HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2016 Salı - 15:23

Başkan Akpınar: Tersane kaldırılsın, yerine…

Egedesonsöz’e konuk olan ve gündemi değerlendiren Başkan Akpınar, tersanenin kaldırılması fikrine destek verdi. Başkan Akpınar, “AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin bir ifadesi oldu. Doğru bir karar... Orada bir marina ve kent meydanı olması şehre çok ciddi bir kazanç sağlar” dedi.

Başkan Akpınar: Tersane kaldırılsın, yerine…

EGEDESONSÖZ  - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım Egedesonsöz’ü ziyaret etti.



Sohbette ilçe ve ülke gündemini değerlendiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan önemli açıklamalar geldi.

Karşıyaka için büyük önem taşıyan tramvay projesi hakkında konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar otopark sorunu ve tersanenin taşınması tartışmalarına da değindi.

TEK KURUŞ BORCUMUZ YOK!
Başkan Akpınar, “Yerel seçimle başlayan hareketlilik hiç bitmedi. Bir sakinleşme olmadı. Belediyecilik halka hizmet etme yeridir. İnsanlar yerelde çok hizmet bekliyor. Biz de kıt imkanlardan dolayı zorlanıyoruz. Ne yazık ki yasalar da daha merkeziyetçi bir hal aldı. İşçi ve memur maaşlarını ödediğimiz zaman o ayı verimli geçirdiğimizi düşünüyoruz. Devlete bir kuruş borcumuz yok. Sürekli aflarla, ertelenen cezalarla çıkan yasalar ‘Acaba piyasaya değil devlete mi borcumuz olsaydı?’ noktasına getiriyor. Doğru olan kimseye borcunuzun olmaması… Özel firmalara ödemeler yapmakta zorluk yaşıyoruz. Türkiye’deki ekonomik durumla direk ilintili bir şey… Hala terör var, kurumsallaşamamış bir yapı var. Her gelen kendine göre bir yapıyı ortaya koyuyor. Türkiye 2002’den bu yana tek parti iktidarında bile kurumsallaşamadı. Koalisyon döneminde tamam ama şimdi de böyle. Her gelen bakan kendine göre bir sistem ortaya koyuyor. Yamalı bohça gibi bir devlet yönetimi oluyor. Bu işler kişinin kendine göre değil, oturan sisteme tuğla koyma şeklinde olur” dedi.

KENDİ İMKANLARIMLA ÇIKACAĞIM, ONA DA ENGEL VAR!
15 Temmuz süreci ve terör örgütlerine yönelik operasyonların yanı sıra belediyelere kayyum atanması ve yurt dışı yasakları konusunda da konuşan Başkan Akpınar, Türkiye’de normal bir süreç yaşanmıyor. 15 Temmuz’la beraber bu iyice artmaya başladı. Biz kendimizden eminiz ama eğer ki kendi içlerinde temizlenmesi gereken insanlar varsa bunları da temizlesinler. Yasaklar getirerek bizi de o işin içine dahil ederek bu iş olmaz. Belediye başkanlığı dönemimde, Avrupa diploması, şeref bayrağı, 12 yıldız şehir unvanı gibi ödülleri Avrupa Parlamentosu’ndan aldık. Kentimiz açısından önemli görüşmeler de yaptık. Her apartman bir öğrenciyi okutuyor, Karşıyaka’nın filizleri gibi projeyle Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden olan Kamu Yönetimleri Enstitüsü’nün, En iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü aldık. Yeni projelerle değerlendirmeler yapılıyor. Türkiye’deki bu siyasal belirsizlik ve istikrarsızlık bizim değerlendirilmemiz noktasında geride kalmamızı da tetikliyor. Yurtdışına bu konuyla ilgili çıkacağımız zaman tasarruf tedbirleri adı altında engelleniyor. En son ben Amerika’ya gitmek için meclisimden kararımı aldım. Bir hafta sonra İçişleri Bakanlığı’ndan yazı geldi. Biletimizi aldık, otel rezervasyonlarımızı yaptık. Bakanlık iznine tabi dediler. Benden bir hafta önce Ekvator’a giden arkadaşlarımız vardı. Onlarla ilgili hiçbir şey olmadı. Ben bir hafta sonra Amerika ziyaretine gideceğim zaman bir anda izin almayla karşı karşıya kaldım. Her şeyiniz hazır İçişleri Bakanlığı’ndan son güne kadar izin almak için bekledik. Bakanlık bana 5 gün izin verdi. ‘25 Ekim’de gidip 30 Ekim’de geri dön’ dedi. Yani ben 26’sında orada olacağım. 29’unda tekrar binip 30’unda burada olacağım. Böyle bir şey olmaz. Tasarruf tedbiriyse tamam tasarrufta bulunalım. Peki ben kendi imkanlarımla ailemle yurtdışına çıkacağım. Ona da engel var. Demek ki bu tasarruf tedbiri değil. Vatandaş olarak bile çıkamıyorsun.  Gerekçe olarak ne gösteriliyor bilemiyorum. Onlara sormak lazım…  Bu doğru değil” diye konuştu.

BEKLENTİNİN ÖTESİNDE BİR ÇALIŞMA VAR
Akpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı Tramvay Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunurken gelen eleştiriler için de konuştu. Akpınar, “Toplu ulaşımın ne kadar önemli olduğunu İZBAN’ın 8 günlük grevinde gördük. Toplu ulaşımı kullanmayanlar onun önemini bilmiyor ve eleştiriyor. Tramvay da çok önemli bir hizmet… Özellikle iki yakada birleşirse aktarma İZBAN transferi de sağlanırsa ciddi bir rahatlama olacak. Arabamızla çarşıya gitmeyeceğiz. Hızlı da ilerliyor. Beklentinin ötesinde bir çalışma var. Bu yılın sonunda da deneme seferleri başlayacak” diye konuştu. 

OTOPARKI ZORUNLU TUTUYORUZ
Karşıyaka’daki otopark sorununa ilişkin de konuşan Akpınar, “Elimizdeki imkanlar doğrultusunda otopark yapmaya gayret gösteriyoruz. Bostanlı’da bir alanımıza 100 araçlık bir otopark yaptık. Büyükşehir Belediyemizin iki tane otopark projesi var. Onlar devam ediyor. Sıkıntılı bir durum... Kent planlaması ne yazık ki otopark olmadan yapılmış. Bizim kent planlamamızda yer altında tamamen, bütün yerlerde, binalarda otoparkı zorunlu tutuyoruz” dedi.

TERSANE YERİNE MARİNA VE KENT MEYDANI…
Akpınar Tersane bölgesindeki askeri tesislerin kaldırılması için AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye destek verdiğini belirtti. Akpınar, “Tersanedeki askeri tesisler şehir içinden kaldırılıyor. 15 Temmuz’dan sonra böyle bir girişim oldu. Artık tersanenin de şehir içinden dışına çıkması gerekiyor. AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin bir ifadesi oldu. Ben de kendisine destek veriyorum. Doğru bir karar bu. Orada bir marina ve kent meydanı olması şehre çok ciddi bir kazanç sağlar” ifadelerini kullandı.

 
Flaş: Ünlü iş adamı için yakalama kararı
 
Maden faciasından bir acı haber daha!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezo 23 Kasım 2016 Çarşamba 10:47

İlk önce kesintisiz bisiklet yolunu yapsınlarda . tramway a da sıra gelir :)Bisiklet ile alsancak limanından bayraklıya geçene kadar hayatta kalma savaşı veriyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 23 Kasım 2016 Çarşamba 10:28

Tabii bir de en çağdaş ulaşım aracı olan tramvay hatlarının Bornova-Pınarbaşi-Buca-Gultepe-Karabaglar-eski izmir bolgelerine kadar derinlik katarak genişletilmesi hedeflenmeli,asıl o zaman gerçek bir ulaşım ağı kurulmuş olur.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 23 Kasım 2016 Çarşamba 09:55

Karsıyaka tramvayı da Halkapınar'a uzatılırsa o zaman Karsıyaka Mavisehir den Guzelyalı Fahrettin Altay a kadar kesintisiz tramvay sistemi yapılmıs olur ki hem şehre kalite katar hem de ulasımda ciddi rahatlık getirir hem de aynı oranda sehirdeki otobus sayısını azaltır . Mevcut hatlar bitince o da olacaktır diye umid ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
35 22 Kasım 2016 Salı 21:04

Çok mantıklı ve faydalı bir öneri

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 22 Kasım 2016 Salı 19:17

zaten bayraklıda tersane,Alsancakta yüklimanı ve sayısız konteyner parkının artık izmir içinde ne işi var anlamış değilim. Devlet çıkıpta bugün izmire 3milyar TL lik dönüşüm yatırımı yapsa . en az 30 sene İzmire ugramalarına gerek kalmaz.

Yorumu oyla      11      5  
22 Kasım 2016 Salı 15:40

Tersane kalkarsa tramvay halkapınar a kadar uzar, uzaması da lazım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla Belediyesi tarihi mirasına sahip çıkıyor
Urla Belediyesi, tarihi yapılarına sahip çıkmaya devam ediyor. Hemen hemen ...
Karşıyaka Tramvayı için son rötuş: O bulvar üzerinde…
Yılbaşından itibaren deneme seferlerine başlanması planlanan Karşıyaka ...
Kaçaklara son: İZSU 30 yıllık şebekeyi yeniliyor
İZSU Genel Müdürlüğü, Göksu-Sarıkız kuyularından kente su taşıyan isale ...
 
Emir Sultan’da tarihi dokunuş!
Büyükşehir Belediyesi, tarihi Emir Sultan Türbesi’ni baştan sona restore ...
Kadının sesi istismar ve şiddet karşı Bornova'da yankılandı
İzmirli kadınlar, “25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” öncesinde ...
İzmir’e KHK müjdesi: Belediye dershaneleri geri döndü!
Bir önceki KHK ile kapatılan dershanelerin önü ek maddeden belediye ibaresinin ...
 
Pazaryerindeki tahsis ücreti tartışması Büyükşehir Meclisi’ne taşındı!
Balçova’daki tahsis ücreti krizi Mecliste de gündeme geldi. AK Parti, ...
İzmir büyük ilçesinde 8 mahalle susuz kalacak!
Konak’ta Konak ilçesi Kılıç Reis Mahallesi, 249 Sokak ile 320/1 sokak ...
Balçova’daki pazaryeri krizinde söz Başkan’da: Rakamlarla konuştu!
Çalkaya süreci anlatıp rakamlarla konuşurken, tahsis ücretinin Balçova ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva