HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2013 Salı - 14:07

Ata’nın bayramına dünyadan ögvü

16.’sı düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nin geleneksel açılış resepsiyonunda konuk ülke temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Şenol, barışta çocuğun önemini vurguladı.

Ata’nın bayramına dünyadan ögvü

İZMİR - Gaziemir’de 16.’ncısı düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılış resepsiyonda, konuk ülkeler ile Aydın, Samsun ve Afyonkarahisar’dan gelen ekiplerin temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Her yıl burada misafir ettiğimiz çocuklar ile konuk heyetler, bizim yurt dışındaki gönüllü barış elçilerimiz. Dünya barışında çocuklara önemli görevler düşüyor. Çünkü onlar geleceğin sahipleri” dedi. Şenliğe bugüne kadar binlerce yabancı çocuğun katıldığını anlatan Başkan Şenol, “Dört yıldır logosu, maskotu, şarkısını belirleyerek marka haline getirip, temalı şekilde kutladığımız bu şenlik artık, İzmir’in de simgesine haline geldi” diye konuştu. Çocukları evlerinde misafir eden aileler ile şenliğe katkı sunan sponsorlara teşekkür eden Şenol, 8 ülke ile Samsun, Aydın ve onur konuğu Afyonkarahisar’dan gelen ekiplerin kendilerini onurlandırdıklarını dile getirdi. 
 
Şenol’un ardından söz alan Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değindi. 23 Nisan 1920’de açılan meclisin Türk ulusuna egemenliğini yeniden kazandırdığına işaret eden Tuğ, şöyle devam etti: “O meclisi oluşturanlara müteşşekkiriz. Meclisin açıldığı günü çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde bugün bu anlamlı buluşmada bir aradayız.”
 
‘ÇOCUKLARLA, BARIŞ KÖPRÜLERİ KURULUYOR’
Daha sonra kürsüye çıkan ve konuşmasını Türkçe yapan Bosna Hersek Garejde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç ise, 23 Nisan’ı dünya gençlerine armağan ettiği için Mustafa Kemal Atatürk’e ve geleneksel şenlikte dünya gençlerini bir araya getiren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ederek şunları söyledi: “23 Nisan artık bizim bayramımız. 16 yıldır bu şenlikte bir araya gelerek Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki barış köprülerini çocuklar aracılığıyla güçlendiriyoruz.” Kürsüye çıkan yabancı ülke temsilcileri ise, bu bayramın çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna vurgu yaparak, Atatürk’e övgüler yağdırdılar, Başkan Şenol’a teşekkür ettiler.
 
EĞİTİM VE SAĞLIK
Başkan Şenol’un “Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızlı gelişir” inancıyla “Eğitim ve sağlık” temasıyla gerçekleştirilen şenliğin açılış resepsiyonuna, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya ve Rusya ile ülkemizden de Aydın, Samsun ve onur konuğu il olarak Afyonkarahisar’dan gelen heyetler katıldı. Açık havada düzenlenen resepsiyona, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, başkan yardımcıları, şenlik komitesi üyeleri, Gazieimir Eski Belediye Başkanı İsmet Kılıç, Bulgaristan Kirkova Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Mehmedali Hafız, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, kamu temsilcileri, muhtarlar ile sponsorlar da katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de tüm koltuklar çocukların!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
İzmir’in köyleri geleceğini Teos’ta çizecek!
Seferihisar’daki dokuz köyün başlattığı “Geleceğin Köyleri Hareketi” İzmir ...
‘Çevre’ kavgası: Kocaoğlu’ndan müdürlüğe bir kontra daha!
Başkan Kocaoğlu yazılı bir açıklama yaparak Çevre İl Müdürü Erpolat’ın ...
 
Çiğli'de 23 Nisan coşkusu sokaklara taştı
Çiğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yoğun katılımın olduğu ...
Balçova’da 23 Nisan’a alternatif kutlama
İçişleri Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliğiyle kutlanış şekli de değişen ...
Çeşme'nin küçük başkanı da TOKİ'ye karşı!
23 Nisan dolayısıyla Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun makamını ...
 
Üniversitelilerden Çeşmeli kardeşlerine 23 Nisan hediyesi
İzmirli üniversite öğrencileri, Çeşme Ovacık köy okulunun duvarlarını ...
İzmir'in 'küçük başkanı'ndan en güzel dilek
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmir Büyükşehir ...
Tartan 'koltuğu bırakırken' 'gelenek' dedi!
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, her yıl olduğu gibi bu yıl da ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva