyor. Yeni bir bina yaparak dünya kadar para harcayacaktık ve şehrin dışına çıkacaktık. Buna gerek yok. O bina da bize verilirse ancak yetiyor. İZSU’ya Halkapınar’daki fabrikamızda bina yapıyoruz. Belirli birimlerimizi de şimdiki İZSU binasına taşıyarak önce belediye binasını boşatmamız, güçlendirmemiz gerekiyor. Bizim şu anda çok büyük yer sıkıntımız var. İl Özel İdare’nin restore ettiği binaya mal paylaşımından sonra yerleşiriz. İl Özel İdare’nin bütün gayrimenkulleri yerel kaynaktır. Bunların hepsi yerelin mülküdür ve hepsinin Büyükşehir belediyesine ya da uygun olanların ilçe belediyelerine devredilmesi gerekir” diye konuştu.
 
BAKAN YILDIRIM’A TEKRAR HATIRLATTIM 
Kocaoğlu metro konusunda da konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı, 2012’nin son gününde Hatay’a kadar uzayan Üçyol- Üçkuyular Metro Hattı’nın ikinci etap çalışmaları için Bakanlar Kurulu’ndan talep edilen ancak 4,5 aydır onaylanmayan ek bütçe (keşif artışı) talebi ile ilgili “Gerekçelerimizi ilettik, bekliyoruz. Konu Bakanlar Kurulu’nun yetkisinde. Güzelbahçe Balıkçı Limanı’nın temel atma töreninde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a konuyu tekrar hatırlattım. Akşamına- sabahına çıkmasını bekliyoruz. Bu durum işlerimizi aksatmıyor ancak onayın da bir an önce gelmesi lazım. Hak edişler konusunda sorun yaşamıyoruz” dedi. Kocaoğlu, yapımı devam eden üç istasyondaki 7 aylık süre artışı konusuna da değinerek “Firmanın gerekçelerine bakarak prosedür gereği süre artışı yapıyoruz. Rutin bir iş, anormal bir durum yok” açıklamasını yaptı.



“DERDİMİZ LOKMA DÖKMEK”
Hafta sonu mesaisini Selçuk ve köylerine ayıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe merkezinde Büyükşehir “Toptan Çözüm” ekipleri tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 3 milyon liralık alt yapı yatırımlarını inceledi. Yağmur altında gerçekleştirilen bu turun ardından Zeytinköy ve Barutçu köylülerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, burada özellikle Küçük Menderes’teki kirlilik konusunda yoğunlaşan soruları yanıtladı.
 
Evsel atıkların arıtılması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok ciddi çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Küçük Menderes’te bize yeni bağlanan ilçelerin de arıtma eksiklerini 2-3 yıl içinde tamamlarız. Ama bizim bunları bitirmemiz, K.Menderes’i temizlemez. Çünkü evsel atıklardan çok daha tehlikeli olan sanayi atıkları için bir önlem alınmıyor” dedi. Gediz nehrindeki kirliliği de örnek göstererek Çevre İl Müdürlüğü’nün elindeki elemanlarla bu bölgeyi kontrol etmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı, “Yeterli elemanı olsa nasıl kontrol edecek, orada da tereddütlerimiz var. Kontrol etmediğiniz bir işin 10 paralık değeri yoktur” şeklinde konuştu.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdikleri tüm yatırım ve projelerde kente bütüncül baktıklarını hatırlatarak, “İnsanımızı nasıl kalkındırırız, lokmasını nasıl büyütürüz? Biz onun derdindeyiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRDE KENTSEL YENİLENME .( DÖNÜŞÜM ) Herşeyden Önce Gelir... 13 Ocak 2013 Pazar 14:23

Bakın EGE DENİZ GÜNLERDİR BEŞİK GİBİ SALLANIYOR...Kimse karnından konuşmasın. KENTSEL YENİLENME Yani genel anlam da VATANDAŞIN, CAN ve KONUT GÜVENLİGİ Hasan Tahsindende Konak Meydanının FANTEZİSİNDEN ÖNCE GELİR...Bu arada gelecege dönük Projelerde dikkate alınabilr ama,ÖNCE VATANDAŞIN DEPREM GÜVENLİGİ. İZMİRLİ O PİSKOLOJİK KORKUYU ÖNCE ÜZERİNDEN ATMALI... Onun için önce KENTSEL YENİLENME DİYORUZ. Gerisi şimdilik FANTAZİ...

Yorumu oyla      13      7  
NAMIK AYDIN 13 Ocak 2013 Pazar 00:13

BÜYÜK BAŞKAN HAKLI YIKSINLAR DEVAMI GELİR GEREĞİNİDE YAPAR HERŞEY İZMİR İÇİNNN......

Yorumu oyla      12      8  
izmirli 12 Ocak 2013 Cumartesi 22:43

belediye binası çürük

Yorumu oyla      15      6  
narlıdere 12 Ocak 2013 Cumartesi 21:01

ykm çınar sineması sgk blokları hepsi ucube binalar çook doğru yıkılmalı

Yorumu oyla      13      6  
İzmirli 12 Ocak 2013 Cumartesi 19:44

Expo 2020'yi büyük ihtimalle İzmir alacak. 2020'ye kadar, İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda ne kadar yol alabiliriz?? Kent merkezini yeterince yenileyebilecek miyiz?? Asıl önemli olan bunlar... 2020'ye ne kaldı ki?? Özellikle hükümet, İzmir'in dönüşümü için hızlı davranmalı ve büyük yatırım yapmalı...

Yorumu oyla      12      6  
DEMOKRAT 12 Ocak 2013 Cumartesi 17:13

Mantıklı Davranılmış Olsa,Konaktaki Merkez Bankası,SGK ve Maliye Binası İle Bu 4 Binanın Yıkılması Gerekmektedir.İzmire Yakışır Çok Güzel Bir Meydana Dönüşebilir.Altınıda Otopark Olarak Değerlendirseler Harika Olurdu.

Yorumu oyla      30      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk yeni itfaiye binasına kavuştu
Son bir yıl içinde ‘Toptan Çözüm Projesi’ kapsamında Selçuk ilçesinde ...
‘Fırtına’ dindi: İZDENİZ ‘1960’ formülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ Şirketi’nde yıllardır çalışan ...
Özel İdare’den İzmir’e 3 milyarlık miras
İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz, malların 2014 yerel seçimlerinden ...
 
İzmir’in kaderini değiştirecek proje yola çıktı
Büyükşehir Belediyesi’nin KİK süreci nedeniyle 8 ay beklediği Gaziemir ...
Karşıyaka’da ‘yeşil’ atak
Karşıyaka’da son 9 yılda yeşil alan oranı iki katına çıkarken, 2013’de ...
Bornova’da ‘tarihi' temel: Zaman tüneli gibi!
Bornova’nın 8 bin 500 yıllık tarihinin sergileneceği Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi ...
 
Başkan Tartan’dan 528 bin sevgi tabağı
Konak Belediyesi Türkiye’de ilk kez üç yıl önce gezici ikram araçlarını ...
Karabağlar'dan kadınlara üç boyutlu tablo kursu
Karabağlar Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Eskiizmir Semt Merkezi’nde ...
Karşıyaka'da engelliler gönüllerince eğlendi
Karşıyaka’da yaşayan engelli vatandaşlar “yeni yıl” partisinde gönüllerince ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva