HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2011 Perşembe - 00:00

MARBLE artık 'kabına sığmıyor!'

Kapılarını açmaya hazırlanan fuarın tanıtım toplantısında konuşan Başkaz Aziz Kocaoğlu, MARBLE'ın nasıl büyüdüğünü anlattı, EXPO konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.’

MARBLE artık 'kabına sığmıyor!'




İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MARBLE 2011 İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına bu yıl 265'i yabancı bin 160 firmanın katıldığını, fuara 55 bin ziyaretçi beklediklerini belirterek, bu yıl özellikle Çin ve Ortadoğu ülkelerinden ziyaretçi sayısında büyük artış olacağını söyledi.
MARBLE 2011, tanıtım toplantısı İZFAŞ Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Bu yıl 23-26 Mart 2011 tarihleri arasında 17. kez kapılarını açacak fuarla ilgili bilgi veren Kocaoğlu, potansiyeli ve büyüme hızı bakımından dünyanın en önemli sektör fuarlarından biri olan fuarın, bu yıl daha fazla katılımcıya açılması için katılımcılara ayrılan metrekareleri kısıtladıklarını ifade etti.

Fuara bu yıl 80'in üzerinde ülkeden ziyaretçi geleceğini belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu: ''Bu yıl 201 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenecek fuara, 265'i yabancı bin 160 firma katılıyor. 55 bin ziyaretçi bekliyoruz. Tanıtımda her yıl farklı bir pazara ağırlık veriyoruz. Bu yıl Türk Cumhuriyetleri, Balkan ülkeleri ve Brezilya'ya ağırlık verdik. Geçen yıl Ortadoğu ve Körfez ülkeleriyle Asya ve Güney Amerika'ydı.
 

Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden profesyonellerin buluşma noktası haline geldik. Fuarımız kadar blok taş sergileyebilen başka bir örnek yok. 11 bin 725 ton taş fuara geliyor. Bu yıl fuarda ilk defa Türkiye'den çıkarılan taşların yanında Türk firmalarının Makedonya, Fas ve Yunanistan'da açtığı ocaklardan çıkan taşlar da sergilenecek. Özellikle Çin ve Ortadoğu'dan gelecek ziyaretçi sayısında önemli artış olacak.''
 
Kocaoğlu, fuara Kırgızistan ve Türkmenistan'dan bakanlık düzeyinde temsilcilerin katılacağını ifade etti. 
    
FİYAT UYARISI
Bir gazetecinin, fuar döneminde kentte konaklama, ulaşım ve hizmetler sektöründe fiyatların çok yükselmesinin katılımcılar tarafından şikayet konusu edildiğini belirtmesi üzerine Kocaoğlu, ''Buradan sesleniyoruz, belediye olarak göreve geldiğimiz günden bu yana İzmir'in fuarcılığını önemsiyoruz. Özveriyle, sübvanse ederek fuarları büyütmeye çalışıyoruz. Tek başına Marble fuarının kente 70 milyon dolar, tüm fuarların 400-500 milyon liralık katkısı var. Otel ve konaklama tesisleri, yiyecek, ulaşım hizmetlerini sağlayanlar tabii ki kar edecekler, para kazanacaklar. Ama kenti fuar sürecinde fiyatların aşırı arttığı konuma getirirlerse bizim yaptığımız çabalar boşa gider'' dedi.
 
Kocaoğlu, Gaziemir'de yapılması planlanan yeni fuar alanıyla ilgili nisan ayı içinde ihaleye çıkılacağını, ağustos ya da eylül ayında temel atmayı planladıklarını belirterek, ''Sonrası yüklenici firmanın çalışmasına bağlıdır. İşinin ehli bir firmaya düşmesi hepimizin dileği olmalıdır. Uzun süren bir inşaat değil. Temel sonrası tamamen montajla ilgili. Ancak süre vermek doğru değil. Gelecek yıl düzenlenecek. Ancak MARBLE Fuarına yetişmesi mümkün değil'' dedi.
 
Gaziemir'deki fuar alanının inşaatıyla birlikte Kültürpark'taki mevcut fuar hollerinin de restore edileceğini ve kongre merkezine dönüştürüleceğini ifade eden Kocaoğlu, bu alanı Türkiye'nin en büyük kongre merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
    
EXPO ÜZERİNE: ZAMAN ALEYHİMİZE İŞLİYOR
Gazetecilerin EXPO süreciyle ilgili sorularını da yanıtlayan Kocaoğlu, Türkiye'nin bu konuda ev ödevlerini yerine getirmesi için zamanın kısaldığını belirtti.
 
Kocaoğlu, ''İzmir'in EXPO adaylığının seçim malzemesi olacağına inanmıyorum. Ne sayın başbakan, ne de başka bir siyasi tarafından böyle bir şey olur. Ankara'nın EXPO için aday olması en doğal hakkı. Ama bizim bir bakışımız, prensibimiz var. O çerçevede hareket ediyoruz. Ülkenin gelişmesine EXPO'nun daha çok İzmir'de yararlı olacağına inanıyoruz. Hükümet de, başbakan da bunu inceleyecektir, kararını verecektir'' dedi.
 
EXPO adaylığıyla birlikte organizasyonun yapılacağı İnciraltı bölgesinin planlanması, yasal düzenlemenin yapılması gibi süreçlerin de zaman alacağını belirten Kocaoğlu, bu planlamalar yapılmadan yola çıkmanın kendilerini çok yorabileceğine dikkat çekti.
 
Kocaoğlu, ''Ev ödevimizi yapıp dünya kamuoyonunun önüne çıkmamızda büyük fayda var. Bugünden itibaren zaman bizim lehimize değil aleyhimize işlemeye başladı'' diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’’dan Bosna’’ya selam götürdüler
Avrupa’’nın en büyük yerel yönetimler fuarından biri olan ve Saraybosna’’da ...
İnciraltı'nda emlak vergisi indirimi
İzmir 3. Vergi Mahkemesi, emlak vergisinin 10’’da bir oranında alınmasına ...
Gençler haydi buz patenine!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin kente kazandırdığı Aşık Veysel Rekreasyon ...
 
Buca’’da ’‘öğrencilere’’ Kent Konseyi’’ne katılım çağrısı
Buca Kent Konseyi’’nin düzenlediği ve Milli Eğitim Müdürü Yanık’’ın da ...
Başkan Sındır ’‘Avrupa’’ya İzmir’’i anlattı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa’’nın değişik ...
Bayraklı büyük şölene hazır
Bayraklı Belediyesi, 20 Mart’’ta Ege Bölgesi’’nin geleneği olan Deve Güreşi ...
 
Teleferik başka bahara kaldı!
Büyükşehir, STM-Yapıkur İş Ortaklığı'nın belgeleri eksik olduğu için ...
Çiğli’’de Başkan Kocaoğlu’’na ’‘develi’’ karşılama
Toptan Çözüm Ekipleri’’nin Harmandalı ve Çiğli’’deki çalışmalarını denetleyen ...
Kendileri minik yürekleri büyük
’“Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyasına ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva