HABERLER>GÜNCEL
21 Nisan 2020 Salı - 18:36

Başkan Sayılkan: Bu şartlarda sürdürülemez

İzmir Eczacı Odası Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “Bir haftalık deneyimlerimizin ışığında gördük ki eczanelerde oluşan hasta yoğunluğu, enfekte riskini artırıyor. Her gün yüz kişiye maskesini dağıtırken, en az iki yüz kişiye de gelen maskelerin tükendiğini açıklamak zorunda kalıyor; asıl işimiz olan ilaç ve eczacılık görevini yapamıyoruz” dedi.

Başkan Sayılkan: Bu şartlarda sürdürülemez

EGEDESONSÖZ-  İzmir’deki eczanelerden ücretsiz maske temini uygulamasında ilk hafta geride kaldı. Ciddi bir yoğunluğa sebep olan uygulama ile ilgili açıklama yapan Başkan Sayılkan, “Bir haftalık deneyimlerimizin ışığında gördük ki eczanelerde oluşan hasta yoğunluğu, enfekte riskini artırıyor. Her gün yüz kişiye maskesini dağıtırken, en az iki yüz kişiye de gelen maskelerin tükendiğini açıklamak zorunda kalıyor; asıl işimiz olan ilaç ve eczacılık görevini yapamıyoruz” dedi.

20-65 yaş arası vatandaşlara eczanelerden ücretsiz maske temini İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de de başladı. Geçtiğimiz hafta başında il merkezinde başlayan uygulama hafta içinde ilçelerde de başladı. Ancak cep telefonuna kod gelen vatandaşlar yakınındaki eczaneye gidince eczanelerin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, “İzmir’de uygulamanın ilk haftasını doldurduk. Kentimizdeki yaklaşık bin sekiz yüz eczaneye günlük beş yüz adet gönderilen maskeler birkaç saat içerisinde tükeniyor. İzmir’in dört bir yanındaki meslektaşlarım tüm iyi niyetiyle her gün yüz kişiye beşer adet maskesini dağıtırken, en az iki yüz kişiye de gelen maskelerin tükendiğini ve ne zaman geleceğinin belli olmadığını açıklamak zorunda kalıyor. Bizler bu durumda asıl işimiz olan ilaç ve eczacılık görevini yapamıyoruz” dedi.

Eczanelerin önünde maske bekleyen vatandaş kuyruklarının bulaş riskini ciddi oranda artırdığına dikkat çeken Başkan Sayılkan, “Vatandaş zamanının önemli bir kısmını eczane kapısında maske sırası beklerken geçiriyor. Bu durum bulaş riskini ciddi oranda artırırken bizler de her gün onlarca hastanın kimlik ve cep telefonuna dokunmak zorunda kalıyoruz. Başta halk sağlığı olmak üzere eczacılarımız ve eczane çalışanlarımızın bulaş riskini artıran bu uygulamaya derhal bir çözüm bulunmalı. Vatandaş maskesini eczane dışında aile sağlığı merkezi, belediye ve muhtarlık gibi farklı dağıtım noktalarından da temin edebilmeli. Zira bu şartlar altında eczanelerden ücretsiz maske dağıtımını çok uzun süre yapmak mümkün olmayacak” ifadelerini kullandı.

 
'Ekmek dağıtmak 'Şov' ise, şova devam edeceğiz'
 
İYİ Partili Kırkpınar: Millet İttifakı belediye başkanlarına teşekkür ediyorum!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Xox 22 Nisan 2020 Çarşamba 01:21

Yorumunuz:Biraz da doktorları düşünün derim, siz kimliğe telefona dokunmak diyorsunuz , onlar acil servislerde 24 saat kaç tane hastayı muayene ediyorlar, yoğun bakımda entube edip başında bekliyorlar ve ölüyorlar, anlıyor musunuz ölüyorlar. Hic şikayet eden doktor duydunuz mu? Tüm saglik çalışanlarını cani pahasına elini taşın altına koydu, siz se devamlı bir şeylerden sikayetcisiniz. Ayıp olmuyor mu artık.

Yorumu oyla      3      3  
Durmuş baba 22 Nisan 2020 Çarşamba 00:09

Bomboş oturan camilerden veya muftulerden dagitilabilir. O da olmuyorsa muhtarlar dagitsin. Kapi kapi herkes muhtarda kayıtlı. Hem bunlar devlet memuru. Eczaneler özel dükkan ne sacmallik bu..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de online kına gecesine polis baskını!
Pınar Gürkan ve Mutlu Toksöz’ün İzmir'de yapmayı planladıkları nikah, ...
Dokuz Eylül'den o iddialara yalanlama!
Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesindeki bazı sağlık ...
Erdoğan: Salgında yatay seyre geçtik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geldiğimiz noktada salgını yatay seyre geçirmeye ...
 
Kamu çalışanları için 24 Nisan kararı!
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, kamu çalışanlarının ...
Babası tarafından dövülen küçük kızdan acı haber
Gaziantep'te eşinden ayrı yaşayan bir kişi, 9 yaşındaki kızı Ceylan'ı ...
Diyanet'ten evde teravih namazı kılacaklara uyarı!
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Tural, "Apartman altında veya sitelerde ...
 
Maydanozla beslediği tavuk, maydanoz desenli yumurta yumurtladı
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bahçıvanlık yapan Gürsel Eskici'nin (58), ...
Korona günlerinde doğa: İzmir'in hava kirliliği raporunda çarpıcı sonuç!
Hava kirliliğine neden olan etkenlerin koronavirüs salgını sonrası azalmasıyla ...
Maskenin tedarik ve dağıtımını DMO yapacak
Beştepe'de yapılan toplantıda maske tedarik ve dağıtımının DMO tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva