HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2017 Pazartesi - 09:52

Başkan Kocaoğlu raylara indi: Tramvayda son durum

Başkanı Kocaoğlu, kentin iki yakasında yapımı süren tramvay çalışmalarını, hattın 8 km'lik bölümünde “yürüyerek” denetledi. 450 milyon liralık dev projede çalışmaların planlandığı şekilde ilerlediğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir'i ulaşımda hak ettiği konforla buluşturacağız” dedi.

Başkan Kocaoğlu raylara indi: Tramvayda son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 450 milyon liralık tramvay projesiyle toplu ulaşımında yeni bir dönemin kapılarını açmaya hazırlanıyor. Çalışmaların daha erken başladığı ve yılbaşından bu yana test sürüşlerinin yapıldığı Karşıyaka hattında, Nisan ayından itibaren yolculu seferlerin başlaması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah mesaisine hat imalatlarının tamamına yakınının bittiği 9 kilometrelik Karşıyaka Tramvayı'nı inceleyerek başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili bürokratlarıyla birlikte Ataşehir'deki ilk istasyondan tramvayla yola çıkan Başkan Kocaoğlu, Bostanlı'dan itibaren Alabey'e kadar olan bölümü yürüyerek inceledi.



Son aşamaya gelinen Bostanlı Köprüsü'ndeki çalışma hakkında bilgi alan Başkan Aziz Kocaoğlu, yol boyunca vatandaşlarla da sohbet etti.

NİSAN'DA BAŞLIYOR
​Yüklenici firmanın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin  farklı birimlerinin de sorumlulukları kapsamındaki işleri hızlı bir tempoyla sürdürmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Nisan ayından itibaren Karşıyakalılar tramvayla yolculuk yapmaya başlayacak. Tramvay, toplu ulaşıma konfor, trafiğe de rahatlık getirecek. Geçtiği güzergaha görsel güzellik katacak, Karşıyaka'nın marka değerini artıracak” diye konuştu.

KONAK'TA YÜKSEK TEMPO
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka hattında yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından, Konak Tramvayı güzergahına geçti. Meles Köprüsü'nden itibaren Lozan Meydanı’na kadar da 3 kilometrelik bölümde yürüyen Başkan Kocaoğlu, toplam 22 kilometre uzunluğundaki hattın 8 kilometresini böylece “yaya” olarak gezmiş oldu. Konak Tramvayı'nda da Şair Eşref Bulvarı gibi trafiğin yoğun olduğu zorlu bir bölümü mümkün olduğu kadar az sıkıntıyla aşmayı hedeflediklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Burada yaklaşık 500 metrelik bölümü kapsayan birinci etabı tamamladık. Bu kısmı asfaltlayarak trafiğe açtıktan sonra hemen ikinci etaba başlıyoruz. Karşıyaka Tramvayı'nın ardından, hızlı bir şekilde çalışmaları bitirip bu yıl içinde Konak Tr amvayı'nı da hizmete alacağız” dedi.

Konak Tramvayı, F.Altay Meydanı-Konak- Halkapınar arasında 12.8 kilometre uzunluğunda ve 20 durakla hizmet verecek. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kara ve deniz tarafı olmak üzere iki ayrı hat olarak ilerleyecek. Konak Meydanı’ndan Gazi Bulvarı’nı takip ederek Şair Eşref Bulvarı, Ali Çetinkaya Bulvarı ve Ziya Gökalp Bulvarı üzerinden Alsancak Garı’na bağlanacak. Alsancak Garı’ndan Şehitler Caddesi’ne gidiş, Liman Caddesi dönüş olmak üzere Halkapınar Köprüsü geçişi ile Halkapınar ESHOT Garajı’nda sona erecek. Konak Tramvayı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kara ve deniz tarafında yola 4. şerit olacak şekilde, çim zemin üzerinde “yeşil kesitli” olarak ilerleyecek. Sinyalizasyon altyapısı da Akıllı Trafik Sistemi kapsamında yenilenerek güvenli ve sürdürülebilir bir erişim olanağı sağlanacak.

ÇİĞLİ'YE UZAYACAK
​14 durak olarak planlanan 8.8 kilometrelik Karşıyaka tramvay hattında ray döşeme çalışmaları Nisan 2015'te başlamıştı. Deneme sürüşü yapılan Mavişehir İzban ile Bostanlı Köprüsü arasında kalan bölgede tramvay hattı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon imalatları ile yol ve kavşak düzenleme çalışmaları tamamlandı. Test prosedürleri kapsamında belirli aralıklarla seferler tekrarlanıyor. Tüm çalışmalar bittiğinde ise çift hat olarak çalışacak tramvay, Alaybey’den başlayıp Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı’na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’nda tamamlayacak. Güzergahta çalışacak olan 17 adet tramvay aracı imalatları tamamlanarak teslim alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen yolcu taleplerini değerlendirerek Karşıyaka tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne uzatılması için ön projeye onay aldı. Projenin yapımına ise bu yıl içinde başlanacak.

 
Arabeskin önde gelen ismi İzmirlilerle buluşacak
 
Ferruh Filiz'den örnek duyarlılık
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Mart 2017 Salı 09:22

Egekent-BornovaEvka3 metro projesi ne zaman yapılacak? İzmirin kuzeyini rahatlatacak proje için ne bekleniyor? İzban, Çiğli çevre yolları tüneller, Anadolu caddesi altınyol trafik tıkanıklığını görmüyormu yetkililer? Acilen Egekent-BornovaEvka3 metro projesi inşa edilmeli. Kuzeye metro rahatlığı gelmeli.

Yorumu oyla      12      6  
ali 6 Mart 2017 Pazartesi 20:19

hem çalışkan hem alçakgönüllü bir adam Kocaoğlu. Keşke biraz da "gösterişli işlere" önem verse.

Yorumu oyla      16      5  
CUMA KAYA 6 Mart 2017 Pazartesi 16:42

BASKANIM HEP SOYLUYORUM DOGRU INSAN YOLUNU HER DAYIM BULUR HIZMETLERI YERINDE IZLIYOSUN

Yorumu oyla      17      5  
6 Mart 2017 Pazartesi 15:55

başkan bu yaşta 8 km yürüyerek yerinde inceleme yapmış. 8 km yürüyen adam 2019' da da aday olur :)

Yorumu oyla      17      6  
erbaa lı 6 Mart 2017 Pazartesi 14:50

başka nım elleirne yüreğine sağlık

Yorumu oyla      16      6  
Tayfun 6 Mart 2017 Pazartesi 14:09

Metro ile tramvay iki ayrı konseptir ki Avrupa nın cogu yerlesim yerin de merto ile tramvay hatta yakın guzergahlarda bile hizmet vermektedir, mesela Viyana metrosu yer altında inanılmaz bir ag kurmuslar bir de yer ustunde cok guzel tramvay hattı kurmuslar sehirde nerdeyse otobus calısmıyor .Hedefimiz bu olmalı ama kolay degil 60 yıllık bir gecikme keske 1954 de sehirdeki tramvah rayları kaldırılacagını gelistirileseydi o zaman rayları doseme hem kolay hem dusuk maliyetle olurdu ama ne yaparsın 1954 de raya karsı cıkan insanlar tum rayları sokerek bu sehre ( aynı sekilde istanbul'a da ) inanılmaz zarar vermisler .Acısını ve yuksek maliyetleri onların cocukları-torunları bizler hepimiz cekiyoruz . 2017 de Bu kadar buyuk sehirlerde Metro ve Tramvay calısması yapmak korkunc pahalıdır ,hatta istanbul İzmir den nerdeysa 3 katı daha pahalıdır cunku kentlerimizde adım atacak yer kalmadı ayrıca arac sayısı inanılmaz arttı , kent icin yolların bu kadar aracı kaldıramaması cok dogal cunku kentin her yerinde raylı tasıma 1950-1960 larda ciddi mesafe almıs olmalıydı ki her 10 yılda bir daha da ileri gidebilsin . Gec kalınan bu hizmetleri simdi yapmaya calısan bu buyuk insanlara ne kadar dua etsek azdır.Detaylarda cok elestirecek yer olabilir ama buyuk resime bakıldıgında tarihsel bir basarıya imza atılmaktadır...Yapanların ellerine saglık!

Yorumu oyla      19      6  
6 Mart 2017 Pazartesi 13:22

Tramvay yapılmadan önce Alsancak Gar Önü trafiği yeraltına alınıp kesintisiz akış sağlanmalıydı. Ayrıca aç-kapa olan tünel projesi iptal edilip derin tünel ile 2017'de yapılacağı söylenen proje ne aşamadadır ? Aynı şekilde Karşıyaka Vapur İskelesi önü de yeraltına alınmalıydı ya da hiç olmazsa Konak Pier' in önündeki gibi bir üst geçit yapılmalıdır. Trafik akışı boşuna duruyor. İskele ile çarşı arası yoğun insan trafiği var. Ve Karşıyaka hattı Mavişehir İZBAN'a şimdilik mi bağlanmıyor yoksa hiç mi bağlanmayacak? Hat Alaybey'de bu şekilde mi kalacak mı yoksa Bornova - Halkapınar tarafına uzatma olacak mı ? Bornova Merkez -Salhane Tramvay Hattı ile bu proje ile birleşip Halkapınar'a kadar uzaması gerekiyor. Bornova Merkez -Salhane Tramvayı , Çiğli Ataşehir -Alaybey hatları birbiri ile kopuk projeler. Bornova Merkez'den Salhane' ye tramvay hattının yıllar önce projesi yapılmıştı ancak Bornova Merkez'den otobüse binen yolcu Konak' a kadar gidiyor , sen otobüsü iptal edip Salhane tramvay projesi yapacağım diyorsun , oradan İZBAN'a bin, ee Halkapınar' da da tekrar Metro ya da tramvaya aktarma yapıp Konak' a git diyorsun. 😀 planlama mükemmel 😀 yıllar önce Çiğli -Karşıyaka - Alsancak - Bozyaka -Buca-Gaziemir-havaalanı ve Bornova Merkez -Adliye -Halkapınar -Hilal-Basmane- Çankaya -Konak - Göztepe - Balçova-Narlıdere ve de otogar -Halkapınar - Kemer -Şirinyer -Gaziemir -havaalanı diye 3 metro hattı planlanıp yapılsaydı bugün ne tramvay yapılırdı ne de kapasitesi yetersiz izban ...

Yorumu oyla      12      12  
6 Mart 2017 Pazartesi 12:44

Raylı sistem yatırımlarını kredi ile yapıyorlar. "Yurt dışından kredi" ile yapılmasaydı yıllar önce bitecekti. 2010 yılında Karşıyaka -Konak ve Buca Tramvay Hatları için Ankara'ya ilgili yerlere başvurular yapılmıştı. 1-1,5 yıl gibi bir sürede Konak ve Karşıyaka için onay gelirken projesi hazır olan Şirinyer -Tınaztepe Tramvay Hattı için bakanlığın yapacağı açıklanmıştı. YAPMADILAR. Yurt dışından alınacak kredi onayını da onay sürecine dahil edersek yaklaşık 4 yılda Ankara' dan onay geldi. Yurt dışı değil de iller bankası ndan kredi alınıp yapılsaydı şu an çoktan tramvaylara biniyor olacaktık ama yurt dışından alınan kredi daha düşük faizli. Hazine garantisiz kredi onayını yıllarca vermeyenler İzmir' e yılları kaybettirdiler. 4 yılda tramvay onayı mı verilir ? Ondan sonra da yapamadı oluyor ama neyse ki tüm engellere rağmen hatlar bitiyor.

Yorumu oyla      19      6  
Emre 6 Mart 2017 Pazartesi 12:23

Aziz bey ismini raylar kralı olarak tarihe yazdırdı bile , adam tam bir ekonomist cıktı ! akıl alacak gibi degil, bu kadar devasa yatırımları kendi öz kaynakları ile yap ve hic bir zaman da "paramız yok" diye yakınma , Helal olsun! işin formulu herhalde Aziz beyin 3Ç formulunde gizli...Turkiye ekonomisini bu adama verin, inanın Turkiye 5 yılda hem dıs borclarını kademeli oder hem de inanılmaz yatırımlarla ulke insanı kalkınır ki akabinde Avrupa Birligi ulkemize kapılarını sonuna kadar acar ...

Yorumu oyla      26      6  
Ïbrahim cengiz 6 Mart 2017 Pazartesi 11:03

Aklım almiyor sen beş sene yargilan sonra dunya da tek kendi özkaynağınla fuar yap metro yap tranvay yap her ilceye aritma yap. Sut al fidan al tarima destek ver koyun ver. Biz ne yapiyoruz? Koyun gibi, bizi soyanlara alkis tutuyoruz. Yazik. Neyse koca adam sen yoluna devam et. İzmirliye Sözun var.Senin bu kente kazandırdığın üç Ç formülü de var. O formülü uygulayanlara selam olsun.

Yorumu oyla      33      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka afetlere hazır!
Deprem Haftası nedeniyle, öğrencilere yönelik bilinçlendirme ve ilk yardım ...
Menderes’te 8 Mart’ta anlamlı açılış
Menderes Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde AB Hibe ...
Bornova'da kadınları güçlendiren eğitim
Bornova Kent Konseyi ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) işbirliği ...
 
Karabağlar'da can dostlar değerli: İsteyen apartmana kedi evi
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, parklara, apartmanların ...
Geleceğin dehaları Konak'ta yetişiyor
Konak Belediyesi'nin, 'Her çocuk potansiyel bir dahidir' fikrinden yola ...
Buca'da geleceğimiz için 'Aile Eğitim' programı
Buca Belediyesi, gelecek nesillerin daha sağlıklı aile yapısı ve gelişim ...
 
Başkan’dan davet var: Büyükşehir’de ‘beraat’ buluşması
5 yıl süren tarihi davada beraat kararı çıkmasının ardından ‘Büyükşehir ...
İzmir’in Hyde Park’ı olacak!
Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’de 88 bin metrekarelik alanda kentin ...
Yarımada'ya 64 milyonluk can suyu!
Yarımada’daki Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Çeşme ve Karaburun ilçelerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva