HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2013 Cuma - 14:44

Başkan Tartan'dan üreticilere destek

Türkiye’nin En Temiz Köyü ödüllü Bademler’in el değmemiş doğası içinde gerçekleşen buluşmaya Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever, Bademler Köyü Muhtarı Mehmet Uysal, kooperatifçiler ve köylüler katıldı.

Başkan Tartan dan üreticilere destek

İZMİR - Her yıl Ödemiş patates üreticileri, Gödence zeytin ve zeytinyağı üreticileri gibi İzmir’in her köşesinden üreticiyi destekleyerek İzmir’de sağlıklı ve doğal yaşam kültürüne katkı koyan ve “üretici dostu Başkan” ödülü alan Başkan Tartan, Bademler köylülerinin de yanında olduğunu söyledi.
 
Kooperatif Başkanı Mehmet Sever, seslerini duyarak yanıt verdiği ve dertlerini dinlediği için Başkan Tartan’a teşekkür ederek yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdi:
“Bademler köyü 51 yılık bir kooperatifçilik geçmişine sahip. Ancak tanıtım eksikliği, insanların işlenmiş ve ucuz gıdalara yönelmesi, pazarda yeteri kadar yer alamama gibi nedenlerle üreticiler, köylüler ve kooperatifçiler zor durumda. Biz de çözüm yolları için devlet adamı kimliğiyle, geçmişte de köyümüze büyük katkıları olan Hakan Tartan Başkanımızın fikirlerini almak istedik. Bizi kırmadı, koşarak geldi. Desteğini hissetmek hepimiz adına büyük mutluluk. ”
 
 “SAĞLIKLI YAŞAM HERKESİN HAKKI”
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan köy kahvaltısında Bademler’in doğal süt, peynir, zeytin, köy ekmeği, portakal ve karadut reçeli, bal gibi ürünlerinin tadına baktı. Kooperatifçilerin ürettiği rengarenk çiçeklerin de hayranlık yarattığını söyleyen Başkan Tartan şöyle konuştu:
 
“Kooperatif bugün bin bir engele karşı ayakta durmaya, 300 dönümlük arazide on binlerce üreticinin sesi olmaya çalışıyor. Burada önemli olan Türkiye’ye verilen mesaj. Biz hala ayaktayız, güçlüyüz ve hala üreticinin sesi olmaya devam ediyoruz. Yerel yöneticilerin üreticiyle el ele olma zorunluluğu var bir ölçüde. Çünkü sağlıklı yaşam herkesin hakkı, sağlıklı ürünlere sahip olmak herkesin hakkı. Artık biberlere boyaların karıştırıldığı, hormonlu meyve sebzeden hepimizin kırıldığı bir dönemde hala o çilekeş vefakar üreticinin el emeği ürünlerini herkese pazarlama fırsatımız, şansımız ve çabamız olmalı. Ben o çabanın içinde olacağım. Bundan sonra bu sağlıklı ürünleri İzmir’in her noktasında İzmir halkına Bademler’den sevgi yolculuğu yapan dostlarla birlikte ulaştırmaya çalışacağım.”
 
KENTLERİ CEBİNDEN ÇIKARAN KÖY
Kooperatif arazisindeki kahvaltının ardından sohbete Bademler Köy Kahvesi’nde devam edildi. Başkan Tartan, köy halkıyla sohbet ederken, milletvekilliği döneminde 80 yıllık köy tiyatrosunun onarılması, ulaşım kolaylığının sağlanması gibi hizmetlerde bulunduğu Bademler’e sevgisini şu sözlerle anlattı: “Benim için bir nostalji oldu. Milletvekilliği dönemimde hep ziyaret ettiğim, hizmet verdiğim, çok sevgili dostlarımın olduğu bir yer Bademler. Türkiye’ye örnek bir köy. Köy Kimliği altında birçok kenti cebinden çıkaran bir sevgi yuvası.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan Özer Kırca'ya büyük vefa
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanlığı ve Onur Kurulu ...
Türkiye’de bir ilk: Çeşme’de engelsiz plaj keyfi
Türkiye’nin engelliler için özel olarak tasarlanan tek plajı “Engelsiz Plaj” sezonu açtı.
Atatürk'ün 10 lirasıyla kurulmuştu yeniden faaliyette
Seferihisar’da tarih yeniden canlandı. 1926 yılında kurulan ve 1934 yılında ...
 
Başkan Kocaoğlu'na Filistin övgüsü
Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başkan'dan İşçi Partililer'e 'İnce' ziyaret
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İşçi Partisi (İP) Güzelbahçe ...
Değirmenci’den kritik ‘Bütünşehir’ uyarısı
İl Genel Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Serdar ...
 
Ve İzmir ‘barış için’ Diyarbakır’a gidiyor!
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında barış sürecine ...
''Gülümseyen Gözler'' ödülleri sahiplerini buldu
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şubesi'nce ...
Bornova'da Çanakkale mesaisi
Bornovalı kadınlar, Çanakkale Şehitliği’ni Bornova Belediyesi’nin ücretsiz ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva