HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2017 Pazar - 09:48

Karaburun'da Başkan'dan çiftlik isyanı: Ankara'dan birilerini bulup...

Kılıç Deniz Ürünleri Üretim Şirketi tarafından Ildır Körfezi’ne yapılması planlanan orkinos çiftliği için konuşan Karaburun Belediye Başkanı Çakır, “Çok güçlü bir firma… Bana göre Ankara’dan birilerini buldular, bu işi hallettiler. Şu anda Türkiye’de para kimdeyse güç onda!” dedi.  

Karaburun da Başkan dan çiftlik isyanı: Ankara dan birilerini bulup...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Karaburun ve Çeşme arasında yer alan Ildır Körfezi’nde yapılması planlanan dev Orkinos Çiftliği Projesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Güzelliğiyle göz dolduran ve ülke çapında önemli bakir alanların başında gelen körfezde balık üretim çiftliğinin yapılması halinde doğal yaşamın olumsuz etkileneceği endişesi bölge halkını iyiden iyiye sardı.

Sektörde önemli söz sahibi olan Kılıç Deniz Ürünleri Üretim Şirketi tarafından hayata geçirilecek projenin alanını geçmiş dönemde Dardanel A.Ş’den satın alan ve kapasite arttırımına gitmek isteyen Kemal Balıkçılık’ın bu kararının bakanlık tarafından veto edildiği öğrenildi.

Egedesonsöz’e konuşan Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nün o dönem bilimsel raporlarla desteklediği ‘olumsuz’ görüşün gelinen noktada ‘olumlu’ şeklinde çevrilmesini değerlendirdi.

BANA GÖRE ANKARA’DAN BİRİLERİNİ BULDULAR BU İŞİ HALLETTİLER!
2008 yılında bakanlık tarafından belirlenen, ‘potansiyel su ürünleri yetiştirme alanları’ dışında bırakılmış alana buna rağmen ÇED olumlu kararı verilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çakır, “Bodrum’dan Kaynar’a kadar olan yerde de balık çiftliği müracaatları var. Onunla ilgili eylem yapmıştık, itirazlarımız devam ediyor. Zaten sıkıntılarımız var ama diğer tarafı da takip ediyorum. Orayı daha önce vermediler. Kılıç Deniz Ürünleri Üretim Şirketi yıllar önce bu işe başladı. Çok güçlü bir firma… Bana göre Ankara’dan birilerini buldular, bu işi hallettiler. Söylenti değil. Bu bir gerçek. Türkiye koşullarında her şeyi görüyoruz. Bunu yaşamak lazım” dedi.

POTANSİYEL ALANLARIN KALDIRILMASI LAZIM
Çakır, “Büyük sıkıntı nerede? Bakanlığa gittiğimde daire başkanına söyledim. Buralardaki potansiyel alanları kaldırmak gerekiyor. Bunlar kalkmazsa dosyayı kaldırsanız bile bir süre sonra oradaki bürokrat değişince konu tekrar gündeme geliyor” diye konuştu.

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN NEYSE YAPMAYA HAZIRIZ
Çeşme Belediyesi’yle ortak hareket edebileceğini belirten Çakır, “Muhittin Başkan’ın çalışmaları ne aşamada bilmiyorum. Ama onunla da görüşürüz. Üstümüze düşen neyse yapmaya varız. Orkinos oraya çok büyük zarar verecek. Çeşme sınırları içinde ama bizim dibimizde biten bir yer. Deniz hepimizin… Senin benim değil. Ben Muhittin Başkan’la görüşürüm zaten” açıklamasını yaptı.  

PARA KİMDEYSE GÜÇ ONDA!
Konuyla ilgili teknik bilgi veren Çakır, “50 metre ileri geri alıyor, koordinatlarda virgül değişikliği yapıyorlar sonra devam ediyorlar. Şu anda Türkiye’de para kimdeyse güç onda! Ne yazık ki bu hale geldi” dedi.  

 
Buca Nazım Hikmet'i ölümünün 54. yılında unutmadı
 
Başkan Kocaoğlu'ndan o proje için 'kredi' çıkışı: Neyi bekliyorlar bilmiyorum!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Haziran 2017 Pazartesi 09:05

Yunanistan kendi kıyıları kirlenmesin diye Türk ortak bulup balık çiftliklerini Türk kıyılarında yapıyor ve denizler bir daha temizlenmeyecek şekilde kirleniyor. Bu beyinsizler yüzünden denizlerimiz bitti. Birilerinin cebi dolacak diye doğa katliamı yapılıyor. Kimmiş bu yüzsüzler? Açıklayın.

Yorumu oyla      11      5  
Cehape zihniyeti bunlar 4 Haziran 2017 Pazar 14:32

Sayın Ahmet Çakır; doğa katledilmesin diye feryat ediyorsunuz, Göcek tünelinden para vermediği için ambulans geçirilmiyor, İstanbulun orta yerinde kaleşnikoflu çeteler çatışıyor,ekonomi ve işsizliğin hali ortada,gıda maddeleri ve et,petrol,terör tavan bunların hiçbirisi bizim ülkemizde varmı? Yok ama bütün bunlar cehape zihniyeti dünya lideri ülkemizi kıskanıyorsunuz(!) Çok haklısınız Çakır ama paranın sıcaklığı herşeyi değiştiriyor

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Nazım Hikmet'i ölümünün 54. yılında unutmadı
Türk Edebiyatının ünlü şairi ‘Mavi gözlü dev’ Nazım Hikmet Ran, ölümünün ...
Bornova'da pozitif bakış için “Özgürlüğe Yolculuk”
Bornova Belediyesi vatandaşlarının hayata pozitif bakmasını sağlamak, ...
Karşıyaka'ya 4'üncü anaokulu geliyor
Okul öncesi eğitime önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye bünyesinde ...
 
İzmir'in geleceğine yön veriliyor: Yeşil zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğe daha yeşil bir dokuyla taşınması ...
Doğal Yaşam'da yaz bereketi: 47 minik yavru
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, yaz mevsimine yeni doğumlarla ...
Şehit Yarbay Yakut’un adı Karşıyaka’da yaşayacak!
Şırnak’ta yaşanan helikopter kazasında şehit düşen, Türkiye’nin ilk kadın ...
 
Foça'da ücretsiz kitap dağıtıldı
İzmir'in Foça İlçesi'nde 3 binden fazla kitabın ücretsiz olarak dağıtıldığı ...
Foça'da en 'özel' sergi
Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrenci ve öğretmenlerin ...
Çeşme'de Göztepe heyecanı dev ekranda
Çeşme Belediyesi, Göztepe'nin yarın oynayacağı kader maçı için Çeşme Cumhuriyet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva