HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2020 Salı - 18:24

'Ekmek dağıtmak 'Şov' ise, şova devam edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekmek dağıtan yardım toplayan CHP'li belediyelere yönelik "Bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır" sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Belediye başkanımız eğer ekmek götürüyorsa, siz buna 'Şov' diyorsanız, biz o şova devam edeceğiz" dedi.

 Ekmek dağıtmak  Şov  ise, şova devam edeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP’li belediyelerin korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Belediye başkanının sorumluluk alanında yaşayanların ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğunu söyleyen Seyit Torun, bunun da Belediye ve Büyükşehir Belediyesi kanunlarında belirtildiğini dile getirdi.

Torun, “Vatandaşın hangi sorunu ve problemi varsa, belediye başkanı çözümle yükümlüdür. Eğer bu görevi yapmıyorsa zaten suçtur. Eğer vatandaşın ekmek talebi varsa, belediye başkanı ve belediye yönetimi ‘Ben bunu karşılayamam’ diyemez. Eğer bu suçsa, biz bu suçu üstleniyoruz” diye konuştu.

‘YARDIM DAĞITAN AKP’Lİ BELEDİYELERE İŞLEM YAPTINIZ MI?’

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan sahra hastanesine yönelik eleştirileri anımsatan Torun, şöyle devam etti:

“Kıyamet koptu, büyüttüler. Halbuki Belediye Başkanımız onun tanımını yaptı, hastaneyi gösterdi ve durumu ifade etti. O gün yaygara koparanlar acaba bugün utanıyorlar mı gerçekten merak ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ekmek dağıttı. Bu mu suç? AKP’li belediyelerin birçoğu dağıttı, yardım paketi götürdü. Hiç onlarla ilgili bir işlem yaptınız mı? Bir suç duyurusunda bulundunuz mu? Hayır. Ama bizim belediyelerimiz yapınca suç, sizin belediyeleriniz yapınca maalesef görev haline geliyor. Bu ayrımcılık doğru değil, bu ayrımcılığı kabul etmemiz de doğru değil. Eşgüdüm ve diyalog içerisinde yürütmek varken neden bizim belediyelerimizi suçluyorsunuz ve engelliyorsunuz bunu anlamak mümkün değil.”

‘ŞOV YAPMA GELENEĞİNİ TÜRKİYE’YE SİZ YERLEŞTİRDİNİZ’

Dünyada ve OECD ülkelerinde korona virüsle mücadelede başarılı örneklere bakıldığında yerel yönetimlerin merkezi hükümet tarafından hem desteklendiği hem de yönlendirildiğinin görüldüğünü belirten Torun, “Cumhurbaşkanı artık cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmek istiyorsa sürdürsün. Ama siyasi parti başkanlığını yaparak, siyaset yaparak, ayrıştırarak bu süreç yönetilmez. Biz kendisinden cumhurbaşkanlığı görevi yapmasını bekliyoruz, parti başkanlığını değil. Belediyelerimiz hizmetini götürürken neden şov yapsın? Şov yapmayı en iyi siz bilirsiniz. Çünkü şov yapma geleneğini Türkiye’ye yerleştiren sizsiniz” ifadelerini kullandı.

“Belediye başkanımız eğer ekmek götürüyorsa, siz buna ‘Şov’ diyorsanız, biz o şova devam edeceğiz” diyen Torun, “Eğer belediye başkanlarımızın gıda paketi götürmesine ‘Şov’ diyorsanız, biz o şova devam edeceğiz. Eğer belediye başkanlarımız vatandaşımızın her türlü ihtiyacı için onun hizmetinde olmasına ‘Şov’ diyorsanız, bu şov devam edecek. Ama şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın, bu virüsü yeneceksek hep birlikte yeneceğiz, alt edeceksek hep birlikte başaracağız. Ayrıştırarak, ötekileştirerek, yasaklayarak bunu yapamazsınız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Maalesef CHP’nin başını çektiği bir kesim yine bozgunculuk peşinde koşuyor. CHP’li ne yapıyor? Cumhurbaşkanlığını, Sağlık Bakanlığını, İçişleri Bakanlığını, diğer bakanlıkları, valiliği, kaymakamlığı hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya benzeri işler yapmaya kalkışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP’li belediyelerin ısrarlar ve salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır” demişti. (ANKARA/AA)

 
İzmir'de online kına gecesine polis baskını!
 
Başkan Sayılkan: Bu şartlarda sürdürülemez
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Nisan 2020 Çarşamba 02:54

Makarna-kömür ile konunun alakası nedir? Salgın var salgın, bilmiyorum farkında mısınız?

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 22 Nisan 2020 Çarşamba 01:01

Seni kâle bile almıyorum S.T. Ordu’yu kaybedip yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı yapan zihniyeti hiç almıyorum. Siyaseti öğren sonra çık konuş...

Yorumu oyla      2      3  
Bucalı 21 Nisan 2020 Salı 22:03

Zamanında makarna kömür dağıttılar diye herseyi söylemiştiniz ne yapalım siyaset işte...

Yorumu oyla      2      4  
tuna 21 Nisan 2020 Salı 18:38

bu ortamda kavga mı edeceksiniz ya yazıklar olsun sizin gibi kavga siyasetini secenlere.Karsınızdaki kavga da etse ben etmeyecegim diyeceginize karsılıklı cevaplar. Rezalet bu siyaset ya

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray'dan 'korona' soruları: İzmir'deki ölü sayısı 140 civarı mı?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ...
AK Partili Dağ açıkladı: İzmir’de kaç aileye yardım yapıldı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, salgın ...
CHP'li Kılıç, koronadan ölen mahkumu meclise taşıdı: Bunun adı cinayettir!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, ...
 
Kızılay Roman vatandaşlara yetişti, CHP’li Purçu teşekkür etti!
CHP İzmir Milletvekili Purçu, Kızılay İzmir Şube Başkanı Baykalmış ve ...
Harmandalı'daki korona vakası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu’nun ...
Erkan SEVİNÇ yazdı... Her şer’de bir hayır vardır!
Erkan SEVİNÇ yazdı... Her şer’de bir hayır vardır!
 
Mehmet KARABEL yazdı... 10 yıl önce, 10 yıl sonra!
Mehmet KARABEL yazdı... 10 yıl önce, 10 yıl sonra!
Erdoğan açıkladı: 4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama ...
CHP’li Sertel’den DEÜ Rektörü Hotar’a sert eleştiri!
Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesinde görev yapan bazı sağlık personellerinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva