HABERLER>GÜNCEL
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 13:10

İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi yeni modeli tanıttı: Başarı artık yem değil!

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlene 'Eğitime Bütünsel Yaklaşım' konulu sempozyumda konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Geleceğin kapısını çaldığımız bu günlerde akli ve kalbi bir teyakkuz halinde olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli her öğrencinin kendi fıtratını gerçekleştireceği bir alan açıyor. Bu modelde başarı artık çocuklarımızın önüne konan yem olmaktan çıkıyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi yeni modeli tanıttı: Başarı artık yem değil!

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından Özel Çakabey Okulları Kampüsü'nde 'Eğitime Bütünsel Yaklaşım' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyumun açılışına Çakabey Okulları Kurucu Temsilcisi Zafer Eraslan, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi katıldı. Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Eğitim evvela kalbe dokunmalı, ardından akılda demlenmeli, sonra harekette vücut bulmalı. Tarih boyunca eğitime birçok medeniyet havzasında farklı tarifler getirilmiştir. Yeni bin yılın şafağında eğitim muhtevasında barındırdığı potansiyelle adeta bir cevherdir. Bu toprakların şarkısını, sınırlarımızın çok ötesine taşıyacak mahir bir nesil inşa etmeliyiz. Bunun içindir ki eğitim tüm kısır tartışmalardan azade bir ahenge matuftur. Geleceğin kapısını çaldığımız bu günlerde akli ve kalbi bir teyakkuz halinde olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli her öğrencinin kendi fıtratını gerçekleştireceği bir alan açıyor. Bu modelde başarı artık çocuklarımızın önüne konan yem olmaktan çıkıyor" dedi.

'ÖĞRETMENLİĞİN DEVAMLI GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR'
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin insan ruhundaki en güzel, en özel hasletleri ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Yahşi, “Model, tefekkürü, tahayyülü ve estetikle ruhani duyarlılığı beslemeyi hedefliyor. Eğitimde bütünsel yaklaşım her bir öğrencinin potansiyeline inanmak, onlara cesaret vermek ve onların en iyi versiyonlarına, dönüşümlerine yardımcı olmaktır. Beslenerek mesleğimizi icra eden ve güvenirlilik skalasında ilk üç dereceye oturan ve öğretmenlik mesleğiyle alakalı itibarı, izzeti, çok yüksek bir mesleği icra etmenin onurunu yaşıyoruz. Bunun da devamlı yenilenmesi, devamlı geliştirilmesi, değiştirilmesi gerekiyor. Biz ne kadar kendimizi yeniliyorsak, biz ne kadar kendimizi geliştiriyorsak sınıftaki öğrencilerin geleceğe dair umutları, hayalleri, geleceğe dair girişimcilik ruhları da aratacaktır ve bu Türkiye adına gurur verici bir durumdur" diye konuştu.

Yahşi, son olarak öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan'ı anarak şu sözlere yer verdi:

"Menfur bir saldırı sonucu ahirete irtihal eden kıymetli İbrahim hocamızı anıyorum. Bu konuyla ilgili tedbirlerin alınması konusunda Cumhurbaşkanımızın açıklamaları vardı. Öğretmen ve şiddet konusunun gündeme gelmesi bile beni üzüyor. Çünkü biz insan yetiştiriyoruz. Çünkü biz gelecek yetiştiriyoruz. Az önce söylediğimiz merhamet, marifet, muhabbet, güzel düşünen insanlar yetiştirdiğimiz için bunların bizim tevhidi tedrisatımızdan geçmesinin kesinlikle imkanı yok."

'TÖZOK KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA EĞİTİMİ MERKEZİNE ALMIŞTIR'
Türkiye Özel Okullar Derneği'nin 1951 yılından bu yana özel okul grupları derneği olduğunu vurgulayan TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, “Fakat kurulduğu günden bu yana sürekli kendine eğitimi merkezine almıştır. Bunun için de öncelikle öğretmenini geliştirme ve yetiştirme gayretinde olan bir birlik, bir sivil toplum kuruluşudur. Kurulduğumuz zamandan beri birtakım etkinlikler yapıyoruz ki bunu son yıllarda özellikle öğretmen gelişimi ve yetkinliği alanında yapmış olduğumuz çalışmalarla öne çıktık. Bu seneki bizim temamız 'Yapay Zeka ve Eğitime Bütünsel Yaklaşım' oldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu cumhuriyeti, eğitimin ancak daha iyi geliştirebileceği düşüncesiyle bu tür çalışmalara giriştik ve bu çalışmalarımızı geliştirerek devam ediyoruz. Bugün burada, 'Bir liderin inşası, Güncel teknolojilerin matematik eğitimine etkisi ve sınıf yansıması, eğitimde özgür yapay zeka uygulamaları, geleceği eğitim yolculuğu, 21. yüzyıl yetkinlikleri, yapay zeka ve kariyer rehberliği, Wonderland, üzümünü ye bağını sor, beyin ve davranış bilimleri eğitim için ne diyebilir?' Başlıkları adı altında konuşmacılarımız sunumlarını yapacaklardır" ifadesine yer verdi.

'HER ZAMAN GELİŞMEYE AÇIK BİR İSTEKLİ OLMALIYIZ'
Çakabey Okulları Kurucu Temsilcisi Zafer Eraslan ise "Bilinmeyen geleceğe hazır olabilecek, 21. yüzyılda liderlik yapabilecek öğrencileri anaokulundan üniversiteye dek hazırlamak için ilk adımımız her zaman gelişmeye açık bir istekli olmalıyız. İşte bu sabah bir araya gelen siz eğitimciler, öğretmenliğin sabah 9, akşam 5 yapılacak bir meslek değil, bir yaşam biçimi olduğunu hisseden eğitimcilersiniz. İnanıyorum ki bugün burada öğrendiğiniz her şey, pazartesi sabahından itibaren sınıflarınıza, öğrencilerinizin zihinlerinde yaşam bulacaktır" dedi.(DHA)

 
Refah'ın doğusu için yeni tahliye emri
 
CHP'li Arslan'dan 'fahiş fiyat' eleştirisi: Pazar tezgahıyla uğraşarak çözülmez
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Mayıs 2024 Cumartesi 13:47

Bu müfredat ile bu söylediklerinizin hiç bir geçerliliği olmadığını biliyorsunuz değil mi müdür bey?

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danıştay’dan dönmüştü… Üzümün başkentine 5 yeni JES ısrarı!
Özmen Holding tarafından Manisa Alaşehir’de üzüm bahçesi olan 1’inci ve ...
Beton mikseri bariyerleri parçaladı: Karşı şeride geçti!
İstanbul Ümraniye'de yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda beton kamyonu ...
Kadın müşterisini darp eden taksiciye ceza!
İstanbul'da, yolu uzattığını söyleyen kadın müşterilerini darp eden taksi ...
 
Düğünde şaşırtan ‘mezar taşı’ şakası
Antalya'da evlenen Figen ve Yunus Emre Şan çiftinin düğününde, damadın ...
Milyonlarca liralık soygun: Rezidansta yakalandılar!
İstanbul'da, kepenklerini kırarak girdikleri kuyumculardan milyonlarca ...
Traktörün altında kalan sürücü ağır yaralandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde traktörün altında kalan sürücü, hastaneye kaldırıldı.
 
Babasının hayaliydi... İlk maçına çıktı!
İzmir’deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin‘in oğlu ...
Oda başkanı uyardı: Papağan yemi yemeyin!
Artan kuruyemiş fiyatlarından sonra vatandaşlar alternatife yöneldi. Daha ...
İzmir'de husumetli çeteler çökertildi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli İzmir'in de bulunduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva