HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2017 Pazar - 20:30

Başkan Kocaoğlu: Ülke ekonomisine kaldıraç olmaya çalışıyoruz!

Başkan Kocaoğlu, “Üreticiyi sürekli güçlendirmeye, yeni yeni projeler geliştirmeye çalıştık. Üretici memnun, kooperatifçimiz memnun. Bizde memnunuz. Yerel yönetim olarak ülkenin kalkınmasına kaldıraç olmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu: Ülke ekonomisine kaldıraç olmaya çalışıyoruz!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CNN Türk’te yayınlanan Para Dedektifi programına katıldı. Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen tarımsal kalkınma hamlesi ve kooperatifleşme ile elde edilen başarıların ele alındığı programda konuşan Kocaoğlu, şunları söyledi:

“Tarım uzunca süredir hemen hemen 40-50 yıl civarında sanayileşme olgusu üzerinden gözardı edildi. Tarımımız çok güçlüydü ve kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyidik. Şimdi tarım ürünlerini ithale eder hale geldik. Ben çiftçi çocuğuyum.  27 yaşına kadar çiftçilik yaptım. Sonrasında belediye başkanı oldum. Kırsalın kalkınma için projeler yaptık. İlk adımlarımız köy ve arazi yollarının asfaltlanması idi.

HANGİ BÖLGE NEYE YATKINSA
Proje projeyi getirdi. Çiçek, süt ve diğer koooparatifleri destekledik, koyun keçi dağıttık, arı eğitimi verdik, üreticiyi destekledik, petek dağıttık. Kirazlar küresel ısınmadan etkilenmesin diye verimi arttıran çalışmalar yaptık. Ceviz, kestane ve büyük çoğunluğu zeytin olmak üzere on binlerce fidan dağıttık. Hangi bölge neye yatkınsa onu destekledik. Devam ediyoruz. Şu an İzmir tarımı 2,5 kat büyüdü. İzmir’deki süt üretimi Türkiye ortalamasının 3 katı. Sanayiciler geldi, tesisiler kurdu. İstihdam arttı.

SADECE TARIMDA DEĞİL
Yerel yönetimler kanunda yazan hizmetleri zaten yapacak. Bunlar bizim görevimiz. Ama ben 13 yıldır başkanlık görevini yerine getiren biri olarak o kentinin kalkınması ve gelir düzeyinin artmasının zorunlu olduğunu gördüm. Kırsalda hiçbir şey yapılmayınca İzmir olarak ülkemizde öne çıktık. Sadece tarımda değil, turizm, sanayi, hizmet sektöründe de hamleler yapıyoruz.

En fazla çevre yapımı yapan belediyeyiz. Turizmi desteklemeden, hizmet sektörünü desteklemeden çevre yatırımları olmadan suyu, havayı temizlemeden kalkınmanın olamayacağına inandık. Bunların hiçbirini kafamızdan yapmadık. Kurullarımızda tartıştık. Köylerde toplantılar yaparak bilim insanları ile üreticiyi buluşturduk. Üretimde yıllardır süregelen alışkanlıklarını gözeterek onların fikirlerini alarak onlara güven vererek bu işle başladık.

Şu anda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. İzmir 2010'dan itibaren en fazla büyüyen kent. İzmir, dünyada 200 metropol içinde büyümede hep ilk 10 içerisinde bir kent.  Biz doğru bir strateji belirledik. Üreticiyi sürekli güçlendirmeye, yeni yeni projeler geliştirmeye çalıştık. Üretici memnun, kooperatifçimiz memnun. Bizde memnunuz. Yerel yönetim olarak ülkenin kalkınmasına kaldıraç olmaya çalışıyoruz”

Kooperatifçilik ile ilgili:
“Bunun pazarlama, depolama ve soğuk hava boyutu var. Örneğin Beydağ Barajı’nda kooperatif kurduk. Oraya kayık ve soğuk hava deposu da kurduk. 40 balıkçı hayatını orada ikame ediyor. Buna benzer projelerimiz var.”

Beyaz yakalılara ilişkin projeler ile ilgili:
“Bütün teknoparkaları destekliyoruz. Hepsinde katkımız, az çok sofrada tuzumuz var. Bu büyümenin bir diğer sonucu beyaz yakalıya istihdam getirmesidir. Türkiye’de yaşayan ve çekim merkezi olan kent İzmir olduğuna göre. Birçok arkadaş bağcılık ve diğer alanlarda çalışmalar yapıyor. Örneğin geçen yıl Urla’da 3 bayan çiftçi ile çilek üretmeye başladık.

AKLI VE BİLMİ REHBER ALARAK...
Bugün seralarda büyük üretici domates üretiyor. Her gün tırlarca domatesi yükleyip Avrupa’ya gönderiyorlar. Termal suları ayağa kaldırıyoruz. Termal su en ucuzu. Seralara yardım ediyoruz. Nerede ekonomiyi büyütecek, vatandaşa istihdam sağlayacak ne varsa irili ufaklı oradayız ama hep birlikte.

Aklı ve bilimi rehber alarak hep birlikte…

 
Ödemiş'te köylülerden taş ocağı tepkisi!
 
Dizel için flaş karar! Zorunlu oluyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şerafettin ZEYREK 5 Haziran 2017 Pazartesi 20:20

Sayın başkanım güzel işler yaptınız. Ancak yöneticilerinizi uyarın. Bakırçaya ilk fidan dağıtımını yaza yakın yaptınız. şimdi de yeni dağıtıyorsunuz. bu mevsimde ağaç tutma sayısı az olur. Şaş yapar. ayrıca insanlar dikecek yerleri önceden ayırır. bir dahaki dağıtımları KASIM ayında yaptırın. Yine meyveler 25 tane aynı türden. Oysa karışık olmalı. yine meyveler çok geç olgunlaşıyor. Oysa aylara göre dağıtılmalı. Yani, erkenci, ortacı ve geççi olmalı. Artık ceviz ve innap'a ağırlık verilmeli.Yine zeytin kasası dağıttınız, fakat zeytin topladıktan sonra dağıtıldı. Yani, EKİM ayının başında dağıtılmalı ki işe yarasın.Lütfen bu konularda sorumlularınızı kurslara gönderin, doğru düzgün iş yapmaları için... Ayrıca DEVECİ armutu DİKİLİ ve BERGAMAYA pek uygun değil. Buralarda esinti var. Armut büyük olduğu için çabuk dökülür. Daha küçük boyda ve erken olgunlaşan armutlar seçilmeli.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Dünya Çevre Günü'nde buluşacak
Foça’da ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleniyor.
Ödemiş'te aşırı yağış korkuttu
Kaymakçı Mahallesi’nde Cumartesi akşama doğru yağan yağmur, vatandaşları ...
AK Partili Doğan'dan tramvay çıkışı: Köprüyü unuttular!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ...
 
Urla'da 'temiz deniz' harekatı
Her yıl yaklaşık 105 ülkede eş zamanlı olarak yapılan "Dünya Çevre Günü" ...
Başkan Kocaoğlu'ndan o proje için 'kredi' çıkışı: Neyi bekliyorlar bilmiyorum!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "İslam Kalkınma Bankası 110 milyon ...
Karaburun'da Başkan'dan çiftlik isyanı: Ankara'dan birilerini bulup...
Kılıç Deniz Ürünleri Üretim Şirketi tarafından Ildır Körfezi’ne yapılması ...
 
Buca Nazım Hikmet'i ölümünün 54. yılında unutmadı
Türk Edebiyatının ünlü şairi ‘Mavi gözlü dev’ Nazım Hikmet Ran, ölümünün ...
Bornova'da pozitif bakış için “Özgürlüğe Yolculuk”
Bornova Belediyesi vatandaşlarının hayata pozitif bakmasını sağlamak, ...
Karşıyaka'ya 4'üncü anaokulu geliyor
Okul öncesi eğitime önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye bünyesinde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva