HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
28 Temmuz 2018 Cumartesi - 15:33

Bakan Kurum'dan mesajlar: İzmir'i şaha kaldıracağız!

İzmir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kent genelinde imar barışına 275 bin başvuru olduğunu açıkladı. Kurum, " İnşallah İzmir'i şaha kaldıracağız, İzmir'i bulunduğu yerden çok daha yukarıya taşıma noktasında yapılması gereken neyse yapacağız" dedi.

Bakan Kurum dan mesajlar: İzmir i şaha kaldıracağız!

İzmir'de ilk olarak Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve çok sayıda partili eşlik etti. 

- BÜYÜKŞEHİR'DE İZMİR MASASI: BAKAN VE KOCAOĞLU NE KONUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerinden 100 günlük eylem planı istediğini ifade eden Bakan Kurum, "Bakanlığımız imar barışı düzenlemesini getirdi. Bugüne kadar bununla ilgili tüm Türkiye'de 3 milyon 258 bin başvuru oldu. İzmir'de ise 275 bin başvuru var. Yaklaşık 1 milyar lira hazineye kaynak sağlandı. İzmir'deki yapılara baktığınızda yaklaşık 2,5 milyon yapı stoğu var. Bunun yüzde 65'i riskli. Başvuru sayısının yüksek olmasının en önemli sebebi de bu" dedi.

AK PARTİ'YE ZİYARET
Bakan Kurum, kentteki temasları kapsamında AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle görüştü. 

Burada konuşan Kurum, İstanbul ve Diyarbakır'dan sonra Türkiye için büyük bir değer olan İzmir'i ziyaret ettiklerini ifade etti. 

Sorunları yerinde görerek çözüm için karar almaya çalıştıklarını aktaran Kurum, İzmir'in de sorunlarını yerinde görerek istişareler gerçekleştirerek en kısa sürede çözme arzusunda olduklarını söyledi. 

İMAR BARIŞI'NA İZMİR'DEN 275 BİN BAŞVURU
İmar Barışı sürecinin devam ettiğini Türkiye genelinde başvurunun 3 milyon 158 bin, İzmir'de ise bu rakamın 275 bin olduğunu aktaran Kurum, bu durumun da kentteki yapılaşmanın sıkıntılı olduğunun en güzel göstergesi olduğunu belirtti. 

Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kentsel dönüşümle alakalı bugün yerinde ziyaret edeceğiz, yeni yapılması gereken alanların kararlarını almaya çalışacağız. Bu kararları da çok hızlı bir şekilde nasıl özel sektörde hepiniz bir iş yeri sahibisiniz işinizle ilgili kararı aynı gün içerisinde verip bir şekilde uygulamaya geçmeye çalışıyorsunuz biz de bunu bir özel sektör mantığı ve devlet disiplini içerisinde şehirlere zarar vermeden, şehirlere değer katacak projelerin kararlarını hep beraber alacağız. Alt yapı ve ulaşım anlamında yine İzmir'de sorun neyse bu sorunların tespitini yapıp bunlarında çözüm önerilerini burada hep birlikte alıyor alacağız." 

İZMİR'İ ŞAHA KALDIRACAĞIZ
İzmir'in bir deniz şehri olduğuna işaret eden Kurum, deniz ulaşımı noktasında da yapılması gerekenler için çalışma yapacaklarını ifade etti. 

Kurum, kentin büyük bir problemi olan katı atık depolama tesisinin faaliyete geçmesi için yapılması gerekenler noktasında düzenlemelerin yapılarak tesisin inşaatına biran önce başlanması gerektiğini vurguladı. 

İzmir'de de millet bahçesi oluşturma noktasında incelemeler yapacaklarını ifade eden Kurum, "Halkın nefes alacağı, gezeceği, çocuğuyla mutlu olacağı 7'diden 70'e herkesin gezebileceği her türlü ihtiyacın karşılanacağı alanlar üretmek zorundayız. İnşallah İzmir'i şaha kaldıracağız, İzmir'i bulunduğu yerden çok daha yukarıya taşıma noktasında yapılması gereken neyse. İzmir'in değeri, İzmir'in kaynakları buraya kesinlikle yeter. Bu kaynakları hep beraber kullandığımızda İzmir çok daha iyi bir yere gelecektir. İstihdam noktasında, iş noktasında ülkeye çok büyük katma değer sağlayacaktır." diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin muhalefet partisinde olduğu için hükümetin destek vermediği gibi bir algı oluşturulduğunu bunun doğru olmadığını aktararak, bugün yapılan ziyaretin çok verimli geçtiğini kentin sorunlarının çözümü noktasında taleplerin çözümü için çalışma başlatıldığını söyledi. 

Ziyarette, Bakan Murat Kurum'a AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Yaşar Kırkpınar da eşlik etti. (AA)

 
Bodrum'da dehşet anları! Görünce şoka girdiler…
 
İzmir'in vekillerine çağrı var!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürcan 29 Temmuz 2018 Pazar 13:13

Cek, cak.......

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 29 Temmuz 2018 Pazar 08:52

16 yıldır bırak izmiri şaha kaldırmayı ,ülkeyi batma noktasına getirenlerin . hiç bir şey olmamış gibi İzmiri şaha kaldıracagız demeleri nekadar basit bir siyasettir yahu? cidden bu ülkede bunu yiyen insanlar ,milyonlar var. Bu seçmenelrden biri çıkıpta 16 senedir niye yapmadın dememiyor! bunu düşünecek kapasite şüpheli durumda. bu sebeple sayın Bakanın söylediği hiç bir şey bana inandırıcı gelmiyor.

Yorumu oyla      9      5  
Ali Cengiz Kurt 28 Temmuz 2018 Cumartesi 21:43

Eyvah eyvah şimdi yandık.Sayın Bakanım siz karışmasanızda biz yerel yöneticilerimizle herşeyi iyi yaparız.Sizden ricamız ürettiğimizin karşılığı olanı İzmirin payı olarak verin.

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 28 Temmuz 2018 Cumartesi 19:16

Izmir'in nüfusu 4 milyon 279 bin. 2.5 milyon yapı stoğu nasıl oluyor anlamış değilim. 2.5 milyon bağımsız binayı bırakın 2.5 milyon konut bile yoktur.

Yorumu oyla      9      5  
gürkan 28 Temmuz 2018 Cumartesi 17:31

16 yıldır aklınız neredeydi? 16 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir'de kentsel dönüşüm niye yapmadı?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart'tan İzmir'e bir yatırım daha
Folkart Vega, İzmir'in merkezinde, Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir ...
Aydın’ın çehresini değiştirecek dev proje!
Aydın’ın kanayan yarası Aykonut arazisi Ege Bölgesinin en büyük konut ...
İmar affında İzmir’deki son durum: Barış mı, kapış mı?
Türkiye’de birçok ilde imar affından yararlanmak isteyen vatandaşların ...
 
İzmir için heyelan alarmı: 4 bölgeye dikkat!
İzmir İnşaat Müteahhitleri Derneği (İMDER) Başkanı İslam Yıldırım, İzmir'de ...
İzmir'in sembol yapılarına Katal imzası: Portmarin Mavişehir’de hayat başlıyor
1983 yılında Mustafa Erdem tarafından kurulan Katal İnşaat, sektördeki ...
Bakanlık'tan İstinye Park planı: Projede pürüz kalmadı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mahkeme tarafından planları iptal edilen ...
 
İmar Barışı'nı bekleyenler dikkat! İptale karşı önemli uyarı
Avukat Ali Yüksel, "İmar Barışı düzenlemesine başvurularda en çok yapılan ...
Müdür Varan’dan imar affı açıklaması: Vatandaşın devletle helalleşmesidir!
Hükümetin ‘İmar Barışı’ olarak tanımladığı imar affı hakkında konuşan ...
İmar Barışı’na EBSO desteği
Ege Bölgesi Sanayi Odası, üyelerinin İmar Barışı kapsamındaki sorularını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva