HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2011 Pazartesi - 18:35

Başkan Kocaoğlu, “Ulaşımda da öncüyüz”

Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehirler içerisinde en ucuz ve yolcu açısından en avantajlı sistemin İzmir’de olduğunu belirtti.

Başkan Kocaoğlu, “Ulaşımda da öncüyüz”

İZMİR - 28 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında kutlanan Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi “Dünden Bugüne İzmir’de Ulaşım” konulu sergisi açtı. 1880’li yıllardan günümüze İzmir’in ulaşım sisteminin fotoğraflarla anlatıldığı sergi büyük ilgi gördü.
 
Serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert, BMC Genel Müdürü Mehmet Demirpençe, meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.
 
Serginin açılış konuşmasın yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçmiş dönemlerden günümüze tüm belediye başkanlarının İzmirli vatandaşlara kaliteli, güvenli, hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti vermek için çalıştıklarını kaydetti. Metro, tramvay ve raylı sistemlerinin Türkiye’de geç devreye girdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, her konuda olduğu gibi İzmir’in de raylı sistem konusunda öncü olduğunun altını çizdi. DDY işbirliği ile Türkiye’nin en büyük kent içi ulaşım hattını devreye aldıklarını söyleyen Kocaoğlu, şimdi de yolcu sayısını artırmaya çalıştıklarını kaydetti. İzmir’in ulaşımda entegrasyonu sağlayan en iyi kent olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, şöyle devam etti;
 
“150 yeni otobüs almak için ihaleye çıktık. 2012 yılında 300 otobüs daha alarak eski araç filomuzun yüzde 35-40’ını yenilemiş olacağız. Körfez taşımacılığında kullanılmak üzere 15 adet son teknoloji vapur alıyoruz. Süratli olan iki vapuru orta ve dış körfezde kullanacağız. 3’ü de arabalı vapur olarak hizmet verecek. Ayrıca Mavişehir, Karanatina gibi yeni vapur iskeleleri yaparak Körfez’i ulaşımda daha da etkin hale getireceğiz. İzmir’de vatandaşlarımız tek kart okutarak 90 dakika içerisinde vapur, otobüs, metro ve raylı sistemi sınırsız kullanabiliyorlar. Büyükşehirler içerisinde en ucuz ve yolcu açısından en avantajlı sistemi İzmir’de uyguluyoruz. Tek amacımız hizmet çıtamızı ve kalitemizi yükselterek, İzmirliler’e hızlı, kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti vermek”.
 

Sergide; tramvaydan, trambüse, ilk körüklü otobüsten, troleybüse, ESHOT marka körüklü otobüsken, kağıt bilet örneklerine kadar İzmir’in ulaşım serüveni fotoğraflarla anlatılıyor. Sergi, 4 Aralık tarihine kadar saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gezilebilecek. Ulaşımda farkındalık yaratmak amacıyla hafta boyunca çocuklara ve gençlere yönelik etkinlikler düzenlenecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu kermesin geliri çocuklara
Güzelbahçe’de oturan bir grup Alman’ın organize ettiği ‘Geleneksel Alman ...
Hakan Tartan: Belediyeler katılım payı almasın
CHP milletvekillerinin İzmir’de her ay il ve ilçe örgütleri ile bir araya ...
Yeşilçam Bayraklı’da hayat buldu
Bayraklı Belediyesi Yeşilçam Müzikleri özel konseri ile dün geceye damgasını vurdu.
 
Büyükşehir Operasyonu'nda itiraz günü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlene operasyonun 4.gününde ...
Alman gençler İzmir'i tandılar
Konak Belediyesi’nin konuğu olan Almanya’dan gelen gençler İzmir’in tarihi ...
Bornovalı çocuklar yazarlarla buluştu
Bornova Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle ilçedeki ilköğretim ...
 
Kadifekale’ye yeni “can suyu”
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in simge mekanlarından Kadifekale’deki kentsel ...
Karayolları yol kesti
Büyükşehir’in Örnekköy’ü Girne Caddesi’ne bağlamak için yaptığı yol dört ...
İki hukukçu, iki röportaj...
Savcıların 254 konuda 40 eylem ve 85 ihaleyi mercek altına aldığını hatırlatan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva