HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2017 Pazartesi - 20:23

Başkan Kocaoğlu AK Parti Grubu’nu bombaladı: Bir türlü siyaseti öğrenemediniz!

Meclis oturumunda AK Parti Grubu İZSU’nun çalışmaları ve ulaşım konularında eleştiriler sıraladı. Başkan Kocaoğlu verdiği toplu cevapta, “Siz ufak hesaplardan siyaset malzemesi çıkarmaya çalışın. Bu size hiçbir şey kazandırmaz. Afetle, çalışmayla siyaset olmaz. Bir türlü siyaseti öğrenemediniz” dedi

Başkan Kocaoğlu AK Parti Grubu’nu bombaladı: Bir türlü siyaseti öğrenemediniz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan İZSU’nun çalışmalarını eleştirdi. Doğan’ın ardından söz alan AK Partili Ali Kökoğuz ise kentte ulaşım sorunu olduğunu iddia ederek açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eleştirilere toplu cevap verdi.

GÜLÜNÇ BİR ŞEY Mİ ANLATIYORUM?
İZSU’nun çalışmalarında sıkıntı gördüğünü ifade ederek konuşmasına başlayan AK Partili Doğan, Başkan Kocaoğlu’nun güldüğünü görünce, “Sayın başkanım çok gülünç bir şey mi anlatıyorum?” dedi. Kocaoğlu bunun üzerine, “Sayın Doğan lütfen önünüzdeki kağıdı okuyun, biz de bilgilenelim” şeklinde konuştu. Doğan konuşmasına devam ederken, “İZSU’nun ilçe belediye başkanlarımızı düşürdüğü zor durum yaz aylarında alt yapı çalışmalarının da artmasıyla içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Kentimizin her ilçesi ve mahallesinde bu durumlarla karşılaşıyoruz. Bilgilendirmelerimiz kulak arkası edilmektedir. İZSU’nun çalışma yaptığı birçok alan çamur deryası olup vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Dere ıslahı, bakım ve temizlik faaliyetlerine de değinmek istiyorum. Meles’te her sene harcanan milyonlara karşın hiçbir faydasını görmediğimiz temizlik faaliyetleri dostlar alışverişte görünsün şeklinde mi oluyor? Meles’te ne oldu, bizi de bilgilendirir misiniz? Belediyecilik yapılıyor diyerek kentimiz kan ağlıyor. Gelecek aylarda algı operasyonlarında bunlar faklı gösterilecektir. İzmir’de dere yatakları temizlenmiyor. İZSU asli görevi olan dere yataklarının temizlenmesi konusunda sınıfta kalmıştır. Yüzülebilir körfez diyorsunuz da dereler temizlenmiyor” dedi.

SU AKIYOR İZSU BAKIYOR
Doğan ayrıca su arızları konusuna da değinirken, “Basit bir su arızasının dahi günlerce giderilmediğini görüyoruz. İzmir’in suyu göz göre göre heba oluyor. Etkin bir müdahale edilememektedir. İZSU’nun acziyeti midir yoksa imkansızlık durumu mu vardır?2017 yılında suyu tankerle dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hali acaba ne zaman son bulacaktır? Neden günlerce tamirat yapılamıyor? Son verilere göre kentin suyunun yüzde 30’u kayıp ve kaçak nedeniyle yok olmaktadır. Su akıyor İZSU bakıyor. Hal böyleyken İZSU’nun beceriksizliğinin faturasını niye halk ödemektedir? Yeni yıla girerken bir zamla karşılaşacak mıyız?” diye konuştu.

NE AÇIĞI VAR ABİ İZSU’NUN?
Doğan daha sonra, “Sıradan bir kurum haline gelen, tabela şirketine dönüşen İZSU 30 yıllık kurum ciddiyetinden yoksun yönetilmektedir. Tüm açıklarını zamla kapatır hale geldiniz. İZSU’nun başarısız bu yönetiminden yönetim kurulu başkanı olarak siz sorumlusunuz. Bu kötü gidişe dur demek sizin göreviniz” açıklamasını yapınca Başkan Kocaoğlu bu kez, “Ne açığı var abi İZSU’nun?” dedi.

TELEFERİĞİM VAR… SİZİN LÜKS MAKAM ARACINIZ VAR!
AK Partili Kökoğuz ise kentin ulaşımıyla ilgili konuşurken, “İzmir’in felç ve kangren olan ulaşım sorununa değinmek istiyorum. Bu sorun gün geçtikçe büyümektedir. İnsanlarımız trafikte saatlerce zaman kaybediyor” dedi. Başkan Kocaoğlu, “Benim evimden belediyeye teleferiğim var. Onunla geliyorum. Sanki farklı dünyada yaşıyoruz” diyerek göndermede bulundu. Bunun üzerine Kökoğuz ise, “Sizin lüks bir makam aracınız var” dedi.

Kökoğuz ayrıca öneri ve şikayetleri dile getirirken, “Sizden bir ricam olacak; gecekondu bölgelerine sık seferler düzenleyiniz. Karşıyaka tramvayından vatandaş şikayetçi. Vatandaşlarımız genelde yaşlı engelli ve öğrenci çocuklar. Meskun bölgelerden 200-300 metre uzaktan gidiyor. Arada yol var. Bu tramvay 25 yıl sonrası için ön görülmüşse lütfen araya bir sefer mi koyacaksınız taksi dolmuşları tekrar mı çalıştıracaksınız bir şey yapın” diye konuştu. Kocaoğlu, “Tamam karşıdan karşıya geçilsin diye taksi dolmuş koyarız, anladım ben seni” açıklamasını yaptı.

ELEŞTİRİLERE TOPLU CEVAP
Başkan Kocaoğlu oturumun sonunda söz alarak eleştirilere toplu cevap verdi. Kocaoğlu, “İZSU’da bir çalışma yaptık. Tahsil edilen faturanın İZSU mu ilçe belediyesi mi büyükşehir belediyesi mi alıyor dökümünü yapacağız. Bu şekilde bulduk çaresini. Dere ıslahı konusunda çok yoğun çalışmalarımız olduğunu biliyoruz. Fetrek Çayı’nda 300 metre dere ıslahı 3 senedir yapılıyor. O da tamamen gösteri olsun diye yapılıyor. Meles, Manda Çayı ve Arap Deresi’ne geldiğiniz zaman buradaki çalışmaları biteviye aralıksız her mevsim yapılacak. Dereyi suyu durduramıyoruz ve oraya atılan organik maddeler var. Maalesef vatandaşımız bu 3 deremizi çöp deposu olarak kullanıyor. Dolayısıyla her sene topluyoruz ilaçlıyor ve temizliğe devam ediyoruz. Derelerden pislik denize akmıyor. Bu da kötü kullanımdan kaynaklanıyor. Derelerimiz kanalizasyon doluydu biz göreve geldiğimizde. Akıyordu. Hepsi temizlendi. Daha eksiğimiz yok mu var. Çalışıyoruz. Hiçbir şey söylemeyin. Rakamlarla konuşun. İzmir ne kadar arıtma yapıyor? Denize, dereye arıtılmış su veriyor. Diğer illerimiz ne kadar veriyor? İnsaf dinin yarısıdır. Rakamlar kıyas kabul eder, boş laf değil. Dereler ıslah edilmiyor! Çevre yatırımları hangi ilde ne kadar yapılıyor, önemli olan budur. Bir daha söyleyeyim. Denize pislik akmıyor. Aklınızda kalsın. Çünkü bütün sular arıtmadan geçiyor. İhtiyaç olan yerlerde tankerle su her zaman verilebilir. Kuyu kurur yağış olmaz olur. Su arızalarda bir artış söz konusu. Onun da gerekçesini söyleyeyim. 110 bin hektardan 1 milyon 200 bin hektara geçerken diğer bölgelerimizde su kanalizasyon dere ıslahı konusunda çok problemli yerler devraldık. Öncelik sıralamasını oralara verdik. Merkezde idare ediyoruz diye 19 ilçede çalışmalara hız verdik” dedi.

BİR TÜRLÜ SİYASETİ ÖĞRENEMEDİNİZ!
AK Parti Grubu’nu eleştiren Kocaoğlu, “Bir metrekare sökülen taşın üzerine 8 metre uzunluğunda pankart asıp büyükşehir belediyesini ilçesine şikayet eden belediye başkanı o pankarta harcadığı emek ve parayla o bir metrekareyi onarırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerine hiç ayrım yapmadan ne kadar ihtiyacını karşıladı? Onu oraya asmak beni küçültmez. Beni utandırmıyor. Böyle şey olur mu ya? Biz neyiz? Benim ilçe belediye başkanım ne? Büyükşehir belediye başkanım ne? Bu çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Alt yapı çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Niye? Senin ihtiyacın karşılansın diye. Sevineceğine bu tozu İzmir Büyükşehir Belediyesi yapıyor demekle siyaset olmaz. Afetle siyaset olmaz. Çalışmayla siyaset olmaz. Bir türlü siyaseti öğrenemediniz. Siyaset insana, memlekete hizmet için yapılır. Kuyu kazmak için yapılmaz. Bunu bir türlü öğrenemediniz. Siyaseti öğrenmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

SİZ UFAK HESAPLARDAN SİYASET MALZEMESİ ÇIKARMAYA ÇALIŞIN!
Kocaoğlu’nun bu açıklamasına AK Partili sıralardan tepkiler geldi. Grup Başkanvekili Doğan ayağa kalkarak Kocaoğlu’na, “İlçelerde o çalışmaları yapıyorsanız tamamlamak zorundasınız” dedi. Kocaoğlu, “Sayın doğan şov yapma otur” diye konuştu. Doğan, “Şovu siz yapıyorsunuz” cevabını verdi. Başkan Kocaoğlu açıklamalarına devam ederken, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 30-31-32 arasında su kaybı olduğunu her yıl açıklıyor. Su kaybı hesabı olmayan büyükşehirleri ne yapacağız?” dedi. AK Partili Doğan, “12 yıldır aynı rakam var” açıklamasını yapınca Kocaoğlu, “Hayır efendim. Biz bu kentte yüzde 63 su kaçağı olduğu dönemi de biliyoruz. Yönetimi eleştirebilirsiniz. Siz ufak hesaplardan siyaset malzemesi çıkarmaya çalışın. Bu size hiçbir şey kazandırmaz. Ben sizin iyiliğiniz için söylüyorum” dedi. Bu kez Doğan, “Kentin iyiliği için şikayetleri gündeme getirmek yanlış mı? Yeni yıla zamla mı girilecek” sorularını yöneltti. Kocaoğlu, “Enflasyon oranında zam yapılacaktır. Kaçınılmazdır. MTV’yi yüzde 40 gösterip sonra yüzde 10 yapmakla iki ileri bir geri yapmakla olmuyor. Konuşacak arkadaş önce kendine bakacak” diye konuştu. AK Partili sıralardan, “Burada kenti konuşuyoruz” cevabı gelince Kocaoğlu bu sefer, “Ben kenti de Türkiye’yi de konuşurum” ifadelerini kullandı.  

 
Azmin zaferi... Ampute Milli Takımı şampiyon oldu
 
Manisa'da trajik ölüm: Perde takarken...
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 10 Ekim 2017 Salı 18:42

Egekent evka 3 metrosu diye temcit pilavı gibi aynı şeyi yazan yorumcu herhalde evka 3 te tanıdıkların var gelip gittiğin. Yoksa bu kadar saçma ve olmayacak istekte bulunmazdın.

Yorumu oyla      11      5  
Ercan 10 Ekim 2017 Salı 12:30

Bir yorumcu arkads demiş ki izmirliler uyumaya devam etsin.Bir izmirli olarak çok güldüm Sanırım farkında olmadan kendi ve kendi gibilerini tarif etmiş .Bir km bile metro yapılmaya layık görülmeyen bu şehrin sakinleri neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor.Keske bizim farkında olduğumuzun yüzde birinin farkına varsanız senin ve senin gibi dusunenler

Yorumu oyla      11      5  
BUCALI 10 Ekim 2017 Salı 11:37

Adamlar İzsu konusunda haklı sadece para almasını biliyorlar ama hizmet yok bir ton adam doluşmuşlar oraya tüm izmirde arızalara 2 ekip bakıyor onlarda yetişemiyor bu şekilde olmaz ama tabi nasıl olsa izmir çantada keklik,dibimizdeki manisa çöp sorununu çözdü biz hala yer bulamıyoruz değilki arıtma tesisi kuralım sadece şikayet dinliyoruz sürekli mağduru oyanayan bir belediye başkanı yeter artık bıktık Meral Akşener iyi bir aday koyarsa İzmire artık bunlardan kurtulma zamanı geldi yoksa çok geç olacak..

Yorumu oyla      13      7  
Mustafa Can 10 Ekim 2017 Salı 11:25

Ah trollerim benim, Akp ile ilgili olumsuz hiç bir haberin altında sizi göremiyorum, büyükşehir belediyesi söz konusu olduğunda nasıl da yuvalarınızdan çıkıyorsunuz !

Yorumu oyla      12      6  
Mutlu Son!! 10 Ekim 2017 Salı 09:27

Melih GÖKÇEK bile Başkanlıktan alınırken artık senin koltuk derdin kalmamış olmalı. İzmirli için mutlu gelecek yakın inşallah.

Yorumu oyla      16      7  
10 Ekim 2017 Salı 08:49

Aziz Başkan, bak 29.06.2014'te uygulamaya koyduğun aktarma sistemi çöktü. Özellikle kuzeyin en büyüğü Egekent mağdur oldu. Hiçbir yere gidemiyoruz. Aktara aktara daha önce yarım saatte gittiğimiz yere eziyetle bir birbuçuk saatte gidiyoruz. Gelin dönün bu yanlıştan. Bir an önce Egekent-BornovaEvka3 metrosunu yapınız. Trafik felç.

Yorumu oyla      17      11  
efe 10 Ekim 2017 Salı 06:20

Eskiden belediyede çalışıp sonra işini şükürler olsun ki kurabilmiş eski bir ibb işçisi olarak öncelikle başkanın işçisine saygısı yok çalışan başkanın tutumları yüzünden aidyet duygusu oluşmuyo mesela 15 senedir Aziz Başkan saraydaki katları dolaşmamıştır 5 senedir ibb çalışıp başkanı hiç görmeyen personel var yada personelin başkanım bu iş erken bitsin grev olaylarına girmeyelim aşağıda hep birlikte davul çalıp halay çekelim demesine rağmen orta yolu bulmayıp siz beni grevle tehdit edemessiniz elinizden geleni yapın diye bağırıyor ne işçisini ne izmir halkını düşünmeyip sonra grev olunca sanki bu işin hukuki süreçlerini bilmiyormuş o grev olacağını o sabah duymuş gibi basından yanlış oranla işçisini izmir halkının önüne atyor biraz uzattım ama başkan uzakdoğu ülkesi gibi dışarda biton işsiz var kafasında 15 senedir kadrosunu oturtamayan bir başkandır ne yazık ki

Yorumu oyla      20      10  
Bülent ışık 10 Ekim 2017 Salı 00:39

Ankara otogar-Esenboğa havaalanı arası 32 kilometre otobüs ile 11 lira.Aliağa-Adnan menderes havaalanı arası 80 kilometre İzban ile 2.60 lira.En ucuz ulaşım Izmir'de.

Yorumu oyla      16      10  
10 Ekim 2017 Salı 00:31

akp yi hiç sevmem. Ama adamların siyaseti gercekten iyi. İzmirde iyi muhalefet yapıyorlar. Çogu konuda da haklılar. Kocaoglu izmirde tayyip gibi oldu. Ben dedim oldu mantıgı izmire kaybettiriyor. Binali 2 ayda 1 izmire geliyor. Kocaoglu hiç söyledimi izmirin metrolarını neden onaylamıyorsunuz. Çöp tesisi yapamıyorum bi el atın dedimi ? Sonra kalkıp hükümet birsey yapmıyor diyo. Sen istemiyorsun ki. Onlar zaten sen istemeden yapmaz, muhalif sehir burası. İzmir tek adam rejimine döndü izmir. Kocaoglu basarısız ve çok yıprandı. Eskişehir ufak birsehir ama avrupa kenti gibi. İzmir büyük bir kent ama bunu kullanamıyor. chp de köklü değişimler şart. Yoksa izmirli artık değişim istiyor. Yeni partilerin kuruldugu bugunlerde chp nin kalesinde ters rüzgarlar esmeye basladı.

Yorumu oyla      16      9  
Chp seçmeni 9 Ekim 2017 Pazartesi 20:55

Sayın Kocaoğlu ben bir chp üye olarak İZSU konusunda malasef katılıyorum.İZSU çalışanlarını bir denetleyin özellikle Karşıyaka izsu sayaç okuma gelen adam işi bırakmış 3 ay gelmemiş sonra emekli adama toplu fatura çıkarıyor niye diye sorduğunda fırça yiyorsun.Onu için başkan İzsu için acil bir yönetim getirin sadece kahve çay içerek günlerini dolduruyorlar

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da aşure şenliği
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Uzundere Cemevinde düzenlenen ...
Buca'da Çim konserleri eğlendirmeye devam ediyor
Buca Belediyesi’nin genç müzik gruplarını kent sakinleriyle buluşturduğu ...
Akpınar velilerle buluştu: Eğitimde Atatürk modeli!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, iki bine yakın öğrencinin ...
 
Bornova’da Balkan Halk Dansları coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Balkan Halk Dansları Festivali ...
Eflatun Nuri çizerleri bekliyor
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde düzenlenen ...
Başkan Uğurlu'dan adrese teslim ruhsat
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçede yeni iş yeri açan esnaflara ...
 
Geri sayım başladı... İzmir'de hasretin iki yakasını buluşturacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Kasaplar Meydanı’nda restore ettiği ...
Bornova'nın 2018 yılı bütçesi belli oldu: Aslan payı...
Bornova Belediyesi’nin  2018  yılı bütçesi 350 milyon lira olarak Belediye ...
Karşıyaka'da 'neşeli patiler'
Karşıyaka Belediyesi tarafından sokak hayvanları ve sahiplendirme konusunda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva