HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2017 Pazartesi - 16:20

Başkan Kocaoğlu ile gündem: 16 Nisan tahminini açıkladı!

Kocaoğlu, “Ne yaptığımı çok iyi biliyorum… Hayır çıkması için de elimden gelen desteği vereceğim” derken, referandum hakkında tahminde de bulundu. Oran vermeyen Başkan Kocaoğlu sandıktan hayır lehine çok sürpriz sonuçlar çıkacağını söyledi.

Başkan Kocaoğlu ile gündem: 16 Nisan tahminini açıkladı!

EGEDESONSÖZ – Türkiye 16 Nisan’da yapılacak referanduma kilitlenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan önemli açıklamalar geldi.

- KOCAOĞLU KILIÇDAROĞLU'NUN GELİŞ TARİHİNİ AÇIKLADI... 

Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar’a konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ne yaptığımı çok iyi biliyorum… 'Hayır' çıkması için de elimden gelen desteği vereceğim” derken, referandum hakkında tahminde de bulundu. Oran vermeyen Başkan Kocaoğlu sandıktan 'hayır' lehine çok sürpriz sonuçlar çıkacağını söyledi.



Kocaoğlu, “Güçlü bir parlamentoyu doğru buluyorum. Bir kişinin vereceği kararla bu coğrafyada sorun yaşayacağımıza inanıyorum. Kararların bir kişinin inisiyatifine, kararına bırakılmaması lazım. Belediye başkanlığı ile başkanlık sistemi kıyaslanamaz” dedi.

İşte Kocaoğlu’nun açıklamaları:

NEDEN ‘HAYIR’ DİYOR?
"Siyaseti siyasetçiler yapacak. Ben de belediye başkanı olarak zaten siyasetin içindeyim. Bir belediye başkanı icra makamındadır. Belediye başkanının siyaseti yaptığı işlerle, icraatla paralel gider. Kente, insana bakışınızda partinizin bakış açısına uygun olarak hareket ederseniz zaten ne yaptığınızı herkes bilir. 'Hayır' konusuna gelindiğinde tabi ki 'hayır cephesi'ndeyim. Ne yaptığımı çok iyi biliyorum. 'Hayır' çıkması için de elimden gelen desteği vereceğim. Bu benim temel görevim. İnandığım için ‘hayır’a oy vereceğim ve inandığım için ‘hayır’ı destekliyorum. Çünkü biz çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz.  Her tarafımız her zaman problem çıkmaya müsait. Bu coğrafyada parlamenter güçlü bir sistemin, birçok emniyet mekanizmasının olmasına inanıyoruz. Bu yüzden başkanlık sistemine, Türk tipi başkanlık sistemine karşı olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz.

Türkiye’nin dış politikası çok hassas bir konu… Türkiye’nin içeride birlik beraberliğini, ekonomisini yönetmek hele ki Türk insanı gibi sabır taşı, devletini her zaman yüceltmiş, birbirine bağlı toplum bireylerini yönetmek zor değil... Bu ülkenin dış politikasını çevremizden, geçmişimizden dolayı yönetmek zor… Ulu Önder de ‘yurtta barış dünyada barış’ söylemini ortaya koyarken ülkeyi çok iyi bildiği için bunu yapmış. Bunun anlamı ‘ne benden bir şey iste, ne de senden bir şey istiyorum’ mantığıdır. Kimsenin malında, toprağında gözünün olmadığını vurgulamıştır.

Biz 90 yıldır bu politikayı sürdürüyoruz. Zaman zaman saptık. Birinci Körfez Savaşı’nda saptık ama Genelkurmay Başkanı istifa etti. Yine 1 Mart Tezkeresi’nde Cumhurbaşkanı hamle yaptı. AKP’den 100’e yakın milletvekili karşı oy kullanarak tezkere geçmedi. Son dönemde Suriye işine karıştık. Suriye için Şam’da Cuma namazı kılmaktan başlayan noktada biz Ortadoğu bataklığına girdik. Açıklanan rakamlara göre 71 şehidimiz var. Mehmetçiğimiz dünyanın her tarafından toplanmış, hastalıklı insanlardan oluşan IŞİD gibi terör örgütüyle savaştı. Sadece bizim askerimiz bununla mücadele etti.  Buralara müdahale etmek Türkiye lehine olmadı. Irak Savaşı’nda kaçanlar tampon bölgede korundu ama Suriye’ye müdahale etmemizin ardından milyonlarca insan geldi. Onlarla teröristler de geldi. Son derece yara aldık. Böyle bir coğrafyada bir devletin ordusunun güçlü olması, güçlü bağımsız hukuk sisteminin olması, devlet kurumlarının güçlü olması gerekiyor. Devletin eşit, herkesin devleti olması lazım...  Güçlü bir parlamentoyu doğru buluyorum. Bir kişinin vereceği kararla bu coğrafyada sorun yaşayacağımıza inanıyorum. Kararların bir kişinin inisiyatifine, kararına bırakılmaması lazım.

BAŞKANLIK-BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Belediye başkanlığı yaparken altı sene hiç yere bir dava ile uğraştık. Demokles’in kılıcı gibi tepemizde sallandı. Mahkemelerde süründük. Arkadaşlarımız cezaevlerinde yattı, tutuklandı. Belediye başkanlarını müfettişler, Sayıştay, herkes denetler. Belediye başkanlığı ile başkanlık sistemi kıyaslanamaz. İçişleri Bakanı yarın bizi görevden alabilir. Bir yazıya bakar.

REFERANDUM TAHMİNİ
Şu andaki anketlerde, kamuoyu araştırmalarında süreçten dolayı doğruya yakın sonuç çıktığına inanmıyorum. İnsanlar anketlere yanıt vermiyor. Birincisi ankete cevap vermeyenler, ikincisi samimi duygusunu belirtmeyenler var. Böyle bir süreçte anketler yapılıyor. Mutlaka değerleri vardır ama sonuç çok farklı çıkabilir. Referandumda çok değişik sonuçlarla karşılaşabiliriz. Çünkü insanlarda ilgilenmiyormuş gibi bir hava var. Referandumda 'hayır' lehine sürpriz rakamlar çıkacağına inanıyorum. Şu ortamda rakam vermek atmak olur. Ben referandumda Türkiye genelinde 'hayır' çıkacağına inanıyorum.  İzmir’de de güçlü bir 'hayır' çıkacağını düşünüyorum. 




MERAL AKŞENER ZİYARETİ VE MİTİNG

Referandumda ‘evet’ ve ‘hayır’ diyenler var. Meral Akşener hanımefendi 'hayır cephesi'nde çalışıyor. Biz de 'hayır cephesi'ndeyiz. Buraya İzmir’e geldiğinde sağ olsun lütfetti ve bizi ziyaret etti. Biz de kendisini karşıladık. Daha önce mitinge katılacağımı bildirmiştim. Katıldım, izledim. Bana göre son derece başarılı bir miting oldu. Milletvekili, partili, genel başkan değil. Bir insanın bu şekilde İzmir’de teveccüh bulması bu süreçte çok önemliydi.  Mitingle ilgili ortaya atılan iddiaların bizimle alakası yok. Ne otobüs kaldırdık ne de pankart astık.

KÖRFEZ REHABİLİTASYONU VE TÜP GEÇİŞİ PROJESİ
Biz, 8-9 senedir bir proje yürütüyoruz. Yüzülebilir Körfez Projesi'nden Büyük Körfez Projesi çıktı. Başbakanımız Binali Yıldırım ile bu konuda proje başlattık. Onlar limanın rehabilitasyonu biz de temizlenmesi konusunda projelerimizi ortaya koyduk. 9 Eylül Üniversitesi’yle birlikte belediye olarak çıkan malzemenin döküleceği ada yerinin belirlenmesi konusuna çalışıyoruz. Bizim her türlü hazırlığımız tamam. Ada yeri belirlendikten sonra çalışmalara başlayacağız. Bir kısmını kendi makinalarımızla, bir kısmını da bölüm bölüm ihaleye çıkacağız. Meles, Arap Deresi ve Manda Çayı’nda düzenlemeler yaptık.

Körfez Tüp Geçişi Projesi’nde isteğimiz bellidir. Doğal SİT ve Ramsar Sözleşmesi’ne tabi alanların tamamının tüp geçit ile geçilmesini talep etmiştik. Maliyetin çok yüksek olmasından dolayı bugünkü proje çıktı. Biz ona da karşı değiliz. İzmir’e yapılan bir iştir. 2004 yılı sonunda bu projeyi dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ve Binali Yıldırım’ın bulunduğu ortamda ilk dile getiren bendim. Kordon Yolu’na yapılacak proje tartışılırken söylemiştim. Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin yapılmasını destekliyoruz. Bizim isteğimiz olmasa da destekliyoruz. İtirazların bizimle alakası yoktur.



KATI ATIK BERTARAF TESİSİ
Yamanlar’a yapılacak katı atık bertaraf tesisi ile ilgili yargı kararları var. Biz, mahkeme kararlarının kesinleşmesini bekliyoruz. Bu yüzden bakanlıktaki inceleme değerlendirme toplantısında sürecin dondurulması kararı alındı. ÇED dosyasında yeniden hazırlık yapmamak için böyle bir durum ortaya çıktı. Zaten sorun yok ama engel mahkemenin verdiği yürütmenin durdurulması kararıdır. Yeniden bir değerlendirme yapılacak. Bilirkişiler bir kanaat bildirecek. Biz de belediye olarak raporlarımızı sunacağız. Sanıyorum iyi bir sonuç alacağız. Mahkeme ne derse o olacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşümün İzmir’de gündeme gelmesi ve oturması hem bizim hem de bakanlık açısından son derece olumlu… Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacağı açıklanan Karabağlar Cennetçeşme’deki yerin ne projesini gördüm ne de kendisini. Boş bir alanda yapılıyor.  Eğer boş alanda konut yapılıp satılacaksa TOKİ’nin yaptığı konutlar gibi olur. Kentsel dönüşümle bunun alakası yok. Burada aktarma sistemi uygulanacaksa, yani binalar yapılıp yanındaki dönüşüm gerektiren yerlerden insanlar buraya getirilecekse o zaman ‘ön hazırlık’ olarak değerlendirilebilir.  Böyle bir şey düşünülüyorsa binaların büyüklükleri, metrekareleri, bahçeleri değişkendir. Ona göre vatandaşlarla anlaşma sağlanmalı, bizim yaptığımız gibi uzlaşma zemini oluşturulmalıdır. Bu yapılan kentsel dönüşüm değildir ancak ön hazırlık, altyapı çalışması olarak adlandırılabilir. Ne kadar konut yapılacak, nasıl olacak ondan da zaten bilgimiz yok.



TRAMVAY
Tramvay çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Karşıyaka’yı bu ay içinde devreye alacağız. Kasım ayı gibi de Konak tramvayı çalışmaya başlayacak.  Narlıdere Metrosu’nun bu yıl temelini atmayı düşünüyoruz. Kıyı-sahil düzenlemesi çalışmalarımız sürüyor. İzmirdeniz Projesi yürüyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki 40 bin metrekarelik meydan ve bölgedeki düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Ulaşımda yine en büyük işlerimizden bir tanesi Homeros Bulvarı’dır.  Onun tünel ihalesi bitti. Viyadük ihalesinde de komisyon son kararını verecek. Orada ana bir arter açıyoruz. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin Bornova’daki askeri kısmıyla ilgili genişletme çalışmaları bitirildi. Birkaç bina daha yıkıldıktan sonra düzenleme tamamlanacak.  Oradan, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na kadar bir yol açacağız. Buca metrosuyla ilgili çalışmalarımız ayrıca sürüyor. İZBAN’da TCDD, Aliağa ile Bergama arasındaki hattın ihalesini yaparsa hemen biz de kendimize düşenler için ihaleye çıkacağız. Hattın Güney’deki kısmı olan Selçuk’taki çalışmalar da bizim açımızdan bitti. Bu sene sonunda bir aksilik olmazsa bitmiş olacak. Otobüslerimizi devreye aldık. Vapurlar da sırasıyla tamamlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin temel konularından birisi ulaşım. Vatandaşımıza doğrudan dokunan bir konu. Zaten çevre yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu hızla gidersek, aksilik olmazsa 2-3 sene içinde çevre yatırımlarını tamamlarız.

Ulaşım konusunda çok büyük değişim için çalışıyoruz. Elektrik sistemini, tam adaptif trafik sistemini öncü olarak devreye alıyoruz. Toplu taşıma kooperatifleriyle birlikte bir projemiz var. Mevzuat engelini aştığımızda kooperatiflerimizin ekmeğiyle oynamadan ortaklaşa bir sistemi getireceğiz. Sefer sıklıkları, saatleri belirlenmiş, araç takip sistemi kurulmuş bir yöntem olacak. Merkezdeki ulaşım sistemini bütün kente yaymak istiyoruz. Mevzuat sorunu bittiğinde kooperatif ve bizim açımızdan yararlı olacak.

Tire ve Torbalı’da belediyelerin hat ihalesine çıkıp verdiği güzergahlar var. Bunların mevzuatta bir yeri yok. Yargı kararlarıyla hak elde etmiş olmaları lazım. Biz formül arıyoruz ama her şey birlik içinde hareket etmeye bağlı. Karşıyaka-Bostanlı’da beyaz taksiler var. Onların normal sarı taksiye dönme şansları var. Tramvay çalışmaya başladığında güzergah uygun bulunursa devam ederler. Etmezlerse sarıya dönebilirler.

İZBETON SU TESİSLERİ VE SU SATIŞI
Dışarıda açık su satma mevzuat ile yasaklandı. Bizim burada bir suçumuz ve günahımız yok.  Biz ona uymak zorundayız. Kendiliğimizden su dolum noktalarını kapatmıyoruz. İzmir’de her musluktan akan suyumuz içilebilir. Sağlık açısından en güvenli sudur. Dolum tesisleri Homeros Vadisi’nin olduğu yere kurduk. Burada uzaklıklara göre arkadaşlar tanıtımda orta fiyat almışlar. Su 5-7 TL arasında satılacak. Fabrikadan uzaklığa göre fiyat ve rakam değişecek. Su, 7 TL’den pahalı, 5 TL’den de düşük satılmayacak. Biz bu fiyat aralığında su satışının yapılıp yapılmadığını da denetleyeceğiz.  Açıkta yasal olarak su satışı yapılamayacağına göre böyle bir yöntem bulundu. Hijyen konusunda çok düzenli ve önemli bir tesis kuruldu."

 
MHP'li Tanrıkulu: Tencere artık daha pahalıya kaynayacak
 
Konak'ın renkleri sahneye taşındı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Nisan 2017 Salı 11:08

Hayır çalışması yapmıyor, hükümetle iyi geçinmek için elinden geleni yapıyor. Oysa İzmir halkı onu yaşam biçimi kaygılarıyla seçiyor. Ama o bu kaygıları giderecek hiçbir siyasi çalışmanın içinde olmak istemiyor. O zaman bir partiden aday olmasın bağımsız aday olsun.

Yorumu oyla      13      5  
Kemal akpınar 4 Nisan 2017 Salı 00:25

Aziz başkan doğru yapıyor. Sağcılardan farkımız bu. Devlet imkanlarını kendi siyasi amacımız için kullanmayız.o halkın parası halkın başkanı evet vereninde başkanı.Bizi farklı kılan bu. Devrimci gençlik banka soydu Ama cebindeki üç beş kuruşla peynir ekmek yedi o paraya dokunmadı.Devrimci ahlak bizde önce gelir.

Yorumu oyla      11      7  
sak 3 Nisan 2017 Pazartesi 21:56

Aziz Kocaoğlu çok başarılısınız,çok dürüstsünüz.Ancak hayır çalışmasında hayal kırıklığısınız.Belediye ile ilgili çalışmalarınızda tarafsızsınız öylede devam edin.Fakat hayır çalışması yapmanıza engel değil.Bir İzmirli,Karşıyakalı olarak sizi sadece bu konuda kınıyorum.

Yorumu oyla      13      5  
MEHMET ÇÖMEZ 3 Nisan 2017 Pazartesi 21:39

Sakin çalışkan VEDE dürüst başkan.KUTLARIM SİZİ.

Yorumu oyla      13      7  
Defne 3 Nisan 2017 Pazartesi 20:53

Hükümet ve Belediye el ele Körfez geçişi ve İnciraltı planıyla İzmir bir marka kent olacak inşallah. Emeği geçen herkese teşekkürler...

Yorumu oyla      11      7  
Metro 3 Nisan 2017 Pazartesi 19:12

Ankara ve İatanbul Belediyeleri metro konusunda havlu attılar.. Devlet yaptı... İzmirde bir km metro yaptı mı devlet.Konak Fahrettin Altay en zor metrou yatırımıydı o bile bitti.. Tranvay yatırımları bitiyor.. Dünyada arıtması %95 olan tek il İzmir.. İzmir ayağı kalktı.. ve İzmir halkı her şeyi biliyor... izmirde Hayır oyları %75i bulacak.

Yorumu oyla      14      7  
Uğur 3 Nisan 2017 Pazartesi 18:22

Belediye ve Hükümet el ele vererek Körfez geçişi İzmir'e kazandırılmalı. İnciraltı planı da yanında bonus olur hem istihdam hem katma değer yaratır, İzmir şahlanır.

Yorumu oyla      13      8  
3 Nisan 2017 Pazartesi 16:58

milyarları yöneten koskoca belediye kıyı düzenlemesi ile uğraşıyor ! Hayır dünya çapında bir proje yaparsın anlarım da alt tarafı bir bisiklet yolu yapılıyor, bir de taşlar değişiyor 😀😃☺ madem böyle bir şey yapılacak bırak ilçe belediyeleri yapsın da bir işe yarasınlar. metrolar öyle bekliyor. Narlıdere 2014' den beri temeli atılıyor. Geçmişi saymıyorum bile. Buca'da yıl olmuş 2017 daha proje çalışmaları geçen yıl başladı. Binali Yıldırım ne diyordu : haritada çizmişler, projesi yok diyordu. Cevap olarak projesi var deniyordu. Varsa bir daha mı yapılıyor ? Bornova Merkez hattı ne oldu ? Para var , kredi notumuz şu deneceğine, en büyük rakibin akp den metro bekleyeceğine çık ihaleye sen yap. Ne bekliyorsun ? Koskoca şehire 20 yılda 19 km metro yapıldı. Otogara bakanlık metro yapacak ama yapmıyorlar. 4,4 km. Çık ihaleye sen yap. 4,4 km metro nedir ! Belediye mi batacak ? Karşıyaka sahile tramvay yapacağına 20 yıllık otogara metro yap. Şehirde bir çok noktaya karayolu altgeçidi lazım ama yapılan iş bir elin parmağını geçmiyor. Geçenlerde bir çok proje açıklanmıştı ama ses seda yok. Zaman geçiyor , 2019 geliyor. 3 yılda yapılan bir tane altgeçit yok. Alsancak Tüneli öyle bekliyor ama Mithatpaşa yapılıyor. Hangisi öncelikli ?

Yorumu oyla      18      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Rektör'den Başkan Bakıcı’ya ziyaret
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Selçuk Belediye ...
Başkan Doğruer'den öğrencilerle buluşma
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in bir süre önce başlattığı lise ...
AK Partili Kalkan 2 ilçede yeni sistemi anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili referandum çalışmalarına Seferihisar ve Selçuk’ta devam etti.
 
Buca'da neşe dolu hafta sonu: Ot şenliği
Buca hafta sonunda neşeli mi neşeli bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Buca ...
Pınarbaşı'nda 'Pınar Kafe' şöleni
Son üç yılda Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Engelsiz Kafe, Diyet Kafe ve geçtiğimiz ...
Başkan Pekdaş'tan Kadifekalelilere müjde
İzmir’in tarihi semtlerinden Kadifekale’de yaşayan Tan Ailesi’nin evine ...
 
Yüzülebilir Körfez yolunda bir önemi adım daha
Büyükşehir Belediyesi, tarama işlemlerinde kullanılacak yeni gemi, boru ...
İzmir'de büyük dönüşüm başlıyor: Başbakan da katılacak
Ülkenin en büyük dönüşüm alanlarından biri olan Karabağlar'daki kentsel ...
Güzelbahçe’nin o projesine ÇEVKO ödülü
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), İzmir’de ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva