HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2020 Salı - 18:44

İYİ Partili Kırkpınar: Millet İttifakı belediye başkanlarına teşekkür ediyorum!

İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, koronavirüs sürecinde belediyelerin faaliyetlerine değindi ve “. Hükümet bir iban numarası verdi, inşallah maske de verirler dedik. Yapmakta geciktiler. Yapamadıklarını büyükşehir belediye başkanlarımız yapıyor. Belediyelere söylenecek bir şey şu anda yok! Belediyede çalışanların dahil kimsenin morallerinin bozulmaması lazım. Ben Millet İttifakı’nın belediye başkanlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

İYİ Partili Kırkpınar: Millet İttifakı belediye başkanlarına teşekkür ediyorum!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı. Koronavirüs gündemi üzerinden önemli açıklamalara imza atan Başkan Kırkpınar, koronavirüs tespit edilen İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi ve danışman Oğuzhan Yar’ın tedavi süreçleriyle ilgili bilgi verdi. Ayrıca evinde karantina sürecini atlatan ve testlere tabi tutulan Kırkpınar kendisine dair de konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen infaz yasası, Millet İttifakı’nın büyükşehir belediye başkanlarıyla merkezi iktidarın süreçte karşı karşıya gelişi ve İzmir’de yürütülen dayanışma kampanyasına dair açıklama yapan Kırkpınar, kamuoyuna açıklanan vaka ve ölüm sayılarına da değindi.

TESTLERİM YAPILDI, NEGATİF ÇIKTI
Kırkpınar, “İl başkanlığımızda nöbetçi ve görevli uygulamamız vardı. Ona son vermek zorunda kaldık. İl sekreterimiz yoğun bakımda. En kısa sürede onu da aramızda görmek nasip olur inşallah. Benim de testlerim yapıldı. Negatif çıktı. Evde karantina süreci geçirdim. Dikkatli olmak ve tedbirli davranmak gerekiyor. Maske takma, sosyal mesafeye uyma konusunda hassas davranmalıyız. İl Sekreterimiz Dündar Tanrıverdi, kendisinde kronik bir rahatsızlık da vardı. Şeker hastasıydı. Nereden bulaştığını test etmek mümkün değil. Kendisi dışında bir arkadaşımızda da koronavirüs çıktı. Oğuzhan Yar arkadaşımız… O 5 gün hastanede kaldı ve geri kalan karantina sürecini evinde tamamladı. İki testi de negatif çıktı. Dündar Tanrıverdi ile aldığımız bilgiler olumluydu ama 2 gündür stabil hale geçti. Tedavisi devam ediyor. Şu an sadece sıkıntısı akciğerdeki antibiyotikle yok edilmesini beklediğimiz bir durum var. Onu da halledebilirsek entübeden çıkar” dedi.  

İNSANA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR AFFEDİLEMEZ
İnfaz düzenlemesini kabul edilmesin dair konuşan Kırkpınar, “Böyle bir salgın döneminde bu infaz yasası kabul edildi. Cumhur İttifakı’nın teklifiyle geldi. Biraz manidar ve düşündürücü! Devleti dolandırmış, rüşvet almış, devleti zarara uğratmış bir kişinin cezası henüz dolmadan 3’te 1’ini yatıp çıkma ihtimali ortaya çıktı. Ama Ümit Özdağ için fezleke hazırlanıyor. MİT görevlisi olan şehit düşmüş insanlarımızın ismini telaffuz etmekten gazeteciler tutuklanıyor. FETÖ taifesinden on binlerce insan bu ülkeyi terk etti. Bunları gözaltına almayı düşünmeyen iktidar, yazar-çizer, toplumu aydınlatmak için haber yapanları bir gece yarısı gözaltına aldı ve sonrasında tutuklandılar. Benim manidar bulduğum şey de bu! Bu ülkede elbette af olabilir ama insanın insana işlediği suç hiçbir zaman af gündeminde olmamalı. Cumhurbaşkanı kendisi, ‘devlete karşı şişlenen suçlar affedilebilir ama insana karşı işlenen suçların affedilemez’ olduğunu söyledi. Ama gel gör ki onlar faydalandı. Herkes bu düzenlemeden yararlanıp çıkmamalıydı. Fikri suç işlediği iddiasıyla yargılananların birinci sırada yararlanması gerekiyordu bana kalırsa. Yararlanması yanlış olanlar devleti zarara uğratmış, ahlaka karşı suç işlemiş soyguncu takımı! Bunlardan çıkanlar oldu” ifadelerini kullandı  

OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA DEVLET DEVREYE GİRER
Millet İttifakı’nın çatısı altında seçimleri kazanan büyük kentlerde faaliyet gösteren belediye başkanlarının iktidar tarafından engellendiğini söyleyen Kırkpınar, “Deprem olduğunda belediyelerin ortaya koyduğu katkıyı hep birlikte gördük. Devlet, böyle olağanüstü kurumlarla tüm kurum ve kuruluşlarıyla devreye girerler. Ama bakan seviyesindeki yetkililer her yerde her şeyi yapamayabilirler. Buca’da Seyyar Makam geliştirildi, devletin hangi birimi bunu yapabilir? Yapmak durumunda olabilir mi? Yapma alanı var mıdır? Devletin memuru bunu mu dağıtmalı? Yerel yönetimle genel yönetim arasında kurulacak bir koordinasyonda iş bölümü en önemli akslardan biridir. Burada iş bölümü olacak. Belediyenin yapacağı hizmetlerle beraber kamu görevi konumda olan yürütmenin yapacakları arasında koordinasyon olursa hem hızlanırsınız hem de isabetli noktalara hizmet götürürsünüz” dedi.

31 MART VE 23 HAZİRAN’IN SENDROMUNU YAŞIYOR, HALA ATLATAMADILAR!
Kırkpınar sözlerini sürdürdü, “İstanbul, Ankara, Adana, Mersin gibi büyük illerde Millet İttifakı’nın başkanları hizmetler yaparken banka hesaplarına el konuldu. Ekmek dağıtma konusuna bile girdiler, ‘niye ekmek dağıtıyorsunuz?’ dediler. Belediye hizmetlerinin yok sayılmasını ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı hala 31 Mart ve 23 Haziran’ın sendromunu yaşıyor. Hala kabullenmiş değil! Niye böyle bir makas açıyorsunuz? Bu hizmet akışını tebrik edeceğinize, belediye başkanlarımız tebrik de beklemiyor da, bunun üzerinden siyaset yapılmamalı. A şahsı, B şahsı kime oy vermiş, belli mi? Herkes sandığa gitti oyunu verdi. ‘Bu sandıkta bize az oy çıktı diye ekmek mi, yardım paketini mi vermiyor belediyeler? Böyle bir şey olabilir mi?” açıklamasında bulundu.

FETÖ DE PKK DA SUÇ ÖRGÜTÜDÜR, ELEMANLIĞINI YAPANLAR DA HAİNDİR!
Belediyelere gelen, ‘FETÖ, paralel yapı’ gibi suçlamalara cevap veren Kırkpınar, “Ben İYİ Parti’nin bir üyesi olarak söylüyorum. Zaman zaman aynı suçlamayı bize de yapıyorlar. Biz ne FETÖ’ye ne PKK’ya benzeriz. İkisi de suç ve şebeke örgütüdür. Ona inanmış ve elemanlığını yapanlar da haindir. Yasa gereği böyledir” dedi.

BELEDİYELERE SÖYLENECEK BİR ŞEY YOK ŞU ANDA, BAŞKANLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM!
Koronavirüsün Türkiye’de tespit edildiği 11 Mart’tan 1 ay önce parti olarak çalışma yaptıklarını açıklayan Kırkpınar, “Hükümetten bilgi sahibi olmak istedik. Neler yapılabilir diye soru önergesi verdik. Bu virüs bizi gelip yakalarsa, sahra hastanesi yapmayı düşünüyor musunuz? İlaç vaziyetiniz ne durumda? Seçilmiş pilot bölgeler gibi sorular sorduk. Cumhur İttifakı’nın her iki ortağı da bunu toptan reddettiler. Şimdi belediyelerle ilgili FETÖ, PKK, paralel yapı benzetmeleri yapıyorlar. Bunun bir tek izahı var; büyük illerde sendrom yaşadılar. Bunun üzerinden siyaset geliştirmeye çalışıyorlar. Ben bunu ne İstanbul ne Ankara ne İzmir’de görmedim. Siyasi bir argümanla halka yardım edildiğini görmedim. İzmir’de Sayın Tunç Soyer Başkanım salgının ortaya çıkmasından hemen sonra, hükümetin aldığı tedbirlerle paralel olarak hareket etti. Burada bir paralellik var! Sizin hükümet olarak bütün imkanlarınızla uygulamayı ortaya koyacağınız her şey büyük kurullarda yapılmışken Millet İttifakı’nın  büyükşehir belediye başkanları çok hızlı bir şekilde devreye girdiler ve halkın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için ortaya çıktılar. Bunlar içinde İzmir de var. İzmir’de kartınızı okuttuğunuzda pat diye maske alıyorsunuz. Hükümet bir iban numarası verdi, inşallah maske de verirler dedik. Yapmakta geciktiler. Yapamadıklarını büyükşehir belediye başkanlarımız yapıyor. Belediyelere söylenecek bir şey şi anda yok! Belediyede çalışanların dahil kimsenin morallerinin bozulmaması lazım. Ben Millet İttifakı’nın belediye başkanlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN İDDİASINA CEVAP: DÜNYAYI SARAN SALGIN VARKEN BU KUTUPLAŞMAYI YAPMAK DOĞRU MU?
AK Parti’den gelen, “İzmir’de CHP’lilerden liste alındı, oy verenlere ihtiyaç yapılıyor” iddiasını değerlendiren Kırkpınar, “İttifak ortağı olarak sizden liste istendi mi?” sorusunu da yanıtladı. Kırkpınar, “Hayır öyle bir liste sorulmadı, yok! Böyle bir iddiayı ortaya koyarlarsa ‘sizin yaptıklarınız da size oy veren insanlara gidiyor’ deriz o zaman. Bu kutuplaşmadan ne zaman kurtulacağız? Dünyayı saran bir salgın varken bile bunu yapmak doğru bir şey mi? Bu salgından çıkınca ekonomi, tarım ve hayvancılığın nerede olacağıyla yüzleşeceğiz. 100 milyar para verilecek dendi, hani nerede?” dedi.

VAKA SAYISI 700 İKEN 100’E YAKIN İNSANIN ÖLDÜĞÜNÜ BİLİYORDUM
İzmir’deki vaka ve vefat sayılarına dair görüşünü ifade eden Kırkpınar, “İzmir’de vaka sayısı henüz bine ulaşmadan, 700 gibiyken 100’e yakın koronavirüsten hayatını kaybeden olduğunu çevremizden biliyorduk. Ben burada devlete güvenmek istiyorum. Ölüm raporlarına da yazmıyorlar. Bir yandan semptomlar görünmüyor, evinde ölen bir sürü insan var” diye konuştu. 

 
Başkan Sayılkan: Bu şartlarda sürdürülemez
 
ESHOT şoförü ve gençler arasında tekme-tokat kavga!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 21 Nisan 2020 Salı 22:09

Büyük millet meclisinde HDP li bayan milletvekili sizlere hitaben meclise girdiyseniz bizim sayemizde girdiniz kapıya en yakın koltuklarda oturuyorsunuz diyerek bir ayar çekmişti. Bu açıklamadan sonra hepiniz ölü taklidi yapmıştınız. Onlara şimdi teşekkür ediyorsun. Demek siyaset böyle bir şey.

Yorumu oyla      2      3  
eco çelik 21 Nisan 2020 Salı 20:02

boş adam

Yorumu oyla      2      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ekmek dağıtmak 'Şov' ise, şova devam edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekmek dağıtan yardım toplayan CHP'li belediyelere ...
İYİ Partili Çıray'dan 'korona' soruları: İzmir'deki ölü sayısı 140 civarı mı?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ...
AK Partili Dağ açıkladı: İzmir’de kaç aileye yardım yapıldı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, salgın ...
 
CHP'li Kılıç, koronadan ölen mahkumu meclise taşıdı: Bunun adı cinayettir!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, ...
Kızılay Roman vatandaşlara yetişti, CHP’li Purçu teşekkür etti!
CHP İzmir Milletvekili Purçu, Kızılay İzmir Şube Başkanı Baykalmış ve ...
Harmandalı'daki korona vakası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu’nun ...
 
Erkan SEVİNÇ yazdı... Her şer’de bir hayır vardır!
Erkan SEVİNÇ yazdı... Her şer’de bir hayır vardır!
Mehmet KARABEL yazdı... 10 yıl önce, 10 yıl sonra!
Mehmet KARABEL yazdı... 10 yıl önce, 10 yıl sonra!
Erdoğan açıkladı: 4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva