HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2017 Pazartesi - 19:48

Bakan'dan flaş kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Referandum sonrası herhangi bir paydaşımızla görüşmüş değiliz, bu ifadelerin hiçbiri bana veya hükümetimizden bir arkadaşa ait değil. Önümüzdeki haftadan itibaren paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız" dedi.

Bakan dan flaş kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili medyada yer alan haberlere ilişkin, “Referandum sonrası herhangi bir paydaşımızla görüşmüş değiliz, bu ifadelerin hiçbiri bana veya hükümetimizden bir arkadaşa ait değil” dedi.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TESK ve İŞKUR arasında esnafın rekabet gücünü ve istihdama olan katkısını arttırmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, bu protokolün esnaf ve sanatkarla olan iletişimi bir adım daha ileri götüreceğini belirterek, “Gelişen koşullar, dünyanın mesleki değişimleri ve dönüşümleri küçük esnafımızı son 20-30 yılda ve her geçen gün de yeni vizyonlar kazandırmaya, yeni dönüşümlere hazırlamaya da ihtiyaç gösteriyor. Çalışma hayatında milli seferberlik bizim 2017’de bir adım oldu. Çünkü çok zor bir 2016 atlattık. Bu 2016’yı aslında büyük Türk milleti dışında hiç kimse atlatamazdı. Olağanüstü olaylar, oyunlar, tuzaklar ama milli birlik beraberlik içinde 2016’yı arkada bıraktık ve 2017’ye umutla ve güvenle bakıyoruz. Çalışma hayatında milli seferberlikle istihdama önemli destekler verdik. Bu anlamda küçük esnaf, esnaf ve sanatkarlarımızın da bundan azami istifadesini varsa teknik bazı sorunlar veya daha iyi istifade etmek edilebilecek öneriler bunları da bir an önce yerine getirip sizin istihdamdaki dinamiklerinizi de daha güçlü hale getirebilmek ve bununla ilgili destekleri verebilmek bizim arzumuz ve sorumluluğumuzdur. İnşallah bu protokolle çok daha güçlü adımları atacağız. Ülkesine milletine güvenen asla kaybetmemiştir, bundan sonra da kaybetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Referandum sonrası kıdem tazminatı ile ilgili herhangi bir paydaşımızla görüşmüş değiliz”

Protokolün imzalanmasının ardından Bakan Müezzinoğlu bir gazetecinin, “Kıdem tazminatı şu anda brüt ücret üzerinden ödeniyor yeni fon sisteminde net ücret üzerinden mi ödenmeye mi başlayacak? Devletin fonda işverene bir prim desteğinden söz ediliyor, buradaki prim desteği var mı ya da varsa yüzde kaç oranında” soruları üzerine, “Bu ifadelerin hiçbiri bana veya hükümetimizden bir arkadaşa ait değil dolayısıyla sorunun muhatabı ben veya hükümetimizden bir arkadaş olduğu kanaatinde değilim. Önümüzdeki haftadan itibaren paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız. Şu anda bizim herhangi bir şu şekilde bu şekilde diye bir ifademiz söz konusu değil. Buradaki tek bir ifademiz var alın terinin hakkını koruyacak güçlü, şeffaf, sürdürülebilir, hakkaniyetli bir sistemi paydaşlarımızla uzlaşı içinde şekillendirebilmek. Onunla ilgili daha herhangi bir paydaşımızla referandum sonrası görüşmüş değiliz. Dolayısıyla bugün medyaya yansıyan konular tamamen medya mensubu arkadaşlarımızın kendilerine göre bazı duyumlarıdır, yorumlarıdır ona da hiçbir şey demiyorum tabi. Hükümetimizden bir üyeye veya bana ait cümleler değil. Bizim taslağımız henüz herhangi bir paydaşımızla paylaşılmadı” cevabını verdi.

“DİSK’ten henüz böyle bir talep gelmedi”

Bakan Müezzinoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının hangi alanlarda izinli, hangi alanlarda yasaklanacağına ilişkin ise, “1 Mayıs emekçinin bayramı dolayısıyla biz şimdiden emekçimizin bayramını huzur içinde kutlamasını ve emekçimizin geleceğe olan umudunu ve güvenini arttırarak devam etmesini arzu ediyoruz. Türkiye genelinde 1 Mayıs'ın huzur içinde kutlanması için de hükümet olarak her türlü tedbiri alıyoruz, desteği de veriyoruz. 1 Mayıs ülke insanımızın tamamı için gerçekten Taksim Meydanı 1977, emekçimiz adına da ülke insanımız adına da yüreğimizi burkan, acı ve kara bir gün. Dolayısıyla bugünün unutulmaması emekçimiz ve insanımız adına hüzünlenilmesi, üzüntü duyulması son derece tabiidir. Bunun yaşatılması da doğrudur ama 'kutlamalar Taksim Meydanı'nda yapılacak' denmesi güvenlik açısından bir sıkıntı varsa buna İçişleri Bakanlığımız karar verecektir, ilin valiliği karar verecektir. Sendikalarımız, Türk-İş, Hak-İş beni arayarak kutlamalarını nerede, ne zaman, nasıl yapacaklarını ifade ettiler ama DİSK’ten böyle arama ve talep de gelmedi” şeklinde konuştu. (DHA)

 
Şeytan'a Play-Off yolunda ağır darbe
 
Borsa günü rekorlarla tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin Danıştay teklifine YSK'dan ret
Yüksek Seçim Kurulu, "CHP'nin referandum sonuçlarının açıklanması için ...
Erdoğan'dan '24 Nisan' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'nde düzenlenen ...
Sözcü Kalın'dan 'partili cumhurbaşkanı' açıklaması
Partili cumhurbaşkanlığına yönelik bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı ...
 
Aksünger’den YSK’ya yaylım ateşi: ‘Evet’ verenlerin vicdanı rahat değil!
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir’de yaptığı toplantıda ‘mühürsüz oylar ...
CHP'den 'anket şirketleri' için kanun teklifi
CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, "kamuoyu araştırma şirketlerinin ...
CHP'liler yargı üyesini Sadi Güven'e benzetince...
TBMM'de dünkü 23 Nisan özel oturumunda locada ilginç anlar yaşandı. CHP'li ...
 
Erdoğan'dan skandal sözlere suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau ...
Melih Gökçek'ten, Deniz Baykal'a twitter'dan eleştiri
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Twitter hesabından Deniz ...
Arınç'tan dikkat çeken çıkış
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine yönelik AK Parti içinden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva