HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2015 Perşembe - 08:34

Bakan Zeybekçi İzmir'de sert çıktı: Senin haddine değil

İzmir'de işadamlarına iftar yemeği veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği "Sarayı terk edip Çankaya fanusuna girmeli" sözlerine sert çıktı. Zeybekci, "O sözü söylemek senin haddine değildir. Yüzde 41 oy veren milletini iradesine o şartları koymak senin haddine değildir" dedi.

Bakan Zeybekçi İzmir de sert çıktı: Senin haddine değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kaya Termal Otel'de İzmirli işadamlarına iftar yemeği verdi. Yemeğe Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebi Akdurak, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Genç İş Adamları Derneği Başkanı Seda Kaya ve iş dünyasının önemli temsilcileri katıldı.
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği  "Sarayı terk edip Çankaya fanusuna girmeli" sözlerine sert çıktı. Zeybekci, şöyle konuştu:  "Yüzde 41'inin iradesine saygısızlık yapıyor. Sen benim 'Cumhurbaşkanım dediğim cumhurbaşkanına ayar vermeye çalışıyorlar. 'Çankaya'ya çekilsin'. O sözü söylemek senin haddine değildir. Yüzde 41 oy veren milletini iradesine o şartları koymak senin haddine değildir. Önce milli iradesine saygıda mutabık kalın. Biz diğer partilerin oylarına asla saygısızlık etmedik, milletin seçtiği, herkesin saygı göstermesi gereken kuruma, saygısızlık kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı sarayı milletin sarayıdır. Eleştirilebilir, gerekli olmadığını, fazla olmadığı düşünebilirsin, saygıda kaldığın sürece saygı gösteririm. En şatafatlı siyasi parti genel merkezini kim yaptı? Bunları konuşmak Türkiye'nin menfaatine değil. Türkiye önüne bakmalı. Siyasette tıkanmışlık asla yaşanmamalı. Kimsenin bunu yaşatmaya hakkı yok."
 
"BEŞ VAKİT NAMAZINI GEÇİRMEYEN CHP'LİLER BİLİYORUZ"
Zeybekci, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun TBMM Başkanlığı seçimini kastederek söylediği "Biz eğer Deniz Baykal'ı desteklemiş olsaydık, 'Dinsiz inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye bize yükleneceklerdi" sözlerine de tepki gösterdi. Zeybekci, "Bu sözler bu millete, milli iradeye yakışmayan, demokrasiye inanan herkesi rahatsız etti. CHP'ye oy veren nice hafızlar biliyoruz. Beş vaktini namazını geçirmeyen CHP'liler biliyoruz. Çok büyük bir talihsizlik. Milletin verdiği oyu sonuna kadar savunduk. Milletin iradesinin üzerine hiçbir irade tanımayacağız" dedi. 
 
"KOALİSYON İÇİN KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIK OLACAK"
Ekonomi Bakanı Zeybekci, koalisyon kurulması için AK Parti'nin kapılarını sonuna kadar açık tutacağını belirterek, "Koalisyon kurulması için kapılarımız sonuna kadar açık olacak. Üç defa seçim yaptık, dördüncü seçim olursa da hiçbir problem olmaz. Merak etmeyin. Bu ülke, tabi ki erken seçim olsun demiyoruz, milletin iradesi tecelli etsin istiyoruz.  Biz o sürecin bir an önce bitmesini istiyoruz. Türkiye hükümetsiz kalmayacak" dedi.

"TEDAVİ İÇİN GELEN TURİSTİN UÇAK MASRAFI BİZDEN"
Ekonomi Bakanı Zeybekci, İzmir'in sağlık turizmi yatırımlarının desteklendiği bir bölge olmasını istediklerini belirterek, charter seferleri ile İzmir'e tedavi için gelecek hastaların ulaşım masraflarının tamamının bakanlığı tarafından karşılanacağını söyledi. Zeybekci, "Türkiye'ye tedavi olmak için gelen hasta sayısının 1 milyonun üzerinde olmasını bekliyoruz. İzmir'de charter seferleri ile bir uçak dolusu hasta geldiğinde ulaşım giderlerinin tamamını karşılayacağız. Charter seferleri sağlık tedavi amacıyla gelmesi kaydıyla giderleri karşılanacak" diye konuştu.(dha)

 
Koalisyon kurulmazsa kulislerdeki 4 senaryo!
 
Eski başkanından Arda hakkında ağır sözler!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 9 Temmuz 2015 Perşembe 12:54

vekil vekil vekilliğini bil senin haddine mi asillerin (seçmenin) karşısında böyle konuşmak ha... haddini bil...

Yorumu oyla      14      6  
Pause 9 Temmuz 2015 Perşembe 10:46

Sayın Bakan; 7 Haziran öncesi 35 toplu açılış programını mitinge çeviren ve seçim propağandası yapıp muhalefeti eleştiren sayın cumhurbaşkanının bu tavrının arkasında durarak ak partinin bundan sonraki seçimlerde işini dahada zorlaştıracaktır. Halk, 7 haziranda cumhurbaşkanlığı makamının seçim mitingi düzenlemesine yanlış dedi.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koalisyon kurulmazsa kulislerdeki 4 senaryo!
Ankara kulislerinde, bir yandan koalisyon hükümeti seçenekleri tartışılırken ...
CHP'li Hamzaçebi'den flaş 'baraj' teklifi
İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Seçim Barajının Yüzde 5’e ...
AK Parti'de CHP ve MHP ile görüşecek isimler belli oldu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, koalisyon çalışmaları kapsamında ...
 
Bahçeli'den Halaçoğlu'nun sözleriyle ilgili açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yusuf Halaçoğlu'nun sözleriyle ilgili ...
Hüseyin Çelik'ten Halaçoğlu'na tepki
AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, CHP için 'AKP'nin tabiriyle ...
MHP'li Vural'dan flaş 'Halaçoğlu' mesajı!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Yusuf Halaçoğlu'nun sözlerine ilişkin ...
 
Menderes’te ‘14 ret’ krizi! CHP Grubu: İtibarsızlaştık!
Menderes Belediyesi’nde çoğunluk olan CHP’li meclis üyeleri gençlik ve ...
Flaş! CHP’de Karabağlar zirvesi: İki başkan ne konuştu?
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Karabağlar’da yaşanan krizin ardından ...
CHP’li Çıray’dan Halaçoğlu’na sert tepki
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Dr. Aytun Çıray, MHP Grup ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva