HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2012 Cuma - 15:04

Bakan Yıldırım'dan 'Çeşme Ekspres'e özgürlük

Yunanistan'ın Sakız Adası’nda 10 günden beri alıkonulan 'Çeşme Ekspres' yolcu gemisi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın devreye girmesinin ardından Çeşme’ye döndü. Geminin bağlı olduğu Ege Birlik firmasının sahibi Metin Akdurak, misilleme olarak, bir kez de olsa bir Yunan gemisinin Çeşme’de Türk sörveyleri tarafından kontrolünün yapılmasını istedi.

Bakan Yıldırım dan  Çeşme Ekspres e özgürlük

İZMİR - Çeşme ile Sakız arasında sefer yapan Ege Birlik’e ait 'Çeşme Ekspres' adlı geminin 21 Mart’ta Sakız Adası’nda alıkonulduğu yolundaki haberlerin yerel ve ulusal basında yeralmasının ardından yapılan girişimler sonuç verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın devreye girmesinin ardından serbest bırakılan gemi, bu sabah Çeşme Limanı’na geldi.
Ege Birlik firması sahibi Metin Akdurak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) yapılan meclis toplantısında geminin durumunun ele alındığını ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın bizzat Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı aradığını söyledi. Akdurak, "Bakan Yıldırım devreye girerek Türk sörveylerine gerekenin yapılması talimatını vermiş. Türk sörveyleri karşı tarafla irtibata geçti. Bu arada Sakız Adası’na giden Türk gazeteciler de Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lamprionidis ile görüştü. Belediye Başkanı Lamprionidis geminin serbest bırakılması için çaba harcadıklarını, işlemlerin tamamlanıp geminin Çeşme’ye dönmesini beklediklerini ifade etti. Ben kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü geminin tutulduğu 21 Mart tarihinde yolcuların adadan Çeşme’ye başka bir gemi ile dönmelerini sağladı" diye konuştu.

TÜRK SÖRVEYİ ÇEŞME’DE YUNAN GEMİSİNE ÇIKSIN
Yapılan uygulamanın hiçbir mantıki açıklaması olmadığını vurgulayan Metin Akdurak sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl Ekim ayında yaşanan ilk tutulma olayında Yunan tarafının belirttiği 17 eksikliğin hepsi giderildi, hatta daha ne eksiklikler olabilir diyerek fazladan çalışma bile yapıldı. Türk sörveyi gemiye çıktı, denize elverişlilik belgesi verdi. Gemi 5 gün sonra 21 Mart’ta Sakız’a ilk seferini gerçekleştirdi. Bu kez de sadece kağıt üzerindeki uyduruk sebeplerle gemimizi tuttular. Araya ticaret odaları, belediye başkanı ve bakan bey girince de serbest bırakmak durumunda kaldılar. Şimdi ben bizim bakanlık sörveylerinden tek bir şey istiyorum. Bize yapılan muamele onların gemisine yapılsın. Tutmak şart değil, bizim sörveylerimiz de onların gemisine çıksın ve rutin kontrollerini yapsın. Bakalım hangi gemi denize daha elverişli görelim. Onlar bizim sörveylerimizin 'Sefere çıkabilir, denize elverişlidir' dediği gemiyi tutuyorlarsa, bakalım onların onay verdiği bir Yunan gemisi nasıl oluyormuş hep birlikte görelim. Onların bizim gemide buldukları eksikliklerin çok daha fazlası Yunan gemisinde bizim Türk sörveyleri tarafından bulunursa ne yapacaklar merak ediyorum. Bu yüzden bugüne kadar Çeşme’de hiç yapılmayan, bir Yunan gemisinin Türk sörveyi tarafından kontrolünün mutlaka yapılmasını özellikle bakanlık yetkililerinden rica ediyoruz." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Travestiye tek kurşunla infaz!
Karabağlar'da travesti Hasan Şahingün, otomobil içinde tabancayla başından ...
Bakan Bayraktar'a ayakkabılı protesto!
Okan Üniversitesinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ...
Gamze'nin dramını da fırsata çevirdiler!
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde başlayan tedavisinde ilk kür kemoterapinin ...
 
Carettaların yeni yuvası Dikili
Dikili kumsalı, caretta caretta’ların, 22’nci yuvalama alanı oldu. Nesli ...
Özgür Gündem yeniden özgür
Özgür Gündem gazetesi için verilen kapatma kararı kaldırıldı.
İşte en yeni Karadeniz fıkrası!
Akşam gazetesi yazarı Funda Özkan Trabzon'da 'Bir tenor aranıyor' adlı ...
 
Türkiye'nin altınları burada saklanıyor
Merkez Bankası'nın 'Kozmik Odalar’da saklanan 11.5 milyar dolarlık 206 ...
Sokak köpekleri yürüyüşe çıkan adamı öldürdü
Ankara Eryaman'da sabah yürüyüşe çıkan İranlı Majid Yahyakhani sokak köpeklerinin ...
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çehresi değişecek
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Tınaztepe'deki kampusüne 50 dönümlük alışveriş ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva