HABERLER>GÜNCEL
4 Haziran 2017 Pazar - 19:29

Ödemiş'te köylülerden taş ocağı tepkisi!

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nin 6 kırsal mahallesinin ortak yaylası Ayvacık'ta açılmak istenen taşocağı, köylüler ve çevreciler tarafından protesto edildi. Açılan taşocağının doğaya, ekili arazilerine ve su kaynaklarına zarar vereceğine dikkat çeken köylüler, yanlıştan dönülmesini istedi.

Ödemiş te köylülerden taş ocağı tepkisi!

Ödemiş'e 24 kilometre mesafedeki kırsal Ardıcak, Mursallı, Günlüce, Çağlayan, Dolaylar ve Çobanlar mahallerinin ortak yaylası olan Ayvacık'ta açılması düşünülen taşocağı tepkilere neden oldu. Taşocağı açılması planlanan Ayvacık Yaylası'nda, Ödemiş Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği öncülüğünde toplanan yaklaşık 70 kadar çevreci ve köylü, 'Suyuma, toprağıma, ormanıma dokunma' yazılı pankart açtı.

Ödemiş Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği Başkanı Selahattin Bağlı, bölgeye taşocağı açılması halinde yalanını yok olacağını çevredeki verimli tarım arazilerinin tozdan üretim yapılamaz hale gelip, su kaynaklarının değişeceğini ileri sürdü. Taşocağı kurulmak istenen bölgenin Ayvacık ile Subatan Yaylası arasında kalan bir bölge olduğuna dikkati çeken Bağlı, şunları söyledi:

"Bu arazide Ödemiş'in Salihli'nin hatta Ege Bölgesi'nin en iyi domatesi, patatesi, barbunyası, fasulyesi yetişmektedir. Ayrıca geçimini hayvancılıktan sağlayanlar tarafından bölgede silajlık mısır üretimi yapılmaktadır. Burada taş ocağı açılması konumunda, toz ve atıklardan dolayı bu ürünlerin tamanında kalite düşecek. bu da tarımsal arazilerin terkedilmesi demek oluyor. Öğrendiğimiz kadarıyla ilk etapta 24 hektarlık, ikinci etapta ise 75 hektarlık, bir alanda taşocağı yapılmak istenmektedir. Her hektarda ortalama 100 ağaç olarak düşündüğümüzde, büyük bir ağaç katliamı da yaşanacak. Bu nedenle de endişeliyiz. bu nedenle yaylamıza taşocağı açılmasına karşıyız."

Dolaylar Mahallesi Muhtarı Fatih Kocamaner de yaylalarına taş ocağı açılacağını yeni öğrendiklerini belirtip, "Bölgede Subatan'da 2, Ayvacık'ta da 1 olmak üzere toplam 3 düdenimiz var. Burada bir taş ocağı çalışması halinde, bu su dengesi bozulacaktır. Bir taş ocağı yapılması halinde, yer altındaki dalgalanmadan dolayı düdenlerimiz tıkanabilir. Bölge ya da su altında kalabilir. Bir an önce yanlıştan dönülsün" dedi.

Ardıcak Mahallesi Muhtarı Nihat Bardakçı da yaylarında taş ocağı istemediklerini söyledi. Ödemiş Küçük Menderes Havzası Çevre Gönüllüsü, Kuyumcu Mehmet Taşlı "Doğayı korumak için çevreyi temiz tutmak için, mücadele ediyoruz. Bugün burada olmamızın nedeni, bu bölgede açılacak maden ocağının, burada yapılacak olan madencilik faaliyetinin doğaya, insanlara ve bu bölgeye zarar vereceğini düşünüyoruz. Ödemiş'e su deposu olarak görev yapan, Ayvacık, Subatan ve Pıtrak düzeninde zarar görme ihtimali var olduğuna inanıyoruz. Ayrıca, bu yerin altında, 1500 metrekarelik Ege'nin en büyük mağarası olduğunu biliyoruz. O bakımdan, madenci arkadaşlarımızın bu konuyu bir kez daha gözden geçirmelerini diliyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Üreticiye 2 ayda 185 bin besilik hayvan dağıtılacak
 
Başkan Kocaoğlu: Ülke ekonomisine kaldıraç olmaya çalışıyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Borsa Başkanı'na ait depoda yangın!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, bir saman deposunda yangın çıktı. Kısa sürede ...
İzmir'in turistik ilçesinde korkutan yangın
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, yerleşim yerlerinin hemen yakınındaki arsada çıkan ...
Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni tahliye edildi
Iğdır'da gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak ...
 
Son sözleri oldu: Ölemem, kızım daha çok küçük
İstanbul’da bir araçtan açılan kurşunla vurulan Oğuz Kıllı, yaşam savaşını ...
İzmir'de 44 gün önce kayboldu: Sahte kimlikle...
İzmir'de 44 gün önce kaybolduktan sonra Kadıköy'de bulunan 15 yaşındaki ...
'Gülen Türkiye'ye gelip darbeyi yönetecekti'
FETÖ soruşturmaları kapsamında, kriptosu çözülen ByLock yazışmaları, terörist ...
 
Afyon'da baston sanatına kadın imzası
Afyonkarahisar Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulunda açılan baston yapım ...
Jandarma'dan teröristlerle sıcak temas!
Erzincan'ın Kemah ilçesinde, jandarma özel harekat (JÖH) ile komando timlerinin, ...
FETÖ'nün mendili ondan çıktı!
Erzurum'da görülen FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan Erdal Şenetiler’in, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva