HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2020 Cuma - 19:58

Çiğli’ye Kent Konseyi geliyor!

Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin üçüncü oturumu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yönetiminde gerçekleşti. 29 yıl aradan sonra Çiğli Belediyesi Çiğli’ye daha iyi hizmet verebilmek adına Kent Konseyi kurma kararı aldı. Yönerge meclisten oy birliği ile geçti. Karar sonrası konuşan Gümrükçü " Az önce çok tarihi bir karar aldık. İzmir’de 19 ilçede Kent Konseyi var. Kanuna girmiş, sizin oylarınızla 29 yıl sonra bu konseyi kurmuş bulunuyoruz" dedi.

Çiğli’ye Kent Konseyi geliyor!

EGEDESONSÖZ -  29 yıl sonrasında Çiğli'de kent konseyi kurulduğunun altını çizen Utku Gümrükçü tarihi bir gün içinde olduklarını ifade etti. Kent Konseyi'nin Çiğli'nin gelişimi için çok önemli olduğunu belirten Gümrükçü, STK'lara 500 gün sunumu yaptıklarını ifade etti.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: BİZİM ANLAYIŞIMIZ KATILIMCI DEMOKRASİ
Çiğli için tarihi bir karar aldıklarını kaydeden Belediye Başkan Utku Gümrükçü, “Az önce çok tarihi bir karar aldık. İzmir’de 19 ilçede Kent Konseyi var. Kanuna girmiş, sizin oylarınızla 29 yıl sonra bu konseyi kurmuş bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Bizim anlayışımız zaten katılımcı demokrasi; aklınıza kim gelirse yerel örgütler, iş adamları, siyasiler, 26 mahallede de mahalle meclisi kurarak, muhtarların yanı sıra temsilcilerin yer almasını da amaçlıyoruz. Bu Çiğlililer ile daha çok kucaklaşmamızı sağlayacak. Siyasiler, işçiler, vatandaşlar, Sivil Toplum Örgütleri ile mahalle sorunları bize daha hızlı gelecek, bizim gözümüzden kaçan sorunları bizlere getirecekler.  Çiğli’nin gelişmesi için alınacak kararlarda çok büyük bir destek olacak. Geçtiğimiz günlerde STK’lar ile de buluştuk. Onlara da Çiğli Kent Konseyi’nin kurulacağını belirttik ve 500 günümüzü anlattık” dedi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ’DEN AK PARTİ’YE TEŞEKKÜR
Tüm siyasi partilere 500 gün sunumu yapmak istediğini kaydeden Başkan Gümrükçü, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce İYİ Parti’ye dün de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir sunum yaptık. Bu katılımcılık ve demokrasi anlamında çok önemli. Siyaseti bir başka tarafa bırakarak yereldeki vatandaşın ihtiyacını öncelik verirsek Çiğli’nin makus talihini de yıkarız. O yüzden de AK Parti İlçe Başkanına, İl Yöneticilerine, İl Başkanına ve meclis üyelerine de teşekkürü bir borç biliyorum.”

SİZİN YAPTIĞINIZ DİĞER PARTİLERE VE PARTİLİLERE ÖRNEK OLMALIDIR
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe de Gümrükçü’ye kendilerine yaptığı bilgilendirme toplantısı nedeniyle teşekkür ederek Çiğli’de Çiğlili bilincinin daha da arttırılması gerektiğine vurgu yaptı. Boztepe, “Dün gerçekleşen toplantı için biz de sizlere çok teşekkür ediyoruz. İl Başkan Yardımcımız Ali Arslan da söylemişti. Dün sizin yaptığınız diğer partilere ve partililere örnek olmalıdır. Bu konuda bizleri bilgilendirdiğiniz için biz teşekkür ediyoruz. Bizler birebir sizden bir şeyleri duyduk, bu çok önemli, böylece kulaktan duyma olaylardan etkilenmemiş oluruz. Dün siz dediniz ki ‘Kentli olmak demek ait olduğunuz yer bilincine sahip olmaktır’ Mesela Bademler Köyü bir belde ama ilçeden daha çok biliniyor. Ama Çiğli hala Karşıyaka’nın bir mahallesi sanılıyor. Yani biz gururla söylüyoruz il başkanımız da diyor ‘Çiğli’de oturuyorum’. Biz kentli olma bilincini yaşatarak Çiğli’yi herkese tanıtacağız” diye konuştu.

BAŞKAN'DAN MHP’YE ÇAĞRI
Mecliste temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) seslenen Utku Gümrükçü, 500 gün sunumu için MHP’yi de davet etti. Gümrükçü, “Mecliste temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere biz tüm siyasi partililere çağrı yapalım. ‘Ya Utku Gümrükçü sen bir yıl buçuk yılda ne yaptın derlerse ben bu demokratik bilgi vermek toplantısını tekrar yapmaya hazırım. Ben herkese demokratik hesap vermeye ve bilgi vermeye hazırım” dedi.

 
Salgında günün bilançosu: 55 vefat, 1629 yeni hasta!
 
Acun Ilıcalı'ya telif şoku!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beydağ Belediyesi'nden okullara dezenfekte harekatı
Beydağ Belediyesi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yüz yüze eğitim başlarken ...
Başkan Engin'den zehir zemberek sözler: Menemen Ovası'nı ekip biçtiniz de İnciraltı mı kaldı?
İnciraltı planlama çalışmaları kapsamında bazı kesimlerin "Orası tarım ...
AK Parti'den Başkan Tugay'a 'rahatsızım' eleştirisi: Vatandaşa şirinlik yapma!
Bilfen arazisi ile ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 'Bende ...
 
Başkan Engin’den 'eskilerle kucaklaşma' yorumu: Fikir Tunç başkanın!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin eski belediye başkanları, ilçe başkanları ...
AK Parti’den Başkan Gümrükçü’ye övgü: Çiğli onunla gurur duymalı!
Göreve geldiği ilk 500 günde hayata geçirdiği hizmet ve projelerin tanıtımı ...
Karşılıklı sert açıklamalar: İzmir'de yağmur polemiği!
İzmir'de dün yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen kuvvetli yağış ve sel, ...
 
İzmir'de 'kişisel ulaşım kartı' için ilk adım! Soyer'den Ankara'ya çağrı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın, koronavirüs salgınını ...
Karabağlar'da okullar dezenfekte ediliyor
Karabağlar Belediyesi, 12 Ekim Pazartesi günü yeniden başlayacak yüz yüze ...
Acil çözüm ekipleri 7 mahallede işbaşında!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in mahallelerin ihtiyaçlarına ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva