HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2017 Pazar - 09:57

Başkan Kocaoğlu'ndan o proje için 'kredi' çıkışı: Neyi bekliyorlar bilmiyorum!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "İslam Kalkınma Bankası 110 milyon Euro vermeye hazır. İller Bankası talep ederse 90 milyon Euro daha verecek. Siyasi irade için de Çevre ve Şehircilik Bakan Özhaseki ile görüştüm. İhaleye çıkacağız, onayı bekliyoruz. İller Bankası neyi bekliyor bilmiyorum" dedi

Başkan Kocaoğlu ndan o proje için  kredi  çıkışı: Neyi bekliyorlar bilmiyorum!

İzmir metrosunun mevcut 19 kilometre uzunluğundaki hattı 7.2 kilometrelik F. Altay- Narlıdere İstiham Okulu hattıyla 26 kilometreye çıkacak. Projesini Haziran 2016'da tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden de onay aldı.

Yüksek Planlama Kurulu'nun 2017 yılı yatırım programına almasıyla da projenin önü açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi'nde 2017 yılından itibaren yıllara sari kullanılmak üzere, finansman kuruluşlarından 841 milyon 873 bin TL veya eşdeğeri yabancı döviz cinsinden nakdi krediye sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yetki vermesinin ardından kredi arayışına giren belediye yönetimi kısa sürede sonuç aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İller Bankası'nın İslam Kalkınma Bankası ile yerel yönetimlerin kent içi ulaşım projelerinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında iyi koşullara sahip 150 milyon Euro'luk kredi anlaşması yaptığını, bu kredinin belli kısmını Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kullanacağını söyledi. Geri kalan 110 milyon Euro'luk kısmının kullanımı için İslam Kalkınma Bankası yetkilileriyle görüştüklerini, krediyi İzmir'in projesine vermeye hazır oldukları yanıtı altıkların  belirten Kocaoğlu, "İller Bankası'na bu krediyi kullanmak için başvuruda bulunduk. Ancak, 110 milyon Euro bu projeye yetmeyeceği için İslam Kakınma Bankası yetkilileri İller Bankası'nın kendilerine başvurması durumunda aynı koşullarda 90 miyon Euro daha krediyi verebileceklerini söylediler. Bu talebimizi de İller Bankası'na ilettik. Bekliyoruz" dedi.

ANKARA'YA GİDİNCE SORACAĞIM
Başkan Kocaoğlu, İller Bankası'nın onay için siyasi irade isteyebileceği düşüncesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yle de görüştüğünü açıkaldı. Kocaoğlu, "Belediye olarak bizim paramız zaten İller Bankası'ndan geldiği için kefalet istenmiyor. Banka'nın da böyle bir talebi yok zaten. Bunun en kısa zamanda gerçekleşmesi gerekir. İller Bankası neyi bekliyor bilmiyorum. Ankara'ya gidince soracağım. Bu Türkiye'nin de İzmir'in de lehine bir iş. Raylı sistemleri kendi gücümüzle borçlanarak yapıyoruz. Burada hazır bulunmuş bir kaynak var. O kaynağı da biz kullanmak istiyoruz. Faizi çok cazip. İller Bankası da komisyon alıyor. Hiçbir kayıp yok. Aynı kaynağı Buca metrosu için de talep ederiz. Yani İller Bankası yada siyaset bunu çalışıp, iki projemiz için de bu kaynağı alabiliriz. İki metro projesi de 4-5 yıl sürecek. Biz senede 300-350 milyon TL kredi ödüyoruz. Bir taraftan borç ödeyecek, bir taraftan yatırım yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası'na 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 110 milyon Euro'sunu onaylayın. 90 milyon Eurosu için de Banka'dan talepte bulunun' diyecek. Çünkü ihaleye çıkmak için bekliyoruz" dedi. (DHA)

 
Karaburun'da Başkan'dan çiftlik isyanı: Ankara'dan birilerini bulup...
 
Muş’ta çatışma: 5 güvenlik korucusu yaralandı
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Haziran 2017 Pazartesi 11:08

İller Bankası niye kurulmuş, ne iş yapar adam onu bilmiyor, kendi kredisini niye versin diyor. Şaka gibi ??

Yorumu oyla      11      5  
4 Haziran 2017 Pazar 23:00

Başkan yukarıda demiş İller bankasının daha önce istediği krediyi bize tahsis etsin birde 90 milyon daha talep etsin.Adam zaten onayı 1 senede veriyor neden kendi kredisini sana tahsis etsin, senin yerine başvursun.Bundan öncekiler gibi teminatsız garantisiz Dünya bankası veriyor.2 sene gecikmeye değer mi?

Yorumu oyla      11      6  
elma ile armutları karıştırmak 4 Haziran 2017 Pazar 22:47

dünya bankası hazine garantisiz kredi vermiyor diyen yok ki! :) yurt dışından kredi alman için hazineden onay alman gerekiyor. tramvaylar için de zamanında yine hazine garantisiz kredi için aylarca onay beklenmişti. :) Belediyenin hazine garantisiz kredi alabilmesi de bize kredibilitesinin yüksek olduğunu, yabancı sermayenin belediyenin mali gücüne verdiği onayın bir göstergesidir.

Yorumu oyla      11      5  
4 Haziran 2017 Pazar 22:35

hazine garantisiz kredi almak için de onay almak gerekiyor bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaşım.

Yorumu oyla      11      5  
4 Haziran 2017 Pazar 20:48

Dünya bankası hazine garantisiz verebiliyor krediyi, bilgisi olmadan fikri olan arkadaşlarım.

Yorumu oyla      11      6  
dünya bankası 4 Haziran 2017 Pazar 19:59

dünya bankasından kredi çekse 8 ay önce proje başlarmış. yahu arkadaş dünya bankasından krediyi çekmek için de izin alman gerekiyor. laf olsun diye mi yorum yazıyorsunuz ?

Yorumu oyla      11      5  
4 Haziran 2017 Pazar 19:03

"Bazı arkadaşlar durumu anlamamış.Başkan burada 8 aydır beklediğini itiraf etmiş.Dünya bankasında krediyi çekse 8 ay önce başlamıştı" öncelikle imar bankası nedir? dünya bankasından Ankara onayı olmadan kredi çekemezsin. Belediyeler kafasına göre iş yapamıyor.

Yorumu oyla      11      5  
4 Haziran 2017 Pazar 18:41

Ben size ne olacak söyliyeyim.Başkan 2018 ortalarında yani tam 1 sene sonra patlama noktasına gelip twiterden ve diğer kanallardan çok sert bir açıklama yapacak sonra mecburen onayı verip gönderecekler.Burada 2 sene kaybeden 4.5 milyon İzmirli olacak.Peki soruyorum bizi 2 sene bekletenler ve bu konuyu fazlaca gündeme getirmeyenler ne olacak?

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 4 Haziran 2017 Pazar 15:56

sonra diyorlarki belediye çalışmıyor. burada kaç kere yazdım bazı süreçler izmir için okadar uzun tutuluyorki , artık normal vatandaş yani bu işin içinde olmayan gündemi takip etmeyenv atandaş bile bunun neden yapıldıgını anladı. bu AKP için bir plandı aslında. İZmirdeki vatandaşa oy verdikleri insanları kötü göstermek. belediye yi kötü göstermek için yapılan bir plandı ama tutmadı. İzmir halkı bunun önüne okadar güzel geçtiki referandum da sayın başbakanın oy kullandıgı, en çok çalışan millet vekillerimiz arasında gelen AKP millet vekili saın Atilla kaya nın üzerinde durdugu ilçelerden mendereste bile %75 hayır oyu çıktı ve tüm ilçelerden 1 tane evet oyu bile çıkmadı. Bundan sonrası devletin yaptıkları kendi vatandaşını cezalandırmaya giriyor.

Yorumu oyla      13      5  
4 Haziran 2017 Pazar 15:35

Bazı arkadaşlar durumu anlamamış.Başkan burada 8 aydır beklediğini itiraf etmiş.Dünya bankasında krediyi çekse 8 ay önce başlamıştı ama yok İmar bankası yok İslamdan 50 diyerek Ankaradan beklenti içerisinde.Kamuoyu gücün olmayınca da adamlar onay vermiyor ne yapalım bekleriz 1 yıl daha alıştık beklemeye onayı.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da Başkan'dan çiftlik isyanı: Ankara'dan birilerini bulup...
Kılıç Deniz Ürünleri Üretim Şirketi tarafından Ildır Körfezi’ne yapılması ...
Buca Nazım Hikmet'i ölümünün 54. yılında unutmadı
Türk Edebiyatının ünlü şairi ‘Mavi gözlü dev’ Nazım Hikmet Ran, ölümünün ...
Bornova'da pozitif bakış için “Özgürlüğe Yolculuk”
Bornova Belediyesi vatandaşlarının hayata pozitif bakmasını sağlamak, ...
 
Karşıyaka'ya 4'üncü anaokulu geliyor
Okul öncesi eğitime önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye bünyesinde ...
İzmir'in geleceğine yön veriliyor: Yeşil zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğe daha yeşil bir dokuyla taşınması ...
Doğal Yaşam'da yaz bereketi: 47 minik yavru
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, yaz mevsimine yeni doğumlarla ...
 
Şehit Yarbay Yakut’un adı Karşıyaka’da yaşayacak!
Şırnak’ta yaşanan helikopter kazasında şehit düşen, Türkiye’nin ilk kadın ...
Foça'da ücretsiz kitap dağıtıldı
İzmir'in Foça İlçesi'nde 3 binden fazla kitabın ücretsiz olarak dağıtıldığı ...
Foça'da en 'özel' sergi
Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrenci ve öğretmenlerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva