HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2014 Pazartesi - 14:15

Başkan Arslan açıkladı: Çiğli’de dudak uçuklatan borç!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediyenin mali yapısının felaket olduğunu söyledi. Arslan, “Yaptığımız çalışmalara göre şu anda 250 milyon TL’ye yakın borç var. İşe gelmeyen birçok kişi bulunuyor. Tespitlere başladık işten çıkartacağız. Adamları önce işa alıp sonra çıkartmışlar. Yüklü de tazminat vermişler. Bu sistem ile milyonlar gitmiş” dedi.

Başkan Arslan açıkladı: Çiğli’de dudak uçuklatan borç!

EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından belediye başkanları oturdukları koltuklarda mali krizlerle boğuşurken İzmir’in en sorunlu ilçesi Çiğli’den açıklama geldi. Seçim öncesi işçi eylemleri ve şirket krizi ile gündeme gelen Çiğli’nin yeni Belediye Başkanı Hasan Arslan adeta ‘enkaz’ olan mali durumu anlattı. Radyo Pause’de yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programına konuk olan Arslan, belediyenin şirketi Kafe-San ile birlikte 250 milyon TL’ye yakın borcu olduğunu ifade etti.



Belediyede sıkı tasarruf tedbirleri uyguladığını ifade eden Arslan, ilk iş olarak tüm müdürlerin altındaki makam araçlarını çektiğini söyledi. Arslan, “Kimse ‘gezeceğim, tozacağım’ diyemez. Personel araç ile evine gitmez. Metro ve otobüs imkanlarını kullanacaklar. İşçilerin maaş alamadığı yerlerde bunlar lükstür. Göreve geldiğimde birim müdürlerine ‘bana işçi raporu getirin’ dedim. Kim çalışıyor, çalışmıyor, işe gelmeden maaş alıyor öğrenmek istedim. Bir baktık ki hiç alakası olmayanlara mesailer ödenmiş. Çalışmadığı halde bu ödemeleri yapmışlar. Birilerine yaranmak için fazla mesai ödemişler. Bu dönemde bankamatik memurlarını da tespit ediyoruz. Zaten seçim döneminde de ‘var’ demişlerdi. İhtarımızı çekeceğiz, süre tanıyacağız. Eğer işe gelmezse işten atacağız. Kimse çalışmadan işe gelmeden para alamaz. Ben işadamıyım. Eğer kendi işimde de olsa bunu yapardım. Burası halkın vergileriyle çalışan bir kurumdur. Başkanlık harcamalarında da kısıtlama yapacağız. Etkinlik ve konserlerin sayısı azaltılacak. Sosyal ve kültürel belediyecilik yapmayı isteriz ama önce düze çıkmamız gerekiyor. Şu anda bana gelen son bilgilere göre belediyenin 150 ile 250 milyon TL arasında bir borcu görünüyor. Bu rakam çok yüksek... Yılların birikmiş borçları var. Yapacağımız değerlendirmeler sonrası gerçek borç rakamını bulacağız” dedi.

EN KISA ZAMANDA ÖDENECEK
Başkan Arslan, uzun süre eylem yapan işçilere de müjdeyi kısa zamanda vereceklerini söyledi. Arslan, “Yeni gelir kalemleri üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Belediyenin alacaklarının tahsil edilmemiş olduğunu gördük. Reklam, emlak, çevre ve temizlik vergileri toplanmamış. Şimdiye kadar alacağımız 10 milyon TL var. Birileri alacağı için bizi hacze veriyor ama biz alacağımız için bir işlem yapmamışız. Böyle olmaz. İşçi kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Seçimlerden önce söz verdik. Aziz başkanımız da vaadini yerine getirdi. Ne yazık ki Büyükşehir’e vereceğimiz arazinin üzerinde şerh olduğu ortaya çıktı.  SGK, araziye alacağına karşılık haciz gibi ipotek koymuş.  Yeni çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşçilerimizin hakkını yemeyeceğiz. Emek en yüce değerdir. Biz belediye meclisinde karar alarak 7 milyon TL kredi çekeceğiz. Bu yetmez ama sorunu halletmemize neden olacak. Ayrıca işçilerimizin maaşlarını ödeyebilmek için arsa konusunda çalışıyoruz. Yeni, temiz arsa bulup Büyükşehir'e vereceğiz. Yıllardır gelen sorun Hasan Arslan’ın birden çözeceği iş değildir. Ama bizim irademiz, inancımız var. Bunu yapacağız. Bir esnaf belediyeye malzeme veriyor parasını alamayınca haciz işlemi yapıyor. Bu olacak iş değil. Belediyenin itibarı kaybolmuş. Benim dönemimde belediye itibar kazanacak” diye konuştu.



SALLA BAŞI AL MAAŞI’ DÖNEMİ YOK
Belediyede çalışan işçilere ve personele de seslenen Arslan, işe geliş gidiş saatlerine uyulmasını istedi. Arslan, “Lütfen işçi kardeşlerimiz işe zamanında gelip çıksınlar. Gelmemezlik yapmasınlar. Eski alışkanlıkları bıraksınlar. Üretim kutsaldır. Bir kişi kürekle toprak atıyorsa halk adına yapıyordur. Çiğli halkına sahip çıksınlar. Ama buna uymayan, işi aksatan olursa ihtarlar yaparız. İhtar sonrası yine aynı durum devam ederse acımayız işine son veririz. Zaten belediyede işe çok fazla insanlar alınmış. Eğer bu elemanlar üretkenlik konusunda kıyıda köşede durup kaçamak yapıyorlarsa benim açımdan affedilir hiçbir yanı yoktur. Meselenin takipçisi olacağım. Zaten şimdiden izlemeye başladım. Çıkıp ‘benim işim yok’ diyen birim amirine gitsin ‘bana iş ver’ desin. Herkes iş yapacak. İşe gelmeyenlere uyarıda bulunduk. İhtar ikaz yapacağız. Yerine gelmezse çıkartacağım. Kimse ‘ben kolay iş bulayım’ demesin. Sallayayım başımı alayım maaşı mantığı yok. Bu durum bana zul gelir. İşçilerin maaşlarının ödenmesi için gösterilen arazide şerh çıktı. Belediye başkanı meseleyi takip etmeyebilir ama yetkililer bunu bilmeliydi. Göreve geldiğimde onları zaten uyardım.  Bu işi zaten affetmiyorum. Bunu ihmal edenler benim gözlemimim altında. Eski belediye başkanı ile ilgili bir sorun varsa gerekeni yaparız. Bizim duyarsız kalmamız söz konusu değildir. Beni Çiğli çok iyi tanıyor. Disiplinli, çalışkan, dürüst bir insanım. Çiğli’de 35 yıldır iş yapıyorum. Bir tane çekim geri dönmedi. Borç takmadım, esnaf beni bilir. Bunları kimsenin çıkarı için ayaklar altına almam, aldırmam” dedi.

ÖNCE İŞ SONRA TAZMİNAT
Arslan, belediyede geçen dönemlerde uygulanan bir sistemi de tespit ettiklerini anlattı. Belediyenin mali krize girmesine neden olan uygulamayı gördüğünde çok şaşırdığını ifade eden Arslan, “Belediyede birilerini işe almışlar.  Bir süre çalıştırdıktan sonra onları işten çıkartmışlar. Bana göre hülle yolu ile işten çıkartmışlar. Bu kişilere belediye aleyhine dava açtırıp tazminat hakkı kazandırmışlar. Sonra da o isimlere belediye olarak yüklü tazminatlar ödemişler. Hukukun arkasından dolanarak belediyeden paralar alınmış. Hatta bu kişiler daha sonra başka belediyelerde istihdam edilmiş. Oralarda yeni işlere girmişler. Belediyede böyle bir sistem işletilmiş.  Bu arkadaşlar bize gelecekler ve işin içinden çıkacağız. Burası yağma hasanın böreği değil. Belediyecilik böyle yapılmaz. Halkın parası çarçur edilmez. Harcanan paralar 500 bin TL’yi, milyonları buluyor. Özel sözleşmeler yaparak paralar birilerine verilmiş. Birilerine çıkar sağlamışlar. Yaptıkları çok ayıp... Onları kınıyorum. Zaten dosyaları önüme getirdiklerinde fıttırdım. Ayrıca bana ‘çok zor durumdayım’ diyen çok kişi geliyor. İşsizlikle ilgili yoğun talep alıyorum. İnsanları belediyede işe alamam. Belediyeyi düze çıkartıp sosyal tesisleri arttırsak işsizleri ancak öyle istihdam ederiz” diye konuştu.

ESNAFA UYARI
Başkan Arslan, Çiğli’de otopark sorununun olduğunu ifade ederken esnafın da işgali nedeniyle kaldırımların halk tarafından kullanılamadığını söyledi. Arslan, “Yollarda trafik sorunu var. Belediyemiz zabıtası çalışmaya başladı. Çift taraflı parklar yapılıyor. Emniyetin bize destek vermesi gerekir. Vatandaş tali yollara araçlarını park etsin. İnsanlar oturdukları yere araçları koymak istiyor.  Esnaf ayrıca her yeri işgal ediyor.  İlçede esnafa da düzenleme getirilecek. Anadolu Caddesi’nin üzerindeki esnaf raf bile koyamayacak. İç bölgedeki esnaf raf sistemi ile ürünü teşhir edebilecek. Esnaf ‘dışarıya sergi açmadan kazanamıyoruz’ diyor. Böyle şey olmaz.  Ayakkabı satıyorsan tüm numaraları kaldırıma koymana gerek yok. Bir modeli ve numarayı koy zaten ne sattığın bellidir. Bugünden itibaren uyarılarımızı dinlemeyene ceza keseceğiz. Biz halkın çıkarlarını da korumak zorundayız” dedi. Arslan, esnaf odalarını da göreve çağırdı.

ÇÖP KALKACAK!
Arslan, Çiğli’nin en önemli sorunlarından biri olan Harmandalı’ndaki çöp tesisinin kapatılacağını söyledi. Arslan, “AKP yeni katı atık bertaraf tesisini engelledi. Yamanlar’daki projeyi destekliyorum. AKP bunu engelledi lehine bir gelişme oldu mu? Sonuçta her gün eylem yaptılar ama kazanan CHP oldu. AKP’nin belediye başkan adayı çöp üzerinden siyaset yaptı. Halk bunun bilincindedir. Sandık sonuçları da zaten gösterdi. Mevcut tesisler kapatılacak ve önlemleri alınacak. Harmandalı’nın yeni dönemde çehresi değişecek.  Aziz başkan ile konuyu görüştük. Bir sorun kalmıyor” dedi. Arslan, Harmandalı’nda birçok eksiğin en kısa sürede giderileceğini de sözlerine ekledi.

GÖREVDEN ALIRIM
Çiğli’de bundan sonra belediyenin ‘benim işim değil’ sözünü söylemeyeceğini ifade eden Arslan, halkın istediği her şeyi Büyükşehir’den talep edeceklerini söyledi. Arslan, “Bana şikayet geldi. Esnafın önünden geçen dere çöp dolmuş, kokuyor. Temizlik işleri müdürüne talimat verdik bana ‘dere temizliği bizim kapsamımızda değil’ dedi.  İyi de halkın lehinde olanı istiyoruz. Büyükşehir’in görevidir diyerek konuyu savsaklayamayız. Ekibi kurdu ve boş otaracağına o işi yaptı. Belediyede bir müdür ‘benim işim değil, Büyükşehir’in işi dediği halkı ilgilendiren bir meseleyi yapmazsa hemen görev yerini değiştiririm. Onu görevden alırım. Bir kusur istemiyorum. Müdürü de personeli de çalışacak. Fazla çalışan zaten mesaisini alacak.  Büyükşehir’in sorunu benim, benim sorunum da Büyükşehir’in sorunudur” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chpli 16 Nisan 2014 Çarşamba 00:06

Hasan Arslana bir sorarmısınız bu anlaşmalı işe giren ve anlaşmalı işten çıkıpta tazminat alanarkadaşlar kim, şimdi orada hakkıyla yıllarca çalışıpta diğer belediye başkanları tarafından haksızca çıkartılan işçiler de var neden bunlarla ilgili de konuşmuyor, ayrıca evet cafesanın başındakilerden birisi çok hemde çok yakın akrabasıydı bu bir, duyumlarımıza göre bu kişiler belediyeden ayrılırken yüksek tazminat almışlar bu iki, ayrıca haksız yere işten çıkartılan işçiler belediyenin kendilerini işe iade davalarında iş başı yaptırılmadıkları için tabiki başka belediyelere girip çalışmak zorunda kalmışlardır kimse kimsenin keyfini bekleyemezherkes iş peşinde aş peşinde.kusura bakmayın hasan arslan size birileri birşeyler anlatmış siz bunu anladığım kadarıyla geneline anlamışsınız oradan çıkartılıpta hala mahkemeleri süren birçok arkadaş tanıyorum hepside alınlarının teriyle çalışıyorlardı önce bunu bir bilin, sonrada cafesanı kimler batırdıysa giidip hesap sorun işçilerle uğraşacağınıza önce yakın akrabanıza bir hesap sorun sonuçta o kişide cafesanda yetkiliydi sonra tazminatını alıp ayrıldı ..önce siz bir hesap sorun da sonra konuyla ilgili biz çiğli halkınada bir cevap verin,,,hasan bey lütfen olayları önce iyice bir araştırın hangi işçi ne sebeple işten çıkartılmış diye sonra basına demeç verin, ben olsam önce metin solak ve adamlarını bir çağurır kime neborcumuz kimden ne alacağımız var diye bir sorar hesapları detaylı inceletir varsa bir yanlışlık sonra basınla bazı şeyleri paylaşırdım dün bir bugün iki herşeyide şimdiden insanların ağızlarına düşürmezdim.hasan bey birde şunu merak ediyorum bu haksız yere işten çıkartılıpta davaları kazandıkları halde yıllardır süründürülen paraları ödenmeyen işçilerin paralarını ödemeyi düşünüyormusunuz yok bende vermem sürünmeye devammı etsinler diyeceksiniz yada mahkeme kararıyla daha öncede yaşadığımız gibi icra yoluyla mı alsınlar bu konu hakkında da bilgi verirmisiniz..ayrıca geldiğiniz günden beri yaptığınız kısıtlamalarada katıldığımı belirtmek isterim..

Yorumu oyla      14      5  
MUSTAFA 15 Nisan 2014 Salı 13:02

ENSARİ BULUT VE METİN SOLAK DÖNEMİNDE İŞTEN ÇIKARTILAN VE KAZANDIKLARI HALDE NE İŞE GERİ ALINAN NE DE TAZMİNATLARI ÖDENEN BİRÇOK İŞÇİ ARKADAŞLAR VAR ŞİMDİ BUNLAR İLK ÇIKARILDIKLARINDA FARZEDELEM 20.000 TL ALACAKLARDI AMA 3-4 YILDIR DAVALARI SÜRÜYOR BUNLARA FAİZ İŞLEYECEK OLDUMU PARALAR 40-50.000 EEE ARADA Kİ FARK BELEDİYENİN ZARARI DEĞİLMİ SORUYORUM SİZE BUNUN HESABINI KİM VERECEK AYRICA CAFESANIN BAŞINDA KİMLER VARDI BUNU HASAN ARSLANDA ÇOK İYİ BİLİYOR BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA BİR TANESİ DE KENDİSİNİN YAKIN AKRABASI DEĞİLMİYDİ ÖNCE KENDİ AKRABASINA BİR SORSUN BAKALIM BU PARALARI BU KADAR BATIRACAK NE YAPTILAR..YANLIŞ ANLAŞILMASIN SAKIN BEN KİMSEYİ İTHAM ETMEK İÇİN SÖYLEMİYORUM YALNIZCA O KİŞİLERİN DE İFADELERİNE BAŞVURMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.AYRICA İŞTEN ÇIKARTILAN ARKADAŞLARIN TAZMİNATLARINI ÖDEMEYİ DÜŞÜNÜYORMU BU GEÇEN 3-4 YIL BOYUNCA BU İNSANLAR NE YAPTI NE YEDİ NE İÇTİ ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA NASIL BAKTI BUNLARLA BİR GÖRÜŞME YAPACAK MI BUNLARIN DA CEVABINI BEKLİYORUZ..ŞUNU DA SÖYLEMEM GEREKİR Kİ EVET GÖREVİNE GELDİĞİ GÜNDEN BERİ LÜZUMSUZ HARCAMALARI KISITLADIĞI İÇİN KENDİSİNİ DE TEBRİK EDERİM..UMARIM ÇALIŞMALARI BU ŞEKİL DE DEVAM EDER..HASAN BEY KÜSKÜNLÜKLERİN OLMADIĞI,BARIŞ İÇİNDE YAŞAYABİLECEĞİMİZ BİR ÇİĞLİ OLMASI ÜMİDİYLE SİZE YENİ GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLİYORUM..LÜTFEN ÇİĞLİ BELEDİYESİNİ BU KADAR BORCA SOKAN HERKESTEN HESAP SORUN..

Yorumu oyla      16      5  
TC misafir 15 Nisan 2014 Salı 09:46

Bankamatik memuru hadisesi sadece chpli olan belediyelerde demek saçmalıktır. Çünkü tüm partilerin belediyelerinde aynı durum mevcuttur. Bu memleket yedek müdür diye çalıştığı yere uğramadan maaş alanları da gördü siz hala neyin "o partisi bu partisi" muhabbetini yapıyorsunuz?

Yorumu oyla      13      5  
Bayraklılı 15 Nisan 2014 Salı 09:21

Zihniyet her yerde aynı. Yok farkları birbirlerinden. Uzaylılarmı yönetti bunca zaman Çiğli Belediyesini. Siz Bayraklı'ya da bakın benzer olaylar orada da var.

Yorumu oyla      12      5  
15 Nisan 2014 Salı 08:16

Butun izmir belediyelerin de bankamatik memuru dolu hani bilmiyordum falan hikaye ben evdeki vatandaş biliyorum, diğer belediye Bşk ları niye susuyo onlardada dolu ve birakin herseyi chpli belediyelerin genelinde var bu sorun

Yorumu oyla      15      7  
SALİH ERKEK 15 Nisan 2014 Salı 03:01

HASAN BAŞKAN'NIN BU İLK İCRAATINI ÇOK BEĞENDİM BANKAMATİK PERSOLENE EL KOYMASI MÜKEMMEL DARISI DİĞER BELEDİYE BAŞKANLARINA HER KİM EVİNDE OTURUYOR AY BAŞI GELDİĞİNDE BANKA MATİK'TEN MAAŞINI ALIYORSA O ALDIĞI MAAŞIN FAİZİYLE BELEDİYEYE GERİ ÖDEMESİNİN ÇALIŞMALARINI TÜM BAŞKANLARDAN İZMİR HALKI ADINA TALEP EDİYORUM BU KONUYLA İLGİLİ HASAN BAŞKANLA EN KISSA ZAMANDA GÖRÜŞECEĞİM...!!!

Yorumu oyla      18      5  
sinan yılmaz 14 Nisan 2014 Pazartesi 22:35

belediye başkanı,önce belediyeye işe almışlar sonra çıkarmışlar derken kimi suçlıyor.işten çıkarılan birçok kişi ensari bulut döneminde olmuştur.kim ister işten çıkarılmayı.evet haksızlık vardı ve yargıtay'da bunu düzelterek işe iadeleri verdi.burada usulsüzlük belediye başkanlarından kaynaklanıyor,işçiden değil.metin solak zamanında yargıtay kararına uyup işe iadeleri alsaydı yada zamanında paralarını ödeseysi faiz işlemeyecekti.bu da onun hatası,işçinin değil.

Yorumu oyla      20      6  
Geranimo 14 Nisan 2014 Pazartesi 22:04

Bu açıklama diger belediyelere de örnek olmalı, çünkü aynı sorun diğer belediyeler için de geçerli. sayın başkana çiğli halkıolarak güveniyoruz, tanıdığımız kadarı ile de başaracağına inanıyoruz. Temiz referans, temiz gelecek demektir.

Yorumu oyla      14      5  
3544 14 Nisan 2014 Pazartesi 21:17

Başkanımızdan alt geçidin üstündeki yan yollarda araç park edilmesini ve yan yola girişi tıkayan Minibüslerin bilhassa Menemen minibüslerinin o yolu tıkamalarının önlenmesini istiyoruz.Alt geçidin yan yollarına park edilen araçlar ve orada minibüslerin yolcu beklemesi trafiği tıkıyor.

Yorumu oyla      14      5  
Nurullah COŞKUN 14 Nisan 2014 Pazartesi 20:22

Arkadaş zihniyet değişti mi ki izmir değişsin. Şu olanların binde biri akpli bir belediyede olsa devleti yıkma derdine düşer izmirin sayın laik demokrat ulusalcı halkı.

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan yakartop oynadı çoçuklara 'sokağa çıkın' dedi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk ...
Atatürk’ün Bergama’ya gelişinin 80. yılı coşkuyla kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu gezileri kapsamında 13 Nisan ...
Başkan Atila’dan ilk mecliste birlik beraberlik çağrısı
Bornova Belediyesi’nin 2014-2019 dönemi ilk belediye meclis toplantısına ...
 
Başkan Akpınar her muhtardan rapor istedi
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 30 Mart'ta göreve seçilen ...
İZSU’dan Buca’ya modern hizmet binası
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasını 2011 yılında hizmete açan ...
Başkan Piriştina’ya esnaf morali
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Onursal Başkanı ve ...
 
Çiğli’de kadınların günü: Arslan projelerini anlattı
Çiğlili kadınlar seçim sonrası bir araya geldikleri Çiğli Belediye Başkanı ...
Selvitopu düğmeye bastı: Kadro operasyonu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kadroya ilk operasyonu ...
Sema Pekdaş'tan Kaymakam Önal'a ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Ahmet Önal’ı makamında ziyaret etti.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva