HABERLER>POLİTİKA
8 Temmuz 2015 Çarşamba - 15:29

Flaş! CHP’de Karabağlar zirvesi: İki başkan ne konuştu?

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Karabağlar’da yaşanan krizin ardından Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile bir araya geldi. Serter ve Selvitopu, geçtiğimiz meclis toplantısında sözleşmeli memur alımı nedeniyle yaşanan krizi masaya yatırdı.

Flaş! CHP’de Karabağlar zirvesi: İki başkan ne konuştu?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nde CHP Grubu’nda krize neden olan sözleşmeli memur alımı konusunun yankıları sürüyor. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun kararı ile 12 kişinin sözleşmeli yapılmasına CHP’li altı meclis üyesi karşı çıkmıştı. Altı isim, Selvitopu’ndan açıklama isterken kararın gerekçesini de ortaya koymasını istemişti. AK Parti grubunun da desteği ile çoğunluğu sağlayan altı ismin kararı sonrası Selvitopu’nun talebi meclisten geçmedi. Partiyi de karıştıran durumun hemen sonrasında CHP’li Meclis Üyesi Turan Manduz’dan zehir zemberek açıklamalar geldi. Manduz, belediyede yolsuzluk, ayrımcılık ve mezhepçiliğin yoğun olarak yaşandığını ifade ederken Başkan Selvitopu da yardımcısı Tayfun Yiğitoğlu aracılılığıyla yaptığı açıklamada iddiaların ispatlanmasını istemişti.
 
İlçede halen tartışmaları süren konuyla ilgili İl Başkanı Bedri Serter duruma el koyarak önce muhalif isimlerle ardından diğer meclis üyeleri ile bir araya geldi. Tarafları dinleyen Serter parti içinde çatışma ve kavga istemediğini dile getirirken uzlaşı mesajı vermişti.


 
DİSİPLİN İSTEDİ
Serter, bugün Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile il başkanlığında buluştu. İkili gerçekleştirilen zirvede durum değerlendirmesi yaparken partide krize neden olan meseleyi masaya yatırdı. Selvitopu'nun görüşmede meclis üyelerinin görev ve sorumluluğunu anlattığı öğrenildi. Selvitopu, meclis üyelerinin yetkisinin sadece maaşı belirlemek olduğunu vurgularken kendisini ağır şekilde eleştiren ve partiyi kamuoyunda küçük düşüren isimlerin disipline gönderilmesini talep etti.

 
CHP’li Çıray’dan Halaçoğlu’na sert tepki
 
Yorgancılar'dan 'hükümet' çıkışı: Sektör alarm veriyor!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
söz sahibi 10 Temmuz 2015 Cuma 10:19

karabağlar halkı gerçek hakimdir. kimse kendini şirin göstermesin. bu belediye meclis üyelerne zamanı geldiğinde her şeyin hesabını bu halk misli ile verecekler. imuhittin beyin ne paraya nede başka menfi bir değere ihtiyacı var. zaten adı dürüstlükle markalaşmış halktan bir başkana bu yapılan haksızlığın bir bedeli mutlaka olacaktır.

Yorumu oyla      14      8  
karabaglar. 9 Temmuz 2015 Perşembe 19:44

Akp ile ortak oluyosan chp li zaten olamazsiniz kisisel cikarlariniz on pilana cikmis durumda sayin meclis uyeleri chp li halk sizi unutmaz.

Yorumu oyla      13      10  
veli öztürk 9 Temmuz 2015 Perşembe 19:42

sayın yıldız ceyhan kayhan geldikten sonra hem karabağlar belediyesi spor kulubu ve karabağlar spor aş'nin yönetim kurulu başkanlığında görev aldıktan sonra kendilerine yakın olmayan işçiler üzerinde aşırı şekilde mobbing uygulamıştır.bu işçilere yapılan baskılar sonucunda bir çok işçi işten çıkartılmıştır.bunu bir egenin sesi haber yapmıştır.http:(//www.egeninsesi.com/180294-karabaglar_belediyesinde_sessiz_sedasiz_isci_kiyimi)bu linkten inceliyebilirsiniz.sosyal demokrat olarak geçinen ceyhan kayhan işçilerin hepsini tek tek fişleyerek işten atmıştır.dediğiniz gibi aşırı şekilde mezhepçilik yapılmaktadır.meclis üyesi özgür özdemir belediye şirketinde müdür ve aynı zamanda yönetim kurulu başkan yardımcısı ve komisyonlarda görev verilmiştir.meclis üyesi olan özgür özdemirin karabağlar spor a.ş'de sigortalı olarak çalışması etikmidir.Bu verilen görevlerden ne kadar maaş almaktadır.bazı meclis üyelerine hiç bir görev verilmezken bu bayana neden birden fazla görev verilmiştir.sosyal demokrat ve sol değerleri savunan insanların koltuğa oturunca menfaatleri uğruna yaptıkları ortada bunların sol ile sosyal demokratlıkla ilgileri olamaz bunlardan olsa olsa ÇAKMA sosyal demokrat olur.Konak beledeiyesinde ne kadar emekli varsa getirip bürokrat yaptınız hangi biri seçimde çalıştı.bedavadan geldiniz şimdi ise kimseyi tanımıyorsunuz.meclis üyeleri emir eri değildir.siyaset ile uğraşacağına cık alana iş yap

Yorumu oyla      17      7  
KARBEL 9 Temmuz 2015 Perşembe 14:40

geçen dönem işciler arasında kardeşlik duygusu vardı bu dönem ise bir başka sınıf muamelesi görüyoruz.muhalif meclis üyerine sesleniyorum; BELEDİYE İŞÇİSİDE SİZİNLE,YÜREĞİNİZE SAGLIK.KORKUMUZ OLMASA OMUZLARDA TAŞIRIZ SİZİ AMA BİLİYORSUNUZ NELER ÇEKTİGİMİZİ

Yorumu oyla      15      9  
işcii 9 Temmuz 2015 Perşembe 12:51

bu meclis üyeleri hala gecen dönem gibi belediyeyi sömürcekler hesabı yaptılar ama sert kayaya carptılar bu meclis üyellri aslında partili falan degil menfatleri varsa o zaman başkandan iyi kimse olmaz onlar için yıpratmayın bu başkanı yazık olur karabaglara

Yorumu oyla      19      8  
Çağdaş Kaya 9 Temmuz 2015 Perşembe 00:49

bedri serter olup biteni görmüyormu? Herkes yerini ve haddini bilsin.

Yorumu oyla      19      13  
Çağdaş Kaya 8 Temmuz 2015 Çarşamba 19:24

bedri serter olup biteni görmüyormu? Herkes yerini ve haddini bilsin.

Yorumu oyla      19      13  
Recep Ali 8 Temmuz 2015 Çarşamba 19:12

Meclisi ayrıştıran belediyeyi yönetemeyen, akp ile iş birligi yapan belediye başkanı derhal istifa etmeli, partiyi daha fazla kamuoyunda tartıştırmamalıdır.

Yorumu oyla      21      17  
Recep Ali 8 Temmuz 2015 Çarşamba 18:46

Meclisi ayrıştıran belediyeyi yönetemeyen, akp ile iş birligi yapan belediye başkanı derhal istifa etmeli, partiyi daha fazla kamuoyunda tartıştırmamalıdır.

Yorumu oyla      24      19  
Muhittin bey 8 Temmuz 2015 Çarşamba 18:43

Gecen mecliste şirketin sermaye artışın da meclisi terkeden meclis üyelerinin neden sesi cıkmıyor, onlar zaten taşerondan yana? Belediye baskanı akp grup sözcüsü işe ne göeçrüştü meclisten önce onu acıklasın önce.

Yorumu oyla      22      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çıray’dan Halaçoğlu’na sert tepki
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Dr. Aytun Çıray, MHP Grup ...
Arınç’tan flaş mesajlar: Herhalde Bahçeli gereğini…
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü, MHP'li Halaçoğlu'nun Baykal ve ...
15 cenaze sonrası acı gerçek: O rapor Meclis raflarında…
Manisa Gölmarmara'da bağ yolunda 15 tarım işçisinin hayatını kaybetmesi, ...
 
Halaçoğlu: Ben CHP dinsiz, inançsız demedim!
MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, kendisinin CHP'ye asla 'dinsiz, inançsız' ...
Bahçeli: Koreli ile Çinli’yi nasıl ayırt edeceksin?
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Çin'in Uygur Türklerine zulmü" gerekçesiyle ...
Bahçeli'nin koalisyon için 3 şartı var: Birbirimizi...
Koalisyon görüşmelerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 3 şartı tekrarlayacaklarını ...
 
CHP'li Özel'den MHP'li Halaçoğlu'na istifa daveti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na, ...
İzmir’de Babacan’la anlamlı iftar: AK Parti’nin yol haritasını açıkladı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinde ...
Erdoğan'dan flaş açıklama: Hükümet kurma görevini...
Cumhurbaşkan Erdoğan, iftar programında konuştu.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva