HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2020 Salı - 11:57

CHP'li Yücel'den kongre öncesi net mesaj: Beni öldürmeyen her darbe güçlendirir!

İl kongresine sayılı saatler kala SonSöz TV’nin programına katılan ve ‘Süreçte yıprandınız mı?’ sorusunu cevaplandıran Yücel, “Bilmem. Beni öldürmeyen her darbe güçlendirir! İyi tarafından bakmaya çalışıyorum. Tecrübe anlamında söylüyorum. Görevimizin başındaki her gün bir tecrübedir. Hayatıma da görevime de böyle bakıyorum” dedi Yücel ayrıca adaylık açıklaması yapmayı gerekli görmediğini vurguladı.

CHP li Yücel den kongre öncesi net mesaj: Beni öldürmeyen her darbe güçlendirir!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, SonSöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtlayan İl Başkanı Yücel gündeme dair açıklamalar yaptı.

8 Şubat Cumartesi gerçekleşecek il kongresine sayılı saatler kala net mesajlar veren Başkan Yücel, önceki gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin içeriğine dair konuştu.

Yücel ayrıca, Urla ve Çeşme’de 511 parseli kapsayan acele kamulaştırma kararlarıyla ilgili dosya hazırladığını ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sunduğunu aktardı.

GENEL BAŞKANIMIZIN GELMESİ ZOR GÖRÜNÜYOR!
Yücel yaklaşan kongre öncesinde gerçekleştirdiği Ankara ziyaretine ilişkin bilgi verdi ve “Hafta sonu il kongremizi gerçekleştireceğiz. Bir istişare edeyim ve kendisini kongreye davet edeyim istedim. İzmir’deki gelişmelerle ilgili kendisine bilgi verdim. Urla ve Çeşme’deki acele kamulaştırmalarla ilgili dosya takdim ettim. Kongrelerimizi tamamlayalım hukukçularla bir araya gelerek süreci götüreceğiz. Güzel ve verimli görüşme oldu. Genel başkanımızın programı yoğun, kongreye gelmesi zor görünüyor” dedi.

DEMOKRATİK VE ŞEFFAF BİR KONGRE OLMASINI İSTİYORUM
Yücel seçime hazırlıklar hakkında konuştu ve “Kongre hazırlıklarımız hızlı olarak devam ediyor. Kültürpark’taki Celal Atik salonunda 11:00’de başlayacak. İzmir’e, CHP’ye yakışan, demokratik ve şeffaf bir kongre olmasını istiyorum. Bunu ilçe kongrelerimizde başardığımızı düşünüyorum. Mahalle seçimlerinden başlayan süreçte CHP’ye yakışan seçimler oldu. CHP kadrolarını yeniledi. Tüm bunların sonrasında kurultayımızı gerçekleştireceğiz ve iktidara yürüyeceğiz” mesajını verdi.

GÖNLÜMÜZDEN ÇARŞAF LİSTE GEÇİYOR
Kendisinin blok listeyi savunduğunun iddia edilmesi karşısında konuşan Yücel, “Deniz Yücel blok liste istiyor diye bir şey yok. Bizim gönlümüzden çarşaf liste geçiyor. Tüzüğümüzde esas olan çarşaf listedir. İzmir’in bu konuda geçmişten gelen bir gelenek var. İl kongrelerimiz hep çarşaf liste ile yapıldı. Başka illerde blok yapılıyor ama biz çarşaf gidiyoruz. İlçe kongrelerinden sonra başkanları ziyaret ettim. Hemen hemen tüm delegenin beklentisi çarşaf listedir. Bunun kararını verecek olan delegedir. Tüzük çarşaf diyor bizim gönlümüzden de o geçiyor. Doğru olan da çarşaf listedir. Mahalle delege seçimleri blok liste ile yapılıyor. Bir grup dışarıda kaldı. İlçelerde Foça dışında her yer blok oldu. Yine bir grup dışarıda kaldı. Biz mücadelemizin içine mümkün olduğu kadar üyemizi katalım istiyoruz. Çarşafta birçok farklı yapı bir arada olduğunda doğru sonuç vermeyebilir. Blok listenin böyle bir avantajı var” dedi.  

ADAYLIK AÇIKLAMASI YAPMAYI GEREKLİ GÖRMÜYORUM
Süreçte resmi adaylık açıklaması yapmayan, temkinli konuşan Yücel, “Görevdeki başındaki bir kişi potansiyel adaydır. Onun için adaylık açıklaması yapmayı gerekli görmedim. Daha 4 gün var. Bakarız. Ben şu anda fiili adaylık açıklaması düşünmüyorum. Benim gündemim kongre hazırlıkları ve kongreyi başarılı bir şekilde atlatmak. İlçelerden destek verenler, imza verenler oldu. Ne yalan söyleyeyim; birçok ilçe ziyaretimizde bu sorular soruldu. Ben bir göreve talip olunmaz görev verilir anlayışıyla hareket ediyorum. Bugüne kadar böyle davrandım bundan sonra da böyle gideceğim. Buca’da kendi ilçemde ‘haklısınız başkanım biz size görev veriyoruz’ dediler ve imza verdiler. Kendi ilçemde bunu yaşamak beni mutlu etti. Adaylık açıklaması yapmayı gerekli görmüyorum. En azından şimdilik! Adaylık başvuruları divana yapılıyor. Biz kimseden imza istemedik, istemiyoruz. Arkadaşlar topluyor, ‘bir dönem daha devam etmenizi istiyoruz’ diyorlar. Çok ilçede devam etmemiz konusunda talep var” ifadelerini kullandı.  

KAÇ ADAY OLACAĞI KONGRE GÜNÜ NETLEŞİR
İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’un adaylığını ilan etmesine değinen Yücel, “Bu olabilir, demokrasinin bir gereğidir. Zenginliktir. Kendini yeterli gören, örgütlerin desteğini alan, ortaya iddia koyan herkes aday olabilir. Bu istediğimiz ve beklediğimiz bir şey. Kaç aday yarışır? Bu kongre günü netleşir. İki aday da üç aday da olabilir. Cüneyt Bey 2 yıldır görev yaptığımız bir arkadaşımız. Biz yönetim kurulumuzdan iki tane ilçe başkanı çıkardık. Bir tane de il başkan adayı çıkarmamız mutluluk verici” dedi.

‘LİSTE GÖTÜRDÜ’ İDDİASINA CEVAP: BU İZMİR’İN İŞİ!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na kurultay delege listesi götürdüğünün iddia edilmesi karşısında konuşan Yücel, “Kongre hazırlıklarıyla ilgili genel başkanımıza bilgi verdim. Genel başkanımıza bir liste götürmedim. Bu iş İzmir’in işi! Bizim adaylığımız söz konusu olursa bu liste ilçe başkanlarından gelecek öneriler doğrultusunda hazırlanacak. Bunu Ankara’da konuşmak doğru değil. Böyle bir yöntemimiz de olmadı. Her dönem bu tip spekülasyonlar oluyor. Bazı arkadaşlar yazıp çizmeyi çok seviyor. Spekülasyonla, dedikodu, söylentiyle kimsenin hareket etmemesi, etkilenmemesi lazım… Arayıp soranlar oldu. Hep aynı kişiler bunları yazıyor. Bunlara itibar edilmemesi konusunda arkadaşlarımızı uyardık. Yeni dönemde herkesi kucaklayacak bir yapı, uzlaşı, partiye mesai harcayacak arkadaşların yönetimlerde görev alması konusu var. Bizim bir de il binası satın alma konumuz var. O biraz olgunlaştı. Genel başkan ile bunlarla konuştuk” açıklamasını yaptı.

2 SENEDE DENİZ YÜCEL DEĞİŞMEDİ!
2 sene önceki kongreyle bu dönem arasında büyük bir fark olduğunun hatırlatılması üzerine açıklama yapan Yücel, “Karakterler değişti ama Deniz Yücel değişmedi. Ben 2 sene önce nasıl başladıysam aynı noktaydım. 2 senede bir deneyim kazandık. Daha bir heyecanlıyız. 2 tane seçim atlattık. Bunlar gerçekten önemli deneyimler. İleride görev alırsak daha çalışkan, daha üretken, tüm örgütlerimizle birlikte zamana yayılacak, sürekliliği olan bir çalışma temposu hayal ediyorum. Sadece seçim dönemlerinde değil. Eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesini istiyorum. Tüm üyelerimizin eğitimden geçmesi gerekiyor” dedi.

İLÇENİN İSTEDİĞİ BİR BELEDİYE BAŞKANININ YAZILMASINDA BİR SAKINCA YOK
Belediye başkanlarının kurultay delegesi yazılıp yazılmayacağıyla ilgili konuşan Yücel, “Belediye başkanlarının kurultay delegesi yazılmasında bir sakınca yok. Burada ilçenin talepleri önemlidir. İlçenin istediği bir belediye başkanının yazılmasında bir sakınca yok. Ama sırf belediye başkanı olduğu için de bir kişinin kurultay delegesi yazılması doğru değil. Seçilmiş ilçe başkanları o ilçenin örgütünün başkanıdır. Her zaman öyle olmuştur, bu dönemde de kongrenin ana aktörleri ilçe başkanları olacak” ifadelerini kullandı.

SAYIN TUNÇ SOYER’İ YÜZDE 58 GİBİ BİR OYLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇTİRDİK
Yücel ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arasında sorun olduğunun iddia edilmesini değerlendirdi. Soyer’e bu durumu sormadığını ifade eden Yücel, “Bir şey sormaya ihtiyaç duymadım. Büyükşehir belediye başkanımızla gayet uyumlu çalıştığımızı düşünüyorum. Birlikte seçim süreci yaşadık. 30 ilçede çalışmalar yaptık. Sayın Tunç Soyer’i yüzde 58 gibi bir oyla büyükşehir belediye başkanı seçtirdik. Zaman zaman siyasette çatışma, kutuplaşma yaratıp kendilerine hareket alanı yaratmak isteyen gruplar olabiliyor. Bu konunun bu şekilde kamuoyunda gündeme geldiğini düşünüyorum. Belli kişilerin kişisel beklentileri böyle bir ayrışma görüntüsü yaratılması ihtiyacını belki doğurdu. Kamuoyunda zaman zaman konuşuldu. Benim büyükşehir belediye başkanım başarılıdır, İzmir’e bir renk getirmiştir, bir enerji getirmiştir. Daha 1 yıl dolmadı. Bu sürede yapılan hizmetler 4 senenin teminatıdır” dedi.

PM İÇİN: SAYIDAN ZİYADE FAYDALI OLACAK KİŞİLERİN GİRMESİ DAHA ÖNEMLİ!
Yeni yol haritasına dair konuşan Yücel, “Devam ettiğimiz takdirde kurultay sürecinden partinin güçlenerek çıkmasını hedefleyeceğiz. Bu dönem çok önemli bir dönem… CHP hiç olmadığı kadar iktidara yakın. 31 Mart yerel seçimleri CHP örgütlerine daha fazla bir görev verdi. CHP şu anda tüm kadrolarıyla bu ülkeyi yönetmeye hazır olmalıdır. O yüzden kurultay sürecinde de partinin güçlenmesi gerekiyor. İzmir’in elbette bir takım önerileri ve beklentileri olacaktır. Ama parti menfaati her şeyin üzerindedir. Genel başkanımızın fikirleri ve talimatları bizim için önemlidir. Partinin başarısını kim arttıracaksa ona göre devam edeceğiz. PM’ye önereceğimiz sayı yüksek olsun, maksimum, minimum şu olsun diye bir düşüncemiz yok. Sayıdan ziyade faydalı olacak kişilerin girmesi daha önemli. Yoksa İzmir’den 10 kişi girsin!” açıklamasını yaptı.  

HERHALDE İYİ ŞEYLER YAPTIK Kİ DENİZ YÜCEL’İN DEVAM ETMESİ KONUŞULUYOR!
Kendi performansı üzerinden gelen soruyu yanıtlayan Yücel, “Bir insanın kendini puanlaması çok objektif olmaz. 2 yıldır görev yapıyoruz. Aldığı görevin hakkını vermeye çalışan bir il başkanıyım. İl başkanlığı dışında da ne yaparsam yapayım iyi yapmak isterim. Aldığımız kararlarda yaptığımız işlerde hep parti menfaatini düşündük. Herhalde iyi şeyler yaptık ki Deniz Yücel’in devam etmesi konuşuluyor. Konuşulmaya da bilirdi. Daha farklı bir durum söz konusu olabilirdi. Herhalde iyi şeyler yaptık, ihtiyaç ve beklentileri karşıladık. Deniz Yücel’in devam etmesi konuşuluyor, bu da beni mutlu ediyor. Bu görevler ateşten gömlek, yıpratıcı görevler. Ne yaparsanız yapın herkesi memnun etmeniz mümkün değil. Performansımızdan memnun olmayan, beğenmeyen, başkası olsa daha iyisini yapar diyen olabilir” diye konuştu. 

BENİ ÖLDÜRMEYEN ŞEY GÜÇLENDİRİR!
‘Süreçte yıprandınız mı?’ sorusunu cevaplandıran Yücel, “Bilmem. Beni öldürmeyen şey güçlendirir! İyi tarafından bakmaya çalışıyorum. Tecrübe anlamında söylüyorum. Görevimizin başındaki her gün bir tecrübedir. Hayatıma da görevime de böyle bakıyorum. Bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ani olaylar yaşanabiliyor. Urla olayını yaşadık. Ani reaksiyon göstermeniz gerekiyor. İmza sürecini yaşadık. İyi lider ve başkanın yönetmesi, sürüklemesi lazım! Bu açıdan ben elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. İsmimiz konuşulduğuna göre bir şeyler yapmışız demek ki!” dedi.  

OĞUZ ÜZERİNDEN REFERANS TARTIŞMASI İÇİN: BUNU YAPMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK!
Urla Belediye Başkanlığı görevini yürütürken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Burak Oğuz için referans tartışmasının yaşanmasına değinen Yücel, “Urla Belediye başkanımız şu an mahkemeye çıkmadı. 14 Şubat’ta duruşmaya çıkacak. Yargı süreci, devam eden bir kişiyi de rencide etmek istemem. Kelimeleri özenle seçerek kullanmaya çalışacağım. Bu arkadaşımız hüküm giymedi. Urla Belediye başkanımız üzerinden fatura kesenler oluyor diyorsunuz. Bunu yapan arkadaşların yaptıklarının kimseye faydası yok. Adam daha mahkum olmamış. Onun bilgisi vardır demek de dedim- dedi tarzı vardır ya, kimse ispatlayamayacağı bir şey söylemesin. Biz de bilseydik aday göstermezdik. Böyle bir şey vardır anlamında söylemiyorum. Beraat edeceğine inanıyoruz. Genel merkez biliyordu, biz şunu söylemiştik. Diye bir şey yok. Ben il başkanıyken bana kimse bir şey söylemedi. Geçmişte söylenmiş midir? Onu bilemem. O zaman il başkanı değildim. Bizim dönemimizde ne genel merkeze ne bize böyle bir uyarı, şikayet, bilgi hiç kimse tarafından getirilmedi. Siyaset yapan herkesle ilgili her şey söylenir. İftira, çamur atılır. Böyle bir şey gelseydi araştırılırdı. Somut bir şey edinildiği takdirde aday gösterilmezdi. Belki beraat edecek arkadaşımız. Ben suçsuzluğuna, samimiyetine inanıyorum. Üzerine atlayan arkadaşlar, hedef göstermeye çalışanlar olur. Bu olayı bilselerdi, referans olan kişiler de olmazdı. Kimsenin bilgisi yoktu” diye konuştu.

KAYYUMDAN SONRA ACELE KAMULAŞTIRMA AKLA BİR TAKIM SORU İŞARETLERİ GETİRİYOR
Urla ve Çeşme’deki 511 parselin acele kamulaştırılmaya çalışılması hakkında açıklama yapan Yücel, “Kayyumdan sonra bu olayların yaşanması akla bir takım soru işaretleri getiriyor. Diğer yandan baktığınızda Urla, Zeytineli, Alaçatı’nın bakir, el değmemiş bölgeleri var. Buralarda bir takım yatırımlar yapılabilir. Buna itiraz yok. Ancak bunu acele kamulaştırma ile yapmaya itirazımız var. Kamulaştırma için kamu yararı olması gerekir. Ayrıca acele kamulaştırma milli güvenlik gerektirdiği hallerde, elzem durumlarda olur. Ortada böyle bir şey yok. Arabistanlı bir şirketin projesi olduğu yayınlandı. İnceledik. Ardından bakan ‘bizimle ilgisi yok’ dedi. Bunun devamında ne gelecek, bunu göreceğiz” dedi.

KÖTÜ BİR ŞEY Mİ YAPTIK?
İl başkanları toplantısına değinen Yücel, “Kerem Ali Bey’in daveti önemliydi. Aslında bu toplantının fikir babası Hüsmen Kırkpınar’dı. Kötü bir şey mi yaptık? Bence Türkiye’ye örnek olacak bir buluşmaydı. İzmir’in sorunlarını konuştuk. Belli noktalarda buluştuk belli noktalarda ayrıştık ama çatışmadık ve kavga etmedik. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Eskiden siyasetçiler bir araya gelir, tartışma programında konuşurlardı. Demokrasi kültüründe bu olan ve olması gereken bir şeydir. ÖRNEK bir buluşmaydı. Önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Görevde olursak bir sonraki davet benden gelecek demiştim” ifadelerini kullandı.

CHP DOĞAYA ZARAR VERECEK PROJEYE ZATEN KARŞI ÇIKAR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan katı atık entegre bertaraf tesisinin tartışma yaratmasıyla ilgili konuşan Yücel, “Bir kentte yaşıyorsak bu katı atık tesisi ihtiyaçtır. Bir yerlere yapılacak. Harmandalı’da oldu, kötü mü oldu? Bildiğim kadarıyla Menderes dışında 2 ilçeye daha yapılacak ve sayı 4’e çıkacak. Bu kentte 4 milyon üzerinde insan yaşıyor. Tüketiyorlar, atık üretiyorlar. Bunların bir yerde ayrıştırılması, depolanması çağın ihtiyacı olan bir şey. Bir ÇED süreci var. Olumsuz sonuçlanırsa projeden vazgeçilmek zorunda... O bölgede yaşayan insanların fikirleri de önemli. Ben bunların önemli ölçüde giderilebileceğini düşünüyorum. Oradaki vatandaşlarımıza bu proje anlatılır. Burada çevreye ve doğaya en küçük bir zarar söz konusu olursa CHP zaten bu projenin karşısında olur” dedi.

 
Fuat Göztepe Parkı baştan aşağıya yenileniyor
 
Bornova'da içleri ısıtan ikram
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den hükümete 'Kızılay' tepkisi!
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
Yerli otomobil açıklaması: 3 seneye...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna'da DEİK İş Konseyi toplantısında ...
AK Parti’de Buca krizi çözüldü mü? Meclis üyeleri komisyondan istifa etti!
Geçtiğimiz Ocak ayı toplantısında grup kararına uymayarak komisyona seçilen ...
 
Akşener'den TBMM'ye acil toplantı çağrısı!
İYİ Parti lideri Akşener, İdlib'de 6 şehidin verildiği saldırıyla ilgili ...
Vekil Arslan’dan net 8 Şubat mesajı: Deniz Yücel’in arkasındayım!
CHP İzmir Milletvekili Arslan, il kongresi öncesinde önemli açıklamalara ...
Rusya'nın açıklamasına yalanlama!
AK Parti Sözcüsü Çelik, Rusya'nın "Türkiye İdlib'de operasyon yaparken ...
 
Serter’den sağlıkta kişisel veri uyarısı
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait ...
Sınırda mesaj: Gereken yapılacak
Milli Savunma Bakanı Akar, TSK'nın komuta kademesiyle Suriye sınırına ...
Bahçeli'den İdlib'deki saldırıya tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'deki saldırıya tepki göstererek, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva