HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2020 Cuma - 20:15

Başkan Sandal'dan '500 gün' raporu: Bayraklı'ya neler yapıldı?

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 31 Mart yerel seçimlerinde Bayraklı belediye başkanı seçilen Serdar Sandal, göreve geldiği günden bu güne gerçekleştirdiği etkinlikleri '500 gün' sunumu düzenledi. Sunum Bayraklı'da bulunan Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.  Sandal İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 31 Mart'ta bu yana 140 milyonluk yatırım yapıldığını söyledi.

Başkan Sandal dan  500 gün  raporu: Bayraklı ya neler yapıldı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 31 Mart yerel seçimlerinden bugüne ilçeye yapılan hizmetlerle ilgili detaylı bilgi verdi. 500 günün sunumunun yapıldığı toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Sevda Erdan Kılıç, Parti Meclis Üyeleri Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik, İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı daha sonra 500 gün'ün özetlendiği bir video gösterimi gerçekleştirildi. Video gösteriminin ardından ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal kürsüye çıkarak katılımcıları bilgilendirdi. Sandalın ardından ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş konuşmalarını gerçekleştirdi.

AYDA 3.5 MİLYON TL TASARRUF GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Bayraklı'da yürütülen çalışmalarda temel sorun üzerine durulduğunun altını çizen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kent kimliğine vurgu yaptı. Sandal "Bir sorunu çözebilmek için önceden ne yapacağınızı bilebilmeniz lazım. Biz Bayraklının 5 temel soruna odaklandık. Kent kimliği, yoksulluk, kent belleği ve Smyrna'nın gün yüzüne çıkması... Belediyemizin mevcut konumunu bir kenara bırakarak önce paydaşlarımızla analaşmamız lazımdı. Bu aşamada büyükşehir ile işbirliğimiz tam istediğimiz gibi. Kamu kurum ve kuruşları ile uyumumuz baraklıların uyumu için hep birlikte çalışacağız. Muhtarlarımız ise her zaman önceliğimiz. Topluma hizmet edebilmek ve doğru projeler gerçekleştirilebilmek için personel reformu yapmak gerekiyordu. Eşit işe eşit ücret gibi konularla Bayraklının bütün kadrolarının yeni çalışmalarını tamamladık. İlk dönmelerde özellikle zorlandık. Personellimizin müdürlüklerimizin ihaleleri ile gerçekleştiği için istediğimiz çalışmaları yapamadık.  Bütçeniz el vermiyorsa o işi yapabilme sansınız yok. Bizim ilk geldiğimiz günden itibaren önceliğimiz israf ile mücadele oldu. İhalelerimizi canlı yayınlayarak ortalama aylık 3.5 milyon tasarruf sağladık. Gelir arttırıcı kalemlerle de bu süreci destekledik. 250 milyon borcumuz varken 130 milyonunu ödedik. Pandemi döneminde personelimizin maaşını 1 a öncesinden yatırarak mali bütçeyi de yakaladığımızı düşünüyoruz. Bir kenti kent yapan da kentin kimliği... 5 bin yıllık tarihimiz bir kenarda duruyor.  Sinema, yaşam alanlarının olmayışı kent kimliğimizin olmadığını gösteriydi. Bunun için şöyle bir yok belirledik. Dünyada sadece çocuklara armağan edilen 23 Nisan ve gençlere armağan edilen 19 Mayısı referans alarak Bayraklıyı çocuk kenti yapmayı hedefledik. Bayraklıdaki meclisimizi belirlemiştik. Pandemi bu süreci biraz yavaşlattı ancak önümüzdeki süreçte buna devam edeceğiz. Biz bu şekilde hem tarihsel mirasa sahip çıkmayı hem de geleceğe aktarmayı planlıyoruz. Doğançay da yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda büyükşehir ile birlikte projelerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim hayalimiz şu… Dünyanın bütün çocuklarını, bütün gençlerini Bayraklıya çağırmak istiyoruz. Yıl boyunca devam edecek etkinlikler ile canlı bir Bayraklı hedefliyoruz. Kentin ciddi sorunları var… Bunlardan biri kentsel dönüşüm. 10 yıl önce çalışmalara başlanmış ancak piyasa koşularının değişmesi dolayısıyla projede değişim gerekmektedir. Tunç Soyer'in de katkıları ile birlikte Büyükşehir'in yetkilerini iptal ederek revizyon yetkisi istedik. Daha önce tek uygulama sahası olan alana da 33 uygulama alanına bölerek, kooperatifleşerek bunu hayata geçireceğiz. 5 yıl içinde ise ilk kazmayı 60 hektarlık alan üzerinde gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'İN BAYRAKLIYA YATIRIMI 140 MİLYON TL
Açıklamalarına devam eden Serdar Sandal şu ifadeleri kullandı:

Kentin yeniden inşaatı ile ilgili 600 hektarlık alan ile ilgili çalışmalarımız tamamladık. 1 yıl sonra çalışmalarımız bitirip vatandaşlarımıza gerekli açıklamaları yapacağız. Kentin kronikleşmiş sorunları var. Altyapı sorunlarını belirtirken el attığımız her iş içinde birkaç işi daha barındırıyor. Belki de rekor diyecek seviyede 123 bin ton asfalt yaptı büyükşehir belediyesi. Bunlara yamalar dâhil değil. 24 bin metrekarenin üzerinde parke taşı döşedik.  İZSU ile birlikte Bayraklı merkezin önemli sorunlarından biri olan koku meselesini birlikte çözdük. Bir buçuk yıllık süre içerisinde sadece Büyükşehir'in yaptığı yatırım 140 milyon civarında. Bir diğer sorunumuzda yoksulluktu. Kent hem ekonomik hem de sosyolojik olarak 2 faklı konudan oluşuyor. Kentin 3 de 1 i yoksul mahallelerden oluşuyor. Burada önemli olan bir konu gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşabilmek, diğeri ise bunu sürekli hale getirebilmek… Bu açıdan 21 bin aileye sosyal yardım gerçekleştirdik. Yaptığımız diğer çalışmalar ile sadece lojistiğini sağlayarak vatandaşlarımızı gıdaya ulaştırdık. Bura 14 bin sütü 200 kilo eti bu arkadaşlarımız sayesinde ulaştırdık.  Kurduğumuz kooperatifler ile bütün iş kıyafetleri ile 500 e yakın kadınımızın iş imkânına kavuşmasını sağladık. Biz Bayraklı belediyesi ve eğitimci bir belediye başkanı olarak önceliğimiz eğitim. Seçim vaatlerimizden bir tanesi başkanlık süreçlerimiz içerisinde bu kentte bir arkadaşımız yatağa aç giriyorsa ve herhangi bir öğrencimiz ekonomik nedenlerden eğitimini aksatıyorsa bize o koltuk haram olsun dedik. Eğitim olarak bir belediye dershanemizden Türkiye 28'incisi çıkıt. BAYSEN'deki öğretmenlerimiz online eğitime Türkiye'de ilk defa geçtiler. Şimdi de Türkiye de bir ilk olan TVBEK'le bir ilki yaşıyoruz. İnternet ve tableti olmayan çocuklarımızı düşünerek hafta içi her gün Bayraklı belediyesinin gönüllü öğretmenleri ile birlikte EBA'ya destek bir projeyi hayata geçireceğiz. Diğer sivil toplum kuruluşları ile de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kenti var eden değerler yeni oluşturacağımız projelerden ziyade tarihinizle ilgili. 5 bin yıllık Smyrna'ya sahibiz. Tüm amacımız şu… Denizden sevi yolundan Smyrna'ya, oradan da tüm olanakları sağlayarak bir cazibe merkezi oluşturmak. Bunun içinde çalışmalarımız tamamladık ve sevgi yolunu iki taraflı olmak üzere düzenlemeye gideceğiz. Bu sayede yeni bir kent meydanı elde edeceğiz. Başarılı olabilirsek birde kent müzesi sağlamak istiyoruz. İstiyoruz ki Bayraklıda herkes mutlu olsun çocuklar yatağa aç girmesin. İstiyoruz ki bütün vatandaşlarımıza dokunabilelim… Bu noktada asıl umudumuz ve desteğimiz sizlersiniz… Pozitif eleştirileriniz ile kendimizi daha sağlıklı bir iş yapar olarak görürüz.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖRNEĞİ
Serdar Sandal'ın açıklamalarının ardından konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bayraklı'da sosyal belediyeciliğin örneğinin görüldüğünü söyledi.  Yücel "Bu akşam kitle çok değerli ve kıymetli. Pandemi koşulları nedeniyle kısıtlı katılım olsa da kalabalığı görmek mutluluk verici. Yaklaşık bir buçuk yıldır görev yapan bir başkanımız var ve neler yapıldığını hem örgütümüze hem ittifak örgütlerimize anlatmaları, birebir onları duymak ve dinlemek çok önemli. Serdar Sandal'ın sunumuna baktığımızda Bayraklıda güzel şeyler olmuş, olmaya da devam ediyor. Her şeyden önce uyumlu ve uzlaşı içinde çalışan bir belediye başkanı ve bürokrasi olduğunu görüyoruz. Eğer birlikte bir şey yaparsak yaptığımız işin bir değeri, bir kıymeti oluyor. Liyakate öncelik verilen bir anlayış var… İş yeri barışını sağlamaya yönelik bir kurumsallaşma çalışması var. Ayda 3,5 milyon tasarruf sağladık dedi ve bu çok önemli bir tutar. Gıda bankası çalışması bunlar çok değerli. Bunların hepsine baktığımızda, Bayraklı ve Cumhuriyet Halk Partisinin Sosyal bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Devletin ve iktidarın tüm imkânlara sahipten EBA sistemini hayata geçirememeleri, Bayraklı Belediyesinin Bayraklı eğitim kanalı sayesinde bir yayın hazırlığına… Eğitime önem verilmesi de çok önemli. Bir kent kimliği oluşturmaya çalışan yönetim anlayışımız var. Kent Müzesi'nden bahsetti başkan ve umuyorum ki bunu kısa sürede hayata geçirir. Belediye başkanları rutin işleri elbet yapar… Ancak bir belediye başkanının çok daha önemli görevleri var… Görev yaptığı ilçeyi ve oradaki hemşerilerimizi iyiye doğru evirilmesini sağlamak… Bizi bir arada tutan ortak değerler var. Türkiye'nin bir takım ihtiyacı var... Adalet ve sosyal devlet ihtiyacı… Hepsinden önemlisi ise bizi bir arada tutan bayrağımız ve Mustafa Kemal Atatürk var… Kim olursa olsun bu hassasiyeti olan herkesi Millet İttifakı çatısı aldın da örgütlemek zorundayız. Önceliklerimiz ve hedeflerimiz belli… Huzur ve barış içerisinde demokrasi ile yönetilen bir Türkiye'ye ihtiyacımız var Bunu kurabilecek güçteyiz. Bu 31 Martta kıvılcımı yakmıştır. Bunu ateşe dönüştürmek sizin göreviniz. Dolu dolu geçen 500 gün var. 500 gün geçmesine rağmen başkanımızın gözündeki ilk günkü heyecanı gözlerinden okum… Allah o heyecanı yitirtmesin…" ifadelerini kullandı.

HARAMİLERİN İKTİDARI SONA ERECEK
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a desteklerinin tam olduğunu belirtti Kırkpınar; "Bayraklı Belediyesi'nin 500 günlük hizmet dökümünü hep birlikte izledik. Odağında insan olan siyaset makbuldür… İnsan köyde, kasabada, şehirde… Nerede yaşarsa yaşasın kamunun hizmetlerinden eşit faydalanmak ister. BU kamu hizmeti görevine milletin oyu ile gelmiş liyakat sahibi her bir yönetici bunu kendine görev bilir. Bu hisle verdiği hizmet karşılığını günü gelince yeniden alır. Bu ülkeyi yönetenler 18 yıllık iktidarlarında kayırmacılık, iltimaslı grup, imtiyazlı sınıf ve aynı zamanda hak etmedikleri halde kendilerine destek olmayan ve oy vermeyen her bir vatandaşımızın hakkını bu imtiyazlı kişilere devrediyor. BU vicdanlara sığacak bir şey değil. Sayın başkanımızın Allah yar ve yardımcısı olsun. Millet ittifakının desteği her daim yanında olacaktır. Siyasetle uğraşan herkesi muradı vardır. Kiminin ki sarayda yaşamak kiminin de Cennet Mekân Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürümek istemek… Saray'da yaşamak isteyenler muradına erdi ancak vatandaşların derdini dinlemeyi bırakın onları, yok sayma vicdansızlığına kadar götürdüler işe. Millet İttifakı olarak yeniden demokrasiyi sağlamak ve adaleti sağlamak için yolculuğumuz devam edecektir. Ancak haramilerin iktidarı sona erecektir!" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRACAK
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ortak değerlerde buluşma mecburiyetinin olduğunu belirtti. Erduran "Kıymetli başkanımıza 5 yıllık bir görev verdi. Dilerim ki 5 yıl sonrasında tüm halkının güldüğü bir Bayraklıyı temenni ediyoruz. Öncelikle bizi buraya çağırarak kutuplaşan Türkiye'de bunu engelleyen Cumhuriyet Halk Partisi ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Siyasi anlayışımız, görüşümüz farklı olabilir ancak ortak değerlerde buluşma mecburiyetimiz var. Birlik ve beraberliği herkes istiyoruz… Peki, bu konuda buluşmak için önümüzde herhangi bir engel var mı? Yok... Adalet ve Liyakat çok önemlidir. Liyakat esaslı bir belediyecilik hem ilçemizi hem de Türkiye'yi ayağa kaldıracaktır" dedi.

MEŞALEYİ İZMİR'DEN YAKACAĞIZ
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş İzmir'den meşaleyi yakacaklarını söyledi. Susmuş "Bayraklı İzmir'in doğduğu topraklardır. Sokakları deniz kokan, tarih kokan bu topraklarda insan odaklı belediyecilik anlayışımız ile varız. Bugün tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde Bayraklı Belediyemiz sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergilediler. Bu süreçte hiçbir ayrım yapmadan çalışan Bayraklı Belediyesi'nin yanında ilçe örgütü olarak bizde elimizden geleni yaptık.  Daha güzel bir Türkiye ve daha refah bir ülke için İzmir'den meşaleyi yakacağını biliyorum" dedi.

 
Acun Ilıcalı'ya telif şoku!
 
Süper yat 'Lana' Bodrum'a demirledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’ye Kent Konseyi geliyor!
Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin üçüncü oturumu Çiğli Belediye ...
Beydağ Belediyesi'nden okullara dezenfekte harekatı
Beydağ Belediyesi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yüz yüze eğitim başlarken ...
Başkan Engin'den zehir zemberek sözler: Menemen Ovası'nı ekip biçtiniz de İnciraltı mı kaldı?
İnciraltı planlama çalışmaları kapsamında bazı kesimlerin "Orası tarım ...
 
AK Parti'den Başkan Tugay'a 'rahatsızım' eleştirisi: Vatandaşa şirinlik yapma!
Bilfen arazisi ile ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 'Bende ...
Başkan Engin’den 'eskilerle kucaklaşma' yorumu: Fikir Tunç başkanın!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin eski belediye başkanları, ilçe başkanları ...
AK Parti’den Başkan Gümrükçü’ye övgü: Çiğli onunla gurur duymalı!
Göreve geldiği ilk 500 günde hayata geçirdiği hizmet ve projelerin tanıtımı ...
 
Karşılıklı sert açıklamalar: İzmir'de yağmur polemiği!
İzmir'de dün yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen kuvvetli yağış ve sel, ...
İzmir'de 'kişisel ulaşım kartı' için ilk adım! Soyer'den Ankara'ya çağrı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın, koronavirüs salgınını ...
Karabağlar'da okullar dezenfekte ediliyor
Karabağlar Belediyesi, 12 Ekim Pazartesi günü yeniden başlayacak yüz yüze ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva