HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2017 Pazar - 12:52

AK Partili Doğan'dan tramvay çıkışı: Köprüyü unuttular!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Karşıyaka’daki tramvay çalışmalarının Bostanlı kesimiyle ile ilgili olarak açıklama yaptı, Başkan Kocaoğlu’nu eleştirdi.

AK Partili Doğan dan tramvay çıkışı: Köprüyü unuttular!

Önceki ay hizmete giren Karşıyaka Tramvayı'na ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, tramvayın geçtiği Bostanlı kesiminde yapılan çalışmalar sebebiyle halkın mağdur olduğunu belirtti.

Doğan açıklamasında şunları söyledi:

"Karşıyaka Tramvayı'nı apar topar, yangından mal kaçırır gibi referandum öncesine yetiştirmek için özel çaba sarf eden ve hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan bu telaştan olacaktır ki, Bostanlı'da yayalar ve araçlar için kritik öneme sahip köprüyü unutmuş bulunmaktadır. Bugün eski TANSAŞ'ın bulunduğu alana tramvay rayları yapıldıktan sonra alelacele yapılan tramvay köprüsü, ne yazık ki İzmirli hemşerilerimizin can ve mal güvenliklerini tehlikeye atmaktadır.

Trafiği ise büyük bir keşmekeş haline sokmuştur. En yakın geçiş noktasının sokaklarca uzakta olduğu bu alanda yaşanan bu eksiklik nedeniyle vatandaşlarımız zor anlar yaşamaktadır. Bunun yanı sıra, Karşıyaka halkı tramvay hizmete girdikten sonra kapatılan yollar, arap saçına dönen trafik, güzergâh karmaşası gibi sebeplerle çözümsüzlüğe terk edilmiştir. Yaşanan bu durum bizlere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin günü kurtarmaya dayalı, üstünkörü yürüttüğü, kente yabancı hizmetlerini gözler önüne sermektedir"

ACİLEN TAMAMLANMALI
"Görünen o ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bostanlı'yı kaderine terk etmiştir. Bizler tramvay hizmete girdikten sonra yeni bir yaya ve taşıt köprüsü beklerken, şantiye kapatılmış, proje unutulmuş, ortada adeta in cin top oynamakta olduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Bostanlı Deresi güzergâhındaki bu hayati eksikliğin farkına acaba ne zaman varacaklardır? 

Sayın Kocaoğlu'na sormak istiyoruz acaba koskoca Büyükşehir Belediyesi'nin bu köprüyü yapacak parası mı yoktur, yoksa bu köprü unutulmuş mudur? Kendisini Bostanlı'da yaşanan bu kaosu, bu trafik keşmekeşini yerinde görmeye ve trafiğin içler acısı halini izlemeye davet ediyoruz. Vatandaşların dağ gibi yığılan şikâyetlerine kayıtsız kalan Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin ve Karşıyakalıların can ve mal güvenliklerini tehlikeye atmaktadır. Yarın öbür gün Allah korusun burada bir kaza yaşanırsa bunun sorumlusu da yine kendileridir. Bostanlı köprüsü bu hali ile sürücüler ve yayalar için tehlike saçmaktadır ve tekrar gözden geçirilmeli ve acilen inşası tamamlanmalıdır.

Sayın Kocaoğlu, sık sık güzergâh ve bürokrat değişikliği ile gündeme gelen bu projede herhalde fırsat bulamadığından ötürü köprüyü unutmuştur. Allah korusun yarın birgün burada elim bir kaza yaşanmasını asla istemiyoruz"

 

 
İzmir'de 'su altında' en anlamlı sergi
 
Ödemiş'te aşırı yağış korkuttu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Haziran 2017 Pazar 19:08

Bu arkadaşın her konuda diyeceği bir söz var. Yeter ki malzeme olsun. Bostanlı köprüsünün yarım kalması ise önemli bir husus.Belediye bu konuda yapılması planlanan işi derhal kamuoyu ile paylaşmalı.İzmir Büyük Şehir Belediyesinin Halkla İlişkiler eski Müdiresinin vefatından sonra kamuoyu aydınlatma/bilgilendirme işleri eskisi kadar iyi yürütülmüyor. Bu da Belediyenin dikkate alması gereken bir eleştiri.

Yorumu oyla      16      5  
4 Haziran 2017 Pazar 13:29

1 kere de yapılan bir hizmete teşekkür etmeyi öğrenin sonra eleştirin. Bakanlık otogara metro yapacak yıllar oldu. Bayraklı Şehir Hastanesi sözde geçen yıl açılacaktı daha hala temel aşamasında; hızlı tren 2017 'de İzmir' de olacaktı çivi çakılmadı; 10 yıldır körfez geçişi yapılacak ama orada da çivi çakılmadı. Baraj yapıldı, baraj delik çıktı ??

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da 'temiz deniz' harekatı
Her yıl yaklaşık 105 ülkede eş zamanlı olarak yapılan "Dünya Çevre Günü" ...
Başkan Kocaoğlu'ndan o proje için 'kredi' çıkışı: Neyi bekliyorlar bilmiyorum!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "İslam Kalkınma Bankası 110 milyon ...
Karaburun'da Başkan'dan çiftlik isyanı: Ankara'dan birilerini bulup...
Kılıç Deniz Ürünleri Üretim Şirketi tarafından Ildır Körfezi’ne yapılması ...
 
Buca Nazım Hikmet'i ölümünün 54. yılında unutmadı
Türk Edebiyatının ünlü şairi ‘Mavi gözlü dev’ Nazım Hikmet Ran, ölümünün ...
Bornova'da pozitif bakış için “Özgürlüğe Yolculuk”
Bornova Belediyesi vatandaşlarının hayata pozitif bakmasını sağlamak, ...
Karşıyaka'ya 4'üncü anaokulu geliyor
Okul öncesi eğitime önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye bünyesinde ...
 
İzmir'in geleceğine yön veriliyor: Yeşil zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğe daha yeşil bir dokuyla taşınması ...
Doğal Yaşam'da yaz bereketi: 47 minik yavru
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, yaz mevsimine yeni doğumlarla ...
Şehit Yarbay Yakut’un adı Karşıyaka’da yaşayacak!
Şırnak’ta yaşanan helikopter kazasında şehit düşen, Türkiye’nin ilk kadın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva