HABERLER>POLİTİKA
8 Temmuz 2015 Çarşamba - 16:09

Menderes’te ‘14 ret’ krizi! CHP Grubu: İtibarsızlaştık!

Menderes Belediyesi’nde çoğunluk olan CHP’li meclis üyeleri gençlik ve spor tesisi yapılmak üzere belediyeye ait arazinin Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne tahsisine karşı çıkınca ortalık karıştı. Meclis toplantısı öncesinde grup ile bir araya gelen İl Başkanı Bedri Serter’in değerlendirmesinden sonra yaşanan gelişmeye AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu sert çıkmıştı. Grup üyeleri yeni açıklama yaparken, “Menderes Belediyesi CHP Meclis üyelerinin o toplantı nedeniyle ret oyu verdiği intibası yaratılması ne yazık ki bizleri itibarsızlaştırmıştır” dedi.

Menderes’te ‘14 ret’ krizi! CHP Grubu: İtibarsızlaştık!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in Menderes İlçe Başkanı Abdullah Sürücü ve meclis üyelerini il başkanlığına çağırarak yaptığı toplantıdan sonra yaşanan gelişmeler sürüyor. Serter, çoğunluğu elinde bulunduran CHP grubundan daha sert muhalefet yapmasını isterken AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun kararları alırken meclisten kolayca geçirilmemesini istemişti. Konunun gündeme gelmesinden hemen sonra meclis toplantısında ise CHP Grubu belediyeye ait bir arazinin gençlik ve spor müdürlüğüne tahsis edilmesine karşı çıkarak ret oyu kullandı. Bunun üzerine Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu ise CHP’lilere tepki göstererek, “Gaflet, dalalet hatta ihanet içerisinde olanların kimin ipiyle kuyuya indiği görülmektedir. Bu Menderesli’ye ihanettir” açıklamasında bulundu.

- SOYLU PATLADI: MENDERESLİ’YE İHANET…

Bunun üzerine CHP grubu Menderes’te acil toplantı yaparak bir araya geldi.  Toplantıya, Grup Başkanvekili Mustafa Öztürk Meclis Üyeleri Veli Sarıot, Aşkın Eken, Hüsnü Yavuzkan, Halil Taşkıran, Fehmi Baloğlu, Urkiye İnal, Özlem Balım, Abdullah Yetiştiren, Mustafa Kayalar ve Zeki Taşyakan katıldı. Toplantıda, İl Başkanı Serter’in açıklamaları, belediye başkanının değerlendirmeleri ve gelinen nokta masaya yatırıldı.
 
Toplantı sonrasında, İl Başkanı Serter’in ağzından çıktığı ifade edilen cümlelerin kendilerine zarar verdiğini belirten meclis üyeleri rahatsızlıklarını dile getirdi.  Konuyla ilgili yazılı açıklama yapılırken metnin altına sadece Özlem Balım, Abdullah Yetiştiren, Zeki Taşyakan ve Mustafa Kayalar imza attı. Dört ismin imzasını taşıyan açıklama metninde ret kararının gerekçeleri de anlatıldı.
 
İŞTE O AÇIKLAMA
06.07.2015 Pazartesi Günü Partimiz il binasında CHP İzmir İl Başkanı’nın davetine icabet ederek Menderes Belediyesi CHP Meclis üyeleri ve CHP Menderes İlçe Başkanı ile katılmış olduğumuz toplantıda genel durum değerlendirmesi yapılmış olup, İl Başkanının da deyimiyle samimi olarak mevcut durum değerlendirilmiştir. İl başkanlığında yapılan bu toplantının olduğu saatin hemen bir saat sonrasında Menderes Belediyesi’nde Meclis toplantımız olacaktı. Meclis toplantımızın ertesi günü internet ortamındaki gazetelerden okuduğumuz haberleri gördüğümüzde İl Başkanının yanlış ve asılsız beyanlarda bulunmasının bu tarihlerde olmasını manidar bulduğumuzu belirtmek isteriz. Söz konusu haberde, sanki bu toplantıdan sonra biz Menderes Belediyesi CHP Meclis üyelerinin ret oyu verdiği intibası yaratılması ne yazık ki bizleri itibarsızlaştırmıştır.
 
Çünkü meclis toplantısında tarafımızdan ret oyu verilen konular daha önce hem grubumuzda hem de ilgili komisyonlarda ayrıntılı bir şekilde ve gerekli özen ile incelenerek karara bağlanmıştır.
 
Ret edilen konulardan biri olan Menderes’te yapılması planlanan gençlik merkezi ve açık spor tesisleri konusudur. Bu konu hakkında Belediyemiz ile İlgili resmi kurum olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında herhangi bir yazışma olmadığı görüldüğü için ret kararı verilmiştir. Meclis toplantısında Grup Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Öztürk tarafından, söz konusu resmi yazışmalar yapıldığı takdirde 1,5 yıl süre içerisinde proje ve inşaatın sonlanması şartıyla bu projeyi kabul edeceğimizi beyan ettik. Aksi halde böylesi bir projeye bizlerin hayır demesi mümkün değildir.
 
Meclis toplantımızda ret oyu verilen bir diğer konu sözleşmeli şehir plancısı ve bir adet mühendis alınması konusudur. Ret gerekçesi de, Belediyemiz bünyesinde zaten bir şehir plancısı olması ve Belediyemiz kadrosunda olduğu ve maaşı Belediyemizce ödendiği halde Gaziemir Belediyesi’nde çalışan bir mühendisin olmasıdır.
 
Meclis toplantısında ret edilen diğer konu Başkanlık önergesidir. Bunun sebebi de daha önceki meclis toplantılarımızda vermiş olduğumuz cem evi ve daha önce alınmış olan hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz meclis kararının iptali yönündeki önergelerimizin Belediye Başkanı tarafından 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre gündeme alınmasını meclis oylamasına sunması gerekirken görevini kötüye kullanarak gündeme alınmasını oylamaya sunmamasıdır.
 
Biz CHP Meclis grubu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Menderes’in lehine olan her türlü kararın arkasında durmaya devam edeceğimizi basına ve kamuoyuna duyururuz.

 
Bodrum'da 10 yıl sonra bir ilk!
 
İzmir adliyesinde ceza çekerken hırsızlık yaptı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Temmuz 2015 Perşembe 11:36

Hizmet yapılır da halk beğenirse ne olur? CHP' nin Menderes' i kazanma ihtimali düşer. Onun için her yatırıma engel olmak lazım. Yapmaktan çok engellemek de uzmanlık alanı olduğuna göre engellemeye devam.

Yorumu oyla      13      8  
Tanser TANIŞAN 8 Temmuz 2015 Çarşamba 17:02

Sayın CHP li meclis üyesi arkadaşlar bir menderesli olarak soruyorum neden ogün Büyükşehir belediyesine tahsis edilen dükkanlara hayır oyu vermedinizde ilçeye yapılacak olan halı sahalar için spor totonun gönderecegi 600,000 tl için hayır dediniz.ben bir menderesli sizin bu yapmış oldugunuz ihaneti sesli olarak bagırarak her yerde anlatacagım.

Yorumu oyla      23      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP’de Karabağlar zirvesi: İki başkan ne konuştu?
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Karabağlar’da yaşanan krizin ardından ...
CHP’li Çıray’dan Halaçoğlu’na sert tepki
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Dr. Aytun Çıray, MHP Grup ...
Arınç’tan flaş mesajlar: Herhalde Bahçeli gereğini…
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü, MHP'li Halaçoğlu'nun Baykal ve ...
 
15 cenaze sonrası acı gerçek: O rapor Meclis raflarında…
Manisa Gölmarmara'da bağ yolunda 15 tarım işçisinin hayatını kaybetmesi, ...
Halaçoğlu: Ben CHP dinsiz, inançsız demedim!
MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, kendisinin CHP'ye asla 'dinsiz, inançsız' ...
Bahçeli: Koreli ile Çinli’yi nasıl ayırt edeceksin?
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Çin'in Uygur Türklerine zulmü" gerekçesiyle ...
 
Bahçeli'nin koalisyon için 3 şartı var: Birbirimizi...
Koalisyon görüşmelerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 3 şartı tekrarlayacaklarını ...
CHP'li Özel'den MHP'li Halaçoğlu'na istifa daveti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na, ...
İzmir’de Babacan’la anlamlı iftar: AK Parti’nin yol haritasını açıkladı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva