HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2017 Pazartesi - 15:04

Sözcü Kalın'dan 'partili cumhurbaşkanı' açıklaması

Partili cumhurbaşkanlığına yönelik bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Genel başkanlık, AK Parti'nin talebiyle değerlendirilecek" dedi.

Sözcü Kalın dan  partili cumhurbaşkanı  açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Batı demokrasilerinde yapılan seçimlere baktığınızda katılımların yüzde 50'leri 60'ları aşmadığını görüyoruz. Biz buna hep saygılı olduk. Aynı saygıyı beklemek de en doğal hakkımız. Şimdi Fransa'da yeni bir seçim yapıldı şimdi biz kalkıp Fransa üçe beşe bölündü mü diyelim.

Eski bir Fransız diplomatının Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik açıktan biz suikast girişimi çağrısı yapması gibi hazin olayları gözlemlemekteyiz. Darbe, suikast, diktatörlük gibi söylemler aynı söylemin parçası. Avrupa'nın en faşist ve ırkçı siyasetçisi bile referandum tercihini sorgulama cesareti bulabiliyor. Bu söylemlerin normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Bu tür söylemlere müsamaha etmeyeceğiz.

ERDOĞAN'DAN 24 NİSAN MESAJI

Bugün 24 Nisan olması nedeniyle tehcir meselesi dolayısıyla bununla ilgili programlar yapılmakta. Ermenilerle ilgili önemli adımlar attık. Ermeni cematiyle ilişkiler konusunda her düzeyde güzel ilişkiler kuruldu. Çabalarımız devam edecek. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın Ermeni Patrikhanesine yolladığı bir mesaj oldu. Sayın Patrik vekili Aram Ateşyan tarafından da bu mesaj kilisede yapılan ayinde bulunan Ermeni vatandaşlarımızla da paylaşıldı. Biz, 1915 olayları olarak bilinen hadiselere hep, 'Bir ortak acı ve adil hafıza' perspektifinden baktığımızı ifade ettik. Yine bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımızın yayınladığı mesajdan bir iki cümleyi sizinle paylaşmak istiyorum; Bölgenin iki kadim toplumu olarak Türkler ve Ermeniler bin yıldır omuz omuza yaşadıkları bu coğrafyada, ortak bir tarihi ve kültürü paylaşmıştır. Ermeni toplumu, gerek Osmanlı İmparatorluğu gerek Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan geçmişinde çok kıymetli evlatlar yetiştirerek ülkemizin gelişiminde büyük katkılarda bulunmuşlardır. Dün olduğu gibi bugün de Ermeniler, ülkemizin eşit ve hür vatandaşları olarak sosyal, siyasi ve ticari hayatımızın her alanında önemli roller üstlenmektedir.

Dünyanın birçok ülkesinde bu var. Başkanlar partileriyle ilişkilerini kesmek zorunda değil. YSK seçimin kesin sonuçlarını açıkladıktan sonra Cumhurbaşkanımızın üyelik başvurusu olacaktır. Genel başkanlık AK Parti'nin talebiyle değerlendirilecek.

"AB YANIMIZDA OLMALI"

Son dönemde Avrupa'da bir akıl tutulması yaşanıyor. Avrupa her şeyden önce kendi değerleriyle çelişmekte. Avrupa'nın birçok ülkesinde terör örgütlerine kapı açılmakta. Bunların demokrasiyle izah etmek mümkün değil. Bu Erdoğan düşmanlığı üzerinden siyaset yapanların bir takım kehanetlerde bulunduğunu görüyoruz. Türkiye'de de bir şeylerin sonu geliyor gibi açıklamalar yapılıyor. Şunu bilsinler bizim için her şey daha yeni başlıyor. Erdoğan'ın bileğini bükemedikleri için suikast gibi söylemleri normelleştirmeye çalışarak kendilerine alan oluşturmaya çalışıyorlar. Dayatmaları Türkiye'nin kabul etmesi mümkün değil. Birileri buraya hiza vereceğini sanıyorsa yanılıyorlar. Avrupa Birliği terörle mücadelede yanımızda olmalı. Avrupalılar yapıcı bir tutum haline girerse AB ile ilişkiler düzelir.

Avrupa Konseyi üyesi olduğumuz bir kuruluş. Hep yapıcı bir tutum içerisinde olduk. 15 Temmuz sonrası Avrupa'daki mekanizmalarla işbirliğimizi yoğunlaştırdık. Bu referandumu izlesinler ve rapor yazsınlar dedi. Bu kişilerin yazdığı raporların adil nitelik arz etmesini beklemiyoruz. Bazıları açıkça hayır kampanyalarına katıldılar. AKPM Genel Kurulu'nda yeniden denetimin gündeme getirildiğini görüyoruz. Bu siyasi bir operasyondur. Bunun gerekçelendirilebilir bir nedeni yoktur. Bu belirli çevrelerin yaptığı bir operasyondur.

FIRAT KALKANI DEVAM EDECEK Mİ?

Terörle mücadele ülkenin dört bir yanında devam ediyor. Suriye'de de geçen yılı ağustos ayında bir mücadele başlattık. Geçtiğimiz günlerde de sona erdi. Güvenliğimizi tehdit eden bir gelişme olduğunda Türkiye buna karşı gereğini yapar. Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı teyakkuz halinde olduğumuzu belirtmek isterim.

Rusya ile savunma sanayi işbirliği konusunda bir takım çevrelerin Türkiye'nin batıdan uzaklaştığı yorumları yaptığını görüyoruz. Bu ilişkiler birbirinin alternatifi değildir. Bir başkası için söylenmeyen şeylerin Türkiye için söylenmesi kabul edilemez. Aslolan bizim ulusal güvenlik ihtiyaçlarımızın karşılanmasıdır. Bu konudaki müzakerelerimiz devam ediyor.

"ÖZÜR YETERLİ DEĞİL"

Dün bu Fransız eski diplomat özür diledi ama biz bunu yeterli bulmuyoruz. Dün bununla ilgili suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanımızın avukatları da avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Bunun hukuki sonuçları olur ve buna katlanmak zorunda."(NTV)

 
Yılmaz Vural: Kritik bir haftayı kayıpsız geçtik
 
İzmir'deki darbe davasında 2 eski komutan ne savunma yaptı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksünger’den YSK’ya yaylım ateşi: ‘Evet’ verenlerin vicdanı rahat değil!
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir’de yaptığı toplantıda ‘mühürsüz oylar ...
CHP'den 'anket şirketleri' için kanun teklifi
CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, "kamuoyu araştırma şirketlerinin ...
CHP'liler yargı üyesini Sadi Güven'e benzetince...
TBMM'de dünkü 23 Nisan özel oturumunda locada ilginç anlar yaşandı. CHP'li ...
 
Erdoğan'dan skandal sözlere suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau ...
Melih Gökçek'ten, Deniz Baykal'a twitter'dan eleştiri
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Twitter hesabından Deniz ...
Arınç'tan dikkat çeken çıkış
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine yönelik AK Parti içinden ...
 
Bakan müjdeyi açıkladı: 90 güne çıkıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma ...
Bakan Işık: Yunan Savunma Bakanı şov yapıyor
Milli Savunma Bakanı Işık: "Yunan Savunma Bakanı şov yapıyor. Onların ...
Bahçeli: Hükümet ortağı olacağız anlamı taşımaz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Memleket meselelerinde elimizi taşın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva