HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mart 2011 Cuma - 00:00

Bayındır'a selam, desteğe devam

Son iki yıl içinde Bayındır ve köylerinde 15 milyon liralık yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 40 kilometrelik ova yolunu daha asfaltlayıp içme suyu şebekelerini yenileyecek.’

Bayındır'a selam, desteğe devam


İZMİR-Yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda sadece alt yapı ve ulaşım konularında değil, kent ekonomisinin güçlenmesi için de önemli projeler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır’’ın da kaderini değiştirecek önemli yatırımlara imza attı. Son iki yıl içerisinde ilçeye 15 milyon liranın üzerinde yatırım yapan ve çiçek alımlarıyla üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesi, yeni yatırımlar için de kolları sıvadı.
İZSU Genel Müdürlüğü, son iki yılda Bayındır’’a 6 milyon 700 bin liralık yatırım yaptı. İlçenin en büyük problemlerinden biri olan evsel atıksular, 2009 yılında hizmete alınan Bayındır Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’’nde arıtılmaya başlandı. Böylelikle Küçük Menderes Havzası’’nda önemli bir kirlilik kaynağı ortadan kalkmış oldu. İZSU ayrıca yaz aylarında su sıkıntısı çeken Bayındır ve köylerine 14 yeni kuyu açtı. Bayındır ilçesinin 85 kilometre uzunluğundaki şebekesini yenilemek için proje ihalesi hazırlıklarına başlayan İZSU, şimdi de köyleri modern içmesuyu şebekesine kavuşt urmak için  107 kilometre uzunluğunda şebeke döşemeye hazırlanıyor. İZSU ayrıca, Bayındır’’ın köylerine yaklaşık 100 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi döşeyecek.
Büyükşehir Belediyesi’’nin asfalt, parke döşeme çalışmaları ise ilçenin çehresini değiştirdi. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi ile ’“sözleşmeli üretim’” modelini hayata geçiren Büyükşehir, çiçek alımları ile yerli üreticiye büyük destek verirken, 2011 yılında çiftçiye ve küçük sanayiciye yönelik yatırımların devam edeceği bildirildi. İlçede 40 kilometre uzunluğunda ova yolu asfaltlanacak. Tarım arazilerine giden bağlantı yolları açılarak üreticilere destek sürdürülecek.
2009 ’– 2011 yılları arasında neler yapıldı?
Atıksu arıtma tesisi hizmete girdi
Menderes Havzası’’nda yer alan Bayındır Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi; Bayındır, Canlı, Çırpı, Karaveliler, Yakapınar, Eskiçıplakköy, Elifli, Yenimahalle, Karahalilli, Furunlu, Yeniçıplakköy yerleşim bölgelerinin atıksularını toplayıp arıtıyor. Yaklaşık 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen arıtma tesisi 40 bin nüfusa göre saniyede 80 litre su arıtacak şekilde planlandı. İhtiyaca göre ileriki yıllarda kapasitesi iki kat artırılabilecek. İnşaatına 18 Nisan 2008 tarihinde başlanan tesis,  11 Ağustos 2009 tarihinde işletmeye alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tesis için 4 milyon 975 bin liralık yatırım yaptı. Söğütören Köy&uum l;’’ne 480 metre uzunluğunda kanal ve foseptik yapıldı. Beyiksu Deresi’’ne 57 metre uzunluğunda betonarme istinat duvarı yapıldı. Atıksu Arıtma Tesisi’’nde 160 metre uzunluğunda dere düzenlemesi gerçekleştirildi.
Kızılağaç Köyü Ahmetler Bağlısı’’na 2 kilometre uzunluğunda içmesuyu şebekesi döşendi.


Bayındır  kesintisiz suya kavuştu
Yaz aylarında artan su ihtiyacı ile birlikte kaynakları yetersiz kalan pek çok yerleşim yeri İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin yeni yatırımları ile suya kavuştu. Bayındır merkezde 2 adet, Çamlıbel, Çınardibi, Dernekli, Yakapınar, Kızılcağaç Ahmetler Mahallesi, Furunlu Köyü, Çırpı Hasköy, Balcılar, Kızılcaova, Karahalilli, Havuzbaşı ve Elifli köylerinde su kuyuları açıldı. 14 kuyudan saniyede 92 litre su elde edildi. Çamlıbel Köyü, Furunlu ve Dernekli köyleri, Bayındır B1- B2 İçmesuyu Pompa İstasyonu’’na elektrik temin edildi. Karahalilli, Havuzbaşı, Kızılağaç köyleri içmesuyu kuyularına elektrik temin edildi. Furunlu Köyü ile Havuzba şı Köyü su sondaj kuyusuna motopomp takılarak saç kabin yapıldı.
Temiz ve kaliteli su
15 milyon Euro’’ya 3 arsenik arıtma tesisi birden kurarak İzmir’’i sağlıklı su konusunda Türkiye’’nin ’“en güvenli’” illerinden biri haline getiren Büyükşehir Belediyesi, suyunda kirlenme görülen köylerde de arsenik ya da demir-mangan  paket arıtma tesisleri kurdu. Bayındır’’ın Dernekli Köyü Mersinli Mahallesi’’ndeki kuyu ile Çınardibi Köyü’’ndeki kuyuya demir ’– mangan arıtım ünitesi kuruldu.
Yollar asfaltlandı
Bayındır’’ın yollarına son iki yıl içinde 3 milyon 255 bin TL.’’lik yatırım yapıldı. 2009 yılında asfalt, yama, sathi kaplama, parke ve bordür işleri için 2 milyon 243 bin TL.’’lik yatırım gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra 370 bin liralık parke yapımı ve onarımı yapılarak malzeme verildi. 440 bin TL’’lik yatırımla Albay Alpat Caddesi düzenlendi. Hükümet Önü Caddesi ve Park Geçidi Caddesi 203 bin liralık yatırımla düzenlendi. Üretici darboğazdan kurtuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, son iki yıl içerisinde ilçede 5 milyon 64 bin liralık çiçek ve bitki alımı gerçekleştirdi. Yerli üreticiye destek olmak ve üreticileri içinde oldukları darboğazdan kurtarmak amacıyla Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi ile hayata geçirilen ’“sözleşmeli üretim’” modeli, Türkiye’’nin pek çok bölgesinde örnek oldu. Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında imzaladığı sözleşme uyarınca kooperatiften 4 milyon 752 bin 366 adet ağaç, çalı ve mevsimlik çiçek aldı. Bu alımlar için Kooperatif’’e 3 milyon 175 bin TL ödeme yapıldı. Büyükşehir Belediyesi 2010 yılında Kooperatif ile yaptığı sözleşmeyi yenileyerek 4 milyon 59 bin 14 adet ağaç, çalı, mevsimlik çiçek ve yer örtücü aldı ve Kooperatif’’e 1 milyon 889 bin 527 TL ödeme yaptı. Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticiye verdiği desteğin yanı sıra, Bayındır’’a bağlı köyler ile okullara da çeşitli yardımlarda bulundu. Bu kapsamda 2009 yılından bu yana park oyun grubu, bank, çöp kovası, piknik masası gibi ihtiyaçlar için toplam 84 milyon 665 bin TL ödeme yaptı.
Neler yapılacak?
İZSU’’dan müjde var
Hasköy Mahallesi ile Elifli, Alankıyı ve Osmanlar Köyü yeni içme suyu şebekesine kavuşacak. İZSU,  20.5 kilometre uzunluğunda döşenecek şebekenin  projelerini hazırladı. Önümüzdeki süreçte yapım ihalesine çıkılacak. Yakapınar, Alankıyı (Değirmen mevkii), Kızılcaova, Çiftçigediği, Çınardibi, Yeşilova, Karahalilli köyleri ile Çırpı Mahallesi’’ne döşenecek 86.3 kilometrelik yeni şebekenin 2011 yılında projeleri hazırlanacak. Bayındır merkezinde yer alan Hacıibrahim, Kı nalı, Eminesuyu dere yataklarının düzenlenmesi için projeler hazırlandı. Dere ıslah projeleri imar planına işlenmesi için Şubat 2010 tarihinde Bayındır Belediyesi’’ne gönderildi. Planlar işlendikten sonra yapım ihalesine çıkılacak. Canlı, Karaveliler, Yakapınar, Eski Çıplakköy, Elifli, Yeni Mahalle, Karahalilli, Furunlu ve Yeni Çıplakköy yerleşim yerlerine 42.3 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi, pompa istasyonu ve foseptik yapılması için proje hazırlandı. Çamlıbel Köyü’’ne yapılacak 2 adet foseptik için yapım ihalesine çıkılacak. Kızılağaç Köyü ve 3’’ler Mahallesi’’nde yapılacak foseptikler için ihale süreci tamamlandı, yapımına başlanıyor. Çırpı Mahallesi, Arıkbaşı, Hasköy ve Havuzbaşı köylerine yerleşim alanlarının yaklaşık 50 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon projeleri hazırlandı. Hasköy’’e kurulması planlanan arıtma tesisi için çalışmalar sürdürülüyor. Atıksu arıtma tesisi projesi yapım ihalesi için ön hazırlıklar tamamlandı.
40 kilometrelik ova yolu asfaltlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında Bayındır’’daki çifçiye ve küçük sanayiciye yönelik yatırımlarını sürdürecek. 40 kilometre uzunluğunda ova yolu asfaltlanacak. Yeni Sanayi Sitesi’’nin iç yolları asfaltlanacak. Furunlu-Karahalilli köyleri arasındaki bağlantı yolu yapılacak. Çiftçigediği-Kızılcaova ve Yakapınar köyleri arasındaki tarım arazilerine giden bağlantı yolu yapılacak.
Çiçek alımları devam edecek
Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticiyi destekleme amaçlı 2011 yılında da çiçek alımlarına devam edecek. Bu kapsamda Kooperatif’’ten 1 milyon 316 bin TL maliyetle toplam 3 milyon 58 bin 250 adet çalı, mevsimlik çiçek ve yer örtücü alınması hedefleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’’da toplu sözleşme tamam
Başta Konak olmak üzere birçok belediye işçi sorunlarıyla boğuşurken Karabağlar’’dan ...
Başkan Durak’’a durmak yasak!
Belediye Başkanı Cevat Durak, sorunları yerinde tespit edip anında çözüm ...
Bornova’’dan açılış yağmuruna devam
Hizmetlerinin kurdelesini bir bir kesen Bornova Belediyesi, Naldöken Mahallesi’’ne ...
 
MARBLE artık 'kabına sığmıyor!'
Kapılarını açmaya hazırlanan fuarın tanıtım toplantısında konuşan Başkaz ...
Bornova’’dan Bosna’’ya selam götürdüler
Avrupa’’nın en büyük yerel yönetimler fuarından biri olan ve Saraybosna’’da ...
İnciraltı'nda emlak vergisi indirimi
İzmir 3. Vergi Mahkemesi, emlak vergisinin 10’’da bir oranında alınmasına ...
 
Gençler haydi buz patenine!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin kente kazandırdığı Aşık Veysel Rekreasyon ...
Buca’’da ’‘öğrencilere’’ Kent Konseyi’’ne katılım çağrısı
Buca Kent Konseyi’’nin düzenlediği ve Milli Eğitim Müdürü Yanık’’ın da ...
Başkan Sındır ’‘Avrupa’’ya İzmir’’i anlattı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa’’nın değişik ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva