HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2020 Salı - 20:17

Bayraklı’da gergin meclis: Başkan Sandal’a yetki AK Parti’den tepki!

İlçe sınırları içinde bulunan meydan, kavşak ve kamuya açık çeşitli alanlara konulması düşünülen heykellerin, şartlı bağış anlaşması kapsamında yaptırılması ve protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi maddesi tartışma yarattı. AK Parti karara tepki gösterdi. Sandal ise, “Yatırımları kayıt altına almak ve suistimalin önüne geçmek istiyoruz” mesajını verdi.

Bayraklı’da gergin meclis: Başkan Sandal’a yetki AK Parti’den tepki!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti.

İlçe sınırları içinde bulunan meydan, kavşak ve kamuya açık çeşitli alanlara konulması düşünülen heykellerin, şartlı bağış anlaşması kapsamında yaptırılması ve protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi maddesi tartışma yarattı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Belediyenin bütçesi yok mu? Bağışlarla mı hizmet vereceğiz? Bu madde meclis gündemi için basit kalmıştır. O zaman çeşme ve kaldırım yaparken de meclis gündemine getirerek bağış mı alacağız?” şeklinde çıkışa imza attı. AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal da madde aleyhinde konuştu. Belediye Başkanı Sandal ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Yeşim Tekoğlu konuyla ilgili söz aldı ve şeffaflık vurgusu yaptı. 

BÜYÜKŞEHİR ALTINYOL’U YERİN ALTINA ALMAK İÇİN HAREKET GEÇTİ!
Bayraklı’da yürütülen çalışmalara dair konuşan Başkan Sandal konuşmalarının sözlerinin satır aralarında kalan bölümünde önemli bir bilgi verdi. Sandal, “Altınyol’un yerin altına alınmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi fizibilite çalışmalarına başladı” dedi.

KAYIT ALTINA ALMAK İSTİYORUZ
Sokak iyileştirmeleri dahil birçok projenin çalışmalarının başlattıklarını ifade eden Sandal, “Belediyemiz güçlü, varlıkları olan bir belediye. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıdan kaynaklı her yerel yönetim gibi bizim de sıkıntılarımız var. Kamu, iller bankası haklı olarak bize gelen ödeneğin yüzde 40’ını kesiyor. ‘Niye kesiyorsun?’ diyemeyiz, çünkü vergi borcumuz var. Bu noktada bize gelen yardımları önemsiyoruz. Olmasa kendi imkanlarımızla yapacağız. Yaza gireceğiz; parklarla, yürüyüş yollarıyla ilgili sıkıntılarımız var. Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşümle yatıp kalkıyor. Meclise sunum yapacaktık ama hazırlıkları tamamlayamadık. Biz yeni bir kentle ilgili uğraşırken bize destek olacak yatırımları kayıt altına almak istiyoruz. Suistimalin önüne geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÖNCEKİ DÖNEMİ ZAN ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ!
AK Partili Hızal, “Kayıt altına zaten alınmalı. Geçmişle ilgili sıkıntı mı var? Önceki dönemi zan altında bırakıyorsunuz. Bu yetkiyi komisyona sunalım” dedi. AK Partili Aktaş ise, “Bu kesinti sadece sizde yok. Kesinti oluyor diye bağış kabul edeceksek o zaman belediye bütçesinin ne anlamı var? Bayraklı Belediyesi bağışları toplayarak iş yapmaya çalışan batağa düşmüş bir hale geldi” çıkışında bulundu. CHP’li Tekoğlu da, “Ne alakası var? Konuyu başka yere taşıyorsunuz” dedi.

SİZ BU KENTİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORSUNUZ
AK Parti Grubu’na seslenen Sandal, “Bugüne kadar hangi konu hakkında bilgi istediniz de vermedik?” dedi. Tekoğlu sonrasında bir kez daha söz aldı ve “Bağışları meclise getirdiğiniz, şeffaflığa uyduğunuz için CHP adına teşekkür ediyorum. Yetkiniz gereği istediğiniz bağışı alabilirdiniz. Hiçbir bağışı AK Partili arkadaşlar gibi değerlendirmiyorum. Çeşme bile yapılsa önemsiyorum. Siz bu kenti güzelleştirmek için çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUK HDP’Lİ MİDİR, MHP’Lİ MİDİR BAKMAM!
Hizmetler noktasında gelen eleştirilere genel olarak cevap veren Sandal, “Siyaset bir tercih meselesidir. Vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu işler var. Eğitim, düğün salonu ve taziye evi! Ben siyasal görüşüm çerçevesinde eğitimi önceye alıyorum. Mahallenin ortasındaki herhangi bir alanı yılın üçte biri oranında kullandığımı düğün salonunu, vatandaşın şikayetlerinin yoğun olduğu bir salonu oradaki çocuklarımız için ve iş imkanı açacak kadınlarımız için teklif geldiğinde gözümüz kapalı değerlendiririz. Bölgesel, ırksal, sınıfsal hizmetlerin belediye açısından benim için hiçbir önemi yok. Ben bugün ihtiyaç sahibi çocuk HDP’li midir, MHP’li midir, CHP’li midir, AK Partili midir, bakmam! Ne söyleniyorsa ona da bakmam. Ben ihtiyaç sahibinin kendisine bakarım” dedi.

 
Son il yönetiminde sürpriz hareket: Yücel için 20 destek imzası!
 
AK Partili Kırkpınar taş ocağını istemeyen köylülerin sesine kulak verdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı'lı 5 Şubat 2020 Çarşamba 08:39

Bayraklı Çiçek, Alpaslan, Fuat Edip Baksı ve Cengizhan Mahalleleri başta olmak üzere bütün yollar kan ağlıyor otobüs ulaşımı yok bu mahallelere ana yollar çamur içinde bu mahallelerden çıkan meclis üyeleri bunları görmüyorlar mı bir an önce bu konuları değerlendirin mağduriyetimizi giderin.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son il yönetiminde sürpriz hareket: Yücel için 20 destek imzası!
Gün içinde 30 ilçe başkanı bir araya gelerek Başkan Yücel’e destek açıklaması ...
CHP’li Başkan Adayı Oğuz: Karar verecek olan delegedir!
İzmir’de 30 ilçe başkanının mevcut Başkan Yücel’e destek açıklaması yapması ...
Kılıçdaroğlu'ndan İdlib için 5 öneri
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İdlib'de 1 sivil ile 7 askerin şehit olduğu saldırı ...
 
'Astana ve Soçi süreçleri yara aldı'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad rejiminin İdlib'deki saldırısına ...
CHP'li Serter duyurmuştu: Sağlık Müdürlüğü sorunu çözdü
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in dün sabah saatlerinde İzmir İl ...
AK Parti İzmir'den 'akademi' rekoru
AK Parti AR-GE Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Siyaset Akademisi’ başvuruları ...
 
CHP’de ilçe başkanlarından gövde gösterisi: 30’da 30 Yücel’e destek!
İzmir’de kongre öncesinde 30 ilçe başkanı mevcut İl Başkanı Yücel’e destek ...
CHP'li Yücel'den kongre öncesi net mesaj: Beni öldürmeyen her darbe güçlendirir!
İl kongresine sayılı saatler kala SonSöz TV’nin programına katılan ve ...
Akşener'den hükümete 'Kızılay' tepkisi!
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva