HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Aralık 2018 Perşembe - 17:11

Başkan Kocaoğlu’ndan hükümete: O kararı gitmeden önce bekliyoruz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Şengül’e ilettiği dosyanın içinde bulunan gemi barınağı projesi üzerinden hükümet yetkililerine seslendi ve “Gemilerimizi fırtınalı havalarda park edecek, geceletecek bir yerimiz yok. Onu da Bostanlı Vapur İskelesi’nin yanındaki balıkçı barınağında yapmak istiyoruz. Umuyorum, görevimizi bitirmeden, 3 ay içinde o izni alır, vapurlarımızı gece korkusuz, güvenli bir sığınağa park edebiliriz. Bu isteğimi de hükümet yetkililerine iletiyorum. Bir direktif verildiğinde hallolur diye düşünüyorum. O kararı biz gitmeden önce bekliyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu’ndan hükümete: O kararı gitmeden önce bekliyoruz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni nesil yolcu ve arabalı vapurlarla filosunu güçlendirirken 2018 yılı içinde körfezde ulaşım sağlayan araç sayısı 1 milyonu aştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçkuyular Vapur İskelesi’nden giriş yapan 1 milyonuncu aracın içinde bulunan Şükran Kurtulmuş ve ailesine bizzat plaket ile çiçek hediye etti.

Başkan Kocaoğlu mini törenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. İZDENİZ çalışmalarına ilişkin bilgi veren Kocaoğlu hükümet yetkililerine de çözüme kavuşması için beklenen sorunlar üzerinden seslendi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e ilettiği dosyanın içinde bulunan gemi barınağı çalışmasına değinen Kocaoğlu net mesajlar verdi.1 MİLYONUNCU ARACI DA KENDİMİZİ DE KUTLADIK!
Kocaoğlu ilk olarak, “15 yıllık belediye başkanlığım sürecinde biz deniz ulaşımımızdaki bütün gemileri yenilemeye kararı almıştık. Önce yolcu vapurlarından başladık. Türkiye’de değil dünyada çok enteresan bir katamaran tipi hızlı bir ağ kurduk. 15 tane gemi aldık, 117 milyon euro (750 milyon TL) değerinde. 3 tane de arabalı vapur aldık.  Bunun ikisini de Türk tersaneleri yaptı. Şimdi de 2 tane biraz daha küçük tip arabalı vapuru yoğun olmayan saatlerde çalıştırmak üzere ihalesini yaptık, sonuçlandırmaya çalışıyoruz. 2010 yılında 300 bin, geçen sene 890 bin, bu sene de 1 milyonuncu aracı kutladık. Geçen vatandaşı da kendimizi de İZDENİZ olarak kutlamış olduk” dedi.O KARARI GİTMEDEN ÖNCE BEKLİYORUZ!
Kocaoğlu ayrıca diğer çalışmalar üzerinden bilgi verdi ve “Bir körfez kentinde denizi yoğun bir şekilde kullanmak, çalışmalar yapmak, araç gereç, gemi, iskele sayısını arttırmak son derece önemli. Araç yoksa binen de yok. Burada ciddi sıkıntılarımız var. İskelelerde tadilat yapmamız gerekiyor. Birkaç iskele için Ankara’dan onay beklemek durumundayız. Gemilerimizi fırtınalı havalarda park edecek, geceletecek bir yerimiz yok. Onu da Bostanlı Vapur İskelesi’nin yanındaki balıkçı barınağında yapmak istiyoruz. Uzun yıllardır görüşmelerimiz devam ediyor. Umuyorum, görevimizi bitirmeden, 3 ay içinde o izni alır, vapurlarımızı gece korkusuz, güvenli bir limana, sığınağa park edebiliriz. Bu 1 milyonuncu yolcuyla beraber bu isteğimi de hükümet yetkililerine iletiyorum. Ankara’ya ilettiğim dosyalarda bu konu vardı. Bakanlıklarda gidip geliyor, umuyorum bir direktif, yukarıdan bir siyasi karar verildiğinde hallolur diye düşünüyorum. O kararı biz de gitmeden önce bekliyoruz” açıklamasını yaptı.TAŞINAN ARAÇ SAYISI 8 YILDA 3 KAT ARTTI
Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre; körfezde karşıdan karşıya 2010 yılında 300 bin 856, 2011 yılında 362 bin 736, 2012 yılında 420 bin 194, 2013 yılında 483 bin 422, 2014 yılında 475 bin 527, 2015 yılında 513 bin 450, 2016 yılında 763 bin 442, 2018 yılında ise 889 bin 592 araç taşındı. 2010 yılına göre arabalı vapurların kullanımı 3 kat artarken, bu artışta 2015 yılında hizmete alınan Hasan Tahsin, 2016 yılında ise Ahmet Piriştina ve Kubilay arabalı vapurları etkili oldu.

 
İzmir'de antik kentte kaçak kazı yaparken yakalandılar
 
CHP'li adaydan Akşener fotoğraflı miting!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Melis 21 Aralık 2018 Cuma 17:26

Aferin be "denizci" kardeş. Sendeki akıl kimsede yok.

Yorumu oyla      11      5  
Mert 21 Aralık 2018 Cuma 08:42

Akp vermez, grev yaptırır ama hayırlı hiç bir iş yapmaz. Ne de yapsa İzmir''in yolu belli. Hoş bir sada birakacaklarini sananlar geride sadece hatırlanmak istenmeyen yıllar bıraktılar.

Yorumu oyla      11      5  
denizci 21 Aralık 2018 Cuma 07:41

60 yıldır kullanılan KÖRFEZ VAPURLARINI örnek almayıp,göl tipi hafif "TEKNELER" tercih edilince POYRAZI KUVVETLİ,LODOSU BOL İZMİR KÖRFEZİ üzerindekini alır atar kıyıya...

Yorumu oyla      9      7  
Şahin 20 Aralık 2018 Perşembe 23:34

İzmir Belediyesi vapurlarını güvenli olarak koyacak yer bulamıyor. Devletten izin gelmiyor. Ne hale gelmişiz. Sanki Vapurlar başka ülkenin.

Yorumu oyla      11      5  
düşman 20 Aralık 2018 Perşembe 23:30

Onlar İzmire, İzmirliye düşman! Neden? çünkü onlar okuyan, öğrenen, araştırıp soran, düşünen, aklını kullanan, boyun eğmeyen, vicdan sahibi insana düşman! Onlar Atatürk'e, onlar Atatürk'ü sevenlere düşman! Onlar cumhuriyete, laik yaşama, kadınlara, bilime düşman! Onlar İzmiri İzmir yapan herşeye düşman! Düşman oldukları için de ellerinden gelse su bile varmezler!

Yorumu oyla      11      5  
nerdesiniz 20 Aralık 2018 Perşembe 20:51

Bakıyorum merkez yok, lombak yok, izmirli yok, bucalı yok, nerdesiniz eyy yandaşlar? Bu sorulara verecek cevabınız var mı? Bu sorulara cevap verememek sizin vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? Çünkü sizler yandaş da olsanız İzmirlisiniz, diğer illerdeki gibi aklı tatile çıkmışlardan değilsiniz!

Yorumu oyla      16      5  
İzmirli 20 Aralık 2018 Perşembe 19:58

Bu nasıl bir İzmir düşmanlığıdır.Kıytırık bir barınak iznini bile vermiyorlar.İzmirli bunları unutma.

Yorumu oyla      18      5  
Ahmetsezai 20 Aralık 2018 Perşembe 18:10

SAYIN BAŞKAN,SİZİ BAŞARISIZ GÖSTERMEK ADINA GECİKTİRDİKLERİ,VERMEDİKLERİ İZİNLERİ,BU YÖNTEMİN SİYASETEN KENDİLERİNE BİR FAYDA SAĞLAMADIĞINI GÖRMÜŞLERDİR UMARIZ.ARTIK VERSİNLER VE SİZDE PLANLADIĞINIZ BÜTÜN PROJELERİ BAŞLATABİLESİNİZ.ADINIZ İZMİR TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILDI ZATEN.SİZİN ESERİNİZ OLAN İZMİR MODELİ SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL DÜNYADA KONUŞULUR VE İZLENİR OLDU.SAĞOLUN..

Yorumu oyla      19      6  
Nurizade 20 Aralık 2018 Perşembe 18:08

Barınak için izin vermezler sayın başkan. Ellerinden gelse su içirmezler. Çünkü onlar İzmir''i ele geçirilmesi gereken bir ganimet olarak görüyorlar.

Yorumu oyla      19      5  
Komedi 20 Aralık 2018 Perşembe 17:22

İşin aslı akpli siyasetçiler hangi yüzle İzmirden oy istiyorlar? Yahu düşününce insan sinirden deliye dönüyor, balıkçı barınağı İzmirin, gemiler İzmirin, yetki Ankarada oturan bürokratın! İzdeniz gemileri bağlanamaz! Neden? Efendim onlar belediyenin! E, belediye kimin? Başkan CHPli! E, o başkanı, biz İzmirliler seçtik, size ne oluyor? Kendi malımızı, kendi malımıza bağlamak hakkını nesıl alırsınız yahu?

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da kolaj resim sergisi
Deborah Semel Demirtaş, Foça’da Kolaj-Resim Sergisi açtı. Sanatçının her ...
AK Parti Karabağlar aday adayı Doğan: Sorunlara çare olacağız
Seçim çalışmalarını Karabağlar’da Katılımcı Sanayici ve İş adamları Derneği ...
İnciraltı’na büyük müjde: Yetki artık belediyede!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in en prestijli bölgesi İnciraltı’nın ...
 
Narlıdere Belediyesi çalışanlarına özel eğitim
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi tarafından organize ...
Urla'nın Kadın Koperatifi 4 yaşında
Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 4. Yılını tamamladı, ...
Bornova’da vaatleri aşan yatırım
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 30 Mart 2014 öncesi adaylığı sırasında ...
 
Köylülerden pankartlı karşılama: Kocaoğlu'ndan 'veda' mesajları
Ödemiş'te sevgi gösterileriyle karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Kemalpaşa'ya Çanakkale Savaş Müzesi
Çanakkale Savaşı’nın tüm yönleriyle anlatıldığı ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri ...
Başkan Şenol’dan 2B çağrısı: Sorunu çözün, seçimi kaybetmeye razıyım!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Sarnıç’ta 15 bin kişiyi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva