HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mart 2011 Cuma - 00:00

Başkan Durak’’a durmak yasak!

Belediye Başkanı Cevat Durak, sorunları yerinde tespit edip anında çözüm üretmek için bürokratları, CHP ilçe başkanı ve meclis üyeleriyle birlikte yeniden sahaya indi.’

Başkan Durak’’a durmak yasak!

 
 
 
İZMİR-Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak 3 ayda bir gerçekleştirdiği bürokratlarıyla birlikte mahalle gezilerine yine başladı. Bu kez Belediye meclis üyelerinin de katılımıyla yaklaşık 45 kişi olan ekip, gezilerine Örnekköy’’den başladı. Öncelikle mahalle muhtarı ofisinde ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi, talepler dinlendi. Örnekköy’’de gerçekleştirilecek kent dönüşüm projesiyle ilgili kahvehanede vatandaşlarla toplanarak bilgi veren Başkan Durak ’“ Burada kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Öncelikle burada oturanları ev ev gezerek belirledik. Mevcut durumdan yola çıkarak hazırlık yapacağız. Yeni projemizde insanlarımızın gelir edebilmesi, yeni iş sahaları kazanabilmesi için farklı uygulamalarımız da olacak. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışıyoruz. Kısa sürede hazırlıkları tamamlayıp çalışmaların başlamasını istiyoruz. ’“ dedi.
 
SORUNLU SOKAKLARA EL ATILDI
 Başkan Durak daha sonra vatandaşların taleplerini dinledi, sohbet etti. Karşıyaka Belediye ekibi daha sonra İmbatlı Mahallesi’’ne geçti. Mahalle Muhtarı ziyaretinden sonra burada da bir kahvehanede yapılan toplantıda bölgenin sorunlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Özellikle Karşıyaka Devlet Hastanesi arkasında kalan sokaklar ile Yeni Girne caddesine çıkan sokaklar konusunda bilgi veren Başkan Durak ’“ Sıkıntılı bulunan tüm sokakların listesini çıkardık. Altyapılarını tamamlayıp parke taşı döşeyeceğiz. İhalesi önümüzdeki ay içerisinde tamamlanacak. Bu sokaklar yaya kaldırımları, mazgalları, bağlantı noktaları ile birlikte yıl sonuna kadar baştan sona yenilenecek. Karşıyaka’’nın merkezindeki sokaklarla aynı güzellikte olacak. ’“ dedi. Başkan Durak daha sonra Mustafa Kemal Mahallesi’’ni ziyaret etti. Burada özellikle site yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Durak ’“ Pazaryerinin üzerinin kapatılarak modern bir konuma gelmesini istiyoruz. 
 


BAYANLARA AKTİVİTE MERKEZİ SÖZÜ
Pazaryeri içerisinde ayrıca sürekli açık kalacak tezgahlar olacak. Mahalle sakinleri günlük ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecek. Mahalleye yeni yaptığımız kadın danışma merkezini de önümüzdeki ay açacağız. Bayanlarımıza yeni bir aktivite merkezi kazandırmış olacağız. Bu mahalle Karşıyaka’’nın en güzel mahallelerinden bir olacak. ’“ dedi.  Karşıyaka Belediye başkanı Cevat Durak ve ekibi daha sonra İnönü Mahallesini, Cumhuriyet Mahallesini ve Zübeyde Hanım Mahallesi’’ni gezdi. Yeni yapılacak yatırım yerlerini, çalışmaları da gezen ekip vatandaşların sorunlarını dinledi, taleplerini aldı.
 
SORUNLARA YERİNDE ÇÖZÜM
Belediye bürokratları ile yaptıkları gezilerde sorunları yerinde görme imkanı bulduklarını belirten Başkan Durak ’“ Vatandaşın sıkıntısını orada hemen değerlendiriyoruz. İlgili müdürlerimizle birlikte olduğumuz için kısa sürede çözülecek olanları hemen değerlendiriyoruz, hemşerilerimize yapabileceklerimizi anlatıyoruz. Belediye meclis üyelerimiz de bu gezilerde hem yapılan hizmetleri yerinde görüyor, hem de vatandaşlarımızla daha yakın oluyor. Haftada iki gün bu gezileri sürdüreceğiz. Karşıyaka’’yı bölgelere ayırdık, sokak sokak gezeceğiz. Hemşerilerimizle iç içe olacağız’” dedi. 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’’dan açılış yağmuruna devam
Hizmetlerinin kurdelesini bir bir kesen Bornova Belediyesi, Naldöken Mahallesi’’ne ...
MARBLE artık 'kabına sığmıyor!'
Kapılarını açmaya hazırlanan fuarın tanıtım toplantısında konuşan Başkaz ...
Bornova’’dan Bosna’’ya selam götürdüler
Avrupa’’nın en büyük yerel yönetimler fuarından biri olan ve Saraybosna’’da ...
 
İnciraltı'nda emlak vergisi indirimi
İzmir 3. Vergi Mahkemesi, emlak vergisinin 10’’da bir oranında alınmasına ...
Gençler haydi buz patenine!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin kente kazandırdığı Aşık Veysel Rekreasyon ...
Buca’’da ’‘öğrencilere’’ Kent Konseyi’’ne katılım çağrısı
Buca Kent Konseyi’’nin düzenlediği ve Milli Eğitim Müdürü Yanık’’ın da ...
 
Başkan Sındır ’‘Avrupa’’ya İzmir’’i anlattı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa’’nın değişik ...
Bayraklı büyük şölene hazır
Bayraklı Belediyesi, 20 Mart’’ta Ege Bölgesi’’nin geleneği olan Deve Güreşi ...
Teleferik başka bahara kaldı!
Büyükşehir, STM-Yapıkur İş Ortaklığı'nın belgeleri eksik olduğu için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva