HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2021 Pazar - 18:45

Bakanlar ve AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine AK Parti'den tepki geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” demesi demokrasiye ve milli iradeye saygısızlıktır. Kılıçdaroğlu, milletimizin iradesine ve Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden meşru makama saldırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakanlar ve AK Parti den Kılıçdaroğlu na tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Kılıçdaroğlu'nun skandal sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımıza "sözde Cumhurbaşkanı" demesi demokrasiye ve milli iradeye saygısızlıktır. Kılıçdaroğlu, milletimizin iradesine ve Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden meşru makama saldırmaktadır. Girdiği her seçimi kaybetmiş Kılıçdaroğlu'nun, girdiği her seçimi kazanmış Cumhurbaşkanımıza demokrasiye ve hukuka aykırı şekilde hitap etmesi "Yassıada zihniyeti"nin göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız meşru ve demokratik seçimlerle seçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti'ni en yüksek düzeyde temsil eden meşru Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanımızdan "sözde Cumhurbaşkanı" diye bahseden kişi demokrasi düşmanı olduğunu itiraf etmiş olur.

Kılıçdaroğlu'nun seçimle işbaşına gelmiş Cumhurbaşkanlığı kabinesi ile 12 Eylül darbe rejimini mukayese etmesi ise milletimizle, demokrasiyle ve hukukla kavga etmektir. Kılıçdaroğlu bu sözleriyle "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ile kavga etmektedir.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: MİLLETİMİZ BU SÖZLERE HAK ETTİĞİ CEVABI SANDIKTA VERECEKTİR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı "sözde cumhurbaşkanı" ifadesi nedeniyle tepki gösterdi.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD'deki seçim sonuçlarına saygı gösterilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, konu kendi ülkesi olduğunda, girdiği her seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanımıza 'sözde' diyerek millet iradesine en büyük saygısızlığı yapmıştır. Milletimiz bundan önceki her seçimde olduğu gibi bu sözlere hak ettiği cevabı yine sandıkta verecektir." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN: SON DERECE TEHLİKELİ BİR SÖZDÜR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sözde cumhurbaşkanı" ifadesinin, cumhuriyeti, demokrasiyi ve milletin iradesini hedef alan, son derece tehlikeli bir söz olduğunu belirterek, bu sözün derhal geri alınması gerektiğini bildirdi.

Kalın, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde cumhurbaşkanı' ifadesi, cumhuriyeti, demokrasiyi ve milletin iradesini hedef alan son derece tehlikeli bir sözdür ve derhal geri alınmalıdır. Milletin iradesini yok sayan bu şaibeli zihniyetin demokratik siyasette yeri yoktur."

FAHRETTİN KOCA: MİLLET İRADESİ YOK SAYILDI
Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Muhalefet etmekle millet iradesini kabullenememek birbirinden farklıdır. Milletin iradesinin tecellisi olarak Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza “sözde cumhurbaşkanı” demek millet iradesini yok saymaktır" ifadelerini kullandı.

FAHRETİN ALTUN: DERHAL ÖZÜR DİLEMELİ
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı 'sözde cumhurbaşkanı' ifadesine sert tepki gösterdi. Altun açıklamasında 'Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir' dedi.

Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza "sözde Cumhurbaşkanı" demek her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Yalan, iftira ve hakaret siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir."

ADALET BAKANI GÜL: MİLLET SANDIKTA CEVABINI VERECEKTİR
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesine tepki gösterdi.

Bakan Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız için 'sözde' diyerek hitap etmek, milli iradeye yönelik büyük bir hazımsızlık ve saldırıdır. Millet bu hazımsızlığa sandıkta cevabını gene verecektir."

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ELVAN: AZİZ MİLLETİN İRADESİNE HAKARETTİR
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına 'sözde' demek bu aziz milletin iradesine hakarettir." ifadesini kullandı.

Elvan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı "sözde cumhurbaşkanı" ifadesine tepki gösterdi.

Elvan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına 'sözde' demek bu aziz milletin iradesine hakarettir, milli iradeyi hiçe saymaktır, milleti küçümsemektir, demokrasiye inanmamaktır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletimizin oylarıyla Cumhurbaşkanlığı makamındadır ve milletin temsilcisidir."

BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK: MİLLİ İRADEYİ YOK SAYMAKTIR
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "sözde Cumhurbaşkanı" ifadesine tepki gösterdi.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"19 yıldır girdiği her seçimi kazanıp milletimizin teveccühüne mazhar olan bir lidere 'sözde Cumhurbaşkanı' demek, milli iradeyi yok saymaktır. Meşru ve demokratik yollardan seçilen Cumhurbaşkanlığı makamına saygı, muhalefetin de görevidir."

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM
Bakan Karaismailoğlu da Twitter'dan yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı "sözde cumhurbaşkanı" ifadesine tepki gösterdi.

Karaismailoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yöneltilmiş, milli iradeyi hiçe sayan 'sözde' ifadesini kınıyor, sözün sahiplerini milletimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeye davet ediyorum."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: MİLLİ İRADEYE SAYGI GÖSTERMEK HERKESİN VAZİFESİDİR
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Anayasada yer alan devletin temel kurumlarını bizatihi hedef alan, itibarsızlaştıracak ifadeler, sadece bu kurumlara değil, siyasete, demokrasiye, millet iradesine ve nihayet devletin kendisine hasar verir. 'Sözde Cumhurbaşkanı' ifadesinin zararı, Anayasaya göre ve millet iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanına değil, sözün sahibinedir. Anayasal kurumlara, meşruiyete, milli iradeye saygı göstermek herkesin vazifesidir."

 
Kısıtlamada ehliyetsiz kaçış!
 
Soylu'dan Takviye Kuvvet Müdürlüğü'ne ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Karakurt'tan 'kura' açıklaması: Ben çıksam da dava açacağım!
Menemen Belediye Başkanvekili’nin belirleneceği kura çekiminin ikinci ...
CHP ve İYİ Parti'den ittifak için ortak açıklama
CHP ve İYİ Parti tarafından yapılan ortak açıklamada, "Millet İttifakı ...
CHP’li Beko’dan Şeyh Bedreddin ve Homeros heykeli çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in dünya tarihine damga vurmuş ...
 
CHP'li Kılıç o okul müdürünü TBMM gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kahramanmaraş'ta kadınlara hakaret ...
Pasaport iskelesi tadilata girdi: Agamemnon krizi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tadilat çalışmaları başlattığı Konak Pasaport ...
Erdoğan: Fikir özgürlüğüyle alakası yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına ...
 
Serter’den 'Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, gazetecilerin ...
CHP'li Sındır'dan 10 Ocak mesajı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir açıklama yapan CHP İzmir ...
CHP Menemen'den başkanvekili seçimi açıklaması
CHP Menemen İlçe Başkanlığı'ndan Menemen Belediye Başkanlık seçimleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva