HABERLER>EKONOMİ
11 Şubat 2017 Cumartesi - 11:41

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

DHMİ Genel Müdürü Ocak 3. havaalanının hizmete açılmasından sonra Atatürk Havaalanı'nın tamamen kapatılmayacağını, yedek meydan olarak ve havacılığın diğer alanları için kullanılacağını açıkladı.

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

İşletmenin Florya'daki tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Makbule Ocak, son yıllarda havacılık sektörünün Türkiye'de çok önemli bir ivme kazandığını söyledi.

Ocak, yolcu sayısındaki artışa orantılı olarak DHMİ'nin bir yapılanma içine girdiğini vurgulayarak, "Son yıllarda iç hatlarda tam 11 kat büyüme yaşandı. 2003'te 9 milyon olan içi hat yolcu sayısı 2016 yılı itibarıyla 102 milyona yükseldi. Yine o tarihlerde 25 milyon olan dış hat yolcu sayısı da 71 milyon oldu. Toplam ise 174 milyon olarak gerçekleşti." diye konuştu. 

'2017 toparlanma, 2018 sıçrama yılı olacak'
Geçen sene hava trafiği yönünden yaklaşık yüzde 15 azalma olduğunu belirten Ocak, bu durumun sektör paydaşlarını da zora soktuğunu ve kendi fiyat politikalarında bir artışa gitmeyerek 2017 yılı için 2015 fiyatlarıyla paydaşlarına destek olmayı planladıklarını söyledi.

Ocak, "Bu sene ocak ayında da biraz tahminlerin üstünde bir düşüş oldu. Sezon bu yılın ortasına doğru toparlayacaktır. İnşallah, havacılık sektörü için 2017 toparlanma yılı, 2018 ise sıçrama yılı olacak. Beklentilerimiz o yönde." ifadelerini kullandı.

Bu yılki en önemli çalışmalarının İstanbul'daki yeni havalimanı olduğuna dikkati çeken Ocak, çalışmaların paydaşlarla birlikte sürdüğünü ve Türkiye sivil havacılığının geleceğinin yeni havalimanı olduğunu söyledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ocak, "Yeni havalimanı için yabancıların beklentileri çok büyük. Yeni havalimanı büyük bir pazar, çok büyük bir hikayenin hayata geçmesi. Dolayısıyla yurt içinde de büyük bir pazar. Aynı zamanda yurt dışından da pek çok ülkenin ilgisini çeken bir pazar. İlgi fazlasıyla devam ediyor, sanıyoruz daha da artacak." şeklinde konuştu.

'Atatürk Havalimanımızda çok ciddi alt ve üst yapı yatırımlarımız var'
Yeni havalimanının önemli bir istihdam da oluşturacağına vurgu yapan Ocak, "Şu anda 23 bin işçi çalışıyor, yakın zamanda bu sayı 30 bine çıkacak. Yeni havalimanında da hava trafiği bizim sorumluluğumuzda olacak. Hava trafik kontrolörleri alımlarına başladık. Arkadaşlarımızı yetiştireceğiz. İstihdama bizim de katkımız olacak." dedi.

Yeni havalimanının açılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapanmayacağına dikkati çeken Ocak, "Bütün büyük metropollerde olduğu gibi İstanbul'daki yeni havalimanına da yedek bir meydan olması lazım. Atatürk Havalimanımızda çok ciddi alt ve üst yapı yatırımlarımız var. Ticari uçuşları yeni havalimanına kaydırdıktan sonra Atatürk Havalimanı'nda genel havacılık, müstakil kargolar, uçuş eğitimleri, bakım ve onarım hangarları gibi havacılığın diğer noktalarına çok ciddi imkanlar sağlayacağız. Çok önemsiyoruz. Atatürk Havalimanı önemli bir pazar olacak. Şu anda özellikle genel havacılıkla ilgili planlamalarımızı yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. (AA)

 
Evde gaz sıkışması sonucu patlama: 3 yaralı
 
Stadyumda izdiham: 17 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merve Sucu 11 Şubat 2017 Cumartesi 17:49

THY'nin yocu bulamadığı için uçuramadığı uçaklar için park alanı olarak kullanılacak anlaşılan.Bir de havacılıkta atılım yaptık diye cakalı,fiyakalı reklamlara onlarca milyon dolar ödüyorlar.Olan milletin vergisine oluyor.Yazık,günah,ayıp.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fiyatı uçunca gram altın dörde bölündü!
Altın fiyatlarındaki yükseliş hem sektörü hem de vatandaşı zora soktu. ...
Boyalık Beach'ten İran açılımı!
Çeşme’nin en önemli turizm işletmelerinden olan 5 yıldızlı tatil merkezi ...
Sevgiliye hediye için 'Fırsat Günleri'ne koştular!
Sevgililer Gününe sayılı saatler kala çiftler harekete geçti. Sevdiklerini ...
 
EBSO'da Finlandiya ile sektörel işbirliği gündemi
Ege Bölgesi Sanayi Odası, Finlandiya ile sanayide sektörel işbirliklerini ...
Fed'de deprem: Trump istifası!
Fed'in finansal düzenlemelerden sorumlu en üst düzey yöneticisi Tarullo'nun ...
Denizli Valisinden işadamlarına övgü
Denizli Ticaret Odası'nı (DTO) ziyaret eden Vali Ahmet Altıparmak, Denizli ...
 
Bakan Müezzinoğlu İzmir’de ‘işsizlik oranı’nda hedefi açıkladı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, 'Çalışma hayatında milli ...
Unutulmaz bir Sevgililer Günü için adres...
Çiftleri heyecanlandıran 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaştı. Milyonlarca ...
Milyonları ilgilendiren teklif Meclis'te!
Vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim getiren kanun teklifi Meclis'e sunuldu.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva